Gebelik ve kedi..

sgokcen

Duru Kuşum 💙
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2017
1.611
3.095
53
Merhaba hanımlar, ben 7 haftalık gebeyim. Evimde dünyalar tatlısı 2 tane kedim var.. biri fındık diğeri badem :)) ikisi de bana aslında anne olmayı 2 senedir öğretti diyebilirim. Tuhaf gelebilir ama onları beslemeye başladıktan sonra daha merhametli, daha duyarlı ve sorumluluk sahibi oldum. Onları “annnecimmm” diye seviyorum :KK48::KK48: Kedi beslememiş veya hoşlanmayanlara garip gelebilir ama onlardan ayrı kalma fikri beni aşırı üzüyor. Toksoplazma testim yapıldı ve negatif çıktı, yani 2 senedir benimle olan kedilerimden bu zamana kadar bulaşmamış. Zaten 2si ev kedisi, dışarı asla çıkarmıyorum ve hep kuru/konserve mamalarla besleniyorlar. Çiğ et asla vermedim. Aşıları da yapılıyor düzenli.. doktorum kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum dedi ve en azından geçici bir süre onlardan uzak durmam gerektiğini söyledi. Tabi ben onları vermeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Nasipse bebeğimi kedilerimle büyütmek istiyorum. Merak ettiğim, kedili bir evde hamilelik geçirip hiç de sorun yaşamamış olanlar var mı? Biraz arkamda destekçi arıyorum galiba. Annem bile ver şunları kurtul diyor :skandal::KK16:

Merhaba hanımlar, ben 7 haftalık gebeyim. Evimde dünyalar tatlısı 2 tane kedim var.. biri fındık diğeri badem :)) ikisi de bana aslında anne olmayı 2 senedir öğretti diyebilirim. Tuhaf gelebilir ama onları beslemeye başladıktan sonra daha merhametli, daha duyarlı ve sorumluluk sahibi oldum. Onları “annnecimmm” diye seviyorum :KK48::KK48: Kedi beslememiş veya hoşlanmayanlara garip gelebilir ama onlardan ayrı kalma fikri beni aşırı üzüyor. Toksoplazma testim yapıldı ve negatif çıktı, yani 2 senedir benimle olan kedilerimden bu zamana kadar bulaşmamış. Zaten 2si ev kedisi, dışarı asla çıkarmıyorum ve hep kuru/konserve mamalarla besleniyorlar. Çiğ et asla vermedim. Aşıları da yapılıyor düzenli.. doktorum kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum dedi ve en azından geçici bir süre onlardan uzak durmam gerektiğini söyledi. Tabi ben onları vermeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Nasipse bebeğimi kedilerimle büyütmek istiyorum. Merak ettiğim, kedili bir evde hamilelik geçirip hiç de sorun yaşamamış olanlar var mı? Biraz arkamda destekçi arıyorum galiba. Annem bile ver şunları kurtul diyor :skandal::KK16:
Toksoplazmaya karşı yine de kumlarına çıplak elle dokunmamanızı, tek kullanımlık eldivenlerden kullanmanızı, temizlikten sonra ya da sevdikten sonra ellerinizi muhakkak yıkamanızı tavsiye ederim. Bu süreçte tabi ki aşılarını vs de unutmamanız lazım.

Toksoplazmaya karşı yine de kumlarına çıplak elle dokunmamanızı, tek kullanımlık eldivenlerden kullanmanızı, temizlikten sonra ya da sevdikten sonra ellerinizi muhakkak yıkamanızı tavsiye ederim. Bu süreçte tabi ki aşılarını vs de unutmamanız lazım.
Zaten lastik eldivenlerle temizliyorum kumlarını.. genelde eşim yapıyor ama bu zamana kadar bulaşmadıysa bundan sonra bulaşmaz heralde bilemiyorum :110:

Kumlarını siz temizleyemezsiniz artık. Bana da kediniz varsa kumunu siz temizlemeyeceksiniz ve toprak bahçe işlerinden uzak duracaksınız demişti.
Benim kedim yok ama sokak kedileriyle çok haşır neşir takılıyorduk. Devamlı bahçe işleriyle uğraşıyorum. Bazı zamanlar bahçe toprağını işlerken gömülmüş sokak kedilerinin kakalarıyla muhattap olmuşluğum da vardır. Yine de bağışıklığım çıkmadı hayret.
Mecbur topraktan ve kedilerden uzağım bu dönemde.

