gebelik ve genel sorular

tugbaozlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
211
1
96
Diğer
mrb dr bey 12+2 gebeyim saçımı boyamayı düşünüyorum amonyaksız ve kimyasal içermeyen bir boyayla fetusa zarar verirmi sizin düşünceniz nedir bu konuda diğer bakım kremleriyel ilgili düşünceniz.birde ultrosanda bebeğin cinsiyeti en erken kaçıncı haftada görülebilir bizim bebek çok harektliydi bu saptamada avantajmı dez avantajmı şimdiden teşşkkürler...

bide uçak yolculuğu gebelikte öneriliyor ama ılk 3 ayı atlatıktan sonra karayoluyla seyahatte sizce mak. süre ne kadar

diğer sorumda kg ilgili boyum 1.75 75 kg hamile kaldım günde 2 saat spor yapıyodum fakat gebeliği öğrenmemle birlikte sporu bıraktım ufak çapta yürüyüşlerle idare ediyorum 12+2 3.5-4 4 kg kg aldım ama sporu bırakmamama bağlıyorum sizce budurum normalmi ilerliyo şuan 4 aylık dönemdeyiz ortalama 1 kg alamakmı normal

dr bey bi sorum olcak
ben cyclo progynova kullanıyorum 4 aydır adet düzenlemesi için hamıle kalmakta istiyorum fakat 4 aydır olmadı bu ilacı bırakp tekrar deneyelim dedik sizin fikriniz ne olur yardım edermisiniz

yanı tahlıllerim ve ultroson temiz çıktı smear testi temiz dr bana beyinde çok istediğin için stres yapma dedi adetlerim evlendikten sonra bozuldu zaten 1 sene 4 aydır evliyim 4 aydır bebek istiyoruz. cyclo ile gerçekten adetlerim düzenli geliyor ama hamıle kalamadım henüz bu ay acaba ilacı bırakıp mı denesek ?
fakat fsh değerim 10,99 du yaşım 31

yanı tahlıllerim ve ultroson temiz çıktı smear testi temiz dr bana beyinde çok istediğin için stres yapma dedi adetlerim evlendikten sonra bozuldu zaten 1 sene 4 aydır evliyim 4 aydır bebek istiyoruz. cyclo ile gerçekten adetlerim düzenli geliyor ama hamıle kalamadım henüz bu ay acaba ilacı bırakıp mı denesek ?
fakat fsh değerim 10,99 du yaşım 31

Adetlerinizin ilaç bırakıldıktan sonra doğal haline dönmesi 2-3 ay sürer. Bu 2-3 ay gebe kalabilmeniz ihtimalinin en yüksek olduğu aylar. Sonra maalesef eski düzensizliğine dönecektir.

Adetlerinizin ilaç bırakıldıktan sonra doğal haline dönmesi 2-3 ay sürer. Bu 2-3 ay gebe kalabilmeniz ihtimalinin en yüksek olduğu aylar. Sonra maalesef eski düzensizliğine dönecektir.

merhaba doktor bey ben evlilik oncesinde adetleri normal olan biriydim evliligimin 5 .ayindan sonra adetlerim agrili oldu son donemlerde 1 hafta ileri atarak oluyorum gecen ay 12,de oldum ve bu ay hala olmadim endometrioseden suphe etti doktor burda siddetli adet yuzunden ama hamile olabilirmiyim suan test yaptim cikmadi cok heyecanliyim yani bir yardimci olursaniz cok sevinirim
allah razi olsun

merhaba dr bey 6 hafta 5 günlük hamileyim benim aşırı sigara alışkanlığım var hamile olduğumu öğrenmeden önce 1 buçuk paket sigara içiyordum öğrendikten sonra 4_5 e indi tabki sigara zararlı ama ne yapmamı önerirsiniz şimdiden teşekkürler.......

merhaba dr bey 6 hafta 5 günlük hamileyim benim aşırı sigara alışkanlığım var hamile olduğumu öğrenmeden önce 1 buçuk paket sigara içiyordum öğrendikten sonra 4_5 e indi tabki sigara zararlı ama ne yapmamı önerirsiniz şimdiden teşekkürler.......

Güzel bir soru daha; "sigara içiyorum ne yapmamı önerirsiniz!". "Sigarayı bırakmanızı öneririm". "Hamileyim ve sigara içiyorum ne önerirsiniz!". "Sigarayı bırakmanızı öneririm". Amerika da sigara paketlerinde şu yazar "Smoking By Pregnant Women May Result in Fetal Injury, Premature Birth, And Low Birth Weight" Sigarayı bırakmak istiyorsanız en uygun dönem "gebeliktir". Özellikle ilk aylardaki bulantı ve iştahsızlık sigaradan tiksinmeye yol açıyor. Bir de şöyle düşünün, iki yaşındaki çocuğunuz elde sigara dolaşıyor. Ne yaparsınız? Siz sigara içerken bebeğiniz de tüttürüyor. Biraz buna benziyor. Sağlıklı ve sigarasız bir gebelik dilerim...:1no2:

Back
X