bence sorunun kaynagi burasi
İlk günden beri “Neden olmuyor?” diye düşündüğüm için daha evliliğimin ilk aylarından itibaren doktora gitmeye başladım.
Çevremden çok baskı gördüğümü söyleyemem. Aslında en büyük baskıyı kendime ben yapıyorum. Sürekli düşünüyorum, sorguluyorum ve üzülüyorum. Bazen gerçekten çok çaresiz hissediyorum.
üreme sagligi kesinlikle psikolojiyle alakali. o kadar cok ornegi var ki. ne kadar akliniz orada olursa o kadar zor hamile kalirsiniz. benim etrafimda ve kkda sebepli / sebepsiz infertilite yasayan insanlar genelde bir ani hastalik, vefat durumunda cocuk dusunecek hali kalmamisken ya da tupbebek tedavisine baslamaya karar vermisken, tupbebek sonucu olumsuz cikip artik o defteri kapatmisken, koruyucu aile olup cocuga kavusmusken falan hamile kaldilar.
yani beyin artik baska seye odaklandigi zamanda.
hatta kuzenim de olmuyor diye doktor doktor gezdi, aşilama oldu vs. ilk cocugundan sonra kafasi o kadar rahatladi ki o daha bebekken ikinciye hamile kaldi, sonra spiral icin adet olmayi beklerken hic istemeden üçüncüye:) "asla anne olamayacagim" diye aglarken kollari cocukla doldu:) o da zor hamile kaliyorum zannederdi, aslinda cok kolay hamile kaliyormus, sadece stresten baskidan kalamamis.
siz de bence bir sekilde odak noktanizi degistirmeye calisin.
calismiyorsaniz yogun bir ise girmek olabilir, ya da bilmiyorum ki ne yapabilirsiniz, ama sunu biliyorum, akliniz hep rahminizde oldugu surece gebe kalmaniz zorlasir.
Bu arada AMH sonuçlarım farklı hastanelerde yapılmadı. Hepsi aynı hastanede çalışıldı ama birbirinden farklı sonuçlar çıktı. Bu da kafamı iyice karıştırdı.
ili amhnin yanlis oldugu folikul sayisiyla netlesmis aslinda. folikulleriniz cok guzel sayida, eger ilk yaptiginiz gibi 0.8 amh olsaydi bu kadar sayida folikul cikmazdi. hic takilmayin o kisma. bazen laboratuar hatasi olabiliyor, beklemis olmasi vs etkileyebiliyor.
kaldi ki amh sadece bir sayi. benimki 0.2ydi kolay hamile kaldim mesela. amaaaa stresin ennn buyuk engel oldugunu bildigim icin beynimi kandirdim, hic stres olmamaya calistim.
mesela yumurtalik dostu beslenmeye gectim, aile hekimine cocuk dusunuyorum diyip düşüm degerlerim icin takviye istedim ama beynim stres olmasin diye 9 ay sonrasina temmuz ayina harika ve uzun bir tatil plani yaptim. esim o ay icin ucretsiz izin aldi falan. beynime hep "zaten temmuzdan sonra dusunuyorum" , acelem yok mesaji verdim. cocuk diye darlayana "hic zamani degil hele xy'den gelelim" dedim - korundugumu ima ettim.
derken zaten hamile kaldim:)
ama panik olsaydim yas 34, amh 0.2 - gec kalicam - anne olamayacagim - ya olmazsa vs vs doktor doktor gezseydim eminim ki kolay hamile kalamazdim.
ben sacma sapan konusup beni strese sokuyorlar diye kadin doguma bile gitmedim - o kadar kactim negatif her dusunceden.
yani senin de yasin gencecik, degerlerin harika, esin de gayet saglikli genc bir adam. hamile kalmaman icin hic bir neden yok. elbette ki kalirsin sadece beynini bu kadar mesgul etme uterusunle