Gaza gelmeye ihtiyacım var (Akademik)

Tombulkedi

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2022
426
625
18
30
Çok küçük bir şehirde yaşıyorum. Hiçbir şey yok kreşi zor buluyoruz. Şu doktorayı bitirsem önüme güzel kapılar açılacak güzel bir şehre gidebileceğim alanım müsait biliyorum. En azından özel bir üniversitede bile kolaylıkla kadro bulabilirim. Yeterlilik aşamasındayım Kasım'da sinavim var. Ama tükenmişlik yaşıyorum. Sevmiyor da değilim akademik kariyeri. Aksine hep sevmişimdir. Ama yoruldum galiba. benim ne zaman su kafam rahat olacak artık ya. Ne zaman çocuğumla ilgilenirken aklım derste olmayacak. Gönül rahatlığıyla vicdan yapmadan dizi izlicem. Daha en azından 3 yıl var bitirmeye. Kosturmaktan yoruldum. Bıraksam olmaz yani hayat kalitemi yükseltmemin tek şansı devlet olsun özel olsun üniversite kadrosu. Benim herşeyi bırakıp şöyle temiz bir ay full dizi izlemeye ihtiyacım var ama 4 ay kaldı sınava okunacak binlerce sayfa konu var. Ühhüü anne yaaaa 😭

Canım gel sarılalım.
Şimdi akademik kariyer yapmasak mesela seni ne mutlu eder?
Ben doktoraya bu sene başlayacağım inşallah aminnn. 2 çocuğum var. Evet çok yorulacagim ama şöyle düşünüyorum. Cidden farklı türlü bir hayat beni sıkıyor. Bu koşturma telaşı seviyorum.
Ama tabi ki yoruluyoruz. Fakat yorulmadan iyi şeyler olmuyor ❤️❤️
Bir hafta okumasan birşey kaybetmezsin. Biraz dinlen. Sonra hop yeniden daha planlı başka inşallah.

Size en uygun olacak kadro bence üniversitede uzman kadrosu olur. Tavsiyem budur. Bunu bir düşünün. Yoksa akademik kadrolarda da öyle yan gel dizi izle falan olmuyor, sürekli çalışmanız gerekiyor.
Niye öyle dediniz ya doktor öğretim üyeleri hiç yoruldum demiyor mu ki 😅

Canım gel sarılalım.
Şimdi akademik kariyer yapmasak mesela seni ne mutlu eder?
Ben doktoraya bu sene başlayacağım inşallah aminnn. 2 çocuğum var. Evet çok yorulacagim ama şöyle düşünüyorum. Cidden farklı türlü bir hayat beni sıkıyor. Bu koşturma telaşı seviyorum.
Ama tabi ki yoruluyoruz. Fakat yorulmadan iyi şeyler olmuyor ❤️❤️
Bir hafta okumasan birşey kaybetmezsin. Biraz dinlen. Sonra hop yeniden daha planlı başka inşallah.
Aynen şikayet etsem de bir dönem doktorayı baslatmamistim çok sıkıldım o ara.

Niye öyle dediniz ya doktor öğretim üyeleri hiç yoruldum demiyor mu ki 😅
Akademik kadroya girince sürekli bir yükselme durumu var. Bilmiyorum bence uzman kadrosu daha rahat. Siz bilirsiniz, hakkınızda hayırlısı olsun. başaracağınıza inanıyorum.

Gelecekten bildiriyorum. Psikolojinizi düzeltmeden devam etmeyin. Kasım ayına çok var. 1-2 ay yeterliliğe çalışmak için yeterli. Hiç doktora yokmuş gibi ne yapıyorsanız yapın. Dizi, film, kitap, gezi, altın günü... Kafanız bir rahatlasın. İkilemlerden de kurtulun. Sonbaharda oturun çalışmaya. Ders döneminiz lay lay lom geçtiyse hiç bilmediğiniz konulara arada göz atın. Sonbaharda tekrar yapınca pekişir.

Gerekirse psikiyatriye gidip destek alın. Birike birike affedersiniz ama ağzıma etti bu süreç.

