Gaz Kapsülüyle Başından Vurulan 7 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Gaz Kapsülüyle Başından Vurulan 7 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda
Türkiye > Gündem-
22 Temmuz, 12:51'de eklendi, 22 Temmuz, 18:05'te güncellendi

gaz.JPG

İstanbul Küçükçekmece'de Kobani’ye oyuncak götürmek ve bölgede kütüphane kurmak için yola çıkmayı planlayan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerine yönelik bombalı saldırının düzenlendiği Şanlıurfa Suruç'ta düzenlenen saldırıyı protesto eden gruba müdahale eden polisin attığı gaz kapsülü, 7 yaşındaki M.G.D.'nin kafasına isabet etti. 7 yaşındaki Mustafa'nın uyutularak müşahede altında tutulduğu kaydedildi.

Kanarya Mahallesi’nde dün saat 22.00 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Şanlıurfa Suruç’taki bombalı saldırıyı protesto eden gruba polis müdahale etti. Bu sırada polislerin attığı gaz kapsülü, annesiyle birlikte evlerine girmeye çalışan 7 yaşındaki M.G.D.'nin kafasına ve ayağına isabet etti. Kanlar içeresinde yere yığılan M.G.D.'nin yakınları tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan çocuğun tedavisi sürüyor.

'Biri kafasına diğeri de ayağına isabet etti'
Düşün ailesinin yakınları, olay yerinde çok sayıdaki gaz kapsülünü kovaya toplayarak fotoğrafını çekti. Olaya tepki gösteren M.G.D.'nin dayısı Mehmet Keme, olay günü misafirlikte bulunduklarını ifade etti. Olayın eve dönüş sırasında meydana geldiğini söyleyen Keme, "Cadde kapalı olduğu için arkadan dolaşarak eve geldik. Ablam, binaya girdi yeğenim arkada kaldı. Bu sırada iki gaz kapsülünden biri yeğenimin kafasına, diğeri de ayağına isabet etti. Polisleri durdurduk 'ne yapıyorsunuz? dedik. Yollar kapalı olduğu için uzun süre ambülans da gelemedi. Kendi imkanlarımızla taksi ile hastaneye götürdük." diyerek olayı anlattı.

Yeğeninin kafatası kemiğinde kırık olduğu ve beyne baskı yaptığını söyleyen Keme, yeğeninin uyutularak müşahede altında tutulduğunu ifade etti. Keme, suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

• Cumhuriyet
https://o nedio.com/haber/polis-gaz-bombasiyla-vurdu-7-yasindaki-cocuk-yogun-bakimda-549709

verdiğim linkte o ve n yi ayırdım, onu adres çubuğuna kopyalayıp birleştirip girip yorumlara bakar mısınız?
şok oldum ya, polise taş atıyordu diyor, aile misafirlikten dönüyormuş, 7 yaşında yahu bu neyin nefreti

bi ohh canıma deysin deyip zil takıp oyanamdıkları kalmış, 7 yaşında 7... o civardan geçen sizin çocuğunuzda olabilirdi

suç duyurusunda bulunsanız nolcak... bu kapsüller bu kadar zarar veriyorsa kullanılmamalı, başka yöntem mi yok

Ah yavrum ya:KK43: Allah'ım inşallah ailesine bağışlar.

Valla Chess Chess çok detayına girmeden zira belki bu sitede yaşanan Olayların tarafları vardır, deşifre ediyorsun deyip tepki gelsin istemem, dün gece büyük Çaplı bir kavga oldu, epey kötüydü, öldürme kastı vardı deyip geçeyim, bende o saatte bizim köpüşü tuvalet ihtiyacı için çıkarmak zorundaydım ve ister istemez güzergahım üstünde olduğundan kavga yaşanan yerden baştan kavga olduğunu ve durumun ciddiyetini anlamadan Geçmek zorunda kaldım ve 2 dakika geç geçsem durum farklı olabilirdi, Manşet olabilirdim ve arkamdan kadın kısmının o saatte ne işi var dışarda denebilirdi, belki yaftalanırdım, arkamdan bardan dönüyordur, kimbilir ne iş yapıyordur gibi bir sürü laf söylenebilirdi, tanık olduğum olay bir protesto Gösterisi de olabilirdi aralarında kalırdım ve yine kimbilir neler neler denirdi.

Oysa ben mağdur oluyordum, suçum yoktu tek yaptığım köpeğimi tuvalete çıkarmaktı.
Yani anlayacağınız her sokakta olanın niyetini bilemeyiz, bilmeden yargılamamalıyız, hele bu kişi 7 Yaşında bir çocuksa:KK43:

Ah yavrum ya:KK43: Allah'ım inşallah ailesine bağışlar.

