- 24 Haziran 2017
- 1.269
- 2.162
- 133
Ben sinovac oldum. Eşim biontech oldu.Hangi aşıyı oldunuz acaba? Bende öğretmenim ve karasızım...
Bizde olacağız yakındaBen sinovac oldum. Eşim biontech oldu.
Olmaz Allah’ın izniyleBizde olacağız yakında
İnşallah oluşacak hamileliğe bir zararı olmaz
Tüp bebek bizimOlmaz Allah’ın izniyletüp bebek mi düşünüyorsunuz siz de yoksa doğal yoldan mı
Merhabalar hayırlı Ramazanlar herkeseyakın zamanda hamilelik düşünenler yan etkisi bilinmediği için biontech olmasın diye şeyler okudum, asparagas mı doğruluğu var mı, özellikle doktorlardan bu konuda bir tavsiye aldınız mı acaba ?
Cevabınız için çok teşekkür ederimEvet benim doktorum da bu yüzden sinovac önerdi. İnaktif aşı bildiğimiz bir aşı türü onu ol demişti.
Rica ederimCevabınız için çok teşekkür ederim
Amiiin inşallahRica ederimİnşallah hepimize şifa olur , en kısa zamanda da evlatlarımıza kavuşuruz
Merhaba bende cok kararsiz kalanlardanim. Banada aşı cıktı tup bebek surecindeydim şimdide nisan ayı sonu mayis başı dondurulmus embriyo transfer hazırlığı olacak inşallah. Şimdi aşı randevusu almaya kalksam en erken mayıs sonuna aşı randevusu veriyorlar sinovacta. Siz biontech olmuşsunuz nasil karar verdiniz ince elediginizi soylediniz. 2 dozu vurulup mu tedaviye baslayacaksiniz yoksa 2 doz arasında mı? Doktorum tup bebek öncesi opu ya kadar aşı olabilirsin demişti ama şimdi sormadım açıkçasıBiraz üzgünüm.. Gebelik planı ve aşı işini o kadar araştırdım, sordum, okudum vs tam sinovac için randevu alacakken aynı güne bile verilen randevular şansıma taa 3-10 mayıs tarihlerine verdiler mükemmelhayır ne zaman bişeyi kafama taksam yanlış yapmamak için çok düşünsem aşırı kararsızlığa düşüyorum, elimdekini de kaybediyorum, yine öyle oldu kahrolsun başak burcu eşimle biontech randevusu aldık inşallah sorun olmaz ilerisi için
Ayy bir an içimi döktüm konudan biraz saptım ama napim içime dert oldu bu halimi hiç sevmiyorum
Umarım bu gebelik isteğimi de kendi ellerimle kendimden uzaklaştırmam çünkü bunu da fena halde kafama takmış durumdayım, sürekli bişeyler araştırıyorum izliyorum, Allah benim gibi takıkların sonunu hayır etsin
Eşimi de bezdirdim zaten, hiçbir şeyi kafasına takmayan o bile kararsız biri oldu sayemdesiz benim gibi olmayın aman düşman başına
Merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim bir tedavi içinde değilim , pko var bende, doktorum 3 ay süre vermişti bu süredeyim şu an ama hem bu grupları hem de diğer gebelik hazırlık gruplarını takip ettiğim için burayı buldumMerhaba bende cok kararsiz kalanlardanim. Banada aşı cıktı tup bebek surecindeydim şimdide nisan ayı sonu mayis başı dondurulmus embriyo transfer hazırlığı olacak inşallah. Şimdi aşı randevusu almaya kalksam en erken mayıs sonuna aşı randevusu veriyorlar sinovacta. Siz biontech olmuşsunuz nasil karar verdiniz ince elediginizi soylediniz. 2 dozu vurulup mu tedaviye baslayacaksiniz yoksa 2 doz arasında mı? Doktorum tup bebek öncesi opu ya kadar aşı olabilirsin demişti ama şimdi sormadım açıkçası
Kronik hastalığımdan dolayı asi çıktı bana da doktorum doc ve riskli gebelik uzmanı. Sorduğumda biontech ol dedi ve korunma süresine gerek olmadığını soylediMerhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim bir tedavi içinde değilim , pko var bende, doktorum 3 ay süre vermişti bu süredeyim şu an ama hem bu grupları hem de diğer gebelik hazırlık gruplarını takip ettiğim için burayı buldum
Dün biontech aşımı oldum, bana ilk aşı çıktığında sinovac hemen aynı güne bile randevu veriyordu aslında, ben kararsız kalıp aşı işini 10 gün kadar araştırınca son durumda sinovac randevu vermez oldu , araştırmalarıma göre biontech daha etkili ve koruyucu olsa da sinovacın uzun vadede yan etki ihtimali daha az olduğu için hamilelik hazırlığında sinovac daha çok içime sinecekti, burada da öyle söylenmişti ama sinovac randevu vermeyince 20 gün ötelemek istemedim( dün biontech olmak zorunda kaldım, sonuçta onu olan da bir sürü insan var ve içlerinde gebelik düşünen de vardır diye düşündüm, hatta hiç plansız hamile kalan da olacaktır, hayırlısı buymuş diyip biraz kaderime razı oldum...
Şu an için düşüncem nisan ve Mayıs ayını değerlendirmeden boş geçirmek, biontech ve gebelik hazırlığı ile çok net veriler göremedim aslında ama bazı haber sitelerinde profların açıklamalarında 2.doz aşıdan sonra 3 ay beklenmesi sonrasında gebelik düşünülmesi gerektiği yazıyordu, açıkçası ben 3 ay beklemek istemiyorum sonuçta gebelik hazırlığında aşılarla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir resmi veri yok, bir de gebelik hemen olacak mı o da belli değil , o yüzden sadece nisan ve mayıs bekleyip 2.doz aşımı da olduktan sonraki ay başlamayı düşünüyorum artık Allah ne zaman nasip ederse, inşallah hepimize hayırla ve sağlıkla nasip olur
Yaa öyle miiKronik hastalığımdan dolayı asi çıktı bana da doktorum doc ve riskli gebelik uzmanı. Sorduğumda biontech ol dedi ve korunma süresine gerek olmadığını söyledi
Ama bazı yorumlar okudum korunun diyomus hemsireler. Eğer doktorun varsa bence sor yine de nolur nolmaz.Yaa öyle miiEvet aslında biontech daha etkili diyorlar, hatta ilk dozdan sonra bile etkiliymiş
Doktorunuzun korunma süresine gerek olmadığını söylemesine sevindim çünkü ben dr a sormadan kendi araştırmalarıma göre böyle bir karar vermiştim, şimdi içim rahatladı, teşekkür ederim
Aa herkes farklı bişey diyor resmen, bir aksilik olmazsa inşallah önümüzdeki ay gideceğim doktora sorarım o zaman, umarım o da bambaşka bişey demezAma bazı yorumlar okudum korunun diyomus hemsireler. Eğer doktorun varsa bence sor yine de nolur nolmaz.
Bana da şuanda 55 yaş dahil olduğu için sinovac geçe veriyor. Siz daha opu oncesindesiniz biontech olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum dediginiz gibi bircok spontane gebelik olacak insanlarda var. Ayrıca tedaviye başlamanız pco dan dolyi rahim dinlendirme transfer falan 3 ayi bulacaktir Ben şimdilik transfere kadar ve sonrasında bekleyeceğim sanırım transfer sonrasina aşı randevusu çıkıyor sonuca göre hareket etmem daha sağlıklı olacak. Hamilelik olursa eger ilk 12 hafta önermiyorlar aşı çünkü.Merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim bir tedavi içinde değilim , pko var bende, doktorum 3 ay süre vermişti bu süredeyim şu an ama hem bu grupları hem de diğer gebelik hazırlık gruplarını takip ettiğim için burayı buldum
Dün biontech aşımı oldum, bana ilk aşı çıktığında sinovac hemen aynı güne bile randevu veriyordu aslında, ben kararsız kalıp aşı işini 10 gün kadar araştırınca son durumda sinovac randevu vermez oldu , araştırmalarıma göre biontech daha etkili ve koruyucu olsa da sinovacın uzun vadede yan etki ihtimali daha az olduğu için hamilelik hazırlığında sinovac daha çok içime sinecekti, burada da öyle söylenmişti ama sinovac randevu vermeyince 20 gün ötelemek istemedim( dün biontech olmak zorunda kaldım, sonuçta onu olan da bir sürü insan var ve içlerinde gebelik düşünen de vardır diye düşündüm, hatta hiç plansız hamile kalan da olacaktır, hayırlısı buymuş diyip biraz kaderime razı oldum...
Şu an için düşüncem nisan ve Mayıs ayını değerlendirmeden boş geçirmek, biontech ve gebelik hazırlığı ile çok net veriler göremedim aslında ama bazı haber sitelerinde profların açıklamalarında 2.doz aşıdan sonra 3 ay beklenmesi sonrasında gebelik düşünülmesi gerektiği yazıyordu, açıkçası ben 3 ay beklemek istemiyorum sonuçta gebelik hazırlığında aşılarla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir resmi veri yok, bir de gebelik hemen olacak mı o da belli değil , o yüzden sadece nisan ve mayıs bekleyip 2.doz aşımı da olduktan sonraki ay başlamayı düşünüyorum artık Allah ne zaman nasip ederse, inşallah hepimize hayırla ve sağlıkla nasip olur
Bence doktoruna güven sen açıkçası ben güveniyorum cok. Mesela asi çeşidi konusunda bile ondan yorum istedimAa herkes farklı bişey diyor resmen, bir aksilik olmazsa inşallah önümüzdeki ay gideceğim doktora sorarım o zaman, umarım o da bambaşka bişey demez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?