Ne desem bilemedim kelin ilacı olsa başına sürermiş. Ama doktora yeterlilik sınavının etkisiyle ekstra bezmiş olabilirsiniz. Sınav geçse ve kendinizi akademik üretiminize verseniz en azından tatlı bir yorgunluk hissedersiniz gibime geliyor. Yani üç yılınız şu anki kadar kasvetli geçmez bence en azından nefes ala ala yaparsınız, kaldı ki uzatma talebinde de bulunabilirsiniz. Sınavlar insanı sevdiği şeylerden de soğutuyor. Bence mutlaka kendinize iyi gelen bir şeyler yapın, yoksa psikolojiniz çöker. Size ne nefes aldırır, günde bir saat de olsa yapın, bir saat bile olsa dışarı çıkın mesela. Çocuğunuzu bırakabileceğiniz bir yer varsa o esnada sadece ders çalışın başka bir iş yapmayın. Bazen bölüne bölüne tüm günümüz gider, ama bölünmeden-odaklanarak çalıştığımız 2-3 saat tüm güne bedel olur. Öyle bir aralık belirleyin çalışma için de.

Size en uygun olacak kadro bence üniversitede uzman kadrosu olur. Tavsiyem budur. Bunu bir düşünün. Yoksa akademik kadrolarda da öyle yan gel dizi izle falan olmuyor, sürekli çalışmanız gerekiyor.
uzman kadrosu yok artık o 3 senedir kalktı.
"öğretim görevlisi" olabilir o da her fakültede olan bir görev değil. sağlık bilimleri ya da muhasebe filan gibi alanlarda oluyor daha çok.

Çok küçük bir şehirde yaşıyorum. Hiçbir şey yok kreşi zor buluyoruz. Şu doktorayı bitirsem önüme güzel kapılar açılacak güzel bir şehre gidebileceğim alanım müsait biliyorum. En azından özel bir üniversitede bile kolaylıkla kadro bulabilirim. Yeterlilik aşamasındayım Kasım'da sinavim var. Ama tükenmişlik yaşıyorum. Sevmiyor da değilim akademik kariyeri. Aksine hep sevmişimdir. Ama yoruldum galiba. benim ne zaman su kafam rahat olacak artık ya. Ne zaman çocuğumla ilgilenirken aklım derste olmayacak. Gönül rahatlığıyla vicdan yapmadan dizi izlicem. Daha en azından 3 yıl var bitirmeye. Kosturmaktan yoruldum. Bıraksam olmaz yani hayat kalitemi yükseltmemin tek şansı devlet olsun özel olsun üniversite kadrosu. Benim herşeyi bırakıp şöyle temiz bir ay full dizi izlemeye ihtiyacım var ama 4 ay kaldı sınava okunacak binlerce sayfa konu var. Ühhüü anne yaaaa 😭

Doktorasını yeni bitirmiş çiçeği burnunda bir Dr.Arş.gör olarak şuan sizinle hemhalim.
Dışı seni içi beni yakar misali, çok ama çok yıpratıcı ve zorlayıcı bir süreçten geçtim.
Birçok kere istifa edip bırakıp gitmeyi düşündüm ama emek verdim lanet olsun emeklerime diyerekten sürünerek de olsa bu yolu tamamladım.
Ama inanın geçiyor, bitiyor.
Tünelin ucunda ışık var.
Ben hem bifiil çalışıp hem doktora yapıp hem de klinikte hasta bakıp bu süreci tamamladım.
Geriye dönüp bakıyorum da ben iyi hunilik olmamışım diyorum.
İnsan zorlandığı yerde gelişir. Zorlanmadan maalesef iyi şeyler olmuyor.

Biraz dişinizi sıkacaksınız maalesef, yeterlilik için günlük 1 saat ayırıp çalışın bunu düzenli yaparsanız kolay halledersiniz. Hayat kaliteniz için de gerekli bir şey, sonucu fayda sağlayacak, sonunda gelecek iyi günleri düşünün. Motive olmaya çalışın dicem ama biliyorum ki bunu söylemek boşuna olur çünkü motivasyonunuz çoğunlukla düşük seyredebilir ama inanın bu da normal. Ben tez yazarken hiçbir şey yapmadan saatlerce bilgisayar ekranına baktım aval aval. 6 ayda tek bir cümle dahi yazamadım. Kafayı yiyodum, kendimi boğazlayasım geldi.

