Allah bin kere razi olsun cok tesekkur ederim icime su serptiniz coook ama coook tesekkur ederim bilemezsiniz nasil dert edindigimi beni rahatlattiniz rabbim duanizi kabul etsin.Bir doktor olarak cevap vereyim,genel muamelesi kötü mesela hadi çık vs demesi ama onun disinda eksik hicbir sey yapmamis
Elindeki evrak ve tahlillere bakmasina gerek yok sen zaten durumu anlatmissin anlamadigi bi nokta olursa bakardi
Gebeligi ilk gordugunde hekim vitamin ilaci yazar evet
Kese degil dkkat kese degil kismini ozellikle soyluyorum ancak embriyo goruldukten sonra diger tiroit kizamikcik kan sayimi vs rutin gebelik tahlilleri istenir seninki sadece kese oldugu icin bu tahliller su asamada yapilmaz
Tahmini gebelik haftasi ise ancak embriyo goruldukten sonra embriyonun olcumu ile bilinir sadece kese varliginda tahmini 4-4.5 haftalik olunacagi icin oyle demiştir ama bu sadece bir tahmin olur
Ultrason kagidi da maalesef ki o an makinenin printeri bozuktur rulosu bitmistir maalesef her sey olabilir devlet hastanelerinde keyfinden yapmamistir yani
Sorularina cevap olabilmisimdir umarim
Hayırlı olsun cnm... Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağına almanı nasip etsin!Allah bin kere razi olsun cok tesekkur ederim icime su serptiniz coook ama coook tesekkur ederim bilemezsiniz nasil dert edindigimi beni rahatlattiniz rabbim duanizi kabul etsin.
aminn canim cok teşekkür ederim.rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)Hayırlı olsun cnm... Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağına almanı nasip etsin!
İnşallah cnm...benim anlayamadığım, kanama mı var düşük tehditi var diye ilaç mı kullanıyorsun?aminn canim cok teşekkür ederim.rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)
ya canim soyle o gun baya yogun bir gündü burda yollar hendek gibi..aksam eve gelince normal regl oncesi yada yumurtlama zamani akinti olurya ondan vardı peceteyle silince hafif kirmizilikta geldi bizde riske girmemek icin doktora gittik.. anlattim oda cok mu dedi hayir dedim olsun bi igne yapalim birde hap dedi 2 gun once oldu bu..o gun igne oldum hapi sabah aksam aliyorum bir daha kan gelmedi ama akinti devam tabi belki de yerlesme kanamasiydi bilmiyorum.bugün doktora bunu anlattim ama doktor bey'in beni pek dikkatli dinlemedigini gördüm çünkü mesela o hap bir risk kanama yoksa da kullanilir mu dedim adam hic cevap vermeden 2.kez yazmak istedi ilaciİnşallah cnm...benim anlayamadığım, kanama mı var düşük tehditi var diye ilaç mı kullanıyorsun?
tiroit testin gebelikten önce bakılmalıydı. şimdi bakmaya gerek yok.23 martta regl oldum 20 nisandan olmam gerekirdi 2 gun gecekince aksam ozelde kan testi yaptırdım sonuc 2159 cikti devlette kontrole gitmek istedim ama 24 nisanda akintiyla kan gelce gece ayni hastaneye gittik. durumu anlattim bana dusuk onleyici igne ve hap verildi ultrason ile karindan baktı ve kese gorunuyor dedi foto verdi ..ilaci kullaniyorm ama kan yok biraz once devlet hastanesine gittik bostu tek hasta bendim dr telefonda oyun oynuyordu tahlil ve ultrasonu söyledim, esimi odaya almadi kagida bakmadi bakalim dedi karindan ultrason ile bakti sekretere kese 7mm dedi kalkayim mi dedimmevet dedi vitamin verdi dusuk hapi yazdirmak istedi tekrar var diyince bitince gel.hadi cik dedi ! kac haftalik dedim 4 dedi ama nette 5 cikiyor neyse shadi cik dedi anlamadim bu normal mi kan testi vs yapmadı ben şaşkınlıktan troit vs sormayacakmisiniz demedim ultrason kagidi da vermedi..
