Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmak istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hunhar

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
8
11
18
35
Merhabalar

3 yıllık evliyim 5 aydır korunmuyoruz ama bebeğim olmadı antalyada bunun için doktora gitmeyi düşünüyorum doktor önerebilirmisiniz. Lara anadoluda mukaddes hanıma gittim daha erlen dedi ama ben problem ne öğrenmek istiyorum doktor önerisi olan varmı birde muayneye giderken eşim içinde randevu almalımıyım bilgisi olan yardımcı olsun lütfen

Yumurtlamanı takip ediyormusun ? O günlerde ilişki oluyormu ?

Evet takip ediyorum 1 gün arayla ilişkiye giriyoruz.
hangi goktora gidersen git tahlil yapar ve sana 1 yıl beklemeni söyler canım 5 ay kısa bi süre gerçekten yani en azından bana göre öyle evlendim 3 yıl korunmadım 3 yıl sonra kızım oldu bi bebegim daha olsun istiyorum 2 yıldır bekliyorum

Eger sizin hormon tahlilleriniz normal cikiyorsa, ultrasonda da sikinti gorulmediyse bir de d vitamini, demir ve b12 oranlariniza vaktirmanizi oneririm. Esiniz de urolojiye muayene olabilir. 5 ay uzun bir sure degil. Yasiniz musaitse biraz daha bekleyebilirsiniz.

Nasıl 3 yıl hiç merak etmedinizmi neden olmuyor diye. Ben 3 yılım vaji olarak geçti 5 aydırda korunmuyoruz ama neden olmuyor stresi bastı.

Vitamin eksikliği gebe kalmaya engelmi peki ? Eş den ne gibi test isteniyor bilginiz varmı?

Nasıl 3 yıl hiç merak etmedinizmi neden olmuyor diye. Ben 3 yılım vaji olarak geçti 5 aydırda korunmuyoruz ama neden olmuyor stresi bastı.
merak etmez olurmuyum döktgüm göz yaşlarınının dili olsada konuşsa doktorada gittim ama biliyordum çikolata kistim vardı ve doktor bana yasmin verdi kullandım kist kayboldu hamile kalmamı söyledi hormon testleri yaptırdım kaç kere şim yaptırdı sorun yoktu ama olmadı ama bende ne aşılama ne tüp bebek için bişey yapmadım doktorda demedi bana kontrollerde doktor bana sitres yaptıgımı ve ikiz çocugumun bile olabilecegini söyledi

şimdi sogan kürü yapıyorum 8 gün sonra kist için gidecegim bakalım kaybolmuşmu sogan kürü işe yaramışmı diye

Allah bağışlasın inş allah 2. Çocuğunuzuda kucağınıza almayı nasip eder zor zamanlar geçirmişsiniz

Allah bağışlasın inş allah 2. Çocuğunuzuda kucağınıza almayı nasip eder zor zamanlar geçirmişsiniz
Allah razı olsun herkes öyle bi topik açılsa bebek için ne yaptın diye milletin yazdıklarından kafayı yersin herkeste bi bebek özlemi var herkesin bi hikayesi var eminim rabbim en iyisini bilendir en hayırlı zamnda herkese verecek rabbim hamilelik için kürler var deneyebilirsin incir kürü eminim bebek istemenin zamnı olmaz ama sen ilaçlara doktorlara bogulmadan önce bi bitkisel olarak yardım al derim olmassa zaten doktordan doktora ilaçtan ilaca koşarsın ama önce bi dogal yolu dene canım tabi sen bilirsin benimkisi bi öneri

problem olmadan da gebe kalmak kolay degil. ayda %20 sans var.. buyutmeyin kafanizda stres daha zararli.

Bende yorum yapan arkadaslara katiliyorum. Benim sebebsiz infertilite denildi,yani ne bende nede eşimdin değerlerinde bir Problem yoktu. Yaklasik bir sene bekledikten sonra doktor kontrolünde tedaviye basladik. Ilk etapta 3 Ay yumurtama takibi yaptik,gebelik olusmadi.doktorum ikinci etap aşılamayı yapabiliriz dedi Bizde kabul ettik. Aşılamaya hazirlik olarak doktora Ve igne vurulmak icin hastaneye gittigim günlerin hesabi yoktur.gün geldi catti asilama oldum,1.gün bekle,2.gün bekle,3 4 5 6vs derken 14gün ilk idrar testi yapiyorsunz,Sonuc negatif.belki henüz kana gecmemistor umuduyla koştur koştur kan veriyorsunuz,1 saat sonucu beklerken hayat duruyor aklinizdan 1001 şey geçiyor ve Sonuc degismiyor yine negatif. Moraliniz düşüyor agliyorsunuz vs Ama hayat devam ediyor.
Haaaaydi bekle bir sonraki regl dönemini ve 2.asilamaya gectik. Ayni muayneler,ayni igneler vs derken asilama oldum,gebelik olustu ve malesef kimyasal gebelik yasiyarak düsük yaptim.1 Ay bekleme sürem oldu düsükten sonra.artik hem 3.asilamayi düsünür oldum hem tüp bebek doktorlarini arastirmaya Calisti.
Ha bu arada kayinvalidem cevreye okunmus birseyler dagitmaya basladi,cocugum olsun diye.düşün artık benim psikolojimi.
Neyseki 3.aşılamam olumlu oldu,hamile kaldim. Cok büyük bir mutluluk yasadik,Ama gel gelelimki hamileligimde bende olan bir miyom büyüme yapti ve sürekli kanamalarim oldu,hastanede yatislarim,düsük yapmamak icin ilaclar igneler kullandim. Riskli bir hamilelik sonucunda cok sükür saglikla yavruma kavustum.
Yani hayatta hic birsey kolayina olmuyor. Herkesin bir hikayesi var yaşanmışlığı var.bu yüzden herseyin hayirlisini dile.sana umut olur insallah.rabbim tüm evlat sahibi olmak isteyenlere nasip etsin insallah

Vitamin eksikliği gebe kalmaya engelmi peki ? Eş den ne gibi test isteniyor bilginiz varmı?
Benim doktorum d vitamini için doğurganlığa etkisi olabilir dedi. Test istedi ve eksik çıkınca da takviye verdi. Demir ve b12'yi burada ve başka yerlerde okudum. Hormonların düzgün çalışması ve yumurta kalitesi açısından etkili olabilir diye düşünüyorum.

Eşinizin muayenesi ise çok kolay - hele de bizim vajinal ultrasonlara göre . Yapılan tek test sperm örneği vermesi. Eğer sperm testinin sonucu iyi gelirse başka bir şey yapılmıyor. Orada bir sıkıntı varsa hormon testleri ve ultrason yapılıyor.

özele mi gitmeyi düşünüyorsunuz? jinefem havva hanımı ya da medicalparktaki mine hanımı öneririm. ikisi de çok iyi doktorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…