Gebelik Şekeri Hakkında

jenny48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2017
2.369
3.938
63
39
Merhaba arkadaşlar aranızda hem 50 lik hem de 100 lük şeker yüklemesi yaptıran var mı? Yaptırdıktan sonra herhangi bir sağlık problemi yaşadınız mı merak ediyorum malum bu konuda çok fazla bilgi var internette hangisi doğru hangisi yanlış kestirmek çok zor. 100 lük yüklemenin ani bebek ölümlerine ve düşüğe sebep olabileceği bile iddia ediliyor. Yaptırıp yaptırmamak konusunda çok kararsız kaldım gerçekten. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Ben yaptırdım canım. 50'lik yüksek çıkmıştı sonra 100lük yaptılar ve gebelik şekerim varmis. mayıs ayında da doğum yaptım bebeğim çok şükür gayet sağlıklı

Peki diyet mi verdiler yoksa insülin mi acaba?
Şeker ölçüm cihazı aldım. Onunla iki hafta boyunca açlık ve tokluk kan şekeri degerimi ölçüp doktora gösterdim. Belirli bi sinirin üstünde olsaydı değerlerim insuline başlayacaktım ama başlamadım. Diyet yapmamı ve haftada iki kez ölçüm yapmamı söylemişti. Doğum yaptım doğumdan sonra da şekerim normale döndü.

Merhaba , ben ikinci gebeliğimde yükleme yaptrdım. 50 lik te çıkınca 100 lükte denesdik ve oda yüksekti.
Diyet işiyle de düşüremedik insülin kullandım 27. Haftadan 40. Haftama kadar gnde dört doz küçük küçük.
Doğum yaptığmda ne bende ne bebekte kalmadı ama çok şükür.
Şuan hamileyim ve çok kararsızım bende , yeniden yükleme yaptırmak konusunda. varsada bilmeden devam mı etsem diyorum yoksa o riske girmeden yükletip sonuca göremi hareket etsem bilemedim canım.
tartışmaya çok açık birr konu bu şeker yükleme sorunu... :(

Merhaba , ben ikinci gebeliğimde yükleme yaptrdım. 50 lik te çıkınca 100 lükte denesdik ve oda yüksekti.
Diyet işiyle de düşüremedik insülin kullandım 27. Haftadan 40. Haftama kadar gnde dört doz küçük küçük.
Doğum yaptığmda ne bende ne bebekte kalmadı ama çok şükür.
Şuan hamileyim ve çok kararsızım bende , yeniden yükleme yaptırmak konusunda. varsada bilmeden devam mı etsem diyorum yoksa o riske girmeden yükletip sonuca göremi hareket etsem bilemedim canım.
tartışmaya çok açık birr konu bu şeker yükleme sorunu... :KK43:
Aslında ilkinde çıktıysa yüksek ihtimal ikincide de çıkar diye düşünüyorum. Bence doktorla konuşup bir süre kendiniz değerlerinizi ölçüp ilkinde olduğu gibi yüksek ise insülin değilse diyetle devam edebilirsiniz. Şekerle devam etmek çok zarar verebilecek birşey bebeğe bence dikkat etmek gerek mutlaka. Ben de keşke 100 lük yükleme yapılmadan direk ölçüm ve diyete başlasam keşke diyorum ama doktorum yapmamız gerek diyor. Yapacak birşey yok sonuçta doktorlara güvenmek zorundayız elbette vardır bir bildikleri. şeker yüklemesi konusundaki negatif ve dayanağı olmayan internet bilgilerindense doktorların söylediği daha doğrudur diye düşünüyorum inşallah hepimiz sağlıkla atlatırız bu süreçleri..

Aslında ilkinde çıktıysa yüksek ihtimal ikincide de çıkar diye düşünüyorum. Bence doktorla konuşup bir süre kendiniz değerlerinizi ölçüp ilkinde olduğu gibi yüksek ise insülin değilse diyetle devam edebilirsiniz. Şekerle devam etmek çok zarar verebilecek birşey bebeğe bence dikkat etmek gerek mutlaka. Ben de keşke 100 lük yükleme yapılmadan direk ölçüm ve diyete başlasam keşke diyorum ama doktorum yapmamız gerek diyor. Yapacak birşey yok sonuçta doktorlara güvenmek zorundayız elbette vardır bir bildikleri. şeker yüklemesi konusundaki negatif ve dayanağı olmayan internet bilgilerindense doktorların söylediği daha doğrudur diye düşünüyorum inşallah hepimiz sağlıkla atlatırız bu süreçleri..
Amin canım inşallahh...
Emin olamadılar , o yüzden ikinciye gereksinim duydular bende. Açlık şekerim iyiydi bendeki sorun tokluk kan şekerinin yüksek çıkmasıydı. Dediğin çok mantıklı aslında ama işte parmaklar delik deşik oluyor. Günde üç dört kez ölçüm yapacağız ve yaklaşık üç ay boyunca hergün:(
Siz ne düşünüyorsunuz , yaptırma taraftarımısınız?

