Gebelik ve sigara

Aysell35

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
27
5
6
Merhaba arkadaşlar 15 haftalık gebeyim yani 4 aylık gebeyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde günlük bir pakete yakın sigara kullanıyorum arkadaşlar çok üzgünüm bebeğime bi yerde zarar verecek diye korkuyorum ve hiçbir şekilde bırakamıyorum çok üzülüyorum çok strese giriyorum aklımı yitircem inanınki çok kötü yüm yargılamayın beni çok bunalımda yım bir yerde canım yanıyor bebeğime birşey olacak diye bir yerde de bırakamıyorum Allah aşkına ya napacam ben ya bebeğime birşey olursa sağlıksız olursa napacam arkadaşlar Allah' hakkı için birşey diyin bana kafayı yicem 😞😞

İçinizin rahatlatılmasını bekliyorsanız burdan o yorum gelmez. Bu kadar üzgün ve rahatsızsanız en azından adetini düşürün. Günlük 1 paket gerçekten çok fazla. Bende 3-4 dal içtim ama 1 paket gerçekten çok.

İçmeyeceksiniz. Çok zor bağımlılık, eminim yapamayacağınızı sanıyorsunuz ama yaparsınız. İçmeyin. Araştırın nasıl bitirilir kafada. Eliniz ağzınız durmuyorsa yiyin ama içemezsiniz. Zararlarına dair videolar izleyin. Makaleler okuyun. Burda tüh yazık dememizi beklemeyin. Halledin

İçinizin rahatlatılmasını bekliyorsanız burdan o yorum gelmez. Bu kadar üzgün ve rahatsızsanız en azından adetini düşürün. Günlük 1 paket gerçekten çok fazla. Bende 3-4 dal içtim ama 1 paket gerçekten çok.
Bir pakete yakın içiyorum işte canım 10 adet net işte biliyorum bırakmadan içimi kimse rahatlatamaz peki 4 tane içmenizden dolayı bebeğiniz de bi sorun teşkil ettimi

İçmeyeceksiniz. Çok zor bağımlılık, eminim yapamayacağınızı sanıyorsunuz ama yaparsınız. İçmeyin. Araştırın nasıl bitirilir kafada. Eliniz ağzınız durmuyorsa yiyin ama içemezsiniz. Zararlarına dair videolar izleyin. Makaleler okuyun. Burda tüh yazık dememizi beklemeyin. Halledin
Teşekkür ederim gerçekten çok zor bir bağımlılık inşallah Allah'ın izniyle 😞

Merhaba arkadaşlar 15 haftalık gebeyim yani 4 aylık gebeyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde günlük bir pakete yakın sigara kullanıyorum arkadaşlar çok üzgünüm bebeğime bi yerde zarar verecek diye korkuyorum ve hiçbir şekilde bırakamıyorum çok üzülüyorum çok strese giriyorum aklımı yitircem inanınki çok kötü yüm yargılamayın beni çok bunalımda yım bir yerde canım yanıyor bebeğime birşey olacak diye bir yerde de bırakamıyorum Allah aşkına ya napacam ben ya bebeğime birşey olursa sağlıksız olursa napacam arkadaşlar Allah' hakkı için birşey diyin bana kafayı yicem 😞😞
Planlı değil miydi gebeliğiniz

Teşekkür ederim gerçekten çok zor bir bağımlılık inşallah Allah'ın izniyle 😞
Babalar bile pat diye kesiyorlar. Sizin içinizde. Büyüp gelişecek. Motive edin böyle şeylerle kendinizi. Her gün tekrar edin, tetikte olun hep. Çok önemli sigaradan uzak tutmak bebeği ve sizi. Sigara içilen yerde bile durmayın deniyor hamileye

Babalar bile pat diye kesiyorlar. Sizin içinizde. Büyüp gelişecek. Motive edin böyle şeylerle kendinizi. Her gün tekrar edin, tetikte olun hep. Çok önemli sigaradan uzak tutmak bebeği ve sizi. Sigara içilen yerde bile durmayın deniyor hamileye
Evet sigara içmemim bebeğime zarar verdiği ni biliyorum ama inanki çok zorluyorum kendimi inşallah bu son olur bir daha ağzıma sürmem bugünden itibaren son olmasına ümit ediyorum

• Beğen
Reactions: Gao
Hamile olduğumu öğrenince pat diye kestim azalta azalta kesmen lazım

Bir pakete yakın içiyorum işte canım 10 adet net işte biliyorum bırakmadan içimi kimse rahatlatamaz peki 4 tane içmenizden dolayı bebeğiniz de bi sorun teşkil ettimi

Bebeğim erken doğdu, kuvöze girdi ama bunun etkisi var ya da yok diyemem. Bilmiyorum belki içmesem de olurdu belki de olmazdı.

Erken doğumun sebeplerinden biri de evet erken doğum maalesef bunların hepsini biliyorum ama gel gör işte bildiğim halde içiyorum inşallah bebeğinizin durumu şuan da iyidir.

