• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaziantep’ te çöpe atılan bebek

Çocukken tacize uğramıştım ve kimseye anlatamamıştım. Neden biliyor musunuz? Tacizin ne olduğunu bilmiyordum, neye uğradığımı bilmiyordum.

Çocuklara bedenimizin özel olduğunu öğretmeliyiz.
7 yaşında kizim var anasinifinda ogretmenimiz özel bölgeleri anlatti ve oraya anne haric baska hic kimseye gosterilmeyecegini ve dokundurtmayacagini anlatmıştı biz buna çok sevindik o yaşlarda okullardaöğretilir çok çok güzel olur

Oğlumla beraber izliyorduk haberleri. Anne neden atmışlar bebeği çöpe diye sordu. Ben de gayri ihtiyari yaparken yapmislar bakmaya gelince bakamamışlar demiş bulundum. 7 yaşında çocuk. Yatarken sayıklıyordu neden atmışlar acaba diye? Durup durup ayy aklima o bebek geldi diyor.. akıldan çıkacak gibi değil ki. Tahtı da bahtı da güzel olur inşallah.

Of böyle şeylere hiç dayanamıyorum ve kendimi o bebeğin yerine koyuyorum. Ne kadar savunmasız ve yardıma muhtaç.. Hem bebekken hemde çocukken... Umarım tüm öksüz bebekler iyi insanlara denk gelir ve hayatları muhteşem olur

Hastanede çalışan bi yakın anlattı acile bi kız geliyor doğum yapıyor aile bebegi aliyor bunu oldurmemiz lazım yaşamamalı diyor bu tanıdık kişide noluyor ne yapmaya calisiyorsunuz diyor kızın babası diyor ki bu bebek çocuklarımın bebeği oğlumla kızımın bebeği böyle bi nesil olurmu o yüzden bu çocuğu ne yapmamız lazım diyor böyle olaylar yaşanıyor turkiyede.kizkardesimin okuldan öğrencisi abisi tarafından sürekli tecavüze uğruyor kimse hiç bisey yapmıyor.Cunku kizin psikolojisi bozulmuş artık soylediklerinede inandiramiyor kız kardeşim gördü vücudundaki morluklari ama kimse inanmiyo bu nasıl bi dünya nasıl adalet serefsizler yapacaklarını yapıyor yanlarına kar kalıyor
O kızla kızkardeşi n polis e başvursun Birlikte hemen??

Hastanede çalışan bi yakın anlattı acile bi kız geliyor doğum yapıyor aile bebegi aliyor bunu oldurmemiz lazım yaşamamalı diyor bu tanıdık kişide noluyor ne yapmaya calisiyorsunuz diyor kızın babası diyor ki bu bebek çocuklarımın bebeği oğlumla kızımın bebeği böyle bi nesil olurmu o yüzden bu çocuğu ne yapmamız lazım diyor böyle olaylar yaşanıyor turkiyede.kizkardesimin okuldan öğrencisi abisi tarafından sürekli tecavüze uğruyor kimse hiç bisey yapmıyor.Cunku kizin psikolojisi bozulmuş artık soylediklerinede inandiramiyor kız kardeşim gördü vücudundaki morluklari ama kimse inanmiyo bu nasıl bi dünya nasıl adalet serefsizler yapacaklarını yapıyor yanlarına kar kalıyor

Neden sikayet etmedi?

Konu başlığına gelince, tecavüz olayını hariç tutuyorum: 2020 yılındayız. Elinin altında telefon var, internet var. Çok mu zor korunmak? Bazenleri forumda “süpriz (!) gebelik” le alakalı konular açılıyor. Hayır, süpriz bir durum yok. Düzgün korunamıyorsan o senin gerizekalılığın. Bir de art arda hamile kalıp forumda bundan dert yananlar oluyor ya deliyorum. İllaki bir çocuklarını ilgisiz bırakıyorlar.
Koruma yöntemlerinin hiçbiri %100 garanti vermiyor maalesef.Aynı anda 2 farklı şeyle korunup hamile kalan bile var.

Neden sikayet etmedi?
Kizkardesimi diyorsan müdüre söyledi öğretmenlere çok çabaladı yaptıkları tek şey kızın kaydını başka okula vermek çünkü kız okuldayken intihara kalkışmış kizkardesimin dersinde olmuş hatta kizin annesi kanser öldü ölecek çok hasta kız annesine de söylemiyor ölür diye abiside annesinin yakın olduğu yerde yapiyorki bağırmasın

Konu başlığına gelince, tecavüz olayını hariç tutuyorum: 2020 yılındayız. Elinin altında telefon var, internet var. Çok mu zor korunmak? Bazenleri forumda “süpriz (!) gebelik” le alakalı konular açılıyor. Hayır, süpriz bir durum yok. Düzgün korunamıyorsan o senin gerizekalılığın. Bir de art arda hamile kalıp forumda bundan dert yananlar oluyor ya deliyorum. İllaki bir çocuklarını ilgisiz bırakıyorlar.
Kordonunu baglattıktan sonra hamile kalan var prezervatif+ spiral kullanılar da bile hamile olan var yani supriz diye durumlar oluyor büyük konuşuyorsunuz

Sonra diyoruz bu salgın nerden çıktı depremler doğal afetler.... al sana bu pisliklerin yaptıkları karşısında dünya yerinde duramıyor. Anne oğul ,baba kız, kardeş kardeşe...... tuvalet atıkları sizi..... offf içim karardı sabah sabah. Allah iyi etsin halimiz hal değil.

Başlığı yazarken ellerim titredi, gözlerimden akan yaşları durduramıyorum.Kağıt toplayıcısı iki kardeş bulup hastaneye götürmüşler,Nasıl bir vicdana sığar bu. Ne oluyor bize? Allah’ım o bebeğe sağlık versin, hayatı boyunca çok mutlu olsun, hep iyi insanlarla karşılaştırsın, hiçbir sıkıntı vermesin inşallah, O yavrucağı oraya atanları bildiği gibi yapsın.
Ben de geçen hapisten çıkan babanın Duvara astığı kızını hortumla dövüp öldürdüğünü okudum ve yarım saat Ağladım. Oturdum ağladım. Süt emmek isteyen sıpayı parçalayan hayvanların eziyetine oturdum ağladım. Ne hale geldik biz. İnsnalar ne kadar vicdansız, merhametsiz

Ben de geçen hapisten çıkan babanın Duvara astığı kızını hortumla dövüp öldürdüğünü okudum ve yarım saat Ağladım. Oturdum ağladım. Süt emmek isteyen sıpayı parçalayan hayvanların eziyetine oturdum ağladım. Ne hale geldik biz. İnsnalar ne kadar vicdansız, merhametsiz

Sayfaların tamamını okuyamadım bile
Allah'ım başımıza taş yağmıyorsa kıyamet kopmuyorsa kimin yüzü suyu hürmetine acaba
bu kadar iğrençlik bu kadar kötülük midem aklım yüreğim almıyor
abi kardeş e baba evlada Allah'ım : (

Hangisine üzüleceğimi şaşırdım, iki gündür her şeyi sorgular oldum. Minik yavruya dua etmekten başka hiçbir şey elimden gelmiyor, hangi hastanede olduğunu öğrendim, sağlık durumu ciddiyetini koruyor muş. Aynı ilde olsam pandomim falan dinlemeyip gidip durumunu takip ederdim, arayıp hastane yetkililerine sorasım var, ne yapacağımı bilemiyorum ama bi şeyler yapasım var, yoksa vicdanım rahat lamayacak

Hangisine üzüleceğimi şaşırdım, iki gündür her şeyi sorgular oldum. Minik yavruya dua etmekten başka hiçbir şey elimden gelmiyor, hangi hastanede olduğunu öğrendim, sağlık durumu ciddiyetini koruyor muş. Aynı ilde olsam pandemi falan dinlemeyip gidip durumunu takip ederdim, arayıp hastane yetkililerine sorasım var, ne yapacağımı bilemiyorum ama bi şeyler yapasım var, yoksa vicdanım rahat lamayacak

Bir insan yavrusu nasıl çöpe atılabilir? O bebek ne kadar korkmuştur ağlamıştır :( Bebeklere ve çocuklara her türlü eziyet eden insan(!)lara zerre tahammülüm yok. Onlar yetişkin insanlardan çok daha fazla korunmaya muhtaçlar. Özellikle bebeklerin ağzı var dili yok :( Bebeklere ve çocuklara özel yasalar çıkartılmalı. Olan yasalar da güçlendirilmeli.