Siz bence doktorunuzdan uzak durmalısınız. Toksoplazma özellikle küçük yaşta ve çiğ et yiyen kedilerin dışkısından geçebildiği gibi çok daha büyük olasılıkla iyi yıkanmamış sebzelerden geçer. Kediniz ev kedisi , çiğ et yemiyor, dışarı çıkmıyor ise hiçbir bahane ile aksi birşey düşünememelisiniz. Önlem olarak tabiki bu süreçte tuvaletini başkasının temizlemesinizde fayda var. Bunun dışında aşılarını da ihmal etmeyin ve içinizi ferah tutun. Aksini söyleyenlere de biraz Google araştırmasıyla bilimsel karşılığı ile cevabını verebilirsiniz.
Anlaşılacağı gibi benim de kedim var ve 39 haftalık hamileyim. 3 yıldır tuvaletini kendim temizlememe, hergün sokak kedilerini de beslememe rağmen negatif çıktı. Yani bulaşması zaten zor bir ihtimal. Ama hayatında kedi ellememiş arkadaşım daha önce toksoplazma geçirmiş.
Siz içinizin rahat olması için tuvalet konusunda önleminizi alın. Bununla birlikte iyi yıkanmamış sebze meyve yememek, çiğ et ellememek konusunda da. Sonrasında bebeğinizin 2 Canla nasıl merhametli, vicdanlı ve eğlenceli bir çocukluk geçireceğini, ne kadar şanslı olacağını düşünün..

Siz bence doktorunuzdan uzak durmalısınız. Toksoplazma özellikle küçük yaşta ve çiğ et yiyen kedilerin dışkısından geçebildiği gibi çok daha büyük olasılıkla iyi yıkanmamış sebzelerden geçer. Kediniz ev kedisi , çiğ et yemiyor, dışarı çıkmıyor ise hiçbir bahane ile aksi birşey düşünememelisiniz. Önlem olarak tabiki bu süreçte tuvaletini başkasının temizlemesinizde fayda var. Bunun dışında aşılarını da ihmal etmeyin ve içinizi ferah tutun. Aksini söyleyenlere de biraz Google araştırmasıyla bilimsel karşılığı ile cevabını verebilirsiniz.
Anlaşılacağı gibi benim de kedim var ve 39 haftalık hamileyim. 3 yıldır tuvaletini kendim temizlememe, hergün sokak kedilerini de beslememe rağmen negatif çıktı. Yani bulaşması zaten zor bir ihtimal. Ama hayatında kedi ellememiş arkadaşım daha önce toksoplazma geçirmiş.
Siz içinizin rahat olması için tuvalet konusunda önleminizi alın. Bununla birlikte iyi yıkanmamış sebze meyve yememek, çiğ et ellememek konusunda da. Sonrasında bebeğinizin 2 Canla nasıl merhametli, vicdanlı ve eğlenceli bir çocukluk geçireceğini, ne kadar şanslı olacağını düşünün..
Size kesinlikle katılıyorum.. benim 2 kedimden önce de bir kedim vardı.. üstelik sokaktan sahiplenmiştim sokakta ölmüş kuşları yemişliği vardı.. bütün aşıları parazitleri vs yapıldı.. 2 sene ona baktım şimdi o kedime Annem bakıyor çok istediği için hala Annemlere gittiğimde onunla yatar kalkarım.. velhasıl ı kelam toplamda 4 senedir kedilerle beraberim bana da hiç bulaşmamış şimdiye kadar. Kedi aşktır :KK9:

Canım benimde rus kedim vardı fakat hamilelikte başkasına verdik. Nedenmi? Annem tosmoplasma hastalığından dolayı lenf kanseri oldu. Hastalık nüks etti direnç düştü ve kanser hücreleri ortaya çıktı ve gerçekten ciddiyeti için anlatıyorum. Ün.vrsitede arkadaşım vardı 1gözü kör. Annem hamileyken kedi hastalığına kağıldı evde kedimiz vardı dedi ve bunun gibi nicr nice örneklere şahit oldum. Yoksa ben kedilerimle aynı yatakta yatıp heryerini öpüp seven deli gibi kedi sevgisi taşıyam biriyim.. malesef ufak da olsa ev kedilerinde de o risk var.

Kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum diyen doktorlardan hoşlanmıyorum. Anında yeni doktor arayışına girerdim herhalde. Kedilerin kumunu doğuma kadar eşiniz temizlesin. Çiğ ete dokunmayın siz doğramayın. Sebze meyveleri gerekirse sirkeli su ile yıkayın ama kedilerinizden sakın ayrılmayın. Şu stresli sıkıntılı zamanlarda en büyük destekçim önce eşim sonra kedilerim. Antidepresan niyetine kullanıyorum resmen hayvanları. Evde hergün canlı yayın kedi videosu var. Sayelerinde gülüp eğleniyoruz, çocuklarımız da çok şanslı olacak :)

Canım benimde rus kedim vardı fakat hamilelikte başkasına verdik. Nedenmi? Annem tosmoplasma hastalığından dolayı lenf kanseri oldu. Hastalık nüks etti direnç düştü ve kanser hücreleri ortaya çıktı ve gerçekten ciddiyeti için anlatıyorum. Ün.vrsitede arkadaşım vardı 1gözü kör. Annem hamileyken kedi hastalığına kağıldı evde kedimiz vardı dedi ve bunun gibi nicr nice örneklere şahit oldum. Yoksa ben kedilerimle aynı yatakta yatıp heryerini öpüp seven deli gibi kedi sevgisi taşıyam biriyim.. malesef ufak da olsa ev kedilerinde de o risk var.
Anneniz için üzüldüm ancak toksoplazmadan kanser olmuş olacağını düşünmüyorum. Toksoplazma geçiren sağlıklı insanlar bunu genelde hissetmiyor bile. Annenizin zaten direnci düşüktü ve hastalığı başlamıştı muhtemelen o sebepten en fazla bi nebze tetiklemiştir. Çok geçmiş olsun Allah şifasını versin.

Kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum diyen doktorlardan hoşlanmıyorum. Anında yeni doktor arayışına girerdim herhalde. Kedilerin kumunu doğuma kadar eşiniz temizlesin. Çiğ ete dokunmayın siz doğramayın. Sebze meyveleri gerekirse sirkeli su ile yıkayın ama kedilerinizden sakın ayrılmayın. Şu stresli sıkıntılı zamanlarda en büyük destekçim önce eşim sonra kedilerim. Antidepresan niyetine kullanıyorum resmen hayvanları. Evde hergün canlı yayın kedi videosu var. Sayelerinde gülüp eğleniyoruz, çocuklarımız da çok şanslı olacak :)
Size katılıyorum :) her ne kadar işime iş katsalar da onları bir farklı seviyorum. Allah sağlıklı gebelikler nasip etsin hepimize, amin.

Sadece kedilerden bulaşmıyor iyi yıkanmamış sebze meyve çiğ et ve tavuk gibi gıdalardan bulaşıyor. Evde yemek yaparken çiğ et ve tavuğa eldivensiz dokunmayın. Kedilerin aşıları tamda zaten korkacak bir şey yok .toksoplazma ıgg pozitif olsaydı bağışıklığın olmuş olurdu ve bu kadar korkmazdın. Kedilerde o kadar tatlı hayvanlar ki insan sevmelere doyamıyor. Evde 2 kedi varken uzak durulmaz ki

3.5 yasinda ankara kedisi 3 yasinda buyuk kizim ve yeni baby ile hayata devam ediyoruz. Kum isine ben karismiyorum onun disinda tum gun benimle iyi ki var buyuk kizim onun uzerine yatar yuvarlanir cekirdek yedirmeye calisir insallah kucuk kizimda onun kadar sever kedimizi :) O drunuzdan uzak durun ben de boyle hocalari hic sevmiyorum.

Evlenir evlenmez kedi sahiplenmiştik eşimle, ev kedisi yeni doğmuştu zaten. Ama malesef kedim öldü ve o öldükten 1 ay sonra ben hamile kaldım. Testlerde daha önce toxoplazma geçirmiş olduğum ortaya çıktı. Bağışıkmışım. Başka bir arkadaşımın da kedisi var ve sokak kedisi yavruyken sahiplendi aşıları her şeyi tam ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Dikkat ettiğiniz sürece bir sıkıntı olacağını sanmam. Şuan o kadar çok istiyorum yeni bir kedi

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, kedilerimle yola aynen devam :) onlar da benim kuzularım ❤️

Bende yeni hamileyim,ve 3 yaşında dünyalar tatlısı kızım çakıl var onu çok ama çok seviyorum gözüm gibi bakıyorum toksoplazma testim yarın çıkacak benimde ne olur bilemem ama ben kizimdan vazgecemem ya çok zor tüm aşıları tam tuvaletini eşim temizliyor artık ama şu çiğ et konusunu bilmiyordum daha dün kıyma yoğurdum umarım bişey cikmaz

Bebekler kedilere karsi daha cabuk alerji olduklarini duymustum bi arkadastan (kendisi de kedi besliyor)
Iyice bi arastirin derim

Aşılarını günü gününe yaptırdığıniz ve çiğ et vermediğiniz sürece hiçbirşey olmaz..bence doktorunuz sokakta yaşayan canlarımız için söylemiştir..inşallah çocuğunuzu sağ salim kucağınıza alırsınız

Endişeni anlıyorum benimde hem kedi,kopegim, kuş,kaplumbaga ve baliklarim var (hayvan aşkı )kopegim disinda digerleri hep evde asilari tam oldugu surece endise etme kus kedi ve kopegim hep disardan sahiplendiklerim bu sene 4.yillari olacak benimde toksoplazmayi gecirmis ve bagisikligimida kazanmisim ayrica tasiyici degilmisim bu yuzden icim rahat doktorum daha cok cig et iyi yikanmamis sebze ve pastorize olmamis sut ve yogurttan daha cok cekinmem gerektigini soyledi
Fakat yinede disardaki hayvanlarda ic parazit riski oldugundan ve tırmık ile bize gecme ihtimalinden daha dikkatli besliyor seviyorum onlarda can cunku
Dikkatli olun korkmayın
Not:
Bu arada hayvan ile buyuyen cocuklarin psikolojik olarak cevreye duyarlı ve alerjik olarak daha bagisikli oldugunu biliyorum
://www.google.com.tr/amp/m.milliyet.com.tr/amp/bebekli-evde-hayvan-olur-mu--olur--pembenar-detay-bebek-1528928/

://www.google.com.tr/amp/m.milliyet.com.tr/amp/hayvan-sevgisi-ile-buyuyen-cocuk--pembenar-detay-cocuk-1776029/

Son düzenleme:
Back
X