• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte alınan alkol

patiledim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2023
1.578
6.614
78
Merhabalar, bugün hamile olduğumu öğrendim, yaklaşık 4-5 haftalık olsa gerek. Geçtiğimiz hafta bilmeden 2 gün 2şer tane toplamda 2 litreye yakın bira içmiştim. Fetal alkol sendromu ile ilgili şeyler okudum ve çok gerildim. Çok yakın arkadaşımın kardeşi down sendromlu, engelli bir bireyin hayatının zorluklarını biliyorum. Bu benim elimde olan bir şeyken riske girmek istemiyorum. Benzer durumu yaşayanlar oldu mu? Sizce kürtaj düşünmeli miyim?
Bu arada AMH'ım çok düşük olduğu için embriyo dondurmuştuk, seneye transfer düşünüyordum ama şu aralar bebek planlamıyorduk asla.

Merhaba. Bu konuda yorum yapmak için çok çok erken. Bebek düşünmüyor ve istemiyorsanız şuan için aldırmak mantıklı. Ama sırf bu sebeple böyle bi karar vermek için çok erken. Öğrenene kadar yenip içilen şeylerin etki etmediğine dair batıl inanç var mesela. Ben de haberim olmadan Baya bi midye yemiştim öğrenince de direkt aklıma bu gelmişti ama sapasağlam doğdu bebeğim çok şükür.

Zaten doğurmaya karar verirseniz Fetal dna testi yaptırırsanız herhangi bi anormallik var mı orada çıkar. Biz yaptırmıştık mesela içimiz doğuma kadar hep rahattı. Tarama testleri gereksiz yere panik yaptırıyor insanı. Eğer maddi durumunuz varsa en iyisi genetik test yaptırmak. Ama bence burada önemli olan bebeği isteyip istemediğiniz. 6 aydır anneyim bebek öyle olsun ya bakarız diye yapılacak bi şey değil. Doğumu, hastalığı, kontrolleri, hesapta olmayan sağlık sorunları, emzirmesi, bağımlılığı, ek gıdası, sürünmesi, dişi, atakları vs derken sevmeden yapılacak şeyler değil. Başkasının çocuğunu ağlayınca geri veriyorsun ama kendi çocuğun olunca saatlerce o ağlamayı çekiyorsun yeri geliyor sinirden sen de ağlıyorsun. Yani bazı şeyleri bilerek isteyerek karar verin bana kalırsa. Çocuk yapmak kolay doğurmak kolay ama bakmak büyütmek en zor kısmı. Hakkınızda hayırlısı nasılsa öyle olsun

İki kutu birayla cocuk aldiracak seviyede bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. O soylediginiz 9 ay boyunca zil zurna icip ustune uyusturucu kullananlarin cocuklarinda oluyor. Yine de endiseliyseniz fetal dna yaptirir gecersiniz.

Çocuk istiyorum, donmuş embriyolarım var zaten seneye transfer düşünüyordum. Yurtdışına taşındık iş arama, mülakat sürecindeydim. Onu halledip öyle bebek planlayacaktık, nasılsa tüp bebek diye. Şu an doğurursam en azından hamilelik + 1/1.5 yıl çalışamam. Mesleğimden bu kadar uzak kalmak çok mantıklı gelmiyor bana, çünkü zaten aylardır iş arıyorum. Alkol kısmı olmasa belki daha net olabilirdim ama o da birleşince ertelemek daha doğru gibi hissettiriyor. Cevabınız için teşekkür ederim.

İki kutu birayla cocuk aldiracak seviyede bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. O soylediginiz 9 ay boyunca zil zurna icip ustune uyusturucu kullananlarin cocuklarinda oluyor. Yine de endiseliyseniz fetal dna yaptirir gecersiniz.
Düşük miktarlardaki de spektrum içinde zeka geriliği, algılama güçlüğü yaratabiliyormuş. Ağır kullanımda da daha ciddi sonuçlar oluyormuş. Benim kaçındığım daha minör kısımlar.

Çocuk istiyorum, donmuş embriyolarım var zaten seneye transfer düşünüyordum. Yurtdışına taşındık iş arama, mülakat sürecindeydim. Onu halledip öyle bebek planlayacaktık, nasılsa tüp bebek diye. Şu an doğurursam en azından hamilelik + 1/1.5 yıl çalışamam. Mesleğimden bu kadar uzak kalmak çok mantıklı gelmiyor bana, çünkü zaten aylardır iş arıyorum. Alkol kısmı olmasa belki daha net olabilirdim ama o da birleşince ertelemek daha doğru gibi hissettiriyor. Cevabınız için teşekkür ederim.
İşinize karışmak istemem ama eğer hayatınızın bir evresinde çocuk düşünüyoruz diyorsanız ki diyorsunuz buna işinize engel olacak diye düşünerek bakmayın. Burada bence yaşınızı düşünerek doğru kararı verebilirsiniz. Yani 20li yaşlarınızdaysanız ve 30larınıza daha varsa evet dediğiniz mantıklı duruyor. Ama zaten 30 ve üzerindeyseniz işe gireyim çalışayım sonra tüