Gaza gelmeye ihtiyacım var (Akademik)

Sıkıntı, stres hangi kuruma gitseniz var doğru yani burda olmasam düz memur olsam yine sıkıntılar, dertler bitmeyecekti, bu sefer ordayken de aa keşke akademide mi olsaydım ben araştırmayı seviyodum dicektim.

Ben veteriner hekimiyim ve klinik bilimlerde doktoramı aldım, dahiliye uzmanlık alanım.
Burdan istifa etsem kendi işimi kurma imkanım da var, yarın öbür gün bi sebepten yolumu akademiyle ayırmaya karar verirsem işsiz kalmam bunu biliyorum.

Ama bu yolun sonuna doğru ilerledikçe kalbimden geçenin bu işi burada bu şekilde yapmak olup olmadığına dair sualler ve sorgularla dolu bir halet-i ruhiyeye büründüm. Çünkü gelişemiyorum, olduğum yerdeyim ve bi süre sonra da hep böyle olacak.

Mobbing, baskı, hatta ve hatta ülkenin doğusunda bir ilde olmamdan ve buraya batıdan gelmiş olmamdan mütevellit sözlü ve fiziki olmasa da hissettirilen sen farklısın bizden değilsin durumu ile de karşı karşıyayım. Bu da yıpratıyor ve her şeyi bırakasım geliyor. Bi yandan da diyorum ki e bırakıp gittin nolacak, “hahaha bak geldi ve yapamadı, biz zaten istemiyoduk onu, bak işte biz bişey yapmadık gitmesi için kendi isteğiyle gitti” dedirteceğim. Sonra diyorum ki ya ağaç değilsin doçent ve profesör olup mutsuz ve şevksiz olduktan sonra ne anlamı var bu işin? Di mi ama?

Çalıştığım yerde imkanlar çok kötü, gelişemiyoruz, yeni bir yöntem, yeni bir metot yok gelişmek için, ödenek kısıtlı veriliyor, e ben burda yükselsem nolacak, burdakiler gibi bişey bilmez kendini tekrar eder halde olmaktansa git kendi işin için çalış çabala diyorum. En azından kendine yorulursun, milletin angaryasıyla uğraşmazsın. Onun ders ücreti, bunun projesi, şunun araştırması, e ben peki? Ben kendime ne zaman yapacağım? Doçent olduktan sonra mı? Ne anladım bu işten.
Bilmiyorum.
Fazlaca arafta kaldığım vakitlere esirim şuan. hakkımızda hayırlısı.🙏😊🌸
Benim esim de veteriner hekim. Samsun'dan mezun. Doktora istiyor ama bir yandan klinigi var zor oluyor. Cok zor meslek ama cok da guzel. En masum varliklar onlar. Allah her acidan yardimciniz olsun.

Yaziniz beni huzunlendirdi. Üniversite hazirlik sinifinda akademisyen olacagim dedim. Okulda birsuru projeye katildim, not ortalamami yuksek tuttum, yabanci dil kastim, yuksek lisans yapmak istedigim alanda kendimi hep gelistirdim. Lisanstan mezun oldum 3 ay sonra yuksek lisansa 2.en yuksek puanla girdim. Ders asamasinda projeler, makalaler, 3 saatlik uykuyla derse girmeler, asiri derecede heyecanliydim ve seviyordum. Sira tez asamasina geldiginde ise tam bir fiyaskoydu. Danismanima akademik kariyer yapmak istedigimi belirttim. Bu konu hakkinda konusurken ilanlarin kisiye ozel acildigini, kendilerininde bu sekilde kadroya alindigini alenen beyan etti. Acilan ilanlarda bunu zaten goruyordum ama yinede bir umudum vardı. Bu arada Sinifimda dekanin oglu vardi ve oda akademik olarak ilerleme hedefindeydi. Bu yuzden inancim kalmamisti.
Bu arada danismanim bolumumuzde yer alan profesorun eski asistaniydi. Profesörün yazacağı kitabin konusu hakkinda tez yazmami ve arastirmalarimi o profesorlede paylasmami istedi. Konuyu istememe ragmen resmen diretti. Baska alternatifleri dikkate almadi. Tez asamasinda birakmak zorunda kaldim. Bu arada izmirde bilindik bir kurum icin proje hazirliyorduk, ucret verilecek ve projede adimiz yer alacakti. Emeklerimizin ustune coktuler. Ucreti gectim projede adimiz yoktu :) Bu konulari okuyunca kalbim cız ediyor. Su an baska birinin cok istedigi hayali yasiyorsunuz, lutfen birakmayin :)
Yaa üzüldüm valla hikayenize 😑 ama siz üzülmeyin Allah daha güzel kapılar açsın inşallah. Yok bırakmam ama şu doktorayı bitireyim birkaç yıl ara verecegim doçentlik kaçmıyor ya.

