- 14 Mart 2013
- 8.016
- 4.024
- 448
yanlış anlaşılma olmasın tabiki devlete gidenler değersiz değiller bende dış gebeliğimde gözetim için 5 gün devlet hastanesinde yattım.sadece cok bekliyoruz ve doktorun yanına girsek soru sormamıza müsaede etmeden hadi hadi acele edin diye söylüyorlar.
kızlar bu işler şans işi aslında.Kontrollere devlete gidip doğumu özelde yapabilirsin, devlet hastanelerinde muamele tabi ki özele göre daha serttir ama devlet emin olun daha güvenli artık. Gereksiz sezaryen yok, doğum komplikasyonu düşük anne ve bebek ölümlerinin hesabını verdiklerinden dikkatli davranıyorlar.
acil yardım
arkadaşlar dün hamileyim daha yeni öğrendim ama doktor konusunda çaresizim.bundan 4-5 ay önce bir dış gebelik yaşadım kontrol için aydan asyalı biri hocaya gittim ankara koru hastanesinde.ben yine ona gitmek istiyorum ama eşim ücreti ve doğum fiyatları çok fazla diye problem çıkarıyor.bulduğum doktorlar hep pahalı ve eşim istemiyor.ya adamın çocuğunu taşıyoruz ama para diyor.
araba borcumuz var ev kira benimde eşimin aldığı borçlar için çektiğim kredim var aylık 600 kusur yani 700 diyim.9 aylık surede para biriktirsem versem doğuma ama eşim vermiyor bende üzülüyorum.ailemde ameliyat olacak olan var ona para vermem lazım ücreti ne kadar bilmiyorum
yani anlayacağınız kafayı yemek üzereyim bana yardımcı olun psikolojim bozulmak üzere.
öncelikle hayırlı olsun canım,
devlet hastanesine gitsen yada gazi üniv.doğuma kadar para biriktirirsen ve özelde doğum yapmak istersen yine özelde yaparsın.
gazi üniv. prof ve Doç.ler 122 tl alıyor muayene ücreti ama polikilinikler ücretli mi değil mi bilmiyorum, ücretliysede çok cüzi bir miktardır diye tahmin ediyorum.
ben gazide prof.tarafından takip ediliyorum ama poliklinikte olanlarla sonuçta aynı ultrason cihazında muayene oluyoruz o yüzden için rahat olsun.
kendinizi maddi açıdan rahatlatınca özele gidersin, kaldı ki özeldense devlet hastaneleri doğum için bence daha iyi.
Canım bende ankaradayım sen doğum için nereyi düşünüyorsun
Bence siz çok takıntılısınızacil yardım
arkadaşlar dün hamileyim daha yeni öğrendim ama doktor konusunda çaresizim.bundan 4-5 ay önce bir dış gebelik yaşadım kontrol için aydan asyalı biri hocaya gittim ankara koru hastanesinde.ben yine ona gitmek istiyorum ama eşim ücreti ve doğum fiyatları çok fazla diye problem çıkarıyor.bulduğum doktorlar hep pahalı ve eşim istemiyor.ya adamın çocuğunu taşıyoruz ama para diyor.
araba borcumuz var ev kira benimde eşimin aldığı borçlar için çektiğim kredim var aylık 600 kusur yani 700 diyim.9 aylık surede para biriktirsem versem doğuma ama eşim vermiyor bende üzülüyorum.ailemde ameliyat olacak olan var ona para vermem lazım ücreti ne kadar bilmiyorum
yani anlayacağınız kafayı yemek üzereyim bana yardımcı olun psikolojim bozulmak üzere.
Gazide yapıcam canım doğumu, doğum için gaziyi istediğimden 4.aydan sonra kontrollerime orda devam ettim zaten.
etrafımda giden herkes çok memnun hastaneden. doğumdan sonra bile çocukla çok iyi ilgileniyorlarmış, sürekli oraya gitmeyi düşünüyorum ben.
Öyle mi ben hiç düşünmemiştim notmal doğum için çaba sarfediyorlar mı bilgin var mı kesip almak için devlet uğraşmaz diye çok korkuyorum devletten :26: memnun olanlar normal doğum mu yapmış birde dr lardan nasıl randevu alıyorsun hemen veriyorlar mı yani önereceğin bi dr var mı çok soru sordum galiba
kızlar bu işler şans işi aslında.
benim amcamın kızı ankara da üniversite hastanesinde sezaryan oldu.
ameliyatı 2.5-3 saat sürdü.
malzeme eksikliğinden dikişi uzun sürmüş. ayaklarını hissetmeye başlamış.
canlı canlı dikmişler.doğumdan sonra ağrıları çok oldu.
ağrı kesici yapmamışlar.özetle devlette olsa özelde olsa şans işi biraz.
diğer doktorları bilmiyorum ama benim doktorum kesinlikle normal doğuma yönlendiriyor beni, bende normal istiyorum zaten, çaresiz kalırsak en son çare olarak sezeryan yapılır dedi, herşey normalse normal olacak diyor.
Bende özel hastaneleri hem sezeryan yapıyor diye bilirim, devlette genelde normale teşvik edilir ama.
tanıdıklarım evet normal yapmışlar ama uzun zaman önce yakın tarihte yok.
ben ilk randevumu telefonla aldım, sonrakilerde zaten gittiğimde ordayken alıyorum. telefonla ulaşmak biraz zor hastaneye.
Benim doktorum Haldun Güner, çokta memnunum kendisinden, ama gebe hastası yok az. genelde belli bi yaşın üzerinde olan kadın hastalar var. ve prof olduğu için ek ücreti var.
gebeliğin tüp ya da riskliyse o alanda daha çok hastası olan doktorlara bakmanı tavsiye ederim.
devletin eksiklerinden biri de bu, gerçi yine iyi denk gelmiş benim gördüklerim genelde uyuşturulmadan dikiliyordu
Bir arkadaş medicana için demiş sigorta olayını.
ben medicanada da olduğunu bilmiyordum.öğrendiğim iyi oldu.
Aynı olay koru da da var bilgin olsun.ama polikinliklerde var.
ümit hoca ya da diğer doktorlara yanlış bilmiyorsam 2500 tl sigorta yaptırarak gidebilirsin.
doğum parası da içinde.
başkentte profa gidersen 150 tl.başkenti araştırıyorum dediğin için yazıyorum.
3 sene önce ben orda doğum yaptım.
ya cnm bu sıgorta olayını bana bıraz acarmısın ümit beye gdiyorum ben. bıyerde daha okumustum cok hesaplı oluyor fln dıye.hangı sıgorta bu , ne yapmam lazım tam olarak, toplamda 2,500mu verıcem, bıde 26. haftamdayım gercı dogum parasıda ıcındeyse her turlu karda olmus olucam.bana burdan veya ozelden detaylı yazarmısın cnm bildiklerını eşimede okutucam:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?