- Konu Sahibi Birhamisss
-
ben biontech düşünüyordum ama kadın doğum doktorum ve aile hekimim sinovac önerdi sinovac oldum bir de kağan kocatepeyi takip ediyorum o da iki aşıyı da olmanızda sakınca yok diyor içeriklerini de açıklıyor.Kanda pıhtılaşma oldu ve yaklaşık 8-9 Hafta kullandı hocam. Ki çok hafif atlatmıştı vücudum da kırıklık var diyordu parol içince rahatlıtordu ve malesef 35. Haftada doğum yaptı doktor covid olan bir çok hamile de erken doğum söz konusu oluyor dedi. Bi de hocam araştırırsanız sinovac in hamileler üzerinde her hangi bir çalışması yok, hamileler üzerinde denenmemiş ki normal insanlarda bile mutasyon virüs için artık etkisiz olduğu kanıtlandı ve 2 sinovac olana 2 biontech hakkı verildi. Yine de siz daha iyi bilirsiniz. Söz konusu karındaki bebiş olunca çok düşünülüyor çünkü.
Hocam ama biontech teki imzalatılan cümle neden var gebelerle ilgili olan ? Benim doktorum sinovac vurulmamı söyledi. Öyle yapacağım sanırım.Kanda pıhtılaşma oldu ve yaklaşık 8-9 Hafta kullandı hocam. Ki çok hafif atlatmıştı vücudum da kırıklık var diyordu parol içince rahatlıtordu ve malesef 35. Haftada doğum yaptı doktor covid olan bir çok hamile de erken doğum söz konusu oluyor dedi. Bi de hocam araştırırsanız sinovac in hamileler üzerinde her hangi bir çalışması yok, hamileler üzerinde denenmemiş ki normal insanlarda bile mutasyon virüs için artık etkisiz olduğu kanıtlandı ve 2 sinovac olana 2 biontech hakkı verildi. Yine de siz daha iyi bilirsiniz. Söz konusu karındaki bebiş olunca çok düşünülüyor çünkü.
Ben araştırmalarımı söyledim hocam yine tabi siz bileceksinizHocam ama biontech teki imzalatılan cümle neden var gebelerle ilgili olan ? Benim doktorum sinovac vurulmamı söyledi. Öyle yapacağım sanırım.
Çünkü o onam formu aşı ilk çıktığında basıldı ve aynı şekilde devam ediyor. Aşı ilk çıktığında zaten gebelere çok fazla önerilmiyordu ama arkadaşın dediği gibi biontech bu konuyla ilgili daha çok çalışma yaptı ve şu an doktorların söylediği bu aşıların hamilelikte yapılan diğer aşılardan farkının olmadığıHocam ama biontech teki imzalatılan cümle neden var gebelerle ilgili olan ? Benim doktorum sinovac vurulmamı söyledi. Öyle yapacağım sanırım.
Yani hocam korona olur olmaz ölmedi 8-9 hafta daha yaşadı diyorsunuz doğru mu anladım bir de favriprivar hani şu korona olunca yazılan ilaç onu da olmuş muydu bilginiz var mıKanda pıhtılaşma oldu ve yaklaşık 8-9 Hafta kullandı hocam. Ki çok hafif atlatmıştı vücudum da kırıklık var diyordu parol içince rahatlıtordu ve malesef 35. Haftada doğum yaptı doktor covid olan bir çok hamile de erken doğum söz konusu oluyor dedi. Bi de hocam araştırırsanız sinovac in hamileler
Bir de ameliyat olunca kanın durmama sıkıntısı var . Size vefat nedeni atak ne dendi . Şahsen ben de kararsızım bir doktorum biontech biri sinovac ol dedi ama İngiltere bizim biontech i aşıdan saymıyor bizim biontech bize özel üretiliyor imiş . Çin'de de bildiğim kadarıyla sinovac yerine başka bir asi kullanılıyor. İnsan da bu yüzden güvenip olamıyorBen de öğretmenim ilkini 17. Hafta da ikincisini 22. Haftada 2 dozunuza oldum doktorum önerdi bana. Hocam ben olunması taraftarıyım hamileler çok zor atlatıyorlarmış ve doğana kadar pıhtılaşma iğnesi vuruluyorlar eğer bulaş olursa arkadaşımdan biliyorum ki erken doğumu da tetikliyor Allah korusun. Ben riske atamadım hem sinovac değil ama biontech hamileler üzerinde denemiş bir aşı. Okul ortamı kalabalık ve riskli aynı sınıfta 40 dk ders şimdi yaz kapı pencere açılıyor ama bunun sizin için kışı da var
İyi düşünün derim.