Hangisine üzüleceğimi şaşırdım, iki gündür her şeyi sorgular oldum. Minik yavruya dua etmekten başka hiçbir şey elimden gelmiyor, hangi hastanede olduğunu öğrendim, sağlık durumu ciddiyetini koruyor muş. Aynı ilde olsam pandomim falan dinlemeyip gidip durumunu takip ederdim, arayıp hastane yetkililerine sorasım var, ne yapacağımı bilemiyorum ama bi şeyler yapasım var, yoksa vicdanım rahat lamayacak
Sonunda hastaneyi aradım, bebek hakkında Pazartesi doktor yıla görüşmeye çalışacağım, bu ara da bebek için yardım kampanyası başlatmışlar. Allah’ım inşallah tez zamanda sağlığına kavuşturur, o minik yüreğiyle hayata tutunur inşallah.

Isin aslini bilmedigim icin bir anlik zevk vs diyemiyorum. Çünkü bazen is bir anlik zevk de olmuyor. O bebegin babasi aslinda dedesi dayisi olabiliyor. Aile içi bir zorbaliga maruz kalmis olabiliyor. Arkasinda durup destek olup gerekeni yapacak bir aile olmadigindan boyle korkunc bir yolu seçiyorlar. Keske yapmasalar keske bunlar icin de bir yol bir çözüm olsa ama yok malesef. Kimseye hak verin demiyorum. Ama yasamadigimiz umarim da yasamayacagimiz bir duygu hakkinda böyle yorumlar yapmayalım. Allah kimsenin basina caresizlik vermesin. Çok zor eminim ki hic rahat değildi o annenin de. Böyle durumlar kapali toplumlarda bir çözüme kavusmuyor bunlari düşünmek bile yasak aslinda. Ama her yonuyle düşünelim. Küçük yaşta bir sey yaşadı belki. Ona bunu yasatanlar elini kolunu sallayarak geziyor. Anne bebekle bir basina kaliyor. Soylese dayaktan ölecek, dogurup getirse dayaktan ölecek, bebegi elinden alınacak, yaşının 2 kati bir kartarozla evlendirilecek. Biliyorsunuz iste. Tabi hicbir sey çöpe atmayi hakli çıkarmıyor. Ama isin ic yüzünü bilmiyoruz. Hak vermeyelim yanlis evet. Ama nasil annesin nasil vicdan da demeyelim. Allah affetsin. Allah kimseyi çaresizliğe düşürmesin. Kimseyi şaşırtmasin. O yavrunun da bahti guzel olsun insallah.

Eşim öğretmen bi öğrencisi babası tarafından tecavüze uğradığı için esirgeme kurumuna verildi aynı baba oğlunun burnunu kesip koparıyor böyle serefsizler var köpeklerde baba oluyor onlardan çok daha iyi hayvandan aşağı canavarlar
benim de kuzenimin çalıştığı lisede bir öğrencisinin başına gelmiş , anneyle baba boşanıyo anne mahalledeki esnafla evleniyo pis şerefsiz kıza tecavüz etmeye başlıyo.kız annesine söylüyo annesi inanmıyo toz kondurmuyo o p.venge, kız intihar girişiminde bulunuyo ve anne hala inanmıyo.bu olaydan sonra anne kapısını kitlemesine bile izin vermiyo geceleri ve adam yanına gelmeye devam ediyo.öteki kız da yani kardeşi sevgilisine gidiyo kaçır beni evlenelim bizim o evden kaçmamız lazım diye.sevgilisi bu olayı öğrenince ablaya tecavüz ediyo ve görüntülerini çekiyo.bu olay birkaç sene önce yaşandı, şu an olaydakiler nerde ne halde en ufak bir fikrim yok ancak insanlardan midem bulanıyo.

DURUMU İYİYE GİDİYOR

Bebeğin durumunun düne göre daha iyi olduğunu ifade eden Neonotoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı da, “Bebeğimizin durumu düne göre daha iyi. Vücudunda ve kafasında, geçirdiği travmalara bağlı bazı sıkıntılar var, onları halletmeye çalışıyoruz. Yüzünün derisi yüzülmüş, bir yere sürtünme gibi duruyor. Ama tedavisi yapılıyor ve iyiye gidiyor” diye konuştu.

ANNESİ BULUNDU İFADESİ ALINDI

Öte yandan polis ekipleri bebeğin annesini tespit ederek, yakaladı. Kimliği açıklanmayan annenin, ifadesinde, bebeği evlilik dışı ilişkiden dünyaya getirdiğini ve ailesinden korktuğu için çöp kutusuna bıraktığını söylediği öğrenildi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan anne, kadın sığınma evinde koruma altına alındı.

Doğruluğunu bilemem ama böyle yazıyor internette

Back
X