Gebelik ve mobbing. Ne yapmak lazım?

Orangegreysky

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
25.018
En iyi cevaplar
3
80.786
528
Günaydın herkese. Yaklaşık 6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Şefimle aramız gayet iyidir yani işte iş ama iş sonrası dertleşiriz de, arkadaşız. Ama konu çocuğa geldiği zaman içim rahat değil. Laf arasında sürekli yok canım ne çocuğu ne gerek var deyip gülüyor. Şakaya vuruyor ama doğum iznine çıktığımda hakkımın yeneceğini düşünüyorum çünkü çalışan bi başka ekip arkadaşımıza böyle yaptılar. Terfi alacaktı, zam alacaktı, izne çıkacak dönünce yapalım dediler ki bunu dediklerinde izne çıkmasına daha aylar vardı. Döndüğünde de tahmin edersiniz ki yapmadılar. Bir başka ekip arkadaşımız izne çıktığında onun işlerini ekibe yeni birini alarak aktardık, haliyle o anne arkadaşımız işe döndüğünde ne iş versek bilemedik. Farkındayım işlerin yürümesi için illaki birileri alınacak ama en başta çocuğa gerek yok çocuk olunca izin olur bak çok uzun süre dendikten sonra hakkımın yenmesini istemiyorum. İşimden memnunum bana katkıları baya çok o yüzden çıkmak da istemem açıkçası, başka nasıl çözülebilir bu potansiyel mobbing? Siz gebelik öncesi ya da sonrası mobbinge uğradınız mı?

Bende mobbinge ugradim. Cözümüm Almanyada imkan oldugu 3 sene annelik izini verip sonradan o is yerinden cikmak oldu. Burda yasal olarak o is yerini acik tutmak zorundalar ben dönene kadar :kahve: ha Mobbing uygulamasalar böyle birseye kalkismazdim ama öyle gerekti. Kendi isimizi kurduktan sonra, aynisini bizim calisanlara ama yapmadim..bir tanesi mesela annelik izinine ayrildiktan sonra bizim ödedigimiz egitime katildi ve simdi Parttime da tekrar calisiyor. Biz ondan memnunuz oda bizden. Isteyen cözüm üretir, cözüm istemeyen "dogumdan iki hafta sonra döneceksin degil mi?" Diye baski kurmaz.

Bence zam, yükselme gibi haklarınızı aldıktan sonra hamile kalın ya da hamileliğinizin ilk 4 ayı kimseye söylemeyin o vakit içerisinde kendinize zam yaptırmaya çalışın. Madem adam pis oynuyor ve rahminizin kontrolüne bile karışıyor o zaman siz de o şekilde oynayacaksınız. Yok bir de beyefendi isterse icazet kağıdı versin hamile kalabilir diye 😂😂

Bence zam, yükselme gibi haklarınızı aldıktan sonra hamile kalın ya da hamileliğinizin ilk 4 ayı kimseye söylemeyin o vakit içerisinde kendinize zam yaptırmaya çalışın. Madem adam pis oynuyor ve rahminizin kontrolüne bile karışıyor o zaman siz de o şekilde oynayacaksınız. Yok bir de beyefendi isterse icazet kağıdı versin hamile kalabilir diye 😂😂
Aslında hanımefendi 😅 Ben de öyle düşünüyorum yani zaten aşağı yukarı bir 3 ayımız var çalışmalara başlamak için, hemen hamile kalsam bile sene sonuna kadar (terfi ve zamların belli olduğu süreye kadar yani) kendi içimde yaşayayım diyorum mecbur. Başka türlü sıkıntı.
Bende mobbinge ugradim. Cözümüm Almanyada imkan oldugu 3 sene annelik izini verip sonradan o is yerinden cikmak oldu. Burda yasal olarak o is yerini acik tutmak zorundalar ben dönene kadar :kahve: ha Mobbing uygulamasalar böyle birseye kalkismazdim ama öyle gerekti. Kendi isimizi kurduktan sonra, aynisini bizim calisanlara ama yapmadim..bir tanesi mesela annelik izinine ayrildiktan sonra bizim ödedigimiz egitime katildi ve simdi Parttime da tekrar calisiyor. Biz ondan memnunuz oda bizden. Isteyen cözüm üretir, cözüm istemeyen "dogumdan iki hafta sonra döneceksin degil mi?" Diye baski kurmaz.
Ne güzel kendi deneyimlediğiniz şeyi başkasına yaşatmamanız. Takdir ettim sizi haddime değil belki ama. Tebrikler gerçekten 😍

Aslında hanımefendi 😅 Ben de öyle düşünüyorum yani zaten aşağı yukarı bir 3 ayımız var çalışmalara başlamak için, hemen hamile kalsam bile sene sonuna kadar (terfi ve zamların belli olduğu süreye kadar yani) kendi içimde yaşayayım diyorum mecbur. Başka türlü sıkıntı.

