blue, prolaktin kontrol altında ise, gebeliğe engellemiyor. diğer kontrollerine dikkat etmeye çalış
bende de aynı sıkıntı var, uzun süredir ilaç kullanıyorum, ömür boyu da kullanacak gibiyim...
gebe kalmakta sıkıntı yaşamadım ama maalesef bebeğin kalbi durmuştu. prolaktinden değildir dediler...
kontrollerine dikkat et lütfen.
ayrıca dr a gitmek için bence 1 senenin tam dolmasını bekleme. zaten şu zaman gel, bu zaman gel diyerek yine uzatmalara gidiyor insan. reglin bilmem kaçıncı günü diyorlar ya... o yüzden şimdiden git bence, kontrollerin bitmesi de zaman alır...
canım yaa hadi hayırlısı bakalım bende bugün klomene başladım pazartesi dra gitmiştim muayenede sorun yok dedi fsh yüksek çıkmış yumurtalar biraz tembel çalışıyomuş sanırım ondan bakalım nolcak
gidiyorum canım yumurta takibine doktora sordum sen ilacını (dostinex)kullan hamile kalınca bırak hiçbişey olmaz dedi,özellikle sordum çünkü prolaktin hormonu sorunu yaşayan bazı baynlarda bu problem olabiliyormuş bende çok okudum burdan ama dpktorum onunla ilgisi yok dedi...çok üzüldüm bebeğin için canım şimdi nasılsın hamilelik düşünüyomusun...bide benim yumurtam erken çatlıyomuş eşim belkide bu yüzden olmadı bukadar zamandır dedi,bugün adetimin 8.günü gittim doktor bile çok şaşırdı yanınmızdaki asistanıda baksana çok enterasan değilmi dedi...
teşekkürler canım.
kürtaj sonrası bekleme dönemindeydim. bakalım, hayırlısı artık...
yumurtaların her zaman erken çatlıyorsa, 14.güne denk gelmesine çalışmanın anlamı olmaz bence. bu yüzden olabilir.
yumurtaların çatladığı dönem her zaman aynı olmuyor diye biliyorum ama.
dini ve hijyenik nedenlerden dolayı bizde pek olmuyor ama; yurt dışında, reglin tam bitmediği dönemlerde ilişkiye girererek gebe kalanlar varmış. yumurtanın ne zaman çatlayacağı belli olmuyor herkeste.
arkadaşım da gün sayarak korunmayı denemiş, kızı 4 yaşında şimdi :) herkeste belli olmuyor yani.
bence takvimden işaretleyerek regl döngünüzü dr a söyleyin(28 günlük periyot var mı sizde?). kaç gün reglinin sürdüğünü belirtin(3-4 gün gibi kısa süreli mi?). buınlar da erken çatlama konusunda belki fikir verebilir.
gün saymak dışında da, yumurtladığın zamanı anlayabileceğin metodlar var, dr dan ayrıntılı bilgi iste. o dönemlere denk getirmeye çalışın.
inş kısa zamanda güzel haberler alırsın. moralini hep yüksek tut lütfen. stres yaparsan, vücut kendini otomatik olarak kapatıyor. bu sıkıntı içinde bir de bebek ile uğraşamazsın diye kendini savunmaya alıyor gibi gebeliği önleyecek bir hormonal dengesizlik yaratıyor (sağlıkçı arkadaşım söylemişti)
kızlar nerelerdesiniz kimseden ses yok ben 10 günlük klomenin ardından çatlatma iğnemi dün oldum bakalım nolcak nedense hiç umudum yok
neden umudun yok canım hepimize bir mucize verebilir heran RABBİM...benimde bu aydan pek ümidim yok ama belim kasıklarım çok ağrıyo görümcem banada böyle olmuştu kesin hamilesin dedi ama daha adetime 10 günden fazla var....
ne bileyim hiç böyle olacağını düşünmemiştim hemen olur gibi geliyodu şimdide olmaz gibi geliyo işte rabbim tez zamanda versin inş hamilesindir canım
evet bende doğum kontrol hapını bıraktığım ay hamile kalcağımı sanmıştım canım...karnımı falan tutar eşime temizlik bile yaptırırdım yok şuraya uzanmayım bebek vardır yok camın üstünü silmiyim falan 1 sene böyle geçti.... ama bu ay nedense umudum yok hiç yumurtlama takibinde gittiğim halde umudum yok niyeyse belkide beklemekten sıkıldık oluruna bıraktık artık...inşallah hamileyizdir canım kaç gün var regline?
10gün kaldı ama benimde umudum yok çatlatma iğnesi oldum 3gün önce ne yazık ki eşimle kavga ettiğimiz için dr un dediği saatlere uyamadık bu erkekler neden böle anlamış değilim ben kendimi parçalıyorum o kendi dünyasında ne oldu anlamıyorum babası rahatsız sanırım onunla alakalı
canım bazen oluyor öyle malesef eşlerin kafasına biraz daha geç dank ediyor bu bebek isteği...benim eşimde 2 ay öncesine kadar illaki olcak stres yapma falan diye konuşuyodu nasıl sinir oluyodum... en son aldım karşıma bak eğer sen benim kadar hevesli değilsen bu konuda ben hiç hevesli olmam falan diye konuştum yok olurmu öyle şey sen kafana bişeyi çok takınca başın çok ağrıyo rahatsızlığından dolayı tabiki istiyorum senden bile çok istiyorum ama üzülme diye çok konusunu açmıyorum dedi...canım eğer eşlerle kavga edip o ay bebek yapamıyosak yada gününde başka bi uğraşımız olduğu için ilişki olmuyosa emin olki Yaradanın bi bildiği vardır hayırlısı böyledir ben böyle düşünüyorum...inşallah olcak hiç sıkma canını babasın taktıysa kafasını ondanda stresli olabilir...