Biontech in bize özel üretildiğini nereden duydunuz? İngiltere burada resmen çifte standart uyguluyor ve aşı karşıtları da hemen aşı içeriği farklı gördünüz mü diyip haber yapıyor.Bir de ameliyat olunca kanın durmama sıkıntısı var . Size vefat nedeni atak ne dendi . Şahsen ben de kararsızım bir doktorum biontech biri sinovac ol dedi ama İngiltere bizim biontech i aşıdan saymıyor bizim biontech bize özel üretiliyor imiş . Çin'de de bildiğim kadarıyla sinovac yerine başka bir asi kullanılıyor. İnsan da bu yüzden güvenip olamıyor
Çin ilk başta yapmadı diye biliyorum sonra yapmaya başladılar. 2 doz sinovac yaptı 3.doz olarak da mrn aşısı yapıyorlarmış Mehmet ceylanın da katıldığı bir programda konuşulmuştu bu. Biontech bize özel üretiliyor doğru değildir bence. çünkü amerika ve birçok avrupa ülkesi yapıyor bize özel niye üretilsin içeriğini doktorlarımız bilim adamlarımız inceliyor. bizim ülkede amerika, avrupa veya ingiliz vatandaşı olanlar da biontech oldu. komşum var karı koca biontechli oldukları için ingiltere kabul etmiyor bu doğru. Ülkelerine gitmek istiyorlar ama ingiltere kendi aşısını olmalarını istiyor. Ingilterenin kendi aşısı olduğu için başka aşı kabul etmemesi normaldir devlet politikası. Ben de yerli aşımız turkovaca daha çok güveniyorum.Bir de ameliyat olunca kanın durmama sıkıntısı var . Size vefat nedeni atak ne dendi . Şahsen ben de kararsızım bir doktorum biontech biri sinovac ol dedi ama İngiltere bizim biontech i aşıdan saymıyor bizim biontech bize özel üretiliyor imiş . Çin'de de bildiğim kadarıyla sinovac yerine başka bir asi kullanılıyor. İnsan da bu yüzden güvenip olamıyor
Hayır yanlış anlamışsınız ölüm yok çok şükür. Kanda pıhtılaşma oldu o yüzden sürekli iğne vuruldu dedim. Ama doğum 4 hafta erken oldu bebek kuvöz de kaldı 10 gün. Benim doktorum 2sini de olabilirsin dedi ben araştırdım ve biontech 15binin üzerinde gebe üzerinde denenmiş ve herhengi bir yan etki, komplikasyon ve erken doğum gibi şeyler söz konusu olmamış ama sinovac böyle bir çalışma yapmamış o yüzden biontech oldum. Zaten şu sıralar oluan varyantta sinovac in yetersiz olduğu kanıtlandı o yüzden iyi ki biontech olmuşum diyorum.Bir de ameliyat olunca kanın durmama sıkıntısı var . Size vefat nedeni atak ne dendi . Şahsen ben de kararsızım bir doktorum biontech biri sinovac ol dedi ama İngiltere bizim biontech i aşıdan saymıyor bizim biontech bize özel üretiliyor imiş . Çin'de de bildiğim kadarıyla sinovac yerine başka bir asi kullanılıyor. İnsan da bu yüzden güvenip olamıyor
Hocam benim derdim biontech olmak istemeyişimin sebebi şu an için bir yan etkisinin olup olmaması değil. Daha önce de belirttim bebeğe ileride kalıtsal bir zarar verir mi vermez mi ? Hiçbir araştırma yapmadım iki aşı hakkında da çünkü bilimsel makale okuyup yorumlama bilgisine sahip değilim :) Ben çok güvendiğim bir doktora bu endişemi dile getirdiğim de öyle bir endişen varsa o halde sinovac olun iki doz doğum yaptıktan sonra da biontech dedi. Sinovac gebeyken vurulan tetanoz alışından farklı değil dedi. O yüzden güvenle olabilirsin dedi. Bende onu dinleyeceğim. Kimisi olur kimisi olmaz herkesin kendi kararı.Hayır yanlış anlamışsınız ölüm yok çok şükür. Kanda pıhtılaşma oldu o yüzden sürekli iğne vuruldu dedim. Ama doğum 4 hafta erken oldu bebek kuvöz de kaldı 10 gün. Benim doktorum 2sini de olabilirsin dedi ben araştırdım ve biontech 15binin üzerinde gebe üzerinde denenmiş ve herhengi bir yan etki, komplikasyon ve erken doğum gibi şeyler söz konusu olmamış ama sinovac böyle bir çalışma yapmamış o yüzden biontech oldum. Zaten şu sıralar oluan varyantta sinovac in yetersiz olduğu kanıtlandı o yüzden iyi ki biontech olmuşum diyorum.
