- 30 Ocak 2013
- 29.416
- 43.904
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Selam. Derdin bu mu demeyin lütfen hanımlar.
orta ölçekli bir firmada bir birimin sorumlusu olarak çalışıyorum kızlar. 2 seneye yaklaştım diyebilirim. Hepi topu 4 kişiyiz iş yerinde patronla 5. Genelde kamu kurumları ile çalışıyoruz ve görev tanımımız herkes kendi işleri ile sorumlu olduğu kadar diğer arkadaşlarına vs. de yardımcı olmak. Diğer arkadaşlar genelde saha elemanı. Bir tek ben sabitim ofiste. Ofisimiz küçük ve açık bir ofis zaten. İşim dışında görev tanımım olmamasına rağmen haftada 1 ya da 2 haftada bir şeklinde ofisi paspaslarım. her hafta sonu çöpleri çıkarırım. Onun dışında ofisin alışverişi vs de bende. Ama geriye kalan çay kahve gibi şeyleri herkes kendisi alır içer eder. Günlük rutin işlerim belirli düzeyde onun dışında ayın belirli dönemleri ya da hafta başı falan değilse çok yoğunluğum olmuyor. Sadece böyle ayda 4-5 gün belirli zamanlarda kafamı kaşıyamayacak kadar yoğunluğum oluyor. Geri kalan zamanlarda serbestim. İşimi günü gününe hatta gününden önce yaparım. Asla son güne bırakmayı sevmem. Benim elimde olmayan sebeplerden son güne kalırsa da çok rahatsız olurum. Masamda evrak yığını asla sevmem her evrağı yerine yerleştiririm. Genelde notlar alarak çalışırım. Hatta o günlük işi tamamlar hafta sonuna girilecek vs. ise yarım kalan işleri belirtirim not alarak İnsanlık hali bir şey olma durumunda kimse benim yarım bıraktığım işleri bulup çözmek zorunda değil.
Hatalarım olmuyor mu oluyor. Tolere eden iş arkadaşlarım var öyle kimse kimsenin hatasından dolayı olay çıkartmaz çözümünü arar buluruz hallederiz. Çok rahat çalışma arkadaşlarına sahibim benim dışımda hepsi erkek olsa da.
Gel gelelim işim bittikten sonra boş kaldığım zamanlarda onların işi varsa mesela kendimi çok rahatsız hissediyorum sanki ben boş boş oturuyormuşum gibi. Ve sadece o an değil kimse olmasa da ve işim yoksa aşırı rahatsız hissediyorum kendimi. Aylaklık yapıyormuşum gibi.
En başlarda da dediğim gibi açık ofis ve birileri varken karnım acıksa da yemek yemeye utanıyorum mesela. Dışarı çıkıp yeme fırsatım yok bölgede yemek yiyebileceğim bir yer yok çünkü.
her zaman olmuyor işim doğal olarak mesela sabahtan beri 10 dklık işim anca oldu.Rahat olun kendinizi kasmayın emin olun sizin işiniz Warkende onların işi olmadığı zamanlar oluyordur her zaman sizinde işiniz olacak değil
Zaten çalıştığım birim muhasebe. doğal olarak her işin bir süresi var ve süresini geçirmeden tamamlıyorum işlerimi.Kendi işinizi eksiksiz yapıyorsanız bence fazlasına gerek yok. Herkesin iş bölümü belli. Fazladan yaptığınız her iş size kalır ve sonunda iş yükünden başınızı kaldıramazsınız. Siz aynen devam edin
Mesleğinizi biliyorum ben de aynı işi yapıyorum. Benim de boşluklarım oluyor ama o dönemde bile masamdan kalkmıyorum. Geçen hafta idari işler yoktu sekreter de işe yeni başladı. Bir iş vardı ben hallettim. O işte eksiklik çıktı ve bana mal edildi. Bana kızan olmadı ama hesabı da bana sorulduher zaman olmuyor işim doğal olarak mesela sabahtan beri 10 dklık işim anca oldu.