Benim 2 yl ogrencim 40 yasinda yuksege basladi. 2 cocugun ustune basladilar. Gayet de iyiler. Bu islerin yasi yok bence. Bolumumuzdeki cok yetkin hocalardan biri de 40 yasinda baslamis doktoraya. Profluktan emekli oldu. Yani onemli olan istek bence. Kac kisi de erken baslayip 22 yasinda fln birakiyor istekleri bitince. Lisansin hemen ustune yuksek lisans cok agir geliyor bazilarina.
Ben de doktorayı bitireyim birkaç yıl ara verecegim doçentlik kaçmıyor ya.

Sıkıntı, stres hangi kuruma gitseniz var doğru yani burda olmasam düz memur olsam yine sıkıntılar, dertler bitmeyecekti, bu sefer ordayken de aa keşke akademide mi olsaydım ben araştırmayı seviyodum dicektim.

Ben veteriner hekimiyim ve klinik bilimlerde doktoramı aldım, dahiliye uzmanlık alanım.
Burdan istifa etsem kendi işimi kurma imkanım da var, yarın öbür gün bi sebepten yolumu akademiyle ayırmaya karar verirsem işsiz kalmam bunu biliyorum.

Ama bu yolun sonuna doğru ilerledikçe kalbimden geçenin bu işi burada bu şekilde yapmak olup olmadığına dair sualler ve sorgularla dolu bir halet-i ruhiyeye büründüm. Çünkü gelişemiyorum, olduğum yerdeyim ve bi süre sonra da hep böyle olacak.

Mobbing, baskı, hatta ve hatta ülkenin doğusunda bir ilde olmamdan ve buraya batıdan gelmiş olmamdan mütevellit sözlü ve fiziki olmasa da hissettirilen sen farklısın bizden değilsin durumu ile de karşı karşıyayım. Bu da yıpratıyor ve her şeyi bırakasım geliyor. Bi yandan da diyorum ki e bırakıp gittin nolacak, “hahaha bak geldi ve yapamadı, biz zaten istemiyoduk onu, bak işte biz bişey yapmadık gitmesi için kendi isteğiyle gitti” dedirteceğim. Sonra diyorum ki ya ağaç değilsin doçent ve profesör olup mutsuz ve şevksiz olduktan sonra ne anlamı var bu işin? Di mi ama?

Çalıştığım yerde imkanlar çok kötü, gelişemiyoruz, yeni bir yöntem, yeni bir metot yok gelişmek için, ödenek kısıtlı veriliyor, e ben burda yükselsem nolacak, burdakiler gibi bişey bilmez kendini tekrar eder halde olmaktansa git kendi işin için çalış çabala diyorum. En azından kendine yorulursun, milletin angaryasıyla uğraşmazsın. Onun ders ücreti, bunun projesi, şunun araştırması, e ben peki? Ben kendime ne zaman yapacağım? Doçent olduktan sonra mı? Ne anladım bu işten.
Bilmiyorum.
Fazlaca arafta kaldığım vakitlere esirim şuan. hakkımızda hayırlısı.🙏😊🌸
Doktoranizi bitirmissiniz aslında batiya doğru gelin madem bulunduhunuz kurum vasifsizsa. Hem değişiklik iyidir. Sizde hem klinik hem hocalık olmuyor mu bazılarında oluyor. Doçentlikten sonra galiba ama dimi.

