- 18 Kasım 2014
- 4.953
- 6.450
- 358
- Konu Sahibi Sonsuzaskkk
-
Bebeğinize rezene ve anason mu veriyorsunuz? bir yaşa kadar bitki çayları hiçbir şekilde önerilmezken siz altı aydan küçük bebeğinize veriyorsunuz. Bence başka bir doktordan da fikir alın ve kendinizde araştırın lütfen...Oğlum beşinci ayina girecek haftaya. İkinci aydan itibaren gazdan uyuyamazdi yapmadığını şey kalmadı. Rezene anason çayları bir sürü gaz ilacı vs. Yeni yeni gaz sıkıntımız azaldı çok şükür. Sancidan ağlarken kendini kastiği için hepten çıkmıyordu gaz. Sakin olduğu zamanlarda bacaklarını pedal çevirir gibi yapıp hareket ettirerek gazi cikiyor tavsiye ederim. Ben portakal mandalina gibi asitli meyveleri yemiyorum su aralar faydası olur diye.yogurt da gün aşırı iki kaşık tuketiyorum. Masaj ,karnının ustunde yatma ve pedal çevirme hareketini tavsiye ederim gerçekten. Sadece sakinken yapın bence çünkü ağlarken döşenebilir bi faydası olmadığı gibi belki cani da yanar... Sabret geçecek inşallah...(rezene ve anason çaylarını hala iciyorum oğluma da veriyorum-doktorumuz da verebilirsin demişti,uc bes çay kaşığı kadar)
Bebeğinize rezene ve anason mu veriyorsunuz? bir yaşa kadar bitki çayları hiçbir şekilde önerilmezken siz altı aydan küçük bebeğinize veriyorsunuz. Bence başka bir doktordan da fikir alın ve kendinizde araştırın lütfen...
Bu gaz sancisi hala tam gaz devam bana cevremdekiler senin sutun bebege yagli ve agir geliyor hazmedemiyor memeden kesip mamaya basla diyorlar bana cok sacma geliyor anne sutu mamadan hazmi daha zor olurmu diye sizin fikriniz nedir?? Ve bebegimin kakasi hala cok sivi bu normalmi?
4.5 aylik zaten dusunmuyorum birakmayi sadece boyle bisey gercekten varmi diye sormak istedim ve kakasinin bu kadar su gibi olmamasi lazimmisBebeğiniz kaç aylik?
Doktor denediği surece ASLA emzirmeyu bırakmayın.
4.5 aylik zaten dusunmuyorum birakmayi sadece boyle bisey gercekten varmi diye sormak istedim ve kakasinin bu kadar su gibi olmamasi lazimmis
Bu gaz sancisi hala tam gaz devam bana cevremdekiler senin sutun bebege yagli ve agir geliyor hazmedemiyor memeden kesip mamaya basla diyorlar bana cok sacma geliyor anne sutu mamadan hazmi daha zor olurmu diye sizin fikriniz nedir?? Ve bebegimin kakasi hala cok sivi bu normalmi?
Ahhh bu çevredekiler çok biliyorlar :) Anne sütü sindirilmesi en kolay besin. Çocuk hepi topu 2-3 sene alabilecek bu sütü bir daha ömrü boyunca istese de olmayacak bir besin kaynağı neden hemen her sorunda çevre faktörü devreye girip sütü kes der kiiii !!! Ek gıdaya geçene kadar çok normal ayrıca, ishal gibi sık sık yapmıyorsa normal bir düzeni var bebeğinizin. Emzirmeye devam lütfen.Bu gaz sancisi hala tam gaz devam bana cevremdekiler senin sutun bebege yagli ve agir geliyor hazmedemiyor memeden kesip mamaya basla diyorlar bana cok sacma geliyor anne sutu mamadan hazmi daha zor olurmu diye sizin fikriniz nedir?? Ve bebegimin kakasi hala cok sivi bu normalmi?
Altini her uyandiginda degistiriyorum
Hala cok huysuz uyanikken bile hep mizmiz mutlu bir cocuk degil sallayarak 2 saat uyutuyorumki uykusuz kalip huysuzlanmasin diye ama uyanirken bile mutlu uyanmiyor hep mizmiz nasil olucak bilmiyorum artikbide oglum surekli uykusunda geriniyo ve uyaniyo elleri cok hareket ediyor bende mecburen hala kollarina yarim kundak yapiyorum eziyet ediyomusm gibi geliyor ama elleri acikta olunca uyuyamiyor
Kesinlikle katiliyorum size emzirmeyi kesmeye niyetim yok ben rahat edicem diye melegimi sutten mahrum edemem vicdanim el vermez :)Ahhh bu çevredekiler çok biliyorlar :) Anne sütü sindirilmesi en kolay besin. Çocuk hepi topu 2-3 sene alabilecek bu sütü bir daha ömrü boyunca istese de olmayacak bir besin kaynağı neden hemen her sorunda çevre faktörü devreye girip sütü kes der kiiii !!! Ek gıdaya geçene kadar çok normal ayrıca, ishal gibi sık sık yapmıyorsa normal bir düzeni var bebeğinizin. Emzirmeye devam lütfen.
