Toksoplazmaya karşı yine de kumlarına çıplak elle dokunmamanızı, tek kullanımlık eldivenlerden kullanmanızı, temizlikten sonra ya da sevdikten sonra ellerinizi muhakkak yıkamanızı tavsiye ederim. Bu süreçte tabi ki aşılarını vs de unutmamanız lazım.Merhaba hanımlar, ben 7 haftalık gebeyim. Evimde dünyalar tatlısı 2 tane kedim var.. biri fındık diğeri badem :)) ikisi de bana aslında anne olmayı 2 senedir öğretti diyebilirim. Tuhaf gelebilir ama onları beslemeye başladıktan sonra daha merhametli, daha duyarlı ve sorumluluk sahibi oldum. Onları “annnecimmm” diye seviyorumKedi beslememiş veya hoşlanmayanlara garip gelebilir ama onlardan ayrı kalma fikri beni aşırı üzüyor. Toksoplazma testim yapıldı ve negatif çıktı, yani 2 senedir benimle olan kedilerimden bu zamana kadar bulaşmamış. Zaten 2si ev kedisi, dışarı asla çıkarmıyorum ve hep kuru/konserve mamalarla besleniyorlar. Çiğ et asla vermedim. Aşıları da yapılıyor düzenli.. doktorum kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum dedi ve en azından geçici bir süre onlardan uzak durmam gerektiğini söyledi. Tabi ben onları vermeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Nasipse bebeğimi kedilerimle büyütmek istiyorum. Merak ettiğim, kedili bir evde hamilelik geçirip hiç de sorun yaşamamış olanlar var mı? Biraz arkamda destekçi arıyorum galiba. Annem bile ver şunları kurtul diyor
Zaten lastik eldivenlerle temizliyorum kumlarını.. genelde eşim yapıyor ama bu zamana kadar bulaşmadıysa bundan sonra bulaşmaz heralde bilemiyorumToksoplazmaya karşı yine de kumlarına çıplak elle dokunmamanızı, tek kullanımlık eldivenlerden kullanmanızı, temizlikten sonra ya da sevdikten sonra ellerinizi muhakkak yıkamanızı tavsiye ederim. Bu süreçte tabi ki aşılarını vs de unutmamanız lazım.
Size kesinlikle katılıyorum.. benim 2 kedimden önce de bir kedim vardı.. üstelik sokaktan sahiplenmiştim sokakta ölmüş kuşları yemişliği vardı.. bütün aşıları parazitleri vs yapıldı.. 2 sene ona baktım şimdi o kedime Annem bakıyor çok istediği için hala Annemlere gittiğimde onunla yatar kalkarım.. velhasıl ı kelam toplamda 4 senedir kedilerle beraberim bana da hiç bulaşmamış şimdiye kadar. Kedi aşktırSiz bence doktorunuzdan uzak durmalısınız. Toksoplazma özellikle küçük yaşta ve çiğ et yiyen kedilerin dışkısından geçebildiği gibi çok daha büyük olasılıkla iyi yıkanmamış sebzelerden geçer. Kediniz ev kedisi , çiğ et yemiyor, dışarı çıkmıyor ise hiçbir bahane ile aksi birşey düşünememelisiniz. Önlem olarak tabiki bu süreçte tuvaletini başkasının temizlemesinizde fayda var. Bunun dışında aşılarını da ihmal etmeyin ve içinizi ferah tutun. Aksini söyleyenlere de biraz Google araştırmasıyla bilimsel karşılığı ile cevabını verebilirsiniz.
Anlaşılacağı gibi benim de kedim var ve 39 haftalık hamileyim. 3 yıldır tuvaletini kendim temizlememe, hergün sokak kedilerini de beslememe rağmen negatif çıktı. Yani bulaşması zaten zor bir ihtimal. Ama hayatında kedi ellememiş arkadaşım daha önce toksoplazma geçirmiş.
Siz içinizin rahat olması için tuvalet konusunda önleminizi alın. Bununla birlikte iyi yıkanmamış sebze meyve yememek, çiğ et ellememek konusunda da. Sonrasında bebeğinizin 2 Canla nasıl merhametli, vicdanlı ve eğlenceli bir çocukluk geçireceğini, ne kadar şanslı olacağını düşünün..
