Gebelikte ağır kaldırma

Benim ilk haftalar kanamalarım vardı, ağır kaldırınca haliyle bir kaç saat içinde tekrar lekelenme yaşadım. Sizin durumunuzda endişelenecek bir şey yok bence.

Merhaba arkadaşlar hani gebelikte ağır kaldirilmaz diyoruz diyoruz elbet ama bu agirliktan kasıt ne kadar acaba bugun mecburi kaldırdım içim hiç rahat degil
Valla sağlıklı olunduktan ve kismetinizde olduktan sonra herşey olur sıkıntı etmeyin valla ben her işimi yaptım penceremi sildim dolaplarımi sildim poşet taşıdım elbetteki insan dikkat ediyor ama bunu robot gibiymisim gibi yasamak saçma oluyor bence gereksizde sıkıntı etmeyin birşey olmaz Rabbimin izniyle

Benim Dr um damacana kaldırmazsan sorun yok demişti 🤗 tabi bence bir daha kaldırmayın ,birşey olmaz ama sürekli birşey olmuş mudur diye düşünmezsiniz bende öyleyim,en iyisi 1 kilodan fazla kaldırmıyorum

Merhaba arkadaşlar hani gebelikte ağır kaldirilmaz diyoruz diyoruz elbet ama bu agirliktan kasıt ne kadar acaba bugun mecburi kaldırdım içim hiç rahat degil
Hamileliğimin ilk 10 haftası ağır da kaldırdım, uzandım falan da. Tabi bu ağırlık 20-50 kilo falan değildi. Şimdi 25. haftadayım 5 litrelik su bile kaldırmam. Herhangi bir ağrınız kanamanız yoksa sıkıntı yoktur sanıyorum ama siz yine de kaldırmamaya dikkat edin :)

Belli bir kilodan bahsetmiyoruz. Alisik olduğunuz ağırlıktan fazlasini kaldirmak sorun yaratir. Bir de kaldirirken olusabilecek ters hareketler sonucu, eskilerin "emzik dusmesi", tibbin "plasentadan ayrilma" dedigi olay yasanabilir.

Yukari uzanmak ve agir kaldirmak ciddi sorun yaratabilecek hareketler.
Cok teşekkür ederim

Düşük riskin yoksa bir sorun olmaz, biz 6 aylik hamile olana kadar hasta taşıyoruz , kilolarca ağirlikta cantayla vaka yerine cikiyoruz kaç kat merdiven ambulansta sallanma vs de cabası. Bir sürü kadın böyle calisti dogurdu, gebelikte stres en tehlikeli olan şeydir bu yüzden stres yapma kanaman ağrın yoksa bir şey yoktur Allahın izniyle
Daha önce düşük yaptım da doktorum bunda sikkatli olmamizi istedi o sebeple tedirgin oldum cok teşekkür ederim 🙏🏻

Hamileliğimin ilk 10 haftası ağır da kaldırdım, uzandım falan da. Tabi bu ağırlık 20-50 kilo falan değildi. Şimdi 25. haftadayım 5 litrelik su bile kaldırmam. Herhangi bir ağrınız kanamanız yoksa sıkıntı yoktur sanıyorum ama siz yine de kaldırmamaya dikkat edin :)
Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Çok teşekkür ederim
Koltuk bile kaldirdim bise olmadi ama kisiye gore degisebilen durumlar bunlar.
Oo masallah bi düşüğüm var benim🤦🏻‍♀️

Benim Dr um damacana kaldırmazsan sorun yok demişti 🤗 tabi bence bir daha kaldırmayın ,birşey olmaz ama sürekli birşey olmuş mudur diye düşünmezsiniz bende öyleyim,en iyisi 1 kilodan fazla kaldırmıyorum
Kesinlikle çok doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim 🙏🏻

Valla sağlıklı olunduktan ve kismetinizde olduktan sonra herşey olur sıkıntı etmeyin valla ben her işimi yaptım penceremi sildim dolaplarımi sildim poşet taşıdım elbetteki insan dikkat ediyor ama bunu robot gibiymisim gibi yasamak saçma oluyor bence gereksizde sıkıntı etmeyin birşey olmaz Rabbimin izniyle
Oo öyle sacmayim kii.. bi düşüğüm var o sebeple bunda kafayı yiyeceğim 🤦🏻‍♀️ amiinnn inşallah çok teşekkür ederim 🙏🏻

Oo öyle sacmayim kii.. bi düşüğüm var o sebeple bunda kafayı yiyeceğim 🤦🏻‍♀️ amiinnn inşallah çok teşekkür ederim 🙏🏻
Tabi durum sizin için daha hassas ilk üç ay elbetteki dikkat edin yorumlayın egilmeyin rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah

İkinci üçüncü çocuğu olacakların bir çocuğu da kilolarca kucaklarında devamlı 😀 hiç evham yapma canım

Back
X