Ne güzel kendi deneyimlediğiniz şeyi başkasına yaşatmamanız. Takdir ettim sizi haddime değil belki ama. Tebrikler gerçekten 😍

Sagolun. ❤

Mobinge uğramayan var mıdır ki? Çok merak ettim . Bence hangi firmada olursanız olun çeşitli şekillerde uğrarsiniz o yüzden çocuk istiyorsanız boşuna ertelemeyin .

Mobinge uğramayan var mıdır ki? Çok merak ettim . Bence hangi firmada olursanız olun çeşitli şekillerde uğrarsiniz o yüzden çocuk istiyorsanız boşuna ertelemeyin .
Evet ben de öyle düşünüyorum aslında, illaki bir şekilde öyle ya da böyle herkes uğruyor maalesef

Evet ben de öyle düşünüyorum aslında, illaki bir şekilde öyle ya da böyle herkes uğruyor maalesef
Ben bu olayın uzuuunca bir süre değişmeyeceğini düşünüyorum . Ne kadar iyi olursan ol işinde vizyonsuz olduklari için genellikle yerine birini alırız o gelene kadar egitiriz diye düşünüyorlar

Ben bu olayın uzuuunca bir süre değişmeyeceğini düşünüyorum . Ne kadar iyi olursan ol işinde vizyonsuz olduklari için genellikle yerine birini alırız o gelene kadar egitiriz diye düşünüyorlar
iyi de başka ne yapsınlar?
kadın hele bir de 6 ay 1 sene hatta 2 sene gelmezse işyeri onu nasıl bekleyecek, işler ne olacak?
devlet izindeki kadın için işverene bir destek vermiyor ki, (almanyada hem işverene destek var, hem de gerekirse birini alsanız bile "doğum iznindeki kadının yerine geçici işçi almak" diye yasal bir kavram var, bizde o yok bu yok) türkiye üstüne bir kobi ülkesi, bu minik işletmeler zaten 3 elemanla dönüyor nasıl beklesin mesela ne öneriyorsunuz?

iyi de başka ne yapsınlar?
kadın hele bir de 6 ay 1 sene hatta 2 sene gelmezse işyeri onu nasıl bekleyecek, işler ne olacak?
devlet izindeki kadın için işverene bir destek vermiyor ki, (almanyada hem işverene destek var, hem de gerekirse birini alsanız bile "doğum iznindeki kadının yerine geçici işçi almak" diye yasal bir kavram var, bizde o yok bu yok) türkiye üstüne bir kobi ülkesi, bu minik işletmeler zaten 3 elemanla dönüyor nasıl beklesin mesela ne öneriyorsunuz?
İşverene üzülemeyecegim malesef . Çözen ülkeler nasıl cozuyorsa ki binlerce çözüm bulunabilir burda da çözüm bulunur . Bu şekilde çocuk isteyen kadınlara mobing yaparak çözüm bulunamayacağı aşikar. Yıllarca emek verdiğin şirketten evlendiğinde bile tazminat alıp cikabiliyorsun hamileyken böyle bir hakkın yok .

İşverene üzülemeyecegim malesef . Çözen ülkeler nasıl cozuyorsa ki binlerce çözüm bulunabilir burda da çözüm bulunur . Bu şekilde çocuk isteyen kadınlara mobing yaparak çözüm bulunamayacağı aşikar. Yıllarca emek verdiğin şirketten evlendiğinde bile tazminat alıp cikabiliyorsun hamileyken böyle bir hakkın yok .
çözen ülke dediğiniz avrupadaki bazı gelişmiş ülkeler
almanyada mesela anneler zaten genelde yarı zamanlı çalışıyor
devlet işverene sen bu kadını alacaksın geri döndüğünde demese, kadınlar ömrünün sonuna kadar işsizlik parası ve çcouk parası alır (iş bulamasa) o da yarı zamanlı çalışma maaşının biraz altında kalır evet, ama hiç çalışmadan alır onu kimse de gık diyemez...

biz işsizlik sorunu olan bir ülke olarak almanyayla veya nüfus artışı bizim gibi olmayan 3-5 ülkeyle bu konuda nasıl aşık atabiliriz?