Çok küçük bir şehirde yaşıyorum. Hiçbir şey yok kreşi zor buluyoruz. Şu doktorayı bitirsem önüme güzel kapılar açılacak güzel bir şehre gidebileceğim alanım müsait biliyorum. En azından özel bir üniversitede bile kolaylıkla kadro bulabilirim. Yeterlilik aşamasındayım Kasım'da sinavim var. Ama tükenmişlik yaşıyorum. Sevmiyor da değilim akademik kariyeri. Aksine hep sevmişimdir. Ama yoruldum galiba. benim ne zaman su kafam rahat olacak artık ya. Ne zaman çocuğumla ilgilenirken aklım derste olmayacak. Gönül rahatlığıyla vicdan yapmadan dizi izlicem. Daha en azından 3 yıl var bitirmeye. Kosturmaktan yoruldum. Bıraksam olmaz yani hayat kalitemi yükseltmemin tek şansı devlet olsun özel olsun üniversite kadrosu. Benim herşeyi bırakıp şöyle temiz bir ay full dizi izlemeye ihtiyacım var ama 4 ay kaldı sınava okunacak binlerce sayfa konu var. Ühhüü anne yaaaa 😭
Ah şu kafanın içinde taşıdığımız yükler🥲 yani yapsak daha az yorulurz inan. Ben de yl yi yeni bitirdim çalışıyor olunca zor oldu doktora nasip ama aynı süreçlerden geçtim ben de yl de.. aylarca nerden başlasam nasıl başlasam diye diye içimde bi sıkıntı, omzumda o yükle işe gittim, hobilerimle ilgilendim, dizi izledim vs. Ama tad alabildin mi desen? Yani vasat..🙄 son 4 ay kala bi gqza geldim vitesi artırdım da bitti nihayet, sonra şunu dedim ama böyle gecemi gündümüze katmama, içimde bu sıkıntıyla aylar geçirmeme gerek yokmuş. Zamanında başlasam düzenli ve programlı ilerlesem(her gün 2-3 saat gibi) bir yılda hiç strese girmeden bitermiş. Bunu bilmek sizde işe yarar mı motive eder mi bilmem ama🙃 çünkü insan çoğu zaman biliyor bilmesine de iş icraata gelince sonuç yok. Bide çevreme baktım o ara, bunu yapmak isteyip imkanı olmayan onca akranımız var, ayrıcalık farkındasındır hele doktora. Sana getirisi de çok olacakmış aslında motive olman kısmen kolay gibi ama bu sıkışmışlık hissini de biliyorum. Bir yerden başlasan, tünelin ucundaki o ışığı görsen devamı gelir bence, başarılar 🌸

Ah şu kafanın içinde taşıdığımız yükler🥲 yani yapsak daha az yorulurz inan. Ben de yl yi yeni bitirdim çalışıyor olunca zor oldu doktora nasip ama aynı süreçlerden geçtim ben de yl de.. aylarca nerden başlasam nasıl başlasam diye diye içimde bi sıkıntı, omzumda o yükle işe gittim, hobilerimle ilgilendim, dizi izledim vs. Ama tad alabildin mi desen? Yani vasat..🙄 son 4 ay kala bi gqza geldim vitesi artırdım da bitti nihayet, sonra şunu dedim ama böyle gecemi gündümüze katmama, içimde bu sıkıntıyla aylar geçirmeme gerek yokmuş. Zamanında başlasam düzenli ve programlı ilerlesem(her gün 2-3 saat gibi) bir yılda hiç strese girmeden bitermiş. Bunu bilmek sizde işe yarar mı motive eder mi bilmem ama🙃 çünkü insan çoğu zaman biliyor bilmesine de iş icraata gelince sonuç yok. Bide çevreme baktım o ara, bunu yapmak isteyip imkanı olmayan onca akranımız var, ayrıcalık farkındasındır hele doktora. Sana getirisi de çok olacakmış aslında motive olman kısmen kolay gibi ama bu sıkışmışlık hissini de biliyorum. Bir yerden başlasan, tünelin ucundaki o ışığı görsen devamı gelir bence, başarılar 🌸
Ah sorma bacım ya hep mi yumurta kapı olur bi insan 🙈