Şahsen ben de keşke akademik kariyere hiç bulaşmamış olsaydım, evlenseydim düz memur olsaydım diye keşkeleniyorum:(
Bu yolda devam etmek istiyo muyum bundan bile emin olamıyorum. Çünkü kıymeti ve değeri bilinmiyo.
Sürekli araştırmak, okumak, ilgili meraklı olmak gerekiyor.
Akademisyenlik bir yaşam biçimi, bir kimlik.
Ama ben her an vazgeçebilirim.
Bu süreci geçirmiş biri olarak biraz daha dişinizi sıkmanız gerekecek.
Ama çok büyük oranda doktora bittiğinde rahatlayacaksınız emin olun.
Güzel günler yakında.
Gerekirse psikolojik destek almaktan çekinmeyin, ben psikiyatriste gittim, terapi aldım. Fayda sağladı.

Yıllar önce birebir aynı düşüncelerle ya kafam hiç mi rahat olmayacak diyerek akademik kariyeri bıraktım...
Şimdi yaptığım iş daha beter, ilerlemek için sürekli baskı stres altında dediğiniz gibi dizi izlerken bile yazılarımı tamamlasam keşke diye düşündüğüm bir hayat yaşıyorum maalesef. Evden çalıştığım için mesai saati kavramı yok gece gündüz bilgisayar başındayım. Hiçbir şey düşünmeden kahve içmeyi bile çok özledim ama sanırım en son üniversite öğrencisiyken sınavların olmadığı laylaylom dönemlerde yapabildim onu...
Yani akademik olsun olmasın başka yerlerde ve şekillerde de var o psikolojik baskı eğer ilerlemek istiyorsanız.
Hoş benim akademik kariyeri terk etme sebebim biraz da acıma yetime şeklinde davranan üstler ve bir de torpil meseleleri idi hala var mı bilmiyorum ama burada da aynısının laciverti olan sadece unvanı değişik başka tipler var...
Çoğu zaman keşke dişimi sıkıp devam etseydim diyorum çünkü dediğim gibi suyun bu yakası da benim için farklı olmadı yani.
Umarım her şey gönlünüzce olur 🙏💙

Asıl dert o zaman başlıyor. Rahata kavuştuklarını mı sanıyorsunuz?

Akademik kadroya girince sürekli bir yükselme durumu var. Bilmiyorum bence uzman kadrosu daha rahat. Siz bilirsiniz, hakkınızda hayırlısı olsun. başaracağınıza inanıyorum.
Rahata kavusmasa bile insan ara verebilir sonuçta doçentlik hemen olmasına gerek yok yıllarca Dr ogr üyesi olarak kalan birçok hoca takiyorum. Ayrıca üniversite kadrolarına girişteki zorluk sebebiyle özel üni istiyorum aslında özelde de uzmanlık ya da öğretim görevlisi yoktur muhtemelen.

Bir akademisyen olarak doktora bitince hiç öyle yan gelip yatmıyorsunuz. Okumayı, araştırmayı ve yazmayı hayat biçimi haline getirmeniz lazım.
Siz yapabildiniz mi ? Ben şöyle öz eleştiri yapınca sanırım hayatımdaki hiç ama hicbirsey yaşam bicimim olmadı olamadı. Mesela temizlik mesela cocuguma her gün kitap okumak mesela ders çalışmak ne bileyim mesela sağlıklı beslenme ya da kitap okuma ya da spor vs. Her zaman bunları yaparken oflayip pufluyorum içimden. Ben gerçekten çok tembel biriyim galiba. Hayat bicimim yok benim. Bir ay uysam öbür ay salıyorum. Tavsiyeniz var mı ?