Amin canım inşallahh...
Emin olamadılar , o yüzden ikinciye gereksinim duydular bende. Açlık şekerim iyiydi bendeki sorun tokluk kan şekerinin yüksek çıkmasıydı. Dediğin çok mantıklı aslında ama işte parmaklar delik deşik oluyor. Günde üç dört kez ölçüm yapacağız ve yaklaşık üç ay boyunca hergün:KK43:
Siz ne düşünüyorsunuz , yaptırma taraftarımısınız?
Evet çok zahmetli bir iş malesef..ben önümüzdeki hafta 100 lük yaptıracağım sonucuna göre doktor ne derse mecburen uygulayacağım..

Merhaba arkadaşlar aranızda hem 50 lik hem de 100 lük şeker yüklemesi yaptıran var mı? Yaptırdıktan sonra herhangi bir sağlık problemi yaşadınız mı merak ediyorum malum bu konuda çok fazla bilgi var internette hangisi doğru hangisi yanlış kestirmek çok zor. 100 lük yüklemenin ani bebek ölümlerine ve düşüğe sebep olabileceği bile iddia ediliyor. Yaptırıp yaptırmamak konusunda çok kararsız kaldım gerçekten. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
yapirdim. Hiç sağlık problemi yaşamadım.

ben bu perşembe günü yani 10.08.2017 de yaptırdım. 75 mg ile yaptırmamı istedi doktorumuz.
benim testim cok rahat geçti cok şükür. bulantı kusma vs olmamdı.
her bunyede farklı etki yapabiliyor.
benim tavsiyem şeker yuklemesi sırasında yanınızda biri olsun.
aç karna kan veriyorsunuz sonra glikozlu sıvıyı içiyorsunuz bir saat sonra 60. dakika şekerinize bakılıyor ve bu işlemden sonra yani 120. dakikaka da tekrar bakılıyor. kan şekerinizi parmaktan değil daha güvenli bir yol olan damardan kan alınarak yapılıyor.
yani 08:30 da başlayan işlem 10:30 da bitiyor. bu arada agır efor sarf etmememız gerekiyor.
bu işlemler sağlığa zararrı yok ama yanınızda biri olursa en azından kendinizi daha güvenli hissedersiniz

ben bu perşembe günü yani 10.08.2017 de yaptırdım. 75 mg ile yaptırmamı istedi doktorumuz.
benim testim cok rahat geçti cok şükür. bulantı kusma vs olmamdı.
her bunyede farklı etki yapabiliyor.
benim tavsiyem şeker yuklemesi sırasında yanınızda biri olsun.
aç karna kan veriyorsunuz sonra glikozlu sıvıyı içiyorsunuz bir saat sonra 60. dakika şekerinize bakılıyor ve bu işlemden sonra yani 120. dakikaka da tekrar bakılıyor. kan şekerinizi parmaktan değil daha güvenli bir yol olan damardan kan alınarak yapılıyor.
yani 08:30 da başlayan işlem 10:30 da bitiyor. bu arada agır efor sarf etmememız gerekiyor.
bu işlemler sağlığa zararrı yok ama yanınızda biri olursa en azından kendinizi daha güvenli hissedersiniz
Bana da bu hafta 100 lük yükleme yapıldı. Daha önce 50 lik yükleme sonucum yüksek çıktığı için bu da kesin yüksek çıkar diyordum ama değerlerim garip bir şekilde normal çıktı. Doktorum bir sıkıntı olmadığını ama yine de ağır yemeklerden ve tatlılardan uzak durmamın iyi olacağını söyledi.

Bana da bu hafta 100 lük yükleme yapıldı. Daha önce 50 lik yükleme sonucum yüksek çıktığı için bu da kesin yüksek çıkar diyordum ama değerlerim garip bir şekilde normal çıktı. Doktorum bir sıkıntı olmadığını ama yine de ağır yemeklerden ve tatlılardan uzak durmamın iyi olacağını söyledi.
canım gebelik haftamız aşağı yukarı aynı fark ettiysen.
bu haftalardan sonra ister istemez ağır yemeklerden uzak kalmak gerekiyor o kesin. bebişler büyüyor malum

Bende insulin direnci var. Doktor buyuk ihtimal gebelik sekeri cikacak dedi zaten hamile kalmadan oncede hap kullaniyodum insulin direnci icin... Diyet yapmam gerekecek

Kızlar yaptırın ne olur olmaz ben 50 lik yaptırdım çok şükür sorun yoktu darısı size.
Komşumuz 35 haftalıkken doktor bebeğinin karnı şiş dedi. Meğersem gebelik şekeri varmış

50'lik yükleme sonucun kaç çıkmıştı? Üzerinden bayağı zaman geçmiş ama yinede sormak istiyorum. Benim 50'lik yüklemem 175 çıktı. Dığerlerini okuyunca benim değerim çok yüksek kalıyor. İnsüline başlatmalarından çok korkuyorum. Umarım diyetle düzeltmeye calışırlar.

Back
X