garsona kötü davranan insanlar...

Hanımlar merak etmeyin o garsonlar o siparişleri tükürmese de hijyenik olmayan koşullarda böyle öküz müşterilerin önüne koyuyor. Kendimden biliyorum. Böyle bi kaç öküze denk gelip kullanılmış çatalları önlerine koydum. Afiyetle yesinler.

Saygi ve ahlak olsa yapmaz bunu. Insana saygi olacak önce. İşi ne olursa olsun o da insan. Garson masayi toplamaya geldiğinde ben tabaklari toplar eline veririm ya da masayi silerim

harikasınız valla. çok güzel yapmışsınız. ama sanıyorum ki sizin gibi insanlar sayıca çok az...

Ben masayı bazen kendim siliyorum, ama nasıl, mekan çok kalabalıksa, kuyruk varsa, adama bakıyorum adam tek başına bütün masaları silmeye çalışıyor, ve ben onu görüyorum, ve benim oturduğum masaya sira gelemicek, farkediyorum, o zaman çantamdan ıslak mendilimi çıkarıp ben siliyorum,şimdi burda şuna değinmek istiyorum eğer yoğunluk varda gelemiyorsa yada, diyer müşterilere, bişeyler hazırlamakla falan meşgulse, tamam,ama arkadaşlarıyla sohbete tutulmuş,müşteriyle ilgilenmiyorsa, tabiki orada patronu onu uyarmalı, güzel bir dil ile,genelde gençlere bişey diyemem ergenlik dönemleri oluyor,biliyorsunuz, ergenlik dönemi tam kişiliğin oluşma yaşıdır.bu yüzden bu yaşlardakilere çok bişey diyemem,ama 30 yaşında bir garsondan kesinlikle kibarlık beklerim, özen beklerim,ama oda yoğunluktan dolayı yetişemiyorsa ,ve ben bunu görüyorsam, başka müşterilerle meşgulse, kesinlikle bişey diyemem

ben de aynı sizin gibi yardımcı olmaya çalışırım masa toparlanırken. ama anlatmaya çalıştığım konu biraz farklı. sadece bu olay için demiyorum -ki bu olayda kızın suçu yok yeni gelmişti, adam zaten pasaklı sigara külünü bardağın içine atıyor- yani hiçbir sorun bile olmasa "getir şunu, çabuk ol, iyi sil şurayı, koş, hopla zıpla" gibi emir vermeleri, tepeden bakmaları çok kötü. mesela o garsonların çoğu yükseköğrenim görüyor. aralarında tıp öğrencileri var ama ilkokulu zar zor bitirmiş adam sırf cebinde parası var diye, ya da koca parası yiyen bir kezban bu insanları kendilerinden aşağıda görüyorlar. en basiti doktora ya da komisere düğmelerini ilikleyecek beyfendi hanımefendi çekecek kişiler bu insanlara "sen" diye hitap edebiliyorlar. bu bile başlı başına saygısızlık. memlekette herkes birilerini ezme derdinde. zamanında ben de garsonluk yaptım, bu riyakarlığı ordan biliyorum.

Bir zamanlar ben de garsonluk yaptim.askeriye icerisinde ozel bi yemek sirketinde.cogu zaman kislanin pasasinin ozel yemeklerine bakardim.birgunden birgune bi saygisizlik gormedim.ama bigun ozel bi yemek var.pasanin yaninda bulunan astsubay bildigin emirler yagdiriyo.

(gorevimiz aslinda pasalarin yemeklerine bakmak degildi sadece yemekhaneden sorumluyduk)
Neyse yok efendim o oraya konmaz su soyle olmaz.bildigin kucumsuyo akli sira ezmeye calisiyo.o kadar sinirlendim ki .kendi isimiz disinda bi is yapioruz adam minnet duyacagi yerde kucumsuyo.Ben sizin garsonlugunuzu yapmak zorunda degilim.ayrica ben sizin askerinizde degilim.begenmiyorsaniz buyrun kendiniz yapin dedim.tabi oyle bi tepki beklemiyodu.ama haketti.biz kendi isimizi aksatmak pahasina yardimci oluyoruz adama bak.o gunden sonra o komutan kedi gibi oldu.artik isteklerini rica ederek soyluyodu.demek ki iyi bi silkelemek lazimmis.ha sikayet etseydi kovulmazdim ama SIkinti olurdu tabi.ya da o benim sikayet edecegimden korktu cunku pasa cok mutevazi bi insandi.her yemek goturmemde var mi SIkinti diye mutlaka hal hatir sorar tesekkur ederdi sagolsun.demek ki insan insan olunca pasa da olsa farketmiyo.

O zamanlardan garsonlugun zorluklarini cok iyi biliyorum.o nedenle her yemege gitmemizde masayi mutlaka toplar sileriz .tabaklari esim garsonlara goturur.biz ciktiktan sonra o masanin silinmeye bile ihtiyaci olmaz.aliskin olmadiklari icin cok sasiriyolar tesekkur ediyolar.ne var sanki iki tabak toplamayla elimiz asinmaz ama o insanlarin biraz da olsa is yuku azaltilir gururlari oksanir.biraz empati yapmak lazim aslinda.

Bu yaptığınızdan gerçekten utanmadiniz mi?

Müşteri her zaman haklı değildir dimi :)

Bir gün çok sevdiğim bir arkadaşımla çok şubeli bilindik bir pastahanede oturduk.
Çay istedik. Gelen çayın tabağı kenardan hafif çatlakmış.
Arkadaşım böyle görüntüye, süse falan çok dikkat eder.
Garsonu bunun için geri çağırdı.
Tabağı değiştirir misiniz dedi, hiç çekinmeden..
O kadar utandım ki anlatamam.
Keşke demeseydin dedim bunun için yormaya değmez zaten çok yoruluyorlar.
Hayır dedi. Ben bu çayı 2 tl ye içebilecekken burada 4 tl ye içiyorsam bu mekanda adına
yakışan hizmeti vermeli...

Düşünüyorum ben asla yapamam böyle bir şeyi..
Kıyamam..
Ama hayat, insanlar benim gibi naif insanlara daha çok kıyıyor onu da belirtip geçeyim

Yine bir gün eşimle Ramazan. İftara gidelim dedik, çok kalabalık güzel bir yerdi.
Garsonlar servisleri biraz geciktirdi haliyle.
Çorbasını 5 dk geç alan biri şefi çağırıp şikayet etmiş, o da fırçalamış garsonu.
Adamcağız bize servis yaparken döktü içini.
100 lira verince afedersiniz ama insanı satın almış gibi davranıyorlar dedi.
O kadar üzüldüm ki..

O ayıya seslenmek istiyorum.
Hayat yeterince zor.
Sen 5 dk fazla aç kaldın diye bu adama bunu yaşattın belki günlerce atamadı üstünden.
Günahtır!!
Böyle tuttuğun orucun sevabı da yok, boşa kendine de millete de eziyet etme..

Masama kaç kez uğrasalar hep teşekkürle gönderirim.
Toparlamaya, silmeye yardımcı da olurum.

Paranızı da alın sieyin demek lazım bu tiplere ama diyen mekan sahibini ara ki bulasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…