- 16 Ekim 2016
- 7.414
- 45.729
- 498
- Konu Sahibi Sonsuzaskkk
-
İnşaAllah geçer bir an önce. =) Ben bugün sallamadan uyutmaya çalışayım dedim. Maalesef uyutamadım ve kızım da huysuzlandı. Mecbur sallıyorum şimdi
Ayakta mi salliyosun besiktemi? Sadece dalana kadarmi salliyosun yoksa benim gibi uyusada sallamaya devam ediyomusun? Benimkininde uykusu geldi emerken gozler kapandi sonra birden bir acti sanirim tam o anda sanci geliyor kuzuma
Ayakta mi salliyosun besiktemi? Sadece dalana kadarmi salliyosun yoksa benim gibi uyusada sallamaya devam ediyomusun? Benimkininde uykusu geldi emerken gozler kapandi sonra birden bir acti sanirim tam o anda sanci geliyor kuzuma
Amin canim insallah birden irkilerek uyanma oglumdada oluyor sanci giriyor bence ve ben oglumu 4 aylik olmasina ragmen kollarina yarim kundak yapiyorum yoksa cok hareket ettirip kendini uyandiriyor hos artik kundaktan kollarini cikarmayada basladi yapabildigim kadar yapiyorumBazen beşikte sallıyorum bazen ayağımda. Benimki sallanmayla beraber emzikte istiyor ve beşiğin başında emziği tutmak için uğraşıyorum iki büklüm. Bel dayanmıyor tabi o yüzden arada ayağıma alıyorum. Uyuyana kadar sallıyorum ben. Uyuduysa sallamaya gerek kalmıyor ama emzik düşünce hemen uyanıyor. Bi de irkilerek uyanması çok oluyor bi şeyden mi korkuyor acaba diyorum bazen bol bol okumaya da çalışıyorum ama. Allah yardımcın olsun ya bir an önce geçsin şu sancılar..
Bebeğiniz 9 ay sizinle beraberdi. Şimdi ondan ayrı olmanız ve hiç tanımadığı bir ortamda olması onu geriyor. Ben bebeğimi tabiri caizse gak dediğinde emzirdim guk dediğinde emzirdim. Bİberon kullanmıyorsa sizi emerken hava yutması gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla emmesiyle gaz pek alakalı değil. Saatli emirmekte saçma geliyor bana. Şöyle düşünün çok acıktınız yemek yediniz, ama yarım saat sonra çok sevdiğiniz başka biryiyecek gördünüz iki saat beklemem gerek demiyorsunuz değilmi? Bebek içinde durum böyle.Merhaba;
2.5 aylık bir kızım var. Bizde çok gaz sıkıntısı çekiyoruz. Elektrik süpürgesi sesi rahatlatıyor biraz ama bazen o da işe yaramıyor. Çok ağladığı zamanlarda son çare arabayla gezdirip uyuttuk ama eve gelince geri uyanıyordu. Çok şükür şimdi o kadar ağlamıyor ama şimdi de sürekli emmek istiyor. Önceden her arandığında emzirirdim ama bu da çok gaza neden oluyormuş. Artık emzikle oyalıyorum ve 2 saatten önce emzirmiyorum. Bu arada emdiği zamanlarda 5 dakikayı geçmiyor. Sütüm de fazla geliyor sanırım ve bebeğim de çok hızlı emiyor. Doktora da götürdüm gaz dedi. Hemşireler hızlı emdiği için az sürede çok yiyor ve çokta hava yutuyor dediler. Sütüm yetmiyor desem yetiyor maşaAllah çok geliyor kilo alımı da iyi 3.100 doğdu şimdi 5.930. Bi de uykuya dalmakta çok güçlük çekiyoruz. Uyuması için saatlerce sallamam ya da saatlerce emmesi gerekiyor. Emzik ağzında saatlerce yanında bekliyorum çünkü ağzından attığı anda uyanıp geri istiyor. Hiçbir işimi yapamaz oldum sürekli yanındayım. Bu uykuya dalamama ve de emme isteği sadece gazdan mı acaba?