Valla Chess Chess çok detayına girmeden zira belki bu sitede yaşanan Olayların tarafları vardır, deşifre ediyorsun deyip tepki gelsin istemem, dün gece büyük Çaplı bir kavga oldu, epey kötüydü, öldürme kastı vardı deyip geçeyim, bende o saatte bizim köpüşü tuvalet ihtiyacı için çıkarmak zorundaydım ve ister istemez güzergahım üstünde olduğundan kavga yaşanan yerden baştan kavga olduğunu ve durumun ciddiyetini anlamadan Geçmek zorunda kaldım ve 2 dakika geç geçsem durum farklı olabilirdi, Manşet olabilirdim ve arkamdan kadın kısmının o saatte ne işi var dışarda denebilirdi, belki yaftalanırdım, arkamdan bardan dönüyordur, kimbilir ne iş yapıyordur gibi bir sürü laf söylenebilirdi, tanık olduğum olay bir protesto Gösterisi de olabilirdi aralarında kalırdım ve yine kimbilir neler neler denirdi.

Oysa ben mağdur oluyordum, suçum yoktu tek yaptığım köpeğimi tuvalete çıkarmaktı.
Yani anlayacağınız her sokakta olanın niyetini bilemeyiz, bilmeden yargılamamalıyız, hele bu kişi 7 Yaşında bir çocuksa:KK43:

çok doğru söylüyorsun Mune, ama bu çocuğun annesi o göstericilerin içinde bile olsa ölmeyi mi hak ediyor yani, ben insanların bu kadar nefret dolu olmasına inanamıyorum

çok doğru söylüyorsun Mune, ama bu çocuğun annesi o göstericilerin içinde bile olsa ölmeyi mi hak ediyor yani, ben insanların bu kadar nefret dolu olmasına inanamıyorum
Asla asla hak etmiyor, tut ki annesi hadi en abartılı şekilde diyorum terörist olsa bile o masumun suçu ne:KK43:
Büyüklerin yaptıklarını el kadar çocuklara yıkmasınlar:KK42: onlar daha çocuk, o yavrucak eylem nedir bilmez bile, kapsülü hiç bilmez, onun bilebileceği en fazla su tabancasıdır:KK43:

Ablam, binaya girdi yeğenim arkada kaldı.
Kadın telaştan mı acaba çocuğu kucaklayıp koşmadı binaya ya da yanında birlikte çocuğu koruyarak girseydi keşke. Tabi annesi sonuçta o da istemezdi ancak madem dışarıda kaldın çocuğundan önce binaya girmek nedir. Offf kınamak istemiyorum ama aklıma geliyor.

verdiğim linkte o ve n yi ayırdım, onu adres çubuğuna kopyalayıp birleştirip girip yorumlara bakar mısınız?
şok oldum ya, polise taş atıyordu diyor, aile misafirlikten dönüyormuş, 7 yaşında yahu bu neyin nefreti

bi ohh canıma deysin deyip zil takıp oyanamdıkları kalmış, 7 yaşında 7... o civardan geçen sizin çocuğunuzda olabilirdi

Velev ki taş attı, öldürmeye teşebbüs daha büyük bir suç ve bu bir çocuk.

Kadın telaştan mı acaba çocuğu kucaklayıp koşmadı binaya ya da yanında birlikte çocuğu koruyarak girseydi keşke. Tabi annesi sonuçta o da istemezdi ancak madem dışarıda kaldın çocuğundan önce binaya girmek nedir. Offf kınamak istemiyorum ama aklıma geliyor.

Hi yani cocugun gaz kapsül ile vurulmasi neredeyse polisin sucu degil, annenin öyle mi? :KK14:
Ya cocuk 7 yasinda, annenin aklina gelse bile, o yastaki cocugu tasimak zor. Ayrica devamli savas alaninda yasanilmiyor. Annesi nereden bilecek katilmadigi protestodan dolayi oglunun hayati tehlikede olacagini??

Burda eger bir ihmalkarlik var ise, tamamen polisinkidir. Hatta eger bu cocuk ölürse, kan onlarin ellerinde ve cinayet islemis olurlar.

Bu gaz kapsüllerin acilen ortadan kalklasini diliyorum. Daha kac kisi ölmesi lazim? Daha kac kisinin gözünün almasi lazim?? :KK62:

Hi yani cocugun gaz kapsül ile vurulmasi neredeyse polisin sucu degil, annenin öyle mi?
Benim yorumumdan çıkardığınız sonuç bu mu gerçekten. Ben annenin çocuktan önce binaya girmesine, çocuğun arkada kalmasına dair yazdım. Çocuğun daha az hasarla o ortamdan nasıl sıyrılabileceği üzerine yorum yaptım. Sonuçta o ortamda kalınmış, yani ben sonuç kısmı üzerine durdum. Giriş gelişme kısmı ile ilgili yazmadım. Basın açıklaması ile her unsura değinmeyi tercih etmedim kusura bakmayın.

çok yazık ya inşallah iyileşir .Allah yardımcısı olsun. Küçücük çocuk taş atmış olsa bile karşılığı böyle olmamalıydı. kucukkurbaga04 kucukkurbaga04 ben sizi anlıyorum bende bir anne olarak o telaşla önce çocuğumun derdine düşüp çocuğu eve sokmaya çalışırdım. Ama o anki durum nasıl gelişti bilemeyiz.

Allah aşkına daha kaç kişinin canı yanacak yeter artık ya

''Vur emrini ben verdim'' ''Destan yazdılar'' görünen o ki daha çok yazılacak destanları var.Berkinler,İsmailler yetmemiş.

X