Gebelik

Keşke herkes de başkaları gibi kararlar alsa kime ne ve nasıl karar alıyorsa onu yapar onu hayatına işler hiç kimsenin hayatı ve kararları kimseyi ilgilendirmez

Yazdıklarıma katılmazsın sanmıştım, rica ederim. :)

Şimdi bebeğin olsa o zır cahiller bu sefer daha çok şey söyleyip canını sıkardı. Mesela " bu çocuk çok zayıf, sütün gelmiyor mu? Mamayla mı besliyorsun? Pühh! Ne biçim annesin!" .

Açıkcası ben 24-25 yaşına kadar evlenilmesin isterim. Çünkü insan daha çocuk kafasında oluyor. Bu biyolojik bir durum, küçümsemek için demiyorum.

Ha ama sen evlenmişsin. Bu konuda yapacak bir şey yok. Ama en azından çocuk işini ertele, mümkünse en az 3 sene.

Mesela benim arkadaşım 18 yaşına girer girmez evlenmişti. Ama 4-5 sene isteyerek çocuk yapmadı, çünkü kendisini hazır hissetmiyordu. Vallahi çok da iyi yaptı.

Yani sen 5 yıl sonra 25 yaşında anne olunca da epey genç anne olacaksın zaten. O yüzden bu konuda aceleye gerek yok.

Kime göre neye göre, bu yaşta üniversiteyi bitiremediyse o da onun problemi hanımefendi, ben ktü hemşirelik mezunuyum ,

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok açıklayıcı bir yorum oldu

Neden bu kadar karamsarsınız ? Benim çevremde bana çalışmayıp evlendiğim için ahlanıp vahlanıp kimse olmadı siz nasıl hayatlar yaşadınız ki herşeyiniz olumsuz

Vallahi ben de acele etmiyorum bu sefer de çocuk getirmessem kısır damgasını vuracalar cevremdekiler çekemiyorlar beni her bı ağızdan bı laf söyleniyor bu da benim kafa takılıp stres ve üzüntüye neden oluyor

Çocuğum yoktan sonrasını kaile bile almadım inanınki, bilmediğiniz konulara yorum yapmayın ki ilerde büyük konuştum demeyin

Neden bu kadar karamsarsınız ? Benim çevremde bana çalışmayıp evlendiğim için ahlanıp vahlanıp kimse olmadı siz nasıl hayatlar yaşadınız ki herşeyiniz olumsuz
Karamsarlık değil. Hayatın gerçekleri. Ben bir şey yaşamadım, bekarım. Ama çevremde işi olmayan ve erken evlenen kadınlar hep maddiyattan veya kocanın ailesinden dertli.

Senin çevren de muhtemelen senin gibi erken evlenmiştir ya da yüzüne demeseler de arkandan konuşuyorlardır.

Az önce bahsettiğim arkadaşımın adı Ayşe olsun. Bir de Fatma diye arkadaşım vardı. O da 18 inde evlenmişti. O da hemen çocuk istemiyordu ama çevresi sorup duruyordu. Hatta bir sorun olup olmadığını bile sormuşlar. Hadsizler! Ama o sırf millet bunları diye çocuk sahibi olmadı. Hatta evlendikten 4-5 sene sonra ayrılmıştı. Çocuğu olsa muhtemelen ayrılamazdı.

O cahillere ağzının payını ver, ancak öyle susarlar. Sen üzüleceğine onlar üzülsün.

Yine bilmeden konuluyorsunuz, insanların hayatlarına tercihlerine saygı duymuyorsunuz, benim babam da annemde lise mezunu, babamı çok küçük yalta kaybettim ama yaşadığı dönem boyunca kendi şirketimizi kurmuş yönetiyordu , annemle babam 26 yaşında evlendiler yani baktığınızda ben onların yaşında iki evlat annesi olacağım, kayınvalidem hafız hocalık yapıyor kayınpederim memur, 30 yaşında kayınpederim 28 yaşında kayınvalidem evlenmiş. Düşündüğünüz gibi çevremde öyle 20 yaşında evlenen kümse olmadı yani, bu benim tercihimdi okulumu bitirdim ve evlendim herkesre saygı duydu

Yoo ben saygı duyuyorum. Konu sahibine de gayet saygılı yorumlar yaptım, tavsiye verdim. Hatta o da teşekkür etti. Tavsiyeme uyup uymamak onun tercihi.

Yoo ben saygı duyuyorum. Konu sahibine de gayet saygılı yorumlar yaptım, tavsiye verdim. Hatta o da teşekkür etti. Tavsiyeme uyup uymamak onun tercihi.
Saygıngöreceli bir kavram, bana göre yaptığınız asla saygılı bir yorum değil eleştiriydi, siz kendi düşüncenizi söylemekte her ne kadar özgürseniz keza bende öyleyim, ve bu benim düşüncem .

Yasiniz daha cok genc insanlarin ne dedigini onemsemeyin. Esinizle gezin eglenin evliligin tadini cikartin. Bu arada meslek kurslarina gidebilirsiniz. Kendinizi tamamen hazir hissettiginizde kimsenin zorlamasiyla degil kendi isteginizle hamile kalin.

Konu sahibi bana özelden bile teşekkür etti, tam bir hanımefendi!

Senin yazdığına bak.

Merhaba neden erken yaşta çocuk sahibi olan ve yıllarını çocukları için harcayan anneleri başarısız olarak görüyorsunuz merak ettim orda burda kafelerde vs gece gündüz gezmek mi başarı bende 25 yaşındayım ve 2 çocuğum var aynı zamanda 4 yıllık üniversite mezunuyum bir çok şehir yer gezdim fakat hiçbiri şuanda yaşadığım anneliğin heyecanını ve mutluluğunu vermedi lütfen şu saçma fikirlerden çıkın gezme tozma meraklısı olmayın bu kadar ya

Çocuk sahibi olduğunuzda bu bir ömür devam ediyor çünkü. Daha hayatın en başında kendini tanımdan, hayatı yaşayamadan ömür boyu devam edecek bir sorumluluğa atılmayı doğru bulmuyorum.
Çocukla gezmek ve çocuksuz gezmek arasında da uçurum var.
Neredeyse 40 yaşındayım, neredeyse 8 yaşında çocuğum var. Onsuz seyahat de etsem arkadaşlarımla akşam da çıksam çocuksuz halim gibi olmuyor. Bu yaşlanınca da böyle olacak, çocuk yetişkin olsa da böyle olacak.
Çocuksuz olan kısmı çok erken zamanda yaşamak bunlardan feragat etmek çünkü.
Çocuk kaçmıyor. 25ten sonra da anne olunabilir. Çocuksuz, kendinden sorumlu olduğun ve bir daha asla gelmeyecek olan kısmı en azından 25 sene yaşamalı bir insan bana göre.
Ve evet çocuksuz gezmek tozmak gayet güzel. Çocuksuz evliliği de olabildiği kadar uzun tutmak lazım. İlişki de çocuktan sonra aynı heyecanda kalmıyor zira. Çocuksuz yapabileceğin her şeyi yapıp sonra yapmalısın bence

Tebrik ederim ne güzel başarılı siz niye onun başarısıyla övünüyorsunuz siz mi kazandınız okulu
Sizin kafanız mı iyi? Yeğenim sizin yaşınızda geziyor tozuyor okuyor dedim. Siz bu yaşta okuyor mu diyince nedenini söyledim. Siz sordunuz yani durduk yere yeğenim tıpta okuyor demedim farkındaysanız. Okuduğu bölümden değil kaçıyor gibi evlenip çocuk yapmadığından hayatını yaşadığından bahsettim ben orada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…