34 yaşındayım, 18yaşımdan beri maalesef sigara içiyorum. Hamileliğimde bir tane bile içmedim.
herkesin süreci farklı elbet fakat tamamen sizin beyninizde bitiyor. O sigarayı hiç yakmayacaksınız. Canınız istediğinde ağzınıza bir şeyler atın, bol bol su için. Bu arada benim de canım istemiyor değil, çok istiyor. Kendimi doğum sonrası kahve sigara içerken hayal ediyorum sürekli. Annem ikiz kardeşlerine hamileyken sigara kullanıyordu ve inanın kardeşlerim sürekli öksürür ve öksürüklü hasta olur. (24 yaşındalar şuan) bilimsel bir tanı değil elbet ama ben buna yoruyorum.
En kötü günde bir sigara-kahve hakkı verin kendinize, bahsettiğiniz adetler çok fazla çok.

Bu hamilelik planlı oluyor ya önce sigara bırakıp sonra yapıyoruz nasıl bir şuur bu anlamıyorum çok kötü yaptığın şey bi anormallik olsa sağlık sorunu olsa ne yapacaksın? Bebeğin hakkına giriyorsun

Canım doktorunla görüş. Ben gebelik öncesi günde 2 paket baya ağır bir marka içiyordum. Gebeliğim sürpriz oldu. Tam düşündük tahlil yaptıralım, sigarayı bırakalım derken hamilelik öğrendik. Doktorumla ayrı perinatoloji uzmanı ile ayrı görüştüm. Adeti 5/6 ya düşürttü. Marka olarak en hafifine geçirtti. 2 paketten bir anda bırakırsam stresin etkisinin daha kötü olacağını düşündüler. Doktorunla konuşmalısın. Durumuna ve sürecine göre karar verecektir.

Hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı hemen bırakamayacağımı bildiğim için eşime hergün 2 tane sigara bıraktırıyordum. Ona kalsa hiç bırakmayacaktı ama çok zorlanırsam gider alırım diye 2 tane bıraktı. Ben ençok yemekten sonra içmeyi seviyordum. Kahvaltı sonrası ve akşam yemeğinden sonra günde iki içtim. Bir kaç gün sonra daha sigaranın yarısına bile gelmeden ağzımda tuhaf bir tat oluştu sigarayı bitiremedim bile hemen söndürdüm şükür 15 gündür içmiyorum. Çok zor bi durum ama siz bırakmak istedikçe daha çok içeceksiniz. O günden günde hangi saatlerde içiyorsanız o saatleri kendine göre ayarlayın. Ve adet belirleyin. Birde ençok evin hangi alanında içiyorsanız o yere girmemeye çalışın. Ben mutfakta içtiğim için ordan hiç kalkmıyordum. Ama şimdi mutfağa yemek harici girmiyorum.

Bende içiyordum max3tane 1paket içipte burada ağlarsanız kimse size arka çıkmaz kusura bakmayın. Doğurduktan sonra içersiniz hiçmi iradeniz yok. O zaman çocuk yapmasaydınız.

Hamile olduğumu öğrenince pat diye kestim azalta azalta kesmen lazım
Maşallah inan ben hamile olduğumu öğrendiğim zaman ne kadar içiyorsam şuan da aynı şekilde devam ediyorum bazen midem öyle kötü oluyor ki zehirleniyor muş gibi oluyorum fark ediyorum sigara içmemden dolayı böyle olduğumu o bulantı vs geçince yine aynı duruma geliyorum aynı şekilde devam ediyorum kendime de bebeğime de kastım var sanki ya nefret ediyorum kendimden.

Hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı hemen bırakamayacağımı bildiğim için eşime hergün 2 tane sigara bıraktırıyordum. Ona kalsa hiç bırakmayacaktı ama çok zorlanırsam gider alırım diye 2 tane bıraktı. Ben ençok yemekten sonra içmeyi seviyordum. Kahvaltı sonrası ve akşam yemeğinden sonra günde iki içtim. Bir kaç gün sonra daha sigaranın yarısına bile gelmeden ağzımda tuhaf bir tat oluştu sigarayı bitiremedim bile hemen söndürdüm şükür 15 gündür içmiyorum. Çok zor bi durum ama siz bırakmak istedikçe daha çok içeceksiniz. O günden günde hangi saatlerde içiyorsanız o saatleri kendine göre ayarlayın. Ve adet belirleyin. Birde ençok evin hangi alanında içiyorsanız o yere girmemeye çalışın. Ben mutfakta içtiğim için ordan hiç kalkmıyordum. Ama şimdi mutfağa yemek harici girmiyorum.
Ne güzel bırakmış sın maşallah diyim darısı benm başıma inşallah bende acayip bir durum var sanki sigaraya aşeriyorum o durumdayım yani İnşallah Allah'ın izniyle bebeğime birşey olmaz olmadan da bırakabilir Amin Amin

Back
X