Çok küçük bir şehirde yaşıyorum. Hiçbir şey yok kreşi zor buluyoruz. Şu doktorayı bitirsem önüme güzel kapılar açılacak güzel bir şehre gidebileceğim alanım müsait biliyorum. En azından özel bir üniversitede bile kolaylıkla kadro bulabilirim. Yeterlilik aşamasındayım Kasım'da sinavim var. Ama tükenmişlik yaşıyorum. Sevmiyor da değilim akademik kariyeri. Aksine hep sevmişimdir. Ama yoruldum galiba. benim ne zaman su kafam rahat olacak artık ya. Ne zaman çocuğumla ilgilenirken aklım derste olmayacak. Gönül rahatlığıyla vicdan yapmadan dizi izlicem. Daha en azından 3 yıl var bitirmeye. Kosturmaktan yoruldum. Bıraksam olmaz yani hayat kalitemi yükseltmemin tek şansı devlet olsun özel olsun üniversite kadrosu. Benim herşeyi bırakıp şöyle temiz bir ay full dizi izlemeye ihtiyacım var ama 4 ay kaldı sınava okunacak binlerce sayfa konu var. Ühhüü anne yaaaa 😭
Sizi anlıyorum ve çok saygı duyuyorum. Akademik kariyer yapmak bana kalırsa ülkedeki en zor kariyer yollarından biri.
Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans bana çok zor gelmişti, şimdi sadece tezim kaldı ama konu bile düşünemedim. Hele yabancı kaynaklardan çalışmak çok çok daha zor. Üstelik her şey bittikten sonra elinizde diplomayla oturma riski de var.
Ama şöyle düşünün yıllarınızı verdiniz ve sadece 4 ay kaldı, 4 ay sonra büyük bir rahatlama olacak inşallah.
Dizi konusunda çalışmıyorsanız günü bölebilirsiniz. Ben aynı zamanda çalışarak yaptığım için zaman yönetimim çok kötü olmuştu, keşke evde olsaydım çalışmasaydım dediğim zamanlar oldu. Çünkü o zaman günde 4-5 saati derslere ayırıp kalan vakti kendimce başka türlü değerlendirebilirdim.
Şimdi eve gidiyorum koştur koştur yemek yapıyorum ortalığı topluyorum dersin başına oturuyorum sonra sıkılıyorum kalkıyorum, sonra kendimi zorlayıp yeniden oturuyorum. E yaşım da artık genç değil öyle 20lerinde olduğu gibi değilim... (Dersleri anlama kapasitem azaldı bence) Tek motivasyonum şimdiye kadar verdiğin emekler boşa gitmesin firuze biraz daha kas kendini, demek oldu.

Bu planlamaya yaparsın da özelde kontenjan yoksa devlette de çok zor olmalı girmek. Yüksek lisans hocan ile konuştun mu hic
Çok azimli ve enerjiksin en önemlisi seviyorsun bence bunlar yolun yarısı
Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim 🍀Bölümümü seviyorum, inşallah yapabilirim evet özelde yok gibi bir şey kendi danışman hocamla iletişim noktasında zorlanıyorum o yüzden danışman değişikliği talebinde bulundum . Ancak dersini aldığım başka bir hoca kendisi konuştu benimle ne çalışacaksın , yaptığın çalışmalardan şu alanlara daha yatkın duruyorsun vs şeklinde. Bir de bu işi yapabilirsin uygun vasıfları taşıyorsun diyince daha da bir umutlandım işin doğrusu🙈. Yakın zamanda araştırma görevlisi kadrosu açılacağını ve koşulları sağlamamın yararıma olacağından bahsetti. Umarım yds'yi halledebilirim.

Benim 2 yl ogrencim 40 yasinda yuksege basladi. 2 cocugun ustune basladilar. Gayet de iyiler. Bu islerin yasi yok bence. Bolumumuzdeki cok yetkin hocalardan biri de 40 yasinda baslamis doktoraya. Profluktan emekli oldu. Yani onemli olan istek bence. Kac kisi de erken baslayip 22 yasinda fln birakiyor istekleri bitince. Lisansin hemen ustune yuksek lisans cok agir geliyor bazilarina.
Evet haklısınız, çok teşekkür ederim 🎈bunu pek dillendirmek istemiyorum ancak düzenli ve sağlıklı bir iş olmadığında maddi kaygılar maalesef bu sürece ayrılan zamanı baltalıyor. Kadronun olmaması veya olana da girebilmek için net belirli bir zaman diliminin olmaması ya da girememek vs de ayrı yoruyor . Umuyorum ki bana da tez zamanda hayırlı kapılar açılsın 🍀

Back
X