Gebeliğin ilk 3 ayında yapılması gereken testler...

qetesh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2007
68
2
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Gebeliğimin 12 haftası içerisindeyim yapılamsı gereken testler ne kadar pahalıDoktor kontrol ücretleri ile birlikte 1.500 TL civarında para harcadık.
Siz de bu kadar tutmuşmuydu bir yerde bir hata mı var acaba ?
Standart yapılan testler yaptırdım ekstra bir test yok.

test fiyatları malesef kliniklerde ve özel hastanelerde değişiklik gösteriyor.açıkcası ben o kadar para harcamadım.araştırma yada devlet hastaneleri testlerin birçogunu karşılıyor.bulunduğun yerde varsa yakınlarda bunu degerlendir derim.malesef ki özel kuruluşlar bu durumlardan istifade etmeyi çok iyi biliyorlar.ne testi yaptırdın ki o kadar tuttu anlamadım ben :S

Evet,orada bir hata yaptım devlet hastanesine gidebilirdim aslında zaman kaybı olmaması açısından birde çok yakın bir klinik var o yüzden direkt oraya gittim.
Yaptırdığım testlere gelince,
* tam kan testleri
* tam idral testleri
* tam serum testleri
* tiroid-stimülan-hormon
* anti hcv
* hbsag
* anti hıv 1/2 + p24 antijeni
* Toksoplasma ıgm ( en pahalı olanlar bunlar 110 tl )
* toksoplasma ıgg ( bu testte 110 tl )
* rubella antikor ( 140 tl )
* anti cmv ıgm
* anti cmv ıgg

atlamadıysam yaptırdığım testler bunlar birde tabii 12 hafta olma sebebi ile ikili test yaptırdım.

Sanırım özele gidiyorsun bana harcadığın para normal geldi bende özel hastaneye gidiyorum aynı şekilde bizde baya para harcadık Bir kontrol için bile 155 tl alıyorlar ki daha yolu yarıladık bakalım hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla kucağımıza alalımda giden para olsun...

Canım bence biraz fazla ödeme yapmışsınız..SSK varsa özel hastanede olsa bu kadar ödememen gerekiyor!!:44:

özelde de devlette de aynı testler yapılmıyor mu? ve aynı kontroller?? bu kadar para harcamak bana mantıklı gelmiyor.. ben devlet hastanesine gidiyorum kontrole bile devlete gidiyorum çok memnunum.. temiz güzel bir hastane.. bence temiz bir devlet hastanesi araştır oraya devam et.. yazık değil mi 1500 liraya bebeğine bir bebek odası alırdın ...

devlette aynı testler beş kuruş para alınmadan yapılıyor.gerçi olan olmuş.doktorun ozeldeyse kontrole ona gidersin,testleini develete yaptırırsın.tabi tercih meselesi yine de

ben daha 7 haftalık hamileyim yaaa sigara yı bıraktım ama gunde 3 tane fılan ıcıyorum... devlet hastanelerı guvenli mi acaba yaa cok korkuyorum aslında ozelden de devletten de yanlıs bısey soylerler yaparlar dıye ne yapayım ...

önemli olan 9 ay boyunca güvenebileceğin bir doktorunuzun olması.hastane tabiiki önemli ama dr faktörü benm için daha önemli.benm de doktorum üniveriste hastanesinde.başka bi özelde olsaydı yine onun peşinden giderdim.

çok fazla almışlar, toksoplazma testlerini bir poliklinikte sormuştum, ikisinin toplamı 100 tl bile değildi. devlet hastanesinde ücretsiz baktılar daha sonra.
yazdıklarınızın bir çoğuna sağlık ocaklarında bile ücretsiz bakılıyor, sonuçlar doğru çıkıyor, rahat olun.
benim de dr um özeldeydi, ancak testlerin çoğunu devlette yaptırmıştım. başka dr ların da fikrini alabiliyorsunuz böylece. acil olmadıkça devlette testleri yaptırmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…