evet canım ya haklısın rabbimin bildiği var ol dediği anda olacak inşallah şu kafaya takma işini biraz halledebilsek :)
Merhabalar, bizimde yaklaşık 1 yıldır olmuyor canım. Öncesinde ben gitmiştim doktora, hormonlarıma bakılmıştı, normal çıkmıştı. Eşimin sperm testi vermesini 1 yıl bekledimanca gönlü oldu. Sonuçları çok iyi değil ama gebeliğe engel değil dedi, doktor. Bu ay tekrardan doktora gideceğim.
Sen peki rahim filmi çektirdinmi? yumurtlama takibi yaptırmışsın, ben hani piyasada satılan o testleri kullandım. Onlara göre yumurtluyorum, tabi çatlıyormu bilmem. Bu testi ultrasyondanmı bakarak anlıyorlar, yumurtanın çatlayıp çatlamadığını? birde kandan verilen progeston hormonuna bakılıyor sanırım değilmi
Teşekkür ederim canımhoşbulduk. Eşimi ikna edene kadar canım çıktı. Morfolojisi %2 birazda hızda yavaşlık var. fakat sayı iyi çıktı, çok şükür. Bu yüzden doktor normal yolla olur dedi. Zorlamamla, hadi gönlünüz olsun diyerek bitkisel bir ilaç yazdı. Eşim çok inattır, öyle bitkisel kürlere felan karşı. Onların sonuç vermyeceğini düşünüyor.. Doktorun verdiğinide nazlanarak içiyor. Bana doktor sonuçlar normal dedi, sen neden bitkisel şeyler için beni zorluyorsun diyor. Kısacası ona ben bir şey içiremem canım
Baklaım bu ay gideceğim, muhtemelen rahim filmi çekineceğim. Bende korkuyorum ama okuduğum kadarıyla fazla abartılıyor. Birazcık karnın ağrıyacakmış o kadar. o yüzden çok fazla düşünmemeye gayret edeceğim. yteerki çocuğumuz olsun değilmi.
Bu arada senin hormonlarının düzelmesine sevindim, yumurtlama takibiyle inşallah hamile kalırsın, dur bakalım olumsuzu düşünme hemen.
benim eşimde aynı canım benim tahlillerim temiz çıktı bidaha vermem falan diyoyaa biz nelerle uğraşıyoruz adamla herşeye üşeniyolar ben 7 ay doğum kontrol hapı kullandım ama doktorum bununla ilgisi yok diyor...bu ay doktorun verdiği günlere uyduk ayaklarımı uzattım bikaç saat duş almadım vs.hepsini yaptım ve belim ağrıdı bikaç gün kasıklarımda ağrıyo ara ara inşallah vardır bebiş....adetime 1 hafta var beklemek çok zor gidip kan versem çıkarmı acaba diyorum ama yine hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum şimdi ne hareket yapsam acaba hamilmiyim diye kısıtlıyorum hep kendimi...eşimde hamilesin sen bu ay diyo başka bişey demiyo perdemi yıkıyca yok hamilesin diyo hiç böyle demezdi ya içine doğuyo var bişey yada artık oda kafayı yedi
arkadaşlar, lütfen insanların dediklerine aldırmayın. insanlar maalesef çok düşüncesizce davranıyor.
biz de uzun süre çocuk istemedik, herkes olmadığını düşünüyordu.
kimi direkt söylüyordu, kimi laf altından belli ediyordu.
sevimli çocuklara denk geldim mi sevmeye çekinir oldum son yıllarda.
çocuğun var mı, sorusunun ardından gelen kaç yıllık evlisin sorusu... cevabımın üstüne hemen bakışları değişiyordu...
kimseyi umursamayın. stres yapmayın. çocuk olup olmaması, ne zaman yapacağınız sadece eşinizle sizi ilgilendirir.
Aynı şeyler yaşıyoruz
Bende 5 yıllık evliyim dedikten sonra " hmmmmm hayırlısı" kelimeleri dökülüyor.
Kızlar ya az önce haberlerde şehit haberi veriyorlardı. Şehitin anne ve babası diğer çocuklarının yanındayken öğreniyorlar acı haberiçok duygulandım
Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar, çocuklarımızla mutlu uzun yıllar nasip etsin.
ayyy bilmezmiyim canım, her ay bu ay hamileysem ya diyerek, iş gücü yavaş yaparım. Hızlı hareket etmem. Sonrası yine hayal kırıklığı. kaç sefer yaşadım. Bazen bir önceki aydan farklı hissederim kendimi, ne bileyim kasıklarım ağrır, tamam bu ay oldu derim ama yok. Hep böyle geçti canım ya. Çoğu zaman tutamayıp kendimi test yaparım.
Eşimde çok hevesli, bazen oda bu ay oldu tamam der (doktordan kaçmak için)ama sonuç sıfır
Ama sen gibi hiç doktor kontrolünde olmadım, senin işin daha garanti. O yüzden sen sakın benim söylediklerime kulak asma, inşallah vardır canım. Rabbim bizleri evlat sahibi yapsın, en kısa zamanda hamile kalırız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?