Evet hızlı hareketlı kısmı baya düşük hareketsiz kısmı da bence biraz yüksek hiç bi zaman sperm sayısına takılma o yukselır o kolay onemlı olan onun ılerı harekerlılıgı benim eşimde de bu sorun vardı o yüzden ben baya baya arastırmıs iyi doktorlara vs gittik öyle söyliyim bu degerlerın böyle olmasındakı sebep varikosel yani testislerdeki damarların genıslemesı yüzünden olan durum genişledi zaman böyle spermlerde sorun yaratıyo benim eşim bunun ameliyatını da olu belkı duzelır dogal yolla gebelık olur dıye ama oyle aham şaham duzelme olmuyo bence ha 5-10 sene beklerseniz belkı kendılınden olur bılemem ama bızım kullanmadımız vitamib ilaçlar kalmadı biz tüp bebek yaptırdık degerlerıne gore zaten ya aşılama ya tüp bebek yaparlar aşılamanın basarı oranı dusuk oldu ıcın bız tüp bebek yaptırdık yani bu uzun bi süreç bu tarz şeyler olabılıyo ben ılk basta cok uzulmustum eşimde ama sonradan diyosun ki Rabbin seni sınıyo bi şekilde üzülme dua et ben şuan tüp bebekle hamıleyım Rabbim sana da nasip etsin inşallah yardımcı olmamı ıstedın sorcan bısı olursa sorabılırsın yardımcı olurum