bunlar normal mi sikayet rtmelimiyim tecrubesizim
...mesela bu hap bir risk kanama ..derken neyi kast ettin ? açıklama yapıcam da soruyu anlamadım ?ya canim soyle o gun baya yogun bir gündü burda yollar hendek gibi..aksam eve gelince normal regl oncesi yada yumurtlama zamani akinti olurya ondan vardı peceteyle silince hafif kirmizilikta geldi bizde riske girmemek icin doktora gittik.. anlattim oda cok mu dedi hayir dedim olsun bi igne yapalim birde hap dedi 2 gun once oldu bu..o gun igne oldum hapi sabah aksam aliyorum bir daha kan gelmedi ama akinti devam tabi belki de yerlesme kanamasiydi bilmiyorum.bugün doktora bunu anlattim ama doktor bey'in beni pek dikkatli dinlemedigini gördüm çünkü mesela o hap bir risk kanama yoksa da kullanilir mu dedim adam hic cevap vermeden 2.kez yazmak istedi ilaci
Anladım cnm progestan 100lük mü? 200 lükmü,başka bir ilaçmı?bu ilacın tutunmayı sağladığı,kasılmaları engellediği rahimi uyuttuğu söyleniyor...kısaca zararı yok deniyor,ilişkiye bir süre ara ver cnm,dinlen ve ağır iş sakın yapma!iğne prulotondur mutlaka,onu haftada bir vururlar eğer kanama devam etseydi!ya canim soyle o gun baya yogun bir gündü burda yollar hendek gibi..aksam eve gelince normal regl oncesi yada yumurtlama zamani akinti olurya ondan vardı peceteyle silince hafif kirmizilikta geldi bizde riske girmemek icin doktora gittik.. anlattim oda cok mu dedi hayir dedim olsun bi igne yapalim birde hap dedi 2 gun once oldu bu..o gun igne oldum hapi sabah aksam aliyorum bir daha kan gelmedi ama akinti devam tabi belki de yerlesme kanamasiydi bilmiyorum.bugün doktora bunu anlattim ama doktor bey'in beni pek dikkatli dinlemedigini gördüm çünkü mesela o hap bir risk kanama yoksa da kullanilir mu dedim adam hic cevap vermeden 2.kez yazmak istedi ilaci
progestan 200luk canim..evet igne de prulotondu.. cok tesekkur ederim evet herseye mola verdik ..zaten bas dönmesi ve uyku yapiyor sanırım yada gebelikte olan seylerdir :)Anladım cnm progestan 100lük mü? 200 lükmü,başka bir ilaçmı?bu ilacın tutunmayı sağladığı,kasılmaları engellediği rahimi uyuttuğu söyleniyor...kısaca zararı yok deniyor,ilişkiye bir süre ara ver cnm,dinlen ve ağır iş sakın yapma!iğne prulotondur mutlaka,onu haftada bir vururlar eğer kanama devam etseydi!
sunu kastettim canim beklentim suydu bunlari anlattigim da ultrasona bakinca riskin devam ediyor yada kanama yoksa da kullan bir zarar yok vs tarzi birseyler demesini bekledim...mesela bu hap bir risk kanama ..derken neyi kast ettin ? açıklama yapıcam da soruyu anlamadım ?
evet biraz uyuşukluk ve uyku yapar cnm...Maşallah 7 ay 3 haftam bu ilaçlarla geçti ,tabi kanamalarım çok yoğundu...Sende korkulacak bir durum yok Maşallah....Dediğim gibi dinlen bol bol,meleğimiz çok minnak annesi yorma onu!Bu arada özele git cnm bence!progestan 200luk canim..evet igne de prulotondu.. cok tesekkur ederim evet herseye mola verdik ..zaten bas dönmesi ve uyku yapiyor sanırım yada gebelikte olan seylerdir :)
bende esenyurtdayim ve evet dr arayisindaydim cok tesekkür ederimtiroit testin gebelikten önce bakılmalıydı. şimdi bakmaya gerek yok.
diğer şeylere kansızlık var mı, sarılık aids bilmem ne klasik testleri yaptırabilirdi.
eger istanbuldaysan . avcılar murat köklük devlet hastanesinde (benim yıllardan beri gittiğim bir doktor var. özeldeydi devlete geçti. 5 ay önce hala aynı hastane görev yapıyordu )Nurhan kahraman diye bir bey var. cok kibar ve iyi bir doktordur.
he ok. yukarıda bir arkadaş pregesteron hapını ve iğnesini anlatmış zaten. aynısı yazacaktım.sunu kastettim canim beklentim suydu bunlari anlattigim da ultrasona bakinca riskin devam ediyor yada kanama yoksa da kullan bir zarar yok vs tarzi birseyler demesini bekledim
Nurhan beyi şiddetle tavsiye ederim. kadın hastalıkları için giderdim kendine ve beni iyi eden insandır. cok iyi bir doktordur. devlet hastanesinde bile en yoğun kapı onun ki. özelde calışırkende kapısı yoğun olurdu.bende esenyurtdayim ve evet dr arayisindaydim cok tesekkür ederim
burda esencan diye bir yer var yakin orayi düşündüm bende ama arkadas avcilarda bir doktor önerdi esimle konuşup en uygunu bize (yol mesafesi vs)oraya giderim..belki takibi ozelde yaptirip testleri devlette yaptirirm oyle yapanda cokmus.. hayirlisiyla insallah riskli sureci atlatalimda..evet biraz uyuşukluk ve uyku yapar cnm...Maşallah 7 ay 3 haftam bu ilaçlarla geçti ,tabi kanamalarım çok yoğundu...Sende korkulacak bir durum yok Maşallah....Dediğim gibi dinlen bol bol,meleğimiz çok minnak annesi yorma onu!Bu arada özele git cnm bence!
Aynen cnm dediğin mantıklı ,şu süreç hayırlısı geçsin,öyle yaparsın.....gelişmeleri takip ederiz!burda esencan diye bir yer var yakin orayi düşündüm bende ama arkadas avcilarda bir doktor önerdi esimle konuşup en uygunu bize (yol mesafesi vs)oraya giderim..belki takibi ozelde yaptirip testleri devlette yaptirirm oyle yapanda cokmus.. hayirlisiyla insallah riskli sureci atlatalimda..
progestan 200luk canim..evet igne de prulotondu.. cok tesekkur ederim evet herseye mola verdik ..zaten bas dönmesi ve uyku yapiyor sanırım yada gebelikte olan seylerdir :)
Devlet hastanelerıdne muamele bu sekılde oluyor dıye duymustum cok
ozelde takıp olun ımkanınız var ıse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?