24 yaşında iki çocuk annesi olmayı marifet sanıyorsun herhalde ama inan bana başarı değil.
Yaşıtların gününü gün ederken, gezer tozarken sen bebek peşinde bir hayat yaşıyorsun.
Ben 20lerimdeyken erken evlenip çocuk yapanlara çok üzülürdüm mesela. Yeğenimle yaşıtsınız, üniversite okuyor şu an ve geçen yaz arkadaşlarıyla italyaya gittiler iki hafta gezdiler.
Bundan beş sene sonra evlenir çocuk yaparsa sizden farklı bir hayatı olmayacak. Siz hala çocuklu bir insanken o gençliğini yaşamış olacak. Yanına kar kalacak yani.
Şimdi kim neyi kaybetmiş belli ga
Keşke herkes de başkaları gibi kararlar alsa kime ne ve nasıl karar alıyorsa onu yapar onu hayatına işler hiç kimsenin hayatı ve kararları kimseyi ilgilendirmez24 yaşında iki çocuk annesi olmayı marifet sanıyorsun herhalde ama inan bana başarı değil.
Yaşıtların gününü gün ederken, gezer tozarken sen bebek peşinde bir hayat yaşıyorsun.
Ben 20lerimdeyken erken evlenip çocuk yapanlara çok üzülürdüm mesela. Yeğenimle yaşıtsınız, üniversite okuyor şu an ve geçen yaz arkadaşlarıyla italyaya gittiler iki hafta gezdiler.
Bundan beş sene sonra evlenir çocuk yaparsa sizden farklı bir hayatı olmayacak. Siz hala çocuklu bir insanken o gençliğini yaşamış olacak. Yanına kar kalacak yani.
Şimdi kim neyi kaybetmiş belli gayet.
Yazdıklarıma katılmazsın sanmıştım, rica ederim. :)Aradığım ve yorumunuza katıldığım şeyler yazmışsınız bunun için ayrı bi teşekkür ederim anne olma adayları ve ilk kez bu duyguları yaşayacak annelere destek ve piskolojik olarak güzel bı yorum olmuş herkesin kararı kendinedir ayrıca düşünceleri de bu platformda sadece akıla kazılan sorular ve merak edilen konular tartışılır ve tavsiyeler verilir yani anne adaylarına bı nebze umut verilir tavsiyeler verilir anne olmayı da gözden karartılmaz yani herkesin düşüncesi kendinedir
Kime göre neye göre, bu yaşta üniversiteyi bitiremediyse o da onun problemi hanımefendi, ben ktü hemşirelik mezunuyum ,24 yaşında iki çocuk annesi olmayı marifet sanıyorsun herhalde ama inan bana başarı değil.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok açıklayıcı bir yorum olduYazdıklarıma katılmazsın sanmıştım, rica ederim. :)
Şimdi bebeğin olsa o zır cahiller bu sefer daha çok şey söyleyip canını sıkardı. Mesela " bu çocuk çok zayıf, sütün gelmiyor mu? Mamayla mı besliyorsun? Pühh! Ne biçim annesin!" .
Açıkcası ben 24-25 yaşına kadar evlenilmesin isterim. Çünkü insan daha çocuk kafasında oluyor. Bu biyolojik bir durum, küçümsemek için demiyorum.
Ha ama sen evlenmişsin. Bu konuda yapacak bir şey yok. Ama en azından çocuk işini ertele, mümkünse en az 3 sene.
Mesela benim arkadaşım 18 yaşına girer girmez evlenmişti. Ama 4-5 sene isteyerek çocuk yapmadı, çünkü kendisini hazır hissetmiyordu. Vallahi çok da iyi yaptı.
Yani sen 5 yıl sonra 25 yaşında anne olunca da epey genç anne olacaksın zaten. O yüzden bu konuda aceleye gerek yok.
Neden bu kadar karamsarsınız ? Benim çevremde bana çalışmayıp evlendiğim için ahlanıp vahlanıp kimse olmadı siz nasıl hayatlar yaşadınız ki herşeyiniz olumsuzYalnız o yorumun ahkam kesmekle uzaktan yakından ilgisi yok.
Ahkam kesen ifadeler nasıl oluyor, bir araştır bence.
Konu sahibi belli ki yeni evli. Hem yeni evli olduğu için hem de yaşı epey küçük olduğu için çevrenin dediklerini çok kafaya takıp o yüzden hamile kalmak istediği yazdıklarından belli.
Ayrıca 25 yaşına kadar insan beyninin gelişmeye devam ettiği bir gerçek. Yani ergenlik kimilerinde 25 yaşına kadar devam ediyor. Bu durumda 20 yaşında bir ergen her ne kadar hukuken yetişkin olsa da hayatı hakkında doğru kararlar verebileceğini düşünmüyorum. Ki konu sahibinin hamilelik sorusu da bunu doğruluyor.