Zaten çalıştığım birim muhasebe. doğal olarak her işin bir süresi var ve süresini geçirmeden tamamlıyorum işlerimi.
bende genelde zaten hep masamdayım. tüm gün oturuyorum nerdeyse. Bizde Allahtan birbirine mal etme olayı yok.Mesleğinizi biliyorum ben de aynı işi yapıyorum. Benim de boşluklarım oluyor ama o dönemde bile masamdan kalkmıyorum. Geçen hafta idari işler yoktu sekreter de işe yeni başladı. Bir iş vardı ben hallettim. O işte eksiklik çıktı ve bana mal edildi. Bana kızan olmadı ama hesabı da bana soruldu
Herkesin görev tanımı farklı elbette. Benim daha çok evrak onların daha çok saha. Evet birbirine bağlı işler ama genelde onların zaman kavramı yok. Benim daha çok mesai saatlerim belirli. Aşmam gereken durum olmadı şu ana kadarNe yapabilirsiniz ki daha fazla. Herkesin görev tanımı farklı,yardım edebileceğiniz bir durum olsa zaten edersiniz değil mi?
Sizinde kendinizce yoğun olduğunuz günler oluyormuş o zaman herkes hayatına devam ediyor değil mi?
Bu sebeple rahatsız olunacak bir durum görmüyorum ben.
Ha hepiniz ofiste aynı işi yapiyor olursunuz,sizi kayırıyorlardir iş yükünüzü daha hafif tutuyorlardır rahatsız olun öyle bir durumda tabi ama bu şartlarda herkes işini yapıyor.
Tam olarak sorun ne o zaman ?Herkesin görev tanımı farklı elbette. Benim daha çok evrak onların daha çok saha. Evet birbirine bağlı işler ama genelde onların zaman kavramı yok. Benim daha çok mesai saatlerim belirli. Aşmam gereken durum olmadı şu ana kadar
bende dediğim gibi anlam veremediğim garip bir vicdanTam olarak sorun ne o zaman ?
O zaman bir sorun yok ki.Herkesin görev tanımı farklı elbette. Benim daha çok evrak onların daha çok saha. Evet birbirine bağlı işler ama genelde onların zaman kavramı yok. Benim daha çok mesai saatlerim belirli. Aşmam gereken durum olmadı şu ana kadar
Rahat olun bence de işinizi yapiyorsunuz sonuçta ve herkes de bunun farkındadir..insanlara ne kadar iyi niyet ve hizmet gösterirsek o kadar suistimal ediliriz geneldeSelam. Derdin bu mu demeyin lütfen hanımlar.
orta ölçekli bir firmada bir birimin sorumlusu olarak çalışıyorum kızlar. 2 seneye yaklaştım diyebilirim. Hepi topu 4 kişiyiz iş yerinde patronla 5. Genelde kamu kurumları ile çalışıyoruz ve görev tanımımız herkes kendi işleri ile sorumlu olduğu kadar diğer arkadaşlarına vs. de yardımcı olmak. Diğer arkadaşlar genelde saha elemanı. Bir tek ben sabitim ofiste. Ofisimiz küçük ve açık bir ofis zaten. İşim dışında görev tanımım olmamasına rağmen haftada 1 ya da 2 haftada bir şeklinde ofisi paspaslarım. her hafta sonu çöpleri çıkarırım. Onun dışında ofisin alışverişi vs de bende. Ama geriye kalan çay kahve gibi şeyleri herkes kendisi alır içer eder. Günlük rutin işlerim belirli düzeyde onun dışında ayın belirli dönemleri ya da hafta başı falan değilse çok yoğunluğum olmuyor. Sadece böyle ayda 4-5 gün belirli zamanlarda kafamı kaşıyamayacak kadar yoğunluğum oluyor. Geri kalan zamanlarda serbestim. İşimi günü gününe hatta gününden önce yaparım. Asla son güne bırakmayı sevmem. Benim elimde olmayan sebeplerden son güne kalırsa da çok rahatsız olurum. Masamda evrak yığını asla sevmem her evrağı yerine yerleştiririm. Genelde notlar alarak çalışırım. Hatta o günlük işi tamamlar hafta sonuna girilecek vs. ise yarım kalan işleri belirtirim not alarak İnsanlık hali bir şey olma durumunda kimse benim yarım bıraktığım işleri bulup çözmek zorunda değil.