Kesinlikle katiliyorum size emzirmeyi kesmeye niyetim yok ben rahat edicem diye melegimi sutten mahrum edemem vicdanim el vermez :)Ahhh bu çevredekiler çok biliyorlar :) Anne sütü sindirilmesi en kolay besin. Çocuk hepi topu 2-3 sene alabilecek bu sütü bir daha ömrü boyunca istese de olmayacak bir besin kaynağı neden hemen her sorunda çevre faktörü devreye girip sütü kes der kiiii !!! Ek gıdaya geçene kadar çok normal ayrıca, ishal gibi sık sık yapmıyorsa normal bir düzeni var bebeğinizin. Emzirmeye devam lütfen.
Canim o rezenelr anasonlar kimyonlar bende cok ictim ama nafile faydasi olmadi gunduz boyle tamam en azindan seninki gibi gece sallanmak istemesr onada razıyım ama benimki surekli sallaniyor dedigin gibi bende emzirme aralarini en az 1 saat yapiyorum uyanikken 1 saat uyurken 2-2.5saat arayla emiyor artik senin bebis rahatlayinca sallanma istemedimi artij ben rahatlayinca sallanma huy olarak kalirsa hep isterse diye korkuyorumAynı benim oğlum.. Kundak yap, hoplat, salla... ah o gazlı günler.. ama merak etme canım geçiyor bizimki gündüzleri hep mememdeydi afedersin tuvalete bile zor gidiyordumkucakta ayakta hem hoplatıp hem sallar gibi uyurdu sonra dalınca da koy koyabilirsen koyunca da hep sallayacaksın ama gece sallanmadan falan uyurdu :) sonra 4. ayından sonra gaz olayı bitti bunların hepsi bitti ama hala gündüz uyumaz kısa kısa uyur bir de ben durmadan anason,rezene,kimyon çayı içiyordum ve çok sancılı günlerimizde iki damla armut suyu veriyorum doktor demişti o en son silahımdı çok faydasını görmüştük :) onun dışında karnına ayak altına sıcak havlu, masaj bol hareket bunlar zaten fix :) ama sabret canım geçiyor sonuçta her bebeğin bağırsak yapısı farklı onunki de düzene oturacak haa bir de doktor emzirme diyeti verdi emzirdikten sonra en az 1 saat sonra tekrar emzir o çok gazlı olduğu için emmek istiyor emdikçe de gazlanıyor kısır döngü bu dedi.. bundan bir ay sonra da toparlamaya başladı zaten
Hmm hadi ya :/ o zaman senin bebiş daha ağır geçiriyor bu dönemi işte her bebek farklı inşallah bir an önce düzelir.. bizimkisi o hoplatmaları kucakta sallamaları istemiyor artık ama gündüz uyuyacağı zaman ana kucağına koyuyorum hafif hafif sallıyorum (çünkü uykuya geçmeyi sallanmayla şartladı yavrucak naapsın:)) uykuya dalınca bırakıyorum uyansa bile tekrar aynısı salla bırak..alışmaya başladı gibi sanki kısa kısa uyuyor ama olsun diyorum böyle böyle kopar bu alışkanlıktan diye ümit ediyorumCanim o rezenelr anasonlar kimyonlar bende cok ictim ama nafile faydasi olmadi gunduz boyle tamam en azindan seninki gibi gece sallanmak istemesr onada razıyım ama benimki surekli sallaniyor dedigin gibi bende emzirme aralarini en az 1 saat yapiyorum uyanikken 1 saat uyurken 2-2.5saat arayla emiyor artik senin bebis rahatlayinca sallanma istemedimi artij ben rahatlayinca sallanma huy olarak kalirsa hep isterse diye korkuyorum
Yapmayın lütfennnMerhaba kızlar benimde kızım 53 günlük aynı gaz sancıları bizdede var karnını ovuyoruz sürekli ama yeterli olmuyor akşamları anason çayı iciriyorum çok işe yarıyor geceleri daha az atlatiyoruz sancıları daha kolay çıkartmasına yardımcı oluyor ne denediysek hiç işe yaramadı ama anason çayı gerçekten mucize Dr ve sağlık ocagindaki hemsiremizede danistim fazla abartmamak şartıyla verbilcegimi söyledi bence sizde deneyin sallamakla gecmior kızım kıvranıp duruyordu ama çok şükür daha hafif geçiriyoruz gaz sancisini
