gebelike anksyete panik atak yaşayanlar

İkinci hamileligimde basladi donem donem siddetli donem donem sakin oluyor. Dun mesela disari cikarken sanki icimden bi his disarda hastalanirsin evi yyopla git dedi heer yeri tettemiz ettim disari ciktim markete. Markette sanki badim donuyo gibi hissettim. Ama eve geldim hicbirsey yok. Bizim oteledigimiz korkular aslinda. Ben hep guclu gorunmeye calisirim umursaz gorunurum. Bu durumun disa vurumu da kaygi bozuklugu oldu. Dr ilac verdi onu bile bagimlilik yapar diye icmedim. Sanki icsem kalbime dokuncak yan etki yapicak.olucem gibi geliyor. Cok sikinti bir rurum evde cok iyiyim disari cikinca hep hadta oluyorum.

geçeçek ve geçmek zorunda başka care yok canım biz sürekli geçeçk diye beynimize sinyal vermeliyiz innşallah öyle zaman gelecek burdan bebeişlerimizi konuşacağız

canım kaç haftalık gebeliğin var

Merhaba arkadaşlar, bana da anksiyete bozukluğu teşhisi kondu ve iki haftadır ilaca başladım 10 mg citoles alıyorum. Allah kimseye vermesin çok zor bir hastalık, gün geliyor nefes almakta zorlanıyorum kalbime engel olamıyorum, hayatım zehir oldu. Ben şunu merak ediyorum bu ilaçlar adet bozukluğu yapar mı yada hamileliğe engel mi? Zaten olmuyo hepten düzenimi bozmasından korkuyorum açıkcası. Yardımcı olursanız sevinirim

Adet bozuklugu yapar mi bilmiyorum ben de bi ara cipralex kullanmistim etken maddeleri ayni olabilir ben de yapmamisti.. ama gebelik doneminde kullanilabilir mi ona dikkat etmek lazim.. yani gebelik planliyorsan ilac icin doktora onu da belirt istersen..

Evet etken maddeleri aynıymış canım, adet geciktirmesin istiyorum inşallah etkilemez. Uzun vadede sorun yaratır mı açıkcası bunu merak ediyorum, sormak aklıma gelmemişti ama kontrole gittiğimde sorarım. Zaten hamile kalma ile ilgili sorunlarım var birde şimdi anksiyete ile uğraşacağım ama akıl sağlığı herşeyden önemli

ben çok kuladım bende hiç adet düzensizliği yapmadı ve çok ta iyi geldi şu hamilelik olmasa direk kulanacam

ben çok kuladım bende hiç adet düzensizliği yapmadı ve çok ta iyi geldi şu hamilelik olmasa direk kulanacam
Sağolasın canım ya aman yapmasın valla, bende ilaç sayesinde biraz rahatladım öncesi kabus gibiydi ama inş bir gün hamilelikte nasip olurda ilacı bırakırım :) umut dünyası işte

Hamilelikten sonra ben de gideceğim doktora ve kesinlikle kullanacağım.. böyle olmuyor çünkü..
Hamilelikte eminim kaygılar daha da artıyordur, Allah yardımcınız olsun. Bazen bende düşünüyorum allah vermiyorsa mutlaka bir bildiği vardır diye çünkü ben artık kafayı yerim herhalde, Allah herkesi korusun

Amin canım inşallah teşekkürler.. bebeğim sağlıklı doğsum sağlıkla büyüteyim yeter ki.. senin için de her şey gönlünce her şey güzel olsun inşallah.

aslında anksiyete beynimizin bize oynadığı oyun bu oyunu kazanırsak ömür boyu mutlu oluruz kaybedersek kaybetmiş oluruz şimdi için herkes kedi yaşadığı kaygıları yazsın bakalım neler oynuyor beynimiz bizimle....
ben en ufak bir yerim ağrısın kedime bir hastalık tehşisi koyuyorum sürekli sağlğımla ilğili kaygı yaşıyorum uyuuğumda iki kolum birden uyuşuyor bir rüya görsem hemen kırk kulp buluyor herşey kanser yapar sürekli organikbulmaya çalışıyorum bulaşık makinasına bulaık yıkamak istemiyorum deterjan kalır çamaşırları iki kez duruluyorum anlıyacağınız hayatım bommbok

Çok tanıdık geldi bunlar bana, aynı kaygıları bende yaşıyorum. Hastalık hastası oldum. Ufacık bir yerim ağrısın hemen bin tane senaryom hazır hem de en kötüsü, bir buçuk aydır kalp ağrısı ve çarpıntı yaşıyorum son zamanlarda kolum da uyuşmaya başladı her an sanki kalp krizi geçirip öleceğimi düşünüyorum ama bişey olmuyor tabiki. Bir buçuk ayım kabus gibi, her an aklımda ölüm var sanki her an öleceğim gibi, hayata küstüm canım hiçbirşey yapmak istemiyor . En son çareyi istemesem de ilaçlarda buldum çünkü kendimi artık telkin edemiyorum beynim inanmıyor sanki. Hepsi beynimizin oyunu ama bir süreden sonra kesinlikle yenmek çok zor, bir yıldır idare ettim ama artık tek başıma yetemedim. Allah kimseye yaşatmasın ancak yaşayan bilir

Aynı kaygıları ben yaşıyorum birebir aynı resmen okudukça yazdıklarınızı kendimi buldum.. bir yerimde ufacık bir kabarcık bulsam panikliyorum cilt kanserine mi yakalandım hangi doktora gideyim diye beynimin içini kemiren bir şey var sanki.. bir de ben bu psikoloji bozukluğundan dolayı bağırsaklarımla ilgili de sıkıntı yaşıyorum o yüzden her gün bu duruma da takık durumdayım.. doktorlara gittim hepsi bir şey yok psikolojik diyor ama onlara bile inanamıyorum başka doktor arıyorum sanki bir şey var bulamadılar gibi hissediyorum.. bu durumun içinden cikamayacagim bir hale geldigini hissediyorum.. eski halimi cok ozluyorum ama nasıl asacagimi bilemiyorum.. bunlar dusundukce de daha dibe batiyorum sanki bir kısır döngü gibi..

Al benden de o kadar canım artık doktorlara bile inanmıyorum, psikiyatrist ilacı yazdı aldım evde iki gün beklettim, korktum güvenip içemedim. Daha sonra başka doktora gittim ve arkadaşlarımın desteği ile başladım ilaca. Tedaviye bile önyargılı yaklaşmaya başladım resmen. Gerçekten eski günlere dönüş oluyor mu yoksa hep bu şekilde mi gidecek çok merak ediyorum. Allahtan ilacın dozu düşük umarım yükselmez

Bence de kullan canım ilacını eminim ki faydası olacaktır ben de kullanacağım ileride kesinlikle çünkü kendim başa çıkamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…