Doktorasını yeni bitirmiş çiçeği burnunda bir Dr.Arş.gör olarak şuan sizinle hemhalim.
Dışı seni içi beni yakar misali, çok ama çok yıpratıcı ve zorlayıcı bir süreçten geçtim.
Birçok kere istifa edip bırakıp gitmeyi düşündüm ama emek verdim lanet olsun emeklerime diyerekten sürünerek de olsa bu yolu tamamladım.
Ama inanın geçiyor, bitiyor.
Tünelin ucunda ışık var.
Ben hem bifiil çalışıp hem doktora yapıp hem de klinikte hasta bakıp bu süreci tamamladım.
Geriye dönüp bakıyorum da ben iyi hunilik olmamışım diyorum.
İnsan zorlandığı yerde gelişir. Zorlanmadan maalesef iyi şeyler olmuyor.

Biraz dişinizi sıkacaksınız maalesef, yeterlilik için günlük 1 saat ayırıp çalışın bunu düzenli yaparsanız kolay halledersiniz. Hayat kaliteniz için de gerekli bir şey, sonucu fayda sağlayacak, sonunda gelecek iyi günleri düşünün. Motive olmaya çalışın dicem ama biliyorum ki bunu söylemek boşuna olur çünkü motivasyonunuz çoğunlukla düşük seyredebilir ama inanın bu da normal. Ben tez yazarken hiçbir şey yapmadan saatlerce bilgisayar ekranına baktım aval aval. 6 ayda tek bir cümle dahi yazamadım. Kafayı yiyodum, kendimi boğazlayasım geldi.

Şahsen ben de keşke akademik kariyere hiç bulaşmamış olsaydım, evlenseydim düz memur olsaydım diye keşkeleniyorum:KK43:
Bu yolda devam etmek istiyo muyum bundan bile emin olamıyorum. Çünkü kıymeti ve değeri bilinmiyo.
Sürekli araştırmak, okumak, ilgili meraklı olmak gerekiyor.
Akademisyenlik bir yaşam biçimi, bir kimlik.
Ama ben her an vazgeçebilirim.
Bu süreci geçirmiş biri olarak biraz daha dişinizi sıkmanız gerekecek.
Ama çok büyük oranda doktora bittiğinde rahatlayacaksınız emin olun.
Güzel günler yakında.
Gerekirse psikolojik destek almaktan çekinmeyin, ben psikiyatriste gittim, terapi aldım. Fayda sağladı.
Oh ya rahatlatacaksın diyen biri 🥰 bu umutla yaşıyorum galiba tünelin sonu yakın 🙏 ümarim yani 😂🥰

Yıllar önce birebir aynı düşüncelerle ya kafam hiç mi rahat olmayacak diyerek akademik kariyeri bıraktım...
Şimdi yaptığım iş daha beter, ilerlemek için sürekli baskı stres altında dediğiniz gibi dizi izlerken bile yazılarımı tamamlasam keşke diye düşündüğüm bir hayat yaşıyorum maalesef. Evden çalıştığım için mesai saati kavramı yok gece gündüz bilgisayar başındayım. Hiçbir şey düşünmeden kahve içmeyi bile çok özledim ama sanırım en son üniversite öğrencisiyken sınavların olmadığı laylaylom dönemlerde yapabildim onu...
Yani akademik olsun olmasın başka yerlerde ve şekillerde de var o psikolojik baskı eğer ilerlemek istiyorsanız.
Hoş benim akademik kariyeri terk etme sebebim biraz da acıma yetime şeklinde davranan üstler ve bir de torpil meseleleri idi hala var mı bilmiyorum ama burada da aynısının laciverti olan sadece unvanı değişik başka tipler var...
Çoğu zaman keşke dişimi sıkıp devam etseydim diyorum çünkü dediğim gibi suyun bu yakası da benim için farklı olmadı yani.
Umarım her şey gönlünüzce olur 🙏💙
Heh bence de yani tamam akademisyenlik bir kimlik falan filan ama yani Türkiye'de de bir ekmek kapısı yani. Çünkü dışarda aslında daha iyi paralar kazanacaktim da ben okuyup araştırmayı sevdiğimden akademisyen oldum diyen kişi bir elin parmağını geçmez. Başka alana yonelsem de zor olacak biliyorum. Bu yüzden başladık artık buradan devam edelim modundayim

Back
X