Anneniz için üzüldüm ancak toksoplazmadan kanser olmuş olacağını düşünmüyorum. Toksoplazma geçiren sağlıklı insanlar bunu genelde hissetmiyor bile. Annenizin zaten direnci düşüktü ve hastalığı başlamıştı muhtemelen o sebepten en fazla bi nebze tetiklemiştir. Çok geçmiş olsun Allah şifasını versin.Canım benimde rus kedim vardı fakat hamilelikte başkasına verdik. Nedenmi? Annem tosmoplasma hastalığından dolayı lenf kanseri oldu. Hastalık nüks etti direnç düştü ve kanser hücreleri ortaya çıktı ve gerçekten ciddiyeti için anlatıyorum. Ün.vrsitede arkadaşım vardı 1gözü kör. Annem hamileyken kedi hastalığına kağıldı evde kedimiz vardı dedi ve bunun gibi nicr nice örneklere şahit oldum. Yoksa ben kedilerimle aynı yatakta yatıp heryerini öpüp seven deli gibi kedi sevgisi taşıyam biriyim.. malesef ufak da olsa ev kedilerinde de o risk var.
Size katılıyorum :) her ne kadar işime iş katsalar da onları bir farklı seviyorum. Allah sağlıklı gebelikler nasip etsin hepimize, amin.Kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum diyen doktorlardan hoşlanmıyorum. Anında yeni doktor arayışına girerdim herhalde. Kedilerin kumunu doğuma kadar eşiniz temizlesin. Çiğ ete dokunmayın siz doğramayın. Sebze meyveleri gerekirse sirkeli su ile yıkayın ama kedilerinizden sakın ayrılmayın. Şu stresli sıkıntılı zamanlarda en büyük destekçim önce eşim sonra kedilerim. Antidepresan niyetine kullanıyorum resmen hayvanları. Evde hergün canlı yayın kedi videosu var. Sayelerinde gülüp eğleniyoruz, çocuklarımız da çok şanslı olacak :)
Yine de bu görevi artık eşiniz devralsa daha iyi olur.Zaten lastik eldivenlerle temizliyorum kumlarını.. genelde eşim yapıyor ama bu zamana kadar bulaşmadıysa bundan sonra bulaşmaz heralde bilemiyorum
3.5 yasinda ankara kedisi 3 yasinda buyuk kizim ve yeni baby ile hayata devam ediyoruz. Kum isine ben karismiyorum onun disinda tum gun benimle iyi ki var buyuk kizim onun uzerine yatar yuvarlanir cekirdek yedirmeye calisir insallah kucuk kizimda onun kadar sever kedimizi :) O drunuzdan uzak durun ben de boyle hocalari hic sevmiyorum.Merhaba hanımlar, ben 7 haftalık gebeyim. Evimde dünyalar tatlısı 2 tane kedim var.. biri fındık diğeri badem :)) ikisi de bana aslında anne olmayı 2 senedir öğretti diyebilirim. Tuhaf gelebilir ama onları beslemeye başladıktan sonra daha merhametli, daha duyarlı ve sorumluluk sahibi oldum. Onları “annnecimmm” diye seviyorumKedi beslememiş veya hoşlanmayanlara garip gelebilir ama onlardan ayrı kalma fikri beni aşırı üzüyor. Toksoplazma testim yapıldı ve negatif çıktı, yani 2 senedir benimle olan kedilerimden bu zamana kadar bulaşmamış. Zaten 2si ev kedisi, dışarı asla çıkarmıyorum ve hep kuru/konserve mamalarla besleniyorlar. Çiğ et asla vermedim. Aşıları da yapılıyor düzenli.. doktorum kedili gebeliklerden hoşlanmıyorum dedi ve en azından geçici bir süre onlardan uzak durmam gerektiğini söyledi. Tabi ben onları vermeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Nasipse bebeğimi kedilerimle büyütmek istiyorum. Merak ettiğim, kedili bir evde hamilelik geçirip hiç de sorun yaşamamış olanlar var mı? Biraz arkamda destekçi arıyorum galiba. Annem bile ver şunları kurtul diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?