Konu sahibine tek tavsiyem, o kara cahil insanların dediklerine kulağını tıkayıp hamile kalmak için uğraşmaması, hatta birkaç yıl korunursa daha iyi olur. Çünkü bir insanın 20 yaşıyla 22 yaşı arasındaki fikirleri bile epey farklı oluyor.
Ayrıca o cahiller konu sahibinin hamileliğinde, doğumunda, bebeğini büyütürken asla ama asla yardımcı olmayacak. Aksine moral bozan milyon tane şey söylecekler.
Vallahi ben de acele etmiyorum bu sefer de çocuk getirmessem kısır damgasını vuracalar cevremdekiler çekemiyorlar beni her bı ağızdan bı laf söyleniyor bu da benim kafa takılıp stres ve üzüntüye neden oluyorYazdıklarıma katılmazsın sanmıştım, rica ederim. :)
Şimdi bebeğin olsa o zır cahiller bu sefer daha çok şey söyleyip canını sıkardı. Mesela " bu çocuk çok zayıf, sütün gelmiyor mu? Mamayla mı besliyorsun? Pühh! Ne biçim annesin!" .
Açıkcası ben 24-25 yaşına kadar evlenilmesin isterim. Çünkü insan daha çocuk kafasında oluyor. Bu biyolojik bir durum, küçümsemek için demiyorum.
Ha ama sen evlenmişsin. Bu konuda yapacak bir şey yok. Ama en azından çocuk işini ertele, mümkünse en az 3 sene.
Mesela benim arkadaşım 18 yaşına girer girmez evlenmişti. Ama 4-5 sene isteyerek çocuk yapmadı, çünkü kendisini hazır hissetmiyordu. Vallahi çok da iyi yaptı.
Yani sen 5 yıl sonra 25 yaşında anne olunca da epey genç anne olacaksın zaten. O yüzden bu konuda aceleye gerek yok.
Çocuğum yoktan sonrasını kaile bile almadım inanınki, bilmediğiniz konulara yorum yapmayın ki ilerde büyük konuştum demeyinbenim var.
Keske apar topar üremeye calismak yerine daha bilincli davransaydiniz. o zaman bir bucuk yasindaki cocugunuz ekran bağımlısi olmazdi, bu yüzden sorun yasayip doktor doktor gezmezdiniz. Bunu da "ah cahillik ettim, ilk cocugum" diye aciklamazdiniz, kendinizi yemezdiniz.
çünkü cok basit ve coook bilindik bir bilgi. ekran igrenc bir seydir - cocugun temas etmemesi lazim. tv telefon - devamli degisen uyaranlarin oldugu bir sey cocuklarda odaklanma problemi yapar, otizm sendromlari gostermesine sebep olur vs vs.
ben otuzlarimdayim, cocugum yok ama cocugum icin şekerin - jelibonun ve tv telefonun en büyük dusman oldugunu biliyorum. universite caglarindayken gönüllü etkinliklerimiz olurdu cocuklara seker dagitirdim mesela. bazi şeyleri ogrenmek zaman alir - bazi şeyleri gormek gerekir.
belki apar topar anne olmayip zamana yaysaydiniz bu problemi yasamazdiniz.
Karamsarlık değil. Hayatın gerçekleri. Ben bir şey yaşamadım, bekarım. Ama çevremde işi olmayan ve erken evlenen kadınlar hep maddiyattan veya kocanın ailesinden dertli.Neden bu kadar karamsarsınız ? Benim çevremde bana çalışmayıp evlendiğim için ahlanıp vahlanıp kimse olmadı siz nasıl hayatlar yaşadınız ki herşeyiniz olumsuz
Az önce bahsettiğim arkadaşımın adı Ayşe olsun. Bir de Fatma diye arkadaşım vardı. O da 18 inde evlenmişti. O da hemen çocuk istemiyordu ama çevresi sorup duruyordu. Hatta bir sorun olup olmadığını bile sormuşlar. Hadsizler! Ama o sırf millet bunları diye çocuk sahibi olmadı. Hatta evlendikten 4-5 sene sonra ayrılmıştı. Çocuğu olsa muhtemelen ayrılamazdı.Vallahi ben de acele etmiyorum bu sefer de çocuk getirmessem kısır damgasını vuracalar cevremdekiler çekemiyorlar beni her bı ağızdan bı laf söyleniyor bu da benim kafa takılıp stres ve üzüntüye neden oluyor
Yine bilmeden konuluyorsunuz, insanların hayatlarına tercihlerine saygı duymuyorsunuz, benim babam da annemde lise mezunu, babamı çok küçük yalta kaybettim ama yaşadığı dönem boyunca kendi şirketimizi kurmuş yönetiyordu , annemle babam 26 yaşında evlendiler yani baktığınızda ben onların yaşında iki evlat annesi olacağım, kayınvalidem hafız hocalık yapıyor kayınpederim memur, 30 yaşında kayınpederim 28 yaşında kayınvalidem evlenmiş. Düşündüğünüz gibi çevremde öyle 20 yaşında evlenen kümse olmadı yani, bu benim tercihimdi okulumu bitirdim ve evlendim herkesre saygı duyduKaramsarlık değil. Hayatın gerçekleri. Ben bir şey yaşamadım, bekarım. Ama çevremde işi olmayan ve erken evlenen kadınlar hep maddiyattan veya kocanın ailesinden dertli.