Size dedim zaten daha önce söz konusu bebeğimiz olunca herkesin kendi kararı diye çünkü çok zor bi karar bu. Bu cevap size değildi mesajımdan alıntı yapılan başka birine cevap attım. Bilimsel makalelere gelince ingilizce öğretmeniyim ve yabancı araştırmaları da çok rahat okuyup anlayabiliyorum bu konuda alim olmaya gerek yok hepimiz akademik tabanlıyız sonuçta okul bitirene kadar pek çok araştırma okuyup yorumladık zaten. Genelde ben de kulaktan dolma şeylere körü körüne inanmam kırı kırk yararım ama yine tekrar ediyorum bu benim ve eşimin kararıydı olan olmayan herkesin kararına saygım sonsuz.Hocam benim derdim biontech olmak istemeyişimin sebebi şu an için bir yan etkisinin olup olmaması değil. Daha önce de belirttim bebeğe ileride kalıtsal bir zarar verir mi vermez mi ? Hiçbir araştırma yapmadım iki aşı hakkında da çünkü bilimsel makale okuyup yorumlama bilgisine sahip değilim :) Ben çok güvendiğim bir doktora bu endişemi dile getirdiğim de öyle bir endişen varsa o halde sinovac olun iki doz doğum yaptıktan sonra da biontech dedi. Sinovac gebeyken vurulan tetanoz alışından farklı değil dedi. O yüzden güvenle olabilirsin dedi. Bende onu dinleyeceğim. Kimisi olur kimisi olmaz herkesin kendi kararı.
Dedim ya hocam isteyen olur isteyen olmazSize dedim zaten daha önce söz konusu bebeğimiz olunca herkesin kendi kararı diye çünkü çok zor bi karar bu. Bu cevap size değildi mesajımdan alıntı yapılan başka birine cevap attım. Bilimsel makalelere gelince ingilizce öğretmeniyim ve yabancı araştırmaları da çok rahat okuyup anlayabiliyorum bu konuda alim olmaya gerek yok hepimiz akademik tabanlıyız sonuçta okul bitirene kadar pek çok araştırma okuyup yorumladık zaten. Genelde ben de kulaktan dolma şeylere körü körüne inanmam kırı kırk yararım ama yine tekrar ediyorum bu benim ve eşimin kararıydı olan olmayan herkesin kararına saygım sonsuz.
Amiiin inşaallahMerhaba arkadaşlar bende 29. haftada idari izne ayrılmış bir öğretmenim. Öncelikle cumhurbaşkanlığı genelgesi devam ediyor. Ben 3 hafta o hakkımı kullandım. Şuanda 32. Haftanın icindeyim. Bu zamana kadar asi olmadım, hep doğumdan sonra olurum diyordim ancak oğlum 2. Sınıfa gidiyor ve eşim öğretim üyesi kısacası artık korunmak çok zor. Yarın için aşı randevusu aldım. Ama benimde teraddutlerim var Rabbim korusun bebeklerimizi
Şifa olsun . Ben hala kararsızım malesefKızlar bugün aşımı oldum. Umarım şifa olur hepimize benim de hamileyken olmak gibi bir niyetim yoktu ancak şartlar değişince mecbur kaldım.
Bende sizdenimŞifa olsun . Ben hala kararsızım malesef
Bende sizdenim ama haberlerde ki kötü haberleri duyunca çok tedirgin olmuyor değilimBende sizdenim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?