Gebelik

Ne alaka ya hu? Erken yaşta evlenip çocuk sahibi olmayı başarı mı sanıyorsunuz?
Öyle deme en mutlu evlilik onda, en muhteşem koca çocuk falan onda. Biz anlayamıyoruz ondan
Daha ergenlikten çıktığı beş sene olmuş iki çocuk yapmış hemen acelesi var gibi bir de sizin evlilikleriniz kötü de ondan böyle yazıyorsunuz diye kendini avutuyor

Ben şimdi analiz ettim. Hayatta anne olmak dışında hiçbir "başarısı" olmayan, özgüveni olmayan, kendi ayakları üzerinde durmayan, kendini geliştirmekten imtina eden, yaşadığı mağarada mutlu mesut geçinen gençler, gençlerimiz... Hata sizde değil, keşke biraz olsun sevilmiş olsaydınız. Keşke elinizden tutup yol göstereniniz olsaydı. Üzülüyorum hallerinize.

Ben böyle börşey söylemedim, erken yaşta evlenmek başarı demedim, ama siz bunu küçümseyerek de anlatamazsınız,
Küçümsemiyorum, üzülüyorum dedim ben. Siz peki neden bu kadar bozuldunuz buna?
Evet yolda genç yaşta anne olmuş kadınlara üzülüyorum.
Çünkü hayatın 80 sene sürecekse ilk 15 senesi zaten çocukluk desen kalan 65 yılın 60 senesi de çocuklu olarak geçirmesini kendine haksızlık olarak görüyorum . Düşünsene 15 sene çocukluktan çıkıyorsun 5 sene tek başına yaşıyorsun yaşamıyorsun hop ömür boyu seninle olacak bir sorumluluk alıyorsun. Bu romantize edilecek bir şey değil.
Gençleri de özendirmek yerine uyarmak daha doğru

Sizin yaşınıza geldiğimde fikrim zihnim ne olur bilemiyorum ama şuanki hayatımda ben kendime üzülecek bişey görmüyorum, birde şu mevzuu var, sonuçta kimse kimseyi zora tutmuyor evlen diye, okudum, meslağimi icraa etmek istesem önüme birşey yoktu, sevdim evlendim yine önümde kimse durmadı, bana kimse çocuk uap da demedi; yapma da. Yapmak benim isteğimdi, yapmasaydımda kimseye laf düşmezdi, demem şu ki, kendim istediğim şeyden ne kadar şikayet edebilirim kaç yaşına gelirsem geleyim. Bu brnim seçimim , ben bu yoku seçtim, yarın ne inkar ne de isyan edebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…