gebelik bölümünden cevap yok balki burası yardımcı olur bana

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
acil yardım

arkadaşlar dün hamileyim daha yeni öğrendim ama doktor konusunda çaresizim.bundan 4-5 ay önce bir dış gebelik yaşadım kontrol için aydan asyalı biri hocaya gittim ankara koru hastanesinde.ben yine ona gitmek istiyorum ama eşim ücreti ve doğum fiyatları çok fazla diye problem çıkarıyor.bulduğum doktorlar hep pahalı ve eşim istemiyor.ya adamın çocuğunu taşıyoruz ama para diyor.
araba borcumuz var ev kira benimde eşimin aldığı borçlar için çektiğim kredim var aylık 600 kusur yani 700 diyim.9 aylık surede para biriktirsem versem doğuma ama eşim vermiyor bende üzülüyorum.ailemde ameliyat olacak olan var ona para vermem lazım ücreti ne kadar bilmiyorum
yani anlayacağınız kafayı yemek üzereyim bana yardımcı olun psikolojim bozulmak üzere.

Adamın çogunu taşıyoruz ne demek oluyor o çocuk ikinizin,elbette bir baba da çogunun gelecegini düşünür,eğer maddi olarak sıkıntınız varsa devlet has.gidebilirsiniz devlettede çok güzel doktorlar var,benim anneminde kadın doğum doktoru özeldeydi fakat daha sonra bazı sebeplerden doktorunu degiştirdi devlette bir doktora gitti şimdi iyiki devlete gitmişim diyor,bebeginize gelince inşallah güzel bir hamilelik geçirirsiniz.

öncelikle hayırlı olsun canım,
devlet hastanesine gitsen yada gazi üniv.doğuma kadar para biriktirirsen ve özelde doğum yapmak istersen yine özelde yaparsın.
gazi üniv. prof ve Doç.ler 122 tl alıyor muayene ücreti ama polikilinikler ücretli mi değil mi bilmiyorum, ücretliysede çok cüzi bir miktardır diye tahmin ediyorum.
ben gazide prof.tarafından takip ediliyorum ama poliklinikte olanlarla sonuçta aynı ultrason cihazında muayene oluyoruz o yüzden için rahat olsun.
kendinizi maddi açıdan rahatlatınca özele gidersin, kaldı ki özeldense devlet hastaneleri doğum için bence daha iyi.

cevaplar için sağolun arkadaşım yanlış anlama tabiki benimde bebeğim amamaddi konuları açan genelde eşim oluyor.
gazide hangi profa gittin ve tavsiye edermisin.

maddi durumunuzu düşünmelisiniz... ikinizin bebegi ama
her ayda onlarca muayene ücretini vermekde kolay degil yani... dogumunuza kadar para biriktirin.
eşiniz maddi konuyu acmakta yada konuşmakta haklı. olan size oluyor

cevaplar için sağolun arkadaşım yanlış anlama tabiki benimde bebeğim amamaddi konuları açan genelde eşim oluyor.
gazide hangi profa gittin ve tavsiye edermisin.

ben Haldun günere gidiyorum çokta memnunum, ama genelde hocanın gebe değil de hasta olan hastaları var.
ben biraz mecbur kaldım, gaziye gitmek çok istedim ama 23. haftamdaydım ve poliklinlere kabul etmediler o haftamda.
bende doktoru arayıp ondan aldım randevuyu öyle başlayabildim gaziye.
gebeliğimin başında olsam kesinlikle polikliniğe giderim, 122 tl de az para değil çoğu özel hastanelerden çok fazla.
ama doğum ücretleri çok makul sezeryan 500, normal 300, özel oda 100 dü sanırım öyle bişi.
özel hastanelerin doğum ücretleri uçmuş vaziyette, eğer özele gideceksen yeni doğan bakım ünitesi olup olmamasına dikkat et.

Hayırlı olsun. Akropol Hastanesi bir birkaç sokak arkada oraya gidebilirsiniz, muayenesi elli lira doğum da 3 bin sanırım

benim istediklerim genelde özelde zaten,aslında banada devlet cazip geliyor ama ailem senin değerin yok mu falan filan gibi sözler eder ve benimde canım çok sıkılır biliyorum.
haldun hocanın adını duydum evet ama dediğiniz gibi gebelere bakmıyor.
başkent hastanesinde de buldum birkaç tane onları arayıp sorcam bakalım allah yardımcım olsun.

Amin canım.
Kendini devlete gidince değersiz hissetme bence.
ben ilk 3 ay özele gittim, devlete gittiğimde kendimi daha değerli hissettim, a dan z ye herşeyimle çok iyi ilgileniyorlar.
aslında önemli olan hastaneden çok doktor, iyi bir doktor olduktan sonra heryerde değerlisin

Ben bir ara hem özelden hem de devletten randevu almıştım. Alelade bir doktor secip gittim polikliniğe. Doktor öyle bir ilgilendi ki anlatamam, bir saate yakın hem muhabbet etti hem bebeği gösterdi falan. Devlet de güzel ama tek sıkıntı baba bebeği göremiyor. O anı paylaşamıyor dolayısıyla da baba olduğunu idrak edemiyor. Yoksa devlete giderdim ben, özele gidince de prenses muamelesi görmüyorum nerden baksan 20 dk bekliyorum

2.100 tl özel siğaorta yapıyorlar medicana doğumunu üslenio çocuğun 2 li taraması 3 lü taraması aminiossentesi ne var ne yok orası karşılıoo sezeryansa doğumdan sonra çocuğun 6 kez muayne üceretini 2 gün yatıosun normal doğum ise 3 kez bakılıo bnce çok iyi düşünmelisn medicanayı arıyarak bilgi alabilirsin...