Tabikide biz böyle büyüdük mantığında değilim ama ne yaptıysam işe yaramadı hiç birşey ve icirdigim şey sadece 2 3 damla nasıl ilaç kullanioruz damlatarak buda böyle zararlı olduğunu biliyorum ama ilaç yerine bir kaç damla onu kullanıyorum o yüzden ebem ve Dr izin verdi genede TSK ederim uyariniz içinYapmayın lütfennnAnason bitkisi yetişkin için bile zararlıyken siz 53 günlük bebeğe veriyorsunuz. Doktor ve ebenizi değiştirme imkanınız varsa değiştirin hatta. Youtubede Ayşe Önerin gaz masajı var ona bakıp her altını açtığınızda uygulayın hem zararsiz hemde bebeğiniz rahatlıyor. 6 aydan küçük bebeğe anne sütü yokluğunda formül mama vermek gerek, onun dışında verilen su bile ne kadar tehlikeli. Araştırın isterseniz. Ama lütfen bana "biz böyle büyüdük, bize bişey olmadı" demeyin.
Rica ederim ama gerçekten bilinçli bir doktor büyük bir sağlık sorunu olmadığı sürece altı aydan küçük bebeğe ilaç bile vermiyor. Dediğim gibi masajla aşmayı deneyebilirsiniz. Ben kendi çocuğumda her altını açtığımda ayaklarını karnına doğru ittirip çektim gazı olsada olmasada. Çok zor durumda kaldığımda da (masajlar işe yaramadığında) ya kendi aracımıza bindirip toprak yola gittik ya da onun arabasını tekerleklerini yıkayıp eve sokmuştum onda gezdirdik. Çoğu zarar olan şeyin damlasıda zarardır. Ilımlı yaklaşımınız için teşekkürler he birde "ben yaptım bişey olmadı" mantığınızın olmaması bilinçli araştıran bir anne olduğunuzu gösteriyor. Anasondan da kurtulabilirsiniz, yeterki doğru yöntemleri bulunTabikide biz böyle büyüdük mantığında değilim ama ne yaptıysam işe yaramadı hiç birşey ve icirdigim şey sadece 2 3 damla nasıl ilaç kullanioruz damlatarak buda böyle zararlı olduğunu biliyorum ama ilaç yerine bir kaç damla onu kullanıyorum o yüzden ebem ve Dr izin verdi genede TSK ederim uyariniz için
Rica ederim ama gerçekten bilinçli bir doktor büyük bir sağlık sorunu olmadığı sürece altı aydan küçük bebeğe ilaç bile vermiyor. Dediğim gibi masajla aşmayı deneyebilirsiniz. Ben kendi çocuğumda her altını açtığımda ayaklarını karnına doğru ittirip çektim gazı olsada olmasada. Çok zor durumda kaldığımda da (masajlar işe yaramadığında) ya kendi aracımıza bindirip toprak yola gittik ya da onun arabasını tekerleklerini yıkayıp eve sokmuştum onda gezdirdik. Çoğu zarar olan şeyin damlasıda zarardır. Ilımlı yaklaşımınız için teşekkürler he birde "ben yaptım bişey olmadı" mantığınızın olmaması bilinçli araştıran bir anne olduğunuzu gösteriyor. Anasondan da kurtulabilirsiniz, yeterki doğru yöntemleri bulun[/QUOTE
Nedemek rica ederim daha ilk bebeğim ve yaşım 30 tavsiyelerilinize uyucam dün gece sabaha kadar karnını ovaladim çok uykusu olmasına rağmen dalamadi bi türlü Allah'ım daha büyük şeyler yasatmasin bunada şükür
Aynen kriterlerimiz aynıymış akşamları yıkamaya karar verdim yıkayıp güzel bı masaj onu daha rahat uyutur diye düşünüyorum inş işe yarar bunlar çok üzülüyorum haline :-(Kriterlerimiz uyuyor, ilk bebek - 30 yaş :) Ben yüzüstü yatırıp o şekilde masaj yapıyordum. Tabi benim kontrolümdeyken yüzüstü. Masajım biter bitmez sırt üstü ya da yan pozisyona getiriyordum. Karnına baskı olduğu için daha rahat çıkıyordu gazı. Deneyin, masajdan zarar gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?