Gebeliğe Hazırlık gebelik, bipolar, anksiyete, kaygı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gorkemlim

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
37
5
6
47
Merhabalar, 39 yaşındayım..Yaklaşık 24 senedir aralıklı dönemlerle psikolojik ilaçlar kullanıyorum.Geçen yıl evlendim ve gebelik düşünüyorum artık.Daha gebe kalmadan stresi bastı fena..forumları okuyorum intiharı düşünenler, gebeliği burnundan gelenler neler çekmişler neler paniğim iyice artıyor.9 ay boyunca c grubu ilaçlarını alıp hamilelik geçiren yok mudur aranızda?? çok çaresizim şimdiden çok mutsuzum gebe olsam nolcam bilemiyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun

Benim de aynı endişem var. Antidepresan kullaniyordum 2 ay önce biraktim. Anksiyetem ve azicik bipolarım var. Ilacı bırakınca bir fark olmadi ruh halimde. Ara ara yokluyor... O yuzden endiseliyim hamilelik nasil gecer diye

bende 2,5 ay öne efexor bıraktım. akşamları sadece rexapin 5 mg alıyorum.lityumu taa haziranda kesmiştim.sadece rexapin şu an aldığım oda akşamları..Ama çok iyi sayılmam zaten hamile olmadan stresi sardı..kendi kendimi telkin ediyorum o kadar kadın nasıl doğum yapıyor bir ben miyim diye ..gebe olduğumda rexapinide kesersem nolurum bilmiyorum..sen ne kullanıyordun bıraktın?? şu anda hiç ilaç almıyor musun??? ilaçsız bir hayat düşünemiyorum ben hemen sinirlerim psikolojim zayıflıyor.

Ben lustral ve bi tane daha vardı hatırlamıyorum
Kullanmıştım ikinci hamileliğimde şimdiki aklım olsa asla içmezdim çocukta olan etkilerini araştırın ben bişey demiyorum. İlacı bırakınca hamilelik planlayın derim. Artık hiç nbirini içmiyorum çok şükür

Katılıyorum hem antidepresan hem hamilelik bebege zarar diye düşünüyorum ben de. Bir suru hormonu bir suru siniri etkiliyor ilaclar. Hem dogurganligi azaltma ihtimali var... Vicdanim elvermez. O yüzden biraktim. Hem de azaltarak degil çat diye biraktim bebek hayalime tutunarak. Ben bir sürü antidepresan kullandim en hafifi cipralexten tutun en agirlarindan prozac'a kadar. Son kullandiklarim trileptal, cymbalta ve uyumam icin zestat. Ilaclar beni iyi etmedi. Yani belki de ilaçla iyi olma fikri beni huzursuz ediyordu, kendimi bir seye bagimli hissetmek istemedim. Bir gun cat diye biraktim ve iyilesebilmek icin baska seylere yoneldim. Kimi zaman cok zorlandim aglama nöbetleri, sinir krizleri, sabah 7ye kadar uyuyamama vs.. Ama bunlar ilac kullanirken de vardı, yani hiçbir zaman degismedim. Cogu insan "ilaca gerek yok, her sey senin kafanda bitiyor bence kullanma" diyor da sinirleniyoruz ya cok biliyorlar diye.. Evet sinirlenmekte hakliyiz bilip bilmeden isimize burunlarini sokmamalilar. Ama gercekten kafada ve istekte bitiyor. Yani ben mesela 2 yil once muhtesem ruyalar ve isaretler sonucu namaza basladim allah kabul etsin. Bu bir ornek. Her insan icin illa ki hayata tutunma ve korkulari yenme konusunda bir sebebi vardir. Ben bu sebebe tutundum ve hayatimdaki her sey tikir tikir yoluna girmeye basladi. Cunku hayata bakis acim degismisti. Esas nokta bu. Hayata bakis acimizi degistirebilirsek anksiyeti de öfke problemlerimizi de yok edemesek de azaltabiliriz. Siz de bir sebebe siginin. Din olur, bir hobi olur, meslek olur, bitkiler olur hayvanlar olur... Benim bir kedim var mesela tum stresimi aliyor yavrucak. O bile benim icin bir yasama sebebi. Tavsiyem, eger bebek dusunuyorsaniz ilaclarinizi "Doktor kontrolunde" birakmaniz. Veya hamileligi etkilemeyen antidepresanlarla yola devam edebilirsiniz ama bana kalirsa boyle bir ilac yok. Ben 2 ay once biraktim, en önemli nedenim dogurganligi ve cinsel arzuyu azaltma ihtimalleriydi. Zira arzumu azaltiyordu cok sinir bozucu bir durum. Biraktim ve psikolojik sorunlarım yok olmadi evet ama kendime guvenim artti. Ilacsiz atlatmak bana guven veriyor. Ama siz cok uzun zamandir kullaniyorsunuz bu yuzden doktor kontrolunde olmadan bir adim atmayin derim.
Hamilelikle ilgili endiselerim var demissiniz evet benim de var. Her konuda endiselerimiz var zaten.. Ama sunu bilin, ilac kullanmayan veya anksiyete bozuklugu olmayan insanlarda da oluyor bu hamilelik endiseleri. Bu konuda iciniz rahat olsun. Bu dusuncelerimiz normal. Ben de korkuyorum bebek sahibi olamamaktan, düşük yapmaktan, bebegimi karnımda geregince besleyememekten, ona iyi bir anne olamamaktan.. Eminim kadinlarin cogu korkuyordur. Ama bebegimizi kucagimiza aldigimiz ilk andan itibaren bu endiselerimiz azalacaktır. Dogum veya anne olabilme endisesi yerini sunlara birakacak: cocugum bezi birakip tuvalete gecebilecek mi, sonra cocugum okumayi ogrenebilecek mi, sonra cocugum guzel bi universite kazanabilecek mi, is bulabilecek mi, ya kotu bir hayat arkadasi seçerse vs vs vs Endiseler bitmeyecek annelerin temel duygusu bu :) Önemli olan endiseyi aşma seklimiz. Ve eminim benim kendime bu yasta guvendigim gibi siz benim gibileri cebinizden çıkarırsınız. Hepimizden iyi anne olursunuz. Yeter ki ozguven eksik olmasin guzel kalbinizden... Isterseniz özelden de sohbet edebiliriz dertlesebiliriz. İnsanlar konuştukça rahatliyor zira.

Ozetlemek gerekirse bu yazdiklarim nacizane fikirlerim yanlisim olduysa şimdiden ozur dilerim.

Guzel günler, umutlar, gülüşler diliyorum. Dualarim sizinle.

ne güzel anlatmışsınız bayıldım..bunlar moral oldu bana bir anda..evet yaklaşık 24 senedir aralıkla ilaçla yaşıyorum..ilaçsız nasıl bir kafada yaşar insanlar pek bilmiyordum..şu anda mesela sadece akşamları 2,5 mg rexapin alıyorum.bu bile bana güç ve güven verdi demekki diğerlerini içmeden 2,5 aydır rahatlıkla durabiliyormuşum..çok haklısınız ilaç içmemek insanın kendine güvenini artıyor..birde arada gelen duygusal çöküntüler olmasa süper olacak..ama belkide ben sağlıklıyım diyen sıfır ilaç yaşayan insan grubuda yaşıyordur panikleri kaygıları ..hayat toz pembe değilki..allahtan bir işim var çalışıyorum oyalanıyorum..birde gebe kalsam şu rexapinide kesip panik olmadan süper olacak ..78 liyim yaşım geçiyor artık birde bunun paniği var..geç gebelik olduğumumu düşüneyim hamilelikte başıma ne gelecek diye kaygılarımı ilaçsızlığımı insanın aklına geliyor..yorumunuz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim..yazarım arada size..

Şu cumlenize sonsuz katiliyorum: ben saglikliyim diyen ilac kullanmayan insanlar da yasiyordur panikleri kaygilari... Kesinlikle etrafimizda gordugumuz ve hatta belki ilac kullananlara onyargiyla bakan, kafada bitiyo yaa diyen insanlarin cogu bizim gibi aslinda. Ben cok düşündüm neden ben ilaca muhtacim da onlar degil.. Tamamen sosyallik ve kendini gelistirmeye yonelik aktiviteler veya hobiler.. İnsanın bos zamanı ne kadar coksa o kadar kaygi yasiyor. Benim öyle mesela. Bir suredir calismiyorum evdeyim. Uyku duzenim mahvoldu. Dusunmek icin fazla zamanim var ve dusundukce aklima çat diye gecmis zamanlarda yasadigim aci olaylar veya yaptigim hatalar geliyor icim daraliyor. Sanki alevden bir top gogsume oturmus gibi oluyor. Dün yine oldu. Kafamin icindeki dusunceyi gecistirdim. "Dusunsem de o olay yasandi dusunmesem de. Su an dusunmem bana pozitif bir sey katmayacak. Dusunmeyecegim seni" dedim ve sure dua okuyarak dusuncemi uzaklaştırdım uyumaya calistim. Bi bakmisim ki dun uyudugum saatten 3 saat erken uyumusum.
Siz sanslisiniz ki mesleginiz varmis. Mesleginize odaklanin insanlari sevin pozitif bakin. Mumkunse eger insani gaza getiren adı duyulmuş kisisel gelişim depresyon vs kitaplari oluyor onlardan okuyun. Ben bir kitapla kendime gelmistim mesela. Uyanisim bir kitap vesilesiyle olmustu. Din altyapisinda psikolojik bir kitapti.
Ve en onemlisi negatif insanlarla gorusmeyin. Dertler sikintilar ust uste biniyor omzumuzdaki yuk cogaliyor. Gorusmek zorunda oldugunuz bir aile bireyiniz bile olsa, sohbet ederken negatifligi konusunda onu uyarin ve tavsiyeler verin. Birilerine yardim etme dusuncesi insani olumlu etkiliyor. Ben ilkokul ortaokul çağındaki cocuklara ders verirdim. Ellerinde takdir tesekkurle kapimi calip tesekkur ettiklerinde dunyalar benim olurdu.
Gelismeleri arada yazabilirsiniz bana merak ederim. Kendinize cok iyi bakin. Sevgiler..

tmm mutlaka yazağim ...kendinize iyi bakın

Allah razı olsun ne güzel yazmışsın acaba ilaç kullanan varmidir kendimede kullanmak için nedenler çareler ariyodum yazınız çok güzel bende 16 haftalik hamileyim doktorum ılaca karşı ve benim anksiyetem yine başladı napicam bilmiyorum sanki boguluyorum nefes alamıyorum iştahım yok nasıl basedicem bilmiyorum bi tanede küçük çocuğum var bide Allahım yardım etsin hepimize

Aranizda izmirde olan varsa psikiyatrist mehmet oguz u siddetle tavsiye ederim.alsancakta yeri.ben sizinkinden farkli bir sebepten gittim fakat yeniden dogmus gibi oldum.ama bipolar anksiyete gibi rahatsizliklarda ilaci kesmede muthis bir katkisii oldugunu biliyorum.

Ben yeni öğrendim hamile olduğumu yaklaşık 8 senedir paxil kullanıyorum hamile kalmadan önce çok denedim birakmayi ama olmadı yapamadm hala kullanıyorum ilk bebeğim onu kaybetmek istemiyorum biri yokmu kullanan hamileyken lütfen yazarmisinZ çok uzuluyorum

Doktoruna sor çünkü hamileligin ilk 3ayi kesiyolar en azından benim doktorum hamile kaldigimi öğrenince ilacı kes hemen dedi sonrasında baslatiyolar tabi ben baslamadim henüz ama zor geciriyorum

Doktorum mecburen kullanicaksn dedi çünkü ben kendimi kaybediyorm sen böyle olursan bebeğin zaten iyi olmaz dedi kullandedi ama ben yinede rahat değilim ayrICa bende emes hastasıyım çok uzuluyorum

Doktorum mecburen kullanicaksn dedi çünkü ben kendimi kaybediyorm sen böyle olursan bebeğin zaten iyi olmaz dedi kullandedi ama ben yinede rahat değilim ayrICa bende emes hastasıyım çok uzuluyorum
Doktorun kullan dediyse Allahın izniyle sakin korkma çok kullanan var ve bebekleri sağlıklı doğmuş Allahın izniyle hiçbişey olmaz doktor kontrolünde bak ben yeni Insanlar tanıdım ilaç kullaniyolar doğum yapmislar bebekleride sağlıklı doğmuş sana yazicam orayada bak yazilanlara

Panik atak yaşayan hamile ve hamile adayları, hamileliginde panik atak anksiyete depresyon yaşayan hamile adayları basliklarinin altına gel orda senin benim gibi olan ilaç kullanan bir sürü kişi var yani korkma Allahın izniyle

Çok sağol allah inşallah senin bebeğinide sana sağlık bisekilde kucağına almayi nasip eder

Çok sağol allah inşallah senin bebeğinide sana sağlık bisekilde kucağına almayi nasip eder
Amin inşallah Allah razı olsun hepimiz sağ salim alalım sağlıkla kucagimiza sende içini ferah tut ilacını iç bebeğinin tadını çıkar bakma biz kendi kendimize kuruntudan boyleyiz

Amin inşallah Allah razı olsun hepimiz sağ salim alalım sağlıkla kucagimiza sende içini ferah tut ilacını iç bebeğinin tadını çıkar bakma biz kendi kendimize kuruntudan boyleyiz
yben dediginiz yeri bulamadım yardimci olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…