Garip insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belki çalışma performansını beğenmiyordur, referans olmak istemiyordur bu sebepten?
Belki aynı yerde olmak istemiyordur?
Belki de gittiği yerde sıfırdan bi başlangıç yapmak istiyordur, tanıdıklarla olmak istemiyordur?
Hem kadın daha yeni başlamış, orada yetkili/üst düzey biri de değil belli ki, daha kendini ispatlamış bile değil, niye böyle bi şeye girişsin, hem ne diyecek gidip?
Bi iki kere geçiştirmiş, hâlâ üstelemen, tekrar tekrar sorman daha garip, ayrıca boğucu.
Ben de sevmem aşırı güvendiğim, yakından tanıdığım, iş ahlakını bildiğim biri değilse referans olmayı, riskli işler bunlar. Mecbur da değil. Kadında bi gariplik yok yani.

Son düzenleme:
Zaten kimse kimseye kefil olmak zorunda değil, ben de şahsen olmuyorum kimsenin iş ortamında çıkacağını bilmem ben.
Eskiden en iyi arkadaşım olan, sonra aramızın bozulduğu biri vardı. Bizim şirkette de ilan açıldı benim departmanımdan farklı bir departmanda, ben de onu önerdim çünkü işte iyi kız falan filan. Online görüşme olacaktı, kız kulaklık bile almamış yanına dışarıda girmiş bir ton ses var çevrede, sorulan sorulara ehe ıhı oho diye gevşek gevşek cevap vermiş sürekli. Benim adımı verip ben zaten ondan öğrenirim her şeyi demiş (ki ne alaka aynı departman değil). O gün sondu benim için, maksimum yapacağım bir tanıdığım bana cv'sini iletti, ben de size iletiyorum uygunluğuna karar verirsiniz demektir, asla yorum yapmam önermem. Cidden işle arkadaşlık çok farklı

Ben de benzer bir şey yaşadım. Kız mülakatta öyle saçmalamış ki mülakatı yapanlar senin referansına güvendik ama bunları bunları yaptı sen nasıl fark etmedin daha önce dediler yerin dibine girdim. Cv bile iletmiyorum artık.

+1
En yakın dostum bile olsa daha önce birlikte çalışıp iş ahlakını, çalışırken nasıl biri olduğunu görmediysem asla referans olmam, kefil olmam. İş hayatında insanlar çok farklı.

şirkete gidip cv nizi bırakın

Yeni işe girmiş biri size nasıl kefil olabilir ya da önerebilir ? Ben olsam asla sormam şahsen. Benim kardeşimin işi var oraya bile yakın arkadaşımı önerdim sadece sonrasına karışmadım. Fiyattan memnun kalmaz, işten memnun kalmaz arada kalırım asla sorumluluk almam bu gibi işlerde ki teki kardeşim teki kaç senelik arkadaşım. Yeni girdiğim iste asla ağzımı açmam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…