Canim gazlari olmasa bizde merakli degiliz surekli sallamaya gazi gecsin ben raziyim sallamaya hem sana bisey soyleyimmi bu cocuklar hayatlarinin bir doneminde mutlaka sallaniyor bir arkadas bebegi gazliydi salla dedim sallamadi cocuk perisan oldu uykusuzluktan kucaginda 10 dk uyur kalkardi simdi yasina geldi bikac aydir besikde sallamaya basladi noldu hani karsiydin dedim uyumuyo napim diyo baska arkadsda alismasin dedi 6 aydan sonra sallamaya basladi bosver biz bastan sallayip rahat uyutalim
Bebeğiniz 9 ay sizinle beraberdi. Şimdi ondan ayrı olmanız ve hiç tanımadığı bir ortamda olması onu geriyor. Ben bebeğimi tabiri caizse gak dediğinde emzirdim guk dediğinde emzirdim. Bİberon kullanmıyorsa sizi emerken hava yutması gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla emmesiyle gaz pek alakalı değil. Saatli emirmekte saçma geliyor bana. Şöyle düşünün çok acıktınız yemek yediniz, ama yarım saat sonra çok sevdiğiniz başka biryiyecek gördünüz iki saat beklemem gerek demiyorsunuz değilmi? Bebek içinde durum böyle.
Benim buyuk kizimda kolikti 1.5 yasina kadar besikte sallayarak uyuttum ve inan nereye gitsem besigide sokup gidiyordum ustelik 4.5 aylikken kalca cikikligi oldugunu ogrendik ve yavrumu gogusten parmak ucuna kadar alciya aldilar ve tam yazin sicagina denk gelmisti tam harekett etmeye baslayacagi donemdi ve tam 4.5 aylikken alciya alinda 7.5 aylikken cikarildi haziran temmuz agustos boyle gecirdi kuzum izmire dr giderdik kalca cikikligi tedavisi icin yolda uykusu gelince biyerde mola verir besigini kurar 1 saat uyutur yola devam ederdik o kadar zorduki simdi 8 yasinda ve bana arkadas oldu sukur :) eger o zamanlar gectiyse bunlarda gecer insallah sakin olmaya calismaktan sabir etmekten baska elden gelen bisey yok Rabbim baska hastalik vermesin kuzularimiza canimRahat uyuduğu zamanları bi görsem. Yarım saat 1 saat uyuyor sonra uyanıyor. Tekrar uyuyana kadar zaman geçiyor. Çok yoruluyor yavrum ya. Büyük insan gibi günün büyük çoğunluğunu uyanık geçiriyor.
Evet aslında anne karnındayken sallanmaya alışıyorlar. Ben hareket ederken o etmez uyurdu ben oturunca hareketlenmeye başlardı. =) Anneme sordum beni 3 yaşıma kadar ayağında sallayarak uyutmuş, uykum gelince yastığı alıp gidermişim yanına salla diye. =) Gaz problemimiz bitince kendi kendine uyumayı öğretmeye çalışacağım inşaAllah. Olmazsa da yapacak bi şey yok. Sağlığı yerinde olsun da. =)
Anneler en iyi gözlemcidir elbette ama anne sütü en çabuk sindirilen besin. Bebeğiniz nasıl rahatsa öyle devam edin elbette :) Ben sadece uyguladığım ve bana doğru gelen şeyi yazdım.Önceden bende her arandığında emziriyordum hatta inanın bana da saçma geliyordu ama bana bununda gaz yaptığı söylendi. Bebeklerin sindirim sistemi 2 saatten önce yediğini hazmetmiyormuş. Saatte bir emzirince eski sütün üstüne yenisi ekleniyormuş ve bu da daha çok gaza neden oluyormuş. Neyin doğru oldugunu bilmiyorum, ama kızım sanki daha rahat şimdi.
Benim buyuk kizimda kolikti 1.5 yasina kadar besikte sallayarak uyuttum ve inan nereye gitsem besigide sokup gidiyordum ustelik 4.5 aylikken kalca cikikligi oldugunu ogrendik ve yavrumu gogusten parmak ucuna kadar alciya aldilar ve tam yazin sicagina denk gelmisti tam harekett etmeye baslayacagi donemdi ve tam 4.5 aylikken alciya alinda 7.5 aylikken cikarildi haziran temmuz agustos boyle gecirdi kuzum izmire dr giderdik kalca cikikligi tedavisi icin yolda uykusu gelince biyerde mola verir besigini kurar 1 saat uyutur yola devam ederdik o kadar zorduki simdi 8 yasinda ve bana arkadas oldu sukur :) eger o zamanlar gectiyse bunlarda gecer insallah sakin olmaya calismaktan sabir etmekten baska elden gelen bisey yok Rabbim baska hastalik vermesin kuzularimiza canim
Anneler en iyi gözlemcidir elbette ama anne sütü en çabuk sindirilen besin. Bebeğiniz nasıl rahatsa öyle devam edin elbette :) Ben sadece uyguladığım ve bana doğru gelen şeyi yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?