- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
allaha şükür yanımda yöremde yok böyle kişiler, ancak bugün bir arkadaşımla kahvaltı ederken bir adamın 18 yaşlarındaki bir kızcağıza çok sert bir şekilde "ne bu masanın hali kız, gel buraya, nasıl iş yapıyorsun sen, çabuk topla burayı" diye azar çektiğini gördüm. ne zaman bu tarz bir olaya karışsam eninde sonunda haksız çıktığım için tövbeliydim karışmamaya, ama yine de dayanamadım, arkadaşımla adamın yüzüne bakarak "kalkalım bu seviyesiz ortamda durmak istemiyorum" dedim. anladı mı, sanmam...
kızın suratı çok üzdü beni. yazık. hem az paraya çalışıp hem de elin görmemiş ayılarının ağız kokusunu çekiyorlar. bir şey deseler patronları zaten direkt müşteriyi savunmaya kararlı, işten çıkarılıyorlar.
siz ne düşünüyorsunuz bu insanlar hakkında?
o da bağırmasaymış madem iyi olmuş yaöyle şeyler oluyor zaten. üniversitede bi arkadaşım anlatmıştı. kendisine bağıran bi adamın çayına tükürmüş. işin komik tarafı adam daha sonra bundan özür dilemiş ve "çay güzeldi elinize sağlık abicim" demiş
öyleleri de var. ama yani nasıl bir doktora bir polise öyle kafamıza göre bağıramıyorsak bi garsona satış görevlisine de saygılı davranmak gerekiyor. yani aslında hiçbir farkları yok. hepsi hizmet veriyor.
demek istediğim bu değil aslında. kimse doktora "nerdesin lan sen" deme cüretini bulamaz kendinde. olsa da binde bir işte. gider en fazla kibar kibar şikayet eder dilekçe yazar. ama işte bi satış görevlisine bi garsona insanlar ağızlarına geleni söyleme cüretini kendinde bulabiliyor. ve bu durum da normalleştirilmiş...Doktorlar da artık eskisi gibi saygı görmez oldu. Acil tıp hekimi bir arkadaşım illallah etti artık, kız 5 dakika kahve almaya gitti diye olay çıkartıp başhekime şikayet etmişler kızı. (Gerçekten otomattan kahve alıp gelmesi 5 dakika sürmüş) Savunma yazmak zorunda bırakıldı. Lakayıt lakayıt kafasına göre odasına girip çıkanlar, yer işgal edenler, ilaç "talebinde" bulunanlar da ayrı.
demek istediğim bu değil aslında. kimse doktora "nerdesin lan sen" deme cüretini bulamaz kendinde. olsa da binde bir işte. gider en fazla kibar kibar şikayet eder dilekçe yazar. ama işte bi satış görevlisine bi garsona insanlar ağızlarına geleni söyleme cüretini kendinde bulabiliyor. ve bu durum da normalleştirilmiş...
enteresan. arada haberlerde görürdük evet doktorlara da şiddet arttı ama ben hastaneye gittiğimde doktorlar hastaları azarladığı için tersini pek düşünemedim :) aslında topyekun eğitilmeye ihtiyacımız var.Yok gayet de "Neredesin lan sen?" tepkisiyle gerçekleşmiş olay. Bizim kız da çenesini tutamayıp car car cevap verince şikayet edilmiş, savunma yazdırmışlar. Doktorları dövüyorlar artık yahu, stajımı yaptığım yerde kırmızı reçeteli ilacı hasta olmadığı için yazmayan psikiyatri hekimini ciddi darp ettiler uyuşturucu bağımlıları. Ben hizmet sektöründe bulunan her çalışana üzülüyorum, insanlarla uğraşmak çok zor. Hele ki böyle pis, tahammülsüz insanlarla.
kendi yaşadıklarından da ders almamış.. ne denir ki.Ay gercekten ben yazmisim gibi hissettim. O kadar tahamul edemiyorum ki bu duruma. Sunu farkettim genelde hayatlarinda patronlari esleri vs tarafindan ezilen insanlar yapiyor bunu. Firsat bulduklarinda pozisyon olarak kendinden daha dusuk gordukleri insanlars boyle cikisarak kendi egolarini onariyorlar sanirim. Benim bir arkadasim vardi universitede okurken garson olarak calisiyordu ve hep insanlarin kabaligindan yakinirdi. Birlikte yemege gittik bir yere. Garson corbasini verirken azicik tabaga doktu. Babasi yasindaki adama bir dikkat et istersen ya dedi boyle kaba bir tonda. Yerin dibine girmek istedim gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?