• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaziantep’ te çöpe atılan bebek

Eskiden beri boyle seyler vardi ama sadece dile getirilmiyordu bence.
Aynen öyle istanbulda dini bi yurda bi kız geliyor 17 18 yaşında annesinin olmadığını babasından kaçtığını söylüyor kız hasta afedersiniz dışkısını tutamıyor bu yurdun baş müdiresi yengemin kızkardeşi oluyor o anlattı babası yıllarca bunu arkadan kullanmış kız bu hale gelip evden kaçmış kızı ameliyatla falan tedavi ediyorlar bi süre sonra yurttan dışarı alışverişe çıktıkları bi zamanda kız ordanda kaçıyor biriyle evleniyor bu çok uzun zaman önce yaşanmış bi olay 20 yıl var belkide ama kimse duymadı ve bilmiyordu haber de olmadi şuan tabiki artmış ama eskiden de oluyordu bunlar

Madem bakamayacaksin insan gibi devlete versene,evlat edinme sırasinda bekleyen binlerce sevgi dolu aileden birine gitsin. Ne sen katil ol,ne yasadisi bir sey yap. Hatta gerekirse kimliğinin gizlenecegine dair anlasma yap.
Bu ulkede cocugunu evlat edindirmek icin birakmak suc degil ki.
neden çöpe atip katil ve suclu oluyorlar???
Onun da kötü yanları var elbet ama amerikada acik evlat edinme diye bir sey var. Cocuk sahibi olmak isteyen aileler profil oluşturuyorlar (instagramda heathercrock ve kaitlin_harris mesela) Doğurduğu bebege bakamayacak ve birakmak isteyenler de bu ilana başvurup aileyle buluşuyor. Doguma beraber giriyorlar, biyolojik anne 24 saat yasal olarak bekliyor ve karari kesinse imza ile bebekten vazgeciyor .
Keske bizim ülkemizde de yasadisi olmayan,bebek satilmayan boyle uygulamalar olsa. Keşke zor durumda /ozelikle nikahsız ve terkedilmis kadinlara destek saglansa...belki bunlar o zaman yasanmaz:KK43:
Cok üzücü cidden.
Ama konuda bahsedilen olaylarda guzel olan kisim o bebeklerin su an buyuk ihtimalle sevgi dolu yuvalarında el bebek gul bebek bakildigini bilmek olsa gerek. Kadinlar kulubunun evlar edinme forumunu okuyorum sık sık. (Aslinda merak ettigim birkac uye var. Onlari stalkliyorum kavusmuslar mi diye). O forumda da ne zaman çöpte cocuk bulundu haberi gelse "acaba telefonum çalacak mi" diye kalbi pırpır bekleyen ,sirasi yaklasmis anne adaylari oluyor. Buyuk ihtimalle bu bebekler de sevgi dolu ailelerindedir diye umit ediyorum.

Son düzenleme:
Bazı yorumları okuyunca kalbim sıkıştı. Ve bu insanlar bizim aramızda yaşıyor. Aklım almıyor, bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir?
Bir babanın kızına bunu yaşatmasından daha büyük bir suç yok, yaşarken her gün öldürüyorsun çünkü.

Yapanlari Allaha havale ediyorum ama boyle terkedilen bebek demek senelerdir evlat edinmeyi bekleyen nice guzel yurekli ailelerin bir adim daha yaklasmasi hatta bazilarinin o bebege kavusmasi demek.

Başlığı yazarken ellerim titredi, gözlerimden akan yaşları durduramıyorum.Kağıt toplayıcısı iki kardeş bulup hastaneye götürmüşler,Nasıl bir vicdana sığar bu. Ne oluyor bize? Allah’ım o bebeğe sağlık versin, hayatı boyunca çok mutlu olsun, hep iyi insanlarla karşılaştırsın, hiçbir sıkıntı vermesin inşallah, O yavrucağı oraya atanları bildiği gibi yapsın.
Yapanlari Allaha havale ediyorum ama boyle terkedilen bebek demek senelerdir evlat edinmeyi bekleyen nice guzel yurekli ailelerin bir adim daha yaklasmasi hatta bazilarinin o bebege kavusmasi demek.
inşallah çok mutlu bi ailede büyür yavrucak,, inşallah bundan sonra saçının teline zarar gelmez.

Çok üzülüyorum.. Kim bilir kim neden bıraktı. Tecavüze mi uğradı , ensest bir ilişkiden hamile kalan bir çocuk tarafından dünyaya getirildiği için mi bırakıldı? Yazık çok yazık. Böyle durumlarda hep anne konuşuluyor ama asıl sorumluluk babada bence. Yeni doğum yapmış sahipsiz çaresiz bir kadın mantıklı düşünemez çünkü. Allah ım çocuklarımıza güzel kader yazsın

Konu başlığına gelince, tecavüz olayını hariç tutuyorum: 2020 yılındayız. Elinin altında telefon var, internet var. Çok mu zor korunmak? Bazenleri forumda “süpriz (!) gebelik” le alakalı konular açılıyor. Hayır, süpriz bir durum yok. Düzgün korunamıyorsan o senin gerizekalılığın. Bir de art arda hamile kalıp forumda bundan dert yananlar oluyor ya deliyorum. İllaki bir çocuklarını ilgisiz bırakıyorlar.

Bu haberi bende gördüm bebegide gösterdi ve yüzünde koca bi yara yanık gibi her yeri çizik ezik icinde eziyet edilmişde olabilir dedi doktor çöptede olmuş olabilir dedi çok üzüldüm insanlar evlat hasreti ile yanıp tutusurken böyle çöpe atılmaları cok üzüyor beni ve bizler kokularını icimize cekmek icin beklerken onlar kıyıp çöpe atıp dövüyorlar allahım insanlara vicdan versin ki böyle yapmasınlar

Back
X