Hatalarım olmuyor mu oluyor. Tolere eden iş arkadaşlarım var öyle kimse kimsenin hatasından dolayı olay çıkartmaz çözümünü arar buluruz hallederiz. Çok rahat çalışma arkadaşlarına sahibim benim dışımda hepsi erkek olsa da.
Gel gelelim işim bittikten sonra boş kaldığım zamanlarda onların işi varsa mesela kendimi çok rahatsız hissediyorum sanki ben boş boş oturuyormuşum gibi. Ve sadece o an değil kimse olmasa da ve işim yoksa aşırı rahatsız hissediyorum kendimi. Aylaklık yapıyormuşum gibi.
En başlarda da dediğim gibi açık ofis ve birileri varken karnım acıksa da yemek yemeye utanıyorum mesela. Dışarı çıkıp yeme fırsatım yok bölgede yemek yiyebileceğim bir yer yok çünkü.
İşte ağır ağır yapamıyorum maalesef benİşlerinizi çabucak yapmayın. Biraz sallana sallana yaparsanız daha çok çalışıyor imajı verirsiniz. Ama bizim ülkemizde düzenli çalışıp işini bitirince başka iş kitlerler o yüzden dedim.
İşte huyum değildir birinin gözüne sokarak bir şeyleri yapmak. Zaten hani çay kahve konusunda erkek arkadaşlar kendilerine yaparken sorarlar içerim dersen masana kadar getirip koyarlar çayını kahveni o konuda sorun olmaz ama kimsenin masasının tozunu vs almam mesela sadece ortalık dağınıksa toparlarım paspas yaparımÇalışma hayatına ilk başladığım zamanlarda, çayımı kahvemi ben alırdım, neymiş egolu demesinler. Sonra baktım ki o işten sorumlu arkadaşlar, herkese çay kahve servisi yaparken, bir bardak da benim önüme koymuyor. Toplantıda herkese çay var bana yok. Zamanla gördüm ki insanların işini yaparsam, hem ciddiye alınmıyorum, hem de o işi yapmaya mecburmuşum gibi davranılıyor. Söylemeye kalkınca da ben suçlu oluyorum. Sonraki yerde bunun tam tersini yaptım kıymet gördüm.
Son çalıştığım yerde işe yeni başladığım hafta, baktım görevli personel herkesin masasını siliyor benimkini silmiyordu. Bana yıkacak uyanık. Neden yapmıyorsun diye sorduğumda da, önceki arkadaş evraklarım dağılıyor diye kendi silerdi dedi. Ben önceki arkadaş değilim, o dağınıkmış benim evraklarım ortada olmaz, bundan sonra silin lütfen dedim. Başta tavrı koyunca herkes işini yapıyor.
Ha bir de iş yerinde kendi işinizi yaparken yavaş yavaş ve gözlerine soka soka yapın, daha kıymetli oluyor.
İlk iş deneyiminiz mi. Zamanla yaşar öğrenirsiniz nedenini.İşte ağır ağır yapamıyorum maalesef ben
İşte huyum değildir birinin gözüne sokarak bir şeyleri yapmak. Zaten hani çay kahve konusunda erkek arkadaşlar kendilerine yaparken sorarlar içerim dersen masana kadar getirip koyarlar çayını kahveni o konuda sorun olmaz ama kimsenin masasının tozunu vs almam mesela sadece ortalık dağınıksa toparlarım paspas yaparım
Değil :) 3. İş yerimİlk iş deneyiminiz mi. Zamanla yaşar öğrenirsiniz nedenini.
İş sirkülasyonundan dolayı yıllık izine bile çıkamadım doğrusuO zaman tecrübe değil mizaç. Fazla yormayın kendinizi. İş hayatı kıymet bilmiyor.
Özel sektörse böyle şeyler lüks olabiliyor bazen. Etinden, sütünden faydalanmayı hak gören çok firma var. Allah kolaylık versin.İş sirkülasyonundan dolayı yıllık izine bile çıkamadım doğrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?