Garip insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.417
43.905
798
Günaydın kızlar;

Bir arkadaşım var iş vasıtasıyla tanıştım benden küçük. İşten memnun olmayınca ayrıldı kendisi ve daha yüksek maaşlı bir iş buldu. Girdiği firma da bulunduğumuz yerde ilk defa faaliyete geçen bir şube. Doğal olarak ihtiyaç olursa diye benim de maaşımdan memnun olmadığımı bildiğinden dolayı dedim ki hani sorsana bir personel lazım mı ? Ama sormak yerine her defasında işte xx yerinden yönetiliyor o departman diyip çıkıyor hemen işin içinden. Hayır ben olsam sorarım ihtiyaç var mı diye yoksa bile sordum yok ama olursa bildiririm falan derim. Ama insanlar yardımcı olmak iÇin parmak dahi kıpırdatmıyorlar

Dikkate alınmayacağını düşünüyordur. Gidin cv bırakın ihtiyaç olursa ararlar

Kendisi öyle tesadüfen girdi iş ilanlarında görmüş başvurmuş görüntülü konuşup başlatmışlar direkt

bu kişiyle ne kadar samimisiniz? demek ki sizin için ön ayak olacak kadar samimi değilsiniz, bi kere söylemişsiniz olmamış, bence darlamayın, onun yöntemiyle sizde iş ilanlarından ilerleyin.

Kendisi de yeni girdi anladığım kadarıyla.Ben yeni girdiğim bir yere,benim bir arkadaşım var da lazımsa işe alır mısınız diyemem.Yıllardır çalıştığım yere bile söyleyemem,kefil olamam.
Arkadaşınız da böyle düşünüyor olabilir. ki iş yerinde tanışmışsınız çok yakınınız değil sanırım.Ayrıca bir ricada bulunmuşsunuz,yapmak zorunda değil.Kendince sebepleri vardır.Anlamaya çalışın bence.

Yeni girdiği bir iş ortamında arkadaşı için iş var mı diye sormak normal mi sence?
Yani insanları zor durumda bırakıyorsunuz .
Iş istiyorsaniz cvnizi bırakın.
Yabancu bir ortam yeni girmiş hatırı sayılır bir konumda değil.
Gerçekten bazen ne kadar düşüncesiz ve bencil oluyorsunuz pes.

Yeni işe girmiş arkadaş,kardeş dahil böyle bir talepte bulunmam,genel olarak kendi başımın çaresine kendim bakarım 10 yıllık çalışan da olsa beni de söyle,iş ayarla gözüyle bakıp yine istekte bulunmam.

He ben işe girsem ve arkadaşım böyle bir istekte bulunsa onunda ne kadar düşüncesiz olduğunu düşünür ve ilgilenmem.Gereken yerlere cv bırakıp,mevcut işinden memnun değilse yeni iş aramasını tavsiye ederim ama kimseye kefil olmam.
Bazı yetkinliklere sahipseniz aynı şekilde başvurabilirsiniz.

Arkadaşınız biri vasıtasıyla girmemiş ,iş ilanından aramış görüşmüş işe başlamış.Orda yetkili biri değil ki ,herhangi bir çalışan üstelik merkezde değil şubede.Size nasıl iş bulsun?
İnsanları yargılamadan önce şartları bilmek gerek.İs ilanından bakıp ,başvurmak zor olmasa gerek.......

Bunu kimse için yapmam. Çünkü "o kişiye kefil olmak"tır bu bir anlamda.
Hele yeni girdiğim bir işse, önce kendimi ispat etmem gereken bir süreç olur. Kardeşim de sorsa alamam o sorumluluğu.

Yeni işe girdiği yerde böyle bir şey yapması mantıklı mı sizce? Personel ihtiyacı varsa zaten ilan açarlar sen de gidersin istiyorsan başvurursun uygun görürlerse çağırırlar. Zaten kimse kimseye kefil olmak zorunda değil, ben de şahsen olmuyorum kimsenin iş ortamında çıkacağını bilmem ben. İnsanları zor durumda bırakmayın

eliniz ayağınız tutmuyor mu da cv gönderemiyorsunuz?
kız bile oraya daha yeni girmiş siz kendinize torpil yaptırma peşindesiniz
yollarsınız cv'nizi, yeterliyseniz zaten size şans verirler
yetersizliklerinizi torpille nereye kadar örteceksiniz? iş hayatı böyle bişi değil.
size torpile yanaşmayanlar GARİP İNSAN oluyor şaka gibi ya

İnsanlardan mantıklı şeyler isterseniz yardımcı olurlar.
İş konusunda birilerine aracı olmak zaten çok riskli bir şeyken siz bir de çok yakın olmadığınız ve işe yeni başlamış birinden istiyorsunuz bunu.
Bu mantıksız isteğiniz yüzünden bile aracı olunacak biri değilsiniz bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…