Yarı yıl hedeflerimiz için konuştuk bugün yine. Hedeflerimle alakalı birkaç şey söyledim. Senden "çocuk yapmayacağım" gibi hedefler beklerdim dedi yine :KK11: Şaka yollu söylüyor ya da en azından öyle görünüyor ama korkutuyor neticede :D

Yarı yıl hedeflerimiz için konuştuk bugün yine. Hedeflerimle alakalı birkaç şey söyledim. Senden "çocuk yapmayacağım" gibi hedefler beklerdim dedi yine :KK11: Şaka yollu söylüyor ya da en azından öyle görünüyor ama korkutuyor neticede :KK70:
Yalniz bu resmen hadsizlik!

Yonetici - calisan arkadasligini ben sahsen cok yanlis buluyorum, aranizda korunmasi gereken belli bir mesafe varken samimilesince isler sarpa sariyor. Asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik misali.

Size tavsiyem kesinlikle bebek planinizi ertelemeyin. Is yine bulunur.

Yalniz bu resmen hadsizlik!

Yonetici - calisan arkadasligini ben sahsen cok yanlis buluyorum, aranizda korunmasi gereken belli bir mesafe varken samimilesince isler sarpa sariyor. Asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik misali.

Size tavsiyem kesinlikle bebek planinizi ertelemeyin. Is yine bulunur.
Ben işe başladığımda yöneticim değildi aslında sanırım o yüzden böyle oldu. Zamanla yükseldi ama biz o zamana kadar samimi olduğumuz için kaldı tabii. Ama haklısınız beni de biraz yoruyor bu durum.

Yok hayır ertelemem bu sebepten tabii ki.

Daha ortada gebelik bile yokken bunlara takılmak gereksiz
6 senelik işçiyi kimse hamilelik sebebiyle işten atamaz , mobing yaparlar ama sen de hakkını ararsın iş mahkemesinde
Şimdiden dertlenmenize gerek yok
Ayrıca çocuğa gerek var mı yok mu
Bunlar karı koca arasındaki meseleler
Müdürü ilgilendirmez.

Daha ortada gebelik bile yokken bunlara takılmak gereksiz
6 senelik işçiyi kimse hamilelik sebebiyle işten atamaz , mobing yaparlar ama sen de hakkını ararsın iş mahkemesinde
Şimdiden dertlenmenize gerek yok
Ayrıca çocuğa gerek var mı yok mu
Bunlar karı koca arasındaki meseleler
Müdürü ilgilendirmez.
Gebelik oluştuğunda dert etmektense öncesinde edip çözüm aramak daha doğru geliyor bana. Kovma olarak düşünmüyorum bu konuda kimseyi kovmadılar ama terfi alacakken önüne engel koyulanlar olduğu ve muhtemel bir terfi de benim önümde olduğu için aklıma takıldı. Yoksa evet elbette kimseyi ilgilendiren bir konu değil, haklısınız.

Evet ne yazikki uğradım. Hem öncesinde uğradım hem de sonrasında. Turkiyedeki sayılı holding sirketlerinin birinde çalışırken hemde
Sözde kadın haklarini destekliyoruz diye tv ye reklam veren bir şirket. Ben doğum izninden döndükten sonra yerime birini aldiklari icin beni çıkardılar ve pandemiyi bahane ettiler.

Evet ne yazikki uğradım. Hem öncesinde uğradım hem de sonrasında. Turkiyedeki sayılı holding sirketlerinin birinde çalışırken hemde
Sözde kadın haklarini destekliyoruz diye tv ye reklam veren bir şirket. Ben doğum izninden döndükten sonra yerime birini aldiklari icin beni çıkardılar ve pandemiyi bahane ettiler.
Çok yazık, bu tür şirketler olduğunu biliyorum maalesef dışarıdan görünen güzel de içi anca çalışanı yakıyor. Üzüldüm adınıza ama daha hayırlı olmuş, bir şekilde bahane bulacaklarmış zaten :(

Çok yazık, bu tür şirketler olduğunu biliyorum maalesef dışarıdan görünen güzel de içi anca çalışanı yakıyor. Üzüldüm adınıza ama daha hayırlı olmuş, bir şekilde bahane bulacaklarmış zaten :KK43:
Evet, bebeğimi kendim büyüttüm bu süreçte o yüzden çok mutlu oldugum bir süreç oldu fakat yapilan mobbing ve haksizlik halen içimde. Ceo ya bile yazdım ilk önce ilgilendi sonra sesi çıkmadı, firmayı düşününSA :)

Evet, bebeğimi kendim büyüttüm bu süreçte o yüzden çok mutlu oldugum bir süreç oldu fakat yapilan mobbing ve haksizlik halen içimde. Ceo ya bile yazdım ilk önce ilgilendi sonra sesi çıkmadı, firmayı düşününSA :)
Aman aman, adımızı lekeliyorsun diye başınıza üşüşmesinler bi de 🫣

Back
X