Garip Bir Olay ?

Kuzum bahsettiğin iki sey başka şeyler, durum denen sey whatsapp hikaye, hakkinda kismi da "merhaba ben whatsapp kullanıyorum!" gibi şeylerin yazdığı alan. Eskiden orada durum yazıyordu o yüzden karıştırdın sanırım. Hakkinda kismini kapatınca hikaye kapanmiyor. Hikayede de en fazla kişiler görebiliyor herkes diye bir özellik henüz yok
Hah saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyorum. Hakkımda kısmı ile durum kısmı farklı yerler, dolayısıyla gizliliği de farklı. Hakkımda kısmını herkese açık yaparsan senin profiline yazdığın yazıyı görür, durumu kesinlikle göremez. Ama durumu en fazla kişilerim yapabilirsin herkese açık yapamazsın. Sonunda beni anlayan çıktı teşekkür ederim.

WhatsApp durumunda paylaştıklarını sadece listendekiler görür krşı taraf seni kaydettiyse bile sende kayıtlı değilse göremez. Şöyle olabilir mesela bi numara kayıtlıyken durumu paylaşmış sonra numarasını silmişsen yine görür. Whatsapp uygulamasının yasal olmayanlarıda var bunlarla bakmış olabilir
Evet evet bak bu olabilir kesinlikle. Ben daha once eski manyak sevgilimden kaçarken whatsapp plus yuklemistim (çevrimdışı sohbet özelliği var, beni online görünce başka numaralardan musallat oluyordu) onda zibilyon tane özellik vardi, prifilime bakanlari görebiliyordum bende ekli olmayan numaraları bile. Hatta gizli durum paylaşanlarin paylaşımları whatsapp klasöründe çıkıyordu indirilmis olarak. Muhtemelen o tip bir şeyle bakıyordur

Evet evet bak bu olabilir kesinlikle. Ben daha once eski manyak sevgilimden kaçarken ejaysapp plus yuklemistim (çevrimdışı sohbet özelliği var, beni online görünce başka numaralardan musallat oluyordu) onda zibilyon tane özellik vardi, prifilime bakanlari görebiliyordum bende ekli olmayan numaraları bile. Hatta gizli durum paylaşanlarin paylaşımları whatsapp klasöründe çıkıyordu indirilmis olarak. Muhtemelen o tip bir şeyle bakıyordur
Evet böyle programlar var. Başka türlü sende ekli olmayan biri bakamaz story tarzındaki durumuna. Yasal değil diye biliyorum ama 👍

Hah saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyorum. Hakkımda kısmı ile durum kısmı farklı yerler, dolayısıyla gizliliği de farklı. Hakkımda kısmını herkese açık yaparsan senin profiline yazdığın yazıyı görür, durumu kesinlikle göremez. Ama durumu en fazla kişilerim yapabilirsin herkese açık yapamazsın. Sonunda beni anlayan çıktı teşekkür ederim.
Rica ederim:) Whatsapp da oraya durum yerine adam gibi "hikaye" yazsa hiç karismayacak aslında:)

Bu arada benim güvenlik açığı dediğim olayda olabilir.
Bunun için yasal olmayan bir sürü uygulama var.
Mesela ben son görülmesi kapalı olan bir insanın son görülmesini, whatsappta kaç dakika çevrimiçi kaldığını, kaçta çıkış yaptığını görebiliyorum. Aynı şekilde @Sherlock holmes un da kullandığı bir uygulama vardı, mesela whatsappta benim mesajımı görüldü yapmadan okuyabiliyor, görünmez bir şekilde durumlarımı izleyebiliyordu. O durumumu görüyordu ama benim durumumu görenler listesinde çıkmıyordu.

Evet böyle programlar var. Başka türlü sende ekli olmayan biri bakamaz story tarzındaki durumuna. Yasal değil diye biliyorum ama 👍
Mesela instagram için de aynı sey geçerli
Kişiler olarak ayarlı yani gizli olan hesabın paylaşımlarını normalde kimse göremez, hatta kişiye özel bir hikaye koyarsan sadece o kişi görür ama postegro tarzi uygulamalarla kapali profildeki, kişiye özel hikayeyi bile görebilmek mümkün artik, bu da öyle bir seydir kesin

Rica ederim:) Whatsapp da oraya durum yerine adam gibi "hikaye" yazsa hiç karismayacak aslında:)
Evet. Aslında onun adı hikaye. Aynı instagramda olduğu gibi, snapte olduğu gibi, Facebookta olduğu gibi. İsimler farklı olunca böyle oluyor işte.