Senin çevren de muhtemelen senin gibi erken evlenmiştir ya da yüzüne demeseler de arkandan konuşuyorlardır.
Yoo ben saygı duyuyorum. Konu sahibine de gayet saygılı yorumlar yaptım, tavsiye verdim. Hatta o da teşekkür etti. Tavsiyeme uyup uymamak onun tercihi.Yine bilmeden konuluyorsunuz, insanların hayatlarına tercihlerine saygı duymuyorsunuz, benim babam da annemde lise mezunu, babamı çok küçük yalta kaybettim ama yaşadığı dönem boyunca kendi şirketimizi kurmuş yönetiyordu , annemle babam 26 yaşında evlendiler yani baktığınızda ben onların yaşında iki evlat annesi olacağım, kayınvalidem hafız hocalık yapıyor kayınpederim memur, 30 yaşında kayınpederim 28 yaşında kayınvalidem evlenmiş. Düşündüğünüz gibi çevremde öyle 20 yaşında evlenen kümse olmadı yani, bu benim tercihimdi okulumu bitirdim ve evlendim herkesre saygı duydu
Saygıngöreceli bir kavram, bana göre yaptığınız asla saygılı bir yorum değil eleştiriydi, siz kendi düşüncenizi söylemekte her ne kadar özgürseniz keza bende öyleyim, ve bu benim düşüncem .Yoo ben saygı duyuyorum. Konu sahibine de gayet saygılı yorumlar yaptım, tavsiye verdim. Hatta o da teşekkür etti. Tavsiyeme uyup uymamak onun tercihi.
Konu sahibi bana özelden bile teşekkür etti, tam bir hanımefendi!Saygıngöreceli bir kavram, bana göre yaptığınız asla saygılı bir yorum değil eleştiriydi, siz kendi düşüncenizi söylemekte her ne kadar özgürseniz keza bende öyleyim, ve bu benim düşüncem .
sen değil siz, konu sahibiyle allah muhabbetinizi artırsın hanımefendi, şuan bu olayı aştık başka birşeyden bahaediyoruz ama siz farkında değilisiniz sanırımKonu sahibi bana özelden bile teşekkür etti, tam bir hanımefendi!
Senin yazdığına bak.
Tıpta okuyor yeğenimKime göre neye göre, bu yaşta üniversiteyi bitiremediyse o da onun problemi hanımefendi, ben ktü hemşirelik mezunuyum ,
Merhaba neden erken yaşta çocuk sahibi olan ve yıllarını çocukları için harcayan anneleri başarısız olarak görüyorsunuz merak ettim orda burda kafelerde vs gece gündüz gezmek mi başarı bende 25 yaşındayım ve 2 çocuğum var aynı zamanda 4 yıllık üniversite mezunuyum bir çok şehir yer gezdim fakat hiçbiri şuanda yaşadığım anneliğin heyecanını ve mutluluğunu vermedi lütfen şu saçma fikirlerden çıkın gezme tozma meraklısı olmayın bu kadar ya24 yaşında iki çocuk annesi olmayı marifet sanıyorsun herhalde ama inan bana başarı değil.
Tebrik ederim ne güzel başarılı siz niye onun başarısıyla övünüyorsunuz siz mi kazandınız okuluTıpta okuyor yeğenim
Çocuk sahibi olduğunuzda bu bir ömür devam ediyor çünkü. Daha hayatın en başında kendini tanımdan, hayatı yaşayamadan ömür boyu devam edecek bir sorumluluğa atılmayı doğru bulmuyorum.Merhaba neden erken yaşta çocuk sahibi olan ve yıllarını çocukları için harcayan anneleri başarısız olarak görüyorsunuz merak ettim orda burda kafelerde vs gece gündüz gezmek mi başarı bende 25 yaşındayım ve 2 çocuğum var aynı zamanda 4 yıllık üniversite mezunuyum bir çok şehir yer gezdim fakat hiçbiri şuanda yaşadığım anneliğin heyecanını ve mutluluğunu vermedi lütfen şu saçma fikirlerden çıkın gezme tozma meraklısı olmayın bu kadar ya
Sizin kafanız mı iyi? Yeğenim sizin yaşınızda geziyor tozuyor okuyor dedim. Siz bu yaşta okuyor mu diyince nedenini söyledim. Siz sordunuz yani durduk yere yeğenim tıpta okuyor demedim farkındaysanız. Okuduğu bölümden değil kaçıyor gibi evlenip çocuk yapmadığından hayatını yaşadığından bahsettim ben oradaTebrik ederim ne güzel başarılı siz niye onun başarısıyla övünüyorsunuz siz mi kazandınız okulu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?