- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 43
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
Özelde doğumumu yapmayı planlıyorum, geçen sefer öyle oldu, doğuma kadar verdiğim ücret muayene parasına eşit çıktı, maddi olarak her ay gitmek beni zorlar açıkçası.Ayda 1 zaten kontroller. Ayda 1 kere de insan merak ediyor gormek istiyor. Hic merak etmeyecek misiniz?
ilkinde takipteydim ama yapılan sadece bebek ölçülerini al ve gönder tarzında idi.Üstelik çocuğumda anomali çıktı, doğduktan sonra ancak anlaşılabildiNeden ayda 1 gitmekten cekiniyorsunuz ?Her sey normal olabilir evet ama aksini de dusunmek gerekir .2.cocugunuz oldugu icin mi acaba ?Sahsen ben keske daha erken cagirsa hareketlerini izlesem iyi oldugunu duysam diye icimden geciriyorum .Cok bekledim bu bebegi belki de ondandir.
ozellerde dogum paketi oluyor. Belki paketsiz muayene pahaliya geliyordur.Özelde doğumumu yapmayı planlıyorum, geçen sefer öyle oldu, doğuma kadar verdiğim ücret muayene parasına eşit çıktı, maddi olarak her ay gitmek beni zorlar açıkçası.
Daha iyi bir dr bulmayi deneyin belki sizi tatmin etmiyordur gittiginizde yapilan islemler .ilkinde takipteydim ama yapılan sadece bebek ölçülerini al ve gönder tarzında idi.Üstelik çocuğumda anomali çıktı, doğduktan sonra ancak anlaşılabildi
içime sinmemişti evet, o muaayene paralarını öderken afedersiniz de keriz gibi hissediyordum. daha ilgili olabilirdi doktorum, sürecin sonuna doğru iyice herşey otomatikleşmişti, sekreterine 'yaz ayşe baş-popo mesafesi:.... cm vs vs ', çık kızım tartıya, benim kilomu not eder, ve bir sonraki takip için vedalaşırız...Yani diyordum ki onca parayı ben bunun için mi ödedim?Daha iyi bir dr bulmayi deneyin belki sizi tatmin etmiyordur gittiginizde yapilan islemler .
onu düşündüm, hatta bu şekilde istiyorum ama o zaman o doktor beni hastam diye sahiplenir mi, gece yarısı sancım tutsa hastaneye gelir mi mesela, canımızı teslim edicez, insan düşünüyorozellerde dogum paketi oluyor. Belki paketsiz muayene pahaliya geliyordur.
Tum kontrolleri devlette yaptirip doguma ozele gidin o zaman
Takip bile maddi külfet gelirken çocuğa nasıl yeteceksiniz peki? Takibin size birşey katması gerekmiyor zaten önemli olan bebeğinizin ve sizin bir sorun yaşamamanız bu takipler bunun için var, yine de size kalmış .Arkadaşlar gebelik takiplerini her ay yaptırmak gerekir mi?Şahsen ben, ilk ultrasonunu yaptırıp, 12. haftada üçlü test, 20 hafta detaylı ultrason ve fetal eko yaptırıcam ve ondan sonra 36. haftaya kadar doktora gitmesem sorun olur mu?Yoksa gerçekten her ay düzenli gitmek mi gerekir?Önceki çocuğumda en az 3 doktor gördü beni, çocuktaki doğumsal anomaliyi göremediler, hoş iyi ki görememişler, evham yapardım ama madem geçen hamilelik sürecinde o şekilde oldu ben ara kontrollere gitmek istemiyorum.Her ay gidip ultrason ölçümleme yapılmalı mı, geçen seferki ilk doktorum beni 2 haftada bir kontrole çağırıyordu ve bu da maddi külfet demek, neyse onu değiştirdim, gebelik takibine gitmek geçen sefer bana pek bişi katmadı.
Ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?