Kişiler olarak ayarlı yani gizli olan hesabın paylaşımlarını normalde kimse göremez, hatta kişiye özel bir hikaye koyarsan sadece o kişi görür ama postegro tarzi uygulamalarla kapali profildeki, kişiye özel hikayeyi bile görebilmek mümkün artik, bu da öyle bir seydir kesin
Evet artık kimsenin özeli yok işi bilen her türlü özele ulaşabilir 👍

Mesela ben son görülmesi kapalı olan bir insanın son görülmesini, whatsappta kaç dakika çevrimiçi kaldığını, kaçta çıkış yaptığını görebiliyorum. Aynı şekilde @Sherlock holmes un da kullandığı bir uygulama vardı, mesela whatsappta benim mesajımı görüldü yapmadan okuyabiliyor, görünmez bir şekilde durumlarımı izleyebiliyordu. O durumunu görüyordu ama benim durumumu görenler listesinde çıkmıyordu.
Evet iste o uygulamayi kullanmistim ben, kisiye ozel mavi tik açabiliyorsun, kisiye ozel cift tik kapatabiliyorsun netin kapali saniyor falan ama yasal değil tabi

Bu WhatsApptan daha korkunc.
Profilim dısarıya kapalı dıyelım, program kullanan biri instagram hikayemi gorebilir mı? Gorurse, ben onun gordugunu gorebilir miyim?

Evet iste o uygulamayi kullanmistim ben, kisiye ozel mavi tik açabiliyorsun, kisiye ozel cift tik kapatabiliyorsun netin kapali saniyor falan ama yasal değil tabi
Evet ama biz tanıdıklarımız için yapıyoruz bunu.
Asıl problem konu sahibinin başına neden böyle birşey gelmiş. Durumuna bakan kim, yasal olmayan uygulamayı kullanacak kadar neyi merak etmiş? Kişi gerçekten polis mi? Biz burada birbirimizi yerken cevaplanması gereken soruları atlıyoruz bence.

Herkese acık diye bir sey var.
Herkese acıksa ve sen birinde kayıtlıysan o sende kayıtlı olmasa bile goruyor
Evet ama sen onun gördüğünü göremiyorsun ki nasıl oluyo çok mereak ediyorum acaba hanım Efendi'nin vatsabi GB yada FM mi ki onlarda bile yok bu özellik ama ne bilim😁

Profilim dısarıya kapalı dıyelım, program kullanan biri instagram hikayemi gorebilir mı? Gorurse, ben onun gordugunu gorebilir miyim?
Hayır hayır kesinlikle göremezsin. Mesela ben bir program sayesinde kapalı olan çoğu instagram hesabına erişebiliyorum, paylaştığı fotoğrafları görebiliyorum, arkadaşlarına bakabiliyorum. Sadece bir uygulama indirmeye bakıyor bu iş. Aynı şekilde WhatsApp içinde bir sürü yasal olmayan uygulama var. Ben son görülmesi kapalı olan birinin whatsappta kaç dakika takıldığını görebiliyorum @Sherlock holmes da benim durumlarımı görünmez bir şekilde izleyebiliyordu ama ben onun durumunu gördüğünü göremiyordum. O yüzden mümkün mertebe özel şeyler paylaşmamaya dikkat edilmeli.

Evet ama sen onun gördüğünü göremiyorsun ki nasıl oluyo çok mereak ediyorum acaba hanım Efendi'nin vatsabi GB yada FM mi ki onlarda bile yok bu özellik ama ne bilim😁
Konu sahıbı ruyasında gordu belkıde ozaman. Ortada da yok kendısı. Konuyu actı gıttı malum.
Hayır hayır kesinlikle göremezsin. Mesela ben bir program sayesinde kapalı olan çoğu instagram hesabına erişebiliyorum, paylaştığı fotoğrafları görebiliyorum, arkadaşlarına bakabiliyorum. Sadece bir uygulama indirmeye bakıyor bu iş. Aynı şekilde WhatsApp içinde bir sürü yasal olmayan uygulama var. Ben son görülmesi kapalı olan birinin whatsappta kaç dakika takıldığını görebiliyorum @Sherlock holmes da benim durumlarımı görünmez bir şekilde izleyebiliyordu ama ben onun durumunu gördüğünü göremiyordum. O yüzden mümkün mertebe özel şeyler paylaşmamaya dikkat edilmeli.
Olivia insan sahsına ozel sosyal medyasında da korkarak bısı paylascaksa kullanmasın ozaman. Ben bunu bilmiyordum, vatsapı dısarı tamamen kaparken belki de instagramdan herseyım ortadaydı bakan kısı ıcın.
Bı de baktıklarını gorememek falan cok can sıkıcı. O programları engellemek ıcın program yok mu peki 😂😂😂 mesela sen o programi kullanıyorsun dısarıdan bakıyorsun bana, bende senın o programını engellemek istiyorum gıbı?
O varsa belki bu da vardır 😂

Uygulamaların adını öğrenmem de sakınca var mı :D instagram icin olanı özellikle :D

Mesela ben son görülmesi kapalı olan bir insanın son görülmesini, whatsappta kaç dakika çevrimiçi kaldığını, kaçta çıkış yaptığını görebiliyorum. Aynı şekilde @Sherlock holmes un da kullandığı bir uygulama vardı, mesela whatsappta benim mesajımı görüldü yapmadan okuyabiliyor, görünmez bir şekilde durumlarımı izleyebiliyordu. O durumumu görüyordu ama benim durumumu görenler listesinde çıkmıyordu.
Tüm sırrı bozdun

Konu sahıbı ruyasında gordu belkıde ozaman. Ortada da yok kendısı. Konuyu actı gıttı malum.

Olivia insan sahsına ozel sosyal medyasında da korkarak bısı paylascaksa kullanmasın ozaman. Ben bunu bilmiyordum, vatsapı dısarı tamamen kaparken belki de instagramdan herseyım ortadaydı bakan kısı ıcın.
Bı de baktıklarını gorememek falan cok can sıkıcı. O programları engellemek ıcın program yok mu peki 😂😂😂 mesela sen o programi kullanıyorsun dısarıdan bakıyorsun bana, bende senın o programını engellemek istiyorum gıbı?
Hayır yok.
Playstore gördüğü an engelliyor o uygulamayı ama yine yerine başka bir isimle açıyorlar. Farketmiyor yani.
Whatsapp konusu da dediğim gibi, sen istediğin kadar hakkımda kısmını durum kısmını gizle bu şekilde güvenlik açığı uygulamalar olduğu sürece hiç birimiz güvende değiliz, olamayız da..

Yıkıldım 😂😂😂😂😂

Görüyor maalesef ve bunun için o uygulamayi indirmiş olmanıza gerek yok, listenizde bir kişinin kullanıyor olmasi sizin verilerinizin uygulama üzerinden açılmasına yetiyor 🤦🏻‍♀️ ben fake hesap açıp uygulamayı indirip kendime baktım kabak gibi ptifilim açıldı, şok oldum. Sonra öğrendim profilinize uygulama üzerinden bakanlari **e***** gibi şifreli şekilde görebiliyorsunuz ama uygulamaya hesabınızla giriş yapmış olmanız gerek. Dedim madem hesabım zaten açık olan olmuş girip bakayim bari.

Bir dönem bana saplantılı sekilde ilgi duyup reddettigim sonra da listemden cikarip selamı sabahi kestigim manyak sabah aksam profilime bakıyormus. Cok uzun bir kullanici adi vardı, açık olan harf de tutuyor direkt anladım o olduğunu. Engelledim başka hesap açtı. Kullanici adimi değiştirdim ne yapti etti buldu yine bakti sabah aksam. Ben de çareyi tum kendim olduğum fotoğraflarımı arşivlemekte buldum :/ inanilmaz sinir bozucu bir şey ve çözümü yokmuş

Back
X