ille de özel olacak diye diretmenizin bir gereği yok.
eğer sorunlu bir gebelik geçirmiyorsanız devlet hastanelerinde de muayene olabilirsiniz.
burda özel hastanelerde muayene ücreti 20 lira, doğum ne kadar bilmiyorum ama hastanelerde muayenenin değişeceğini sanmıyorum.
makul ücretle muayene olup doğuma kadar para biriktirmek bence daha mantıklı.
ayda 200 lira muayeneye verip 3 bin liraya da doğum yapacaksanız gerçekten masraflı olur.( borcumuz var dediğiniz için söylüyorum tabi bunu)=

Ederse arkadaşım medicanada sigortayı hamile kalınan ilk zamanlarda yaptırsak karşılıyormu sigorta.bende devlete sıcak bakıyorum ama ankarada devlet hastanelerinde tavsiye edeceğiniz iyi bir doktor varsa bana yazarmısınız.eşimede söyliyim bakalım artık

ailemden ameliyat olacak var dedin...ona para ayırıyorsun bebeğin daha önemli olmalı tamam ailende önemli..madem onu istiyorsun bütçeni ona göre yapmalısın ben asker eşiyim normalde 270 lira şuan nekadar bilmiyorum aylık doktoruma veriyordum içim rahat çünkü devletde tam bilemiyorlar benimki fransada ihtisas yapmış çok iyi bir doktordu...doğumu normal olarak düşündüğüm için hastane önemli değildi ve o an gittik etilğe gittik savaş zamanı hastaneleri gibiydi..bu nedenle asker eşi olmam nedeniyle gataya gittim doğumuma 2 doktor 4 ebe girdi ve ALLAHIN İZNİYLE NORMAL GERÇEKLEŞTİRDİM ŞÜKÜRLER OLSUN NORMALDE ÖYLE DOSYASI OLMAYANI ALMIYORLAR AYRICA TAKİPLERİ YAPILMAYANI HİÇ ALMIYORLAR AMA EŞİM ASKER AYRICA DOĞUM ANINDA GELDİĞİM İÇİN ALDILAR..İYİKİDE YAPMIŞIM ÖZELDEN HİİİİÇ FARKLI YOK ÇOK ŞÜKÜR..BİR ULTRASON ODASI VAR ÇOK TEKNOLOJİK SONRA TÜRKİYEDE BİR MAKİNA SADECE GATADA VAR BEBEĞİN NEEFES ALMASINI SAĞLIYOR ONA GÜVENEREK BEN GATAYA GİTTİM AYRICA ÖZEL HASTANELERİ TAVSİYE ETMİYORUM ÇOK AZ HASTA GELDİĞİ İÇİN DENEYİM YÖNÜNDEN ÇOK İYİ OLMAYABİLİYORLAR

Son düzenleyen: Moderatör:
Herşey üst üste geliyor sanki valla bunaldım.isyan etmek istemiyorum allah yardımcım olsun.

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun, Allah sonuna kadar sağlıkla gitmeyi nasip etsin.

gebelik psikolojisi çok farklı ben de öyleydim belki bilemiyorum ama iyi bir hoca bulursanız inanın devlet hastaneleri daha tecrübeli bu konuda. ben turgut özal da geçirdim tüm hamileliğimi ve doğumu. 50 tl muayene ve epidural normal 2 gece yattım 1750 tl ye çıktım. çok ta memnun kaldım, hocalardan da hemşirelerden de siz de bir bakabilirsiniz oraya.

ben hem drun özel muayenesine gidip 120tl verdim 3 yıl önce idi hemde araştırma hastanesinde çalışıyordu ayrıyetten orayada gidiyordum bizimde borcumuz harcımız vardı ama bebeğim için her ay o parayı gözden çıkardım araştırma hastanesinde de doğum yaptım çok şükür
eşinizi ikna etmeye çalışmaktan başka çareniz yok keşke bu kadar borcun içindeyken ve isteklerinizde bu yöndeyken hamileliği biraz daha geciktirseydiniz ama hakkınızda hayırlısı olsun

bende koru hast gidiyorum ümit beye.
benmde eşim başından beri mırın kırın etti, halada muayene ucretı ve dogum ucretının yukseklıgınden sıkayet eder. ama ben cok ıstedım umıt beyı , bıde aılem saolsun maddı yardımda bulunurlar dogum parasınında yarısını bız verelım dedıler, onlar sayesinde sözumu nazımı gecırebılıyorum.ben çalışmıyorum.
ama cok daha uygun özel hastaneler var.internetten araştır. devlet hast. hiç düşünmedim tavsiyede etmem.bi arkdsım hamıle devlete gitti paraya kıyamadı.(eşi cok rahat harcama yapar kendısı bebegı ıcın bıle kıyamadı paraya)cok soyledım özele gıt dıye dınlemedı.sonra bıgun aradı, kontrolum vardı doktora sorular sordum ne yuzume baktı ne cvp verdı sınırlıydı ,zaten dogumada senı takıp eden doktr girmiyomus ogun kım nobetcıyse o giriyomuş dedı.hemen özelden randevu aldı gıtmedı bıdahada devlete.

niye devlete gidenler değersizmi oluyomuş ailenin düşünceside ne ilginçmiş

yanlış anlaşılma olmasın tabiki devlete gidenler değersiz değiller bende dış gebeliğimde gözetim için 5 gün devlet hastanesinde yattım.sadece cok bekliyoruz ve doktorun yanına girsek soru sormamıza müsaede etmeden hadi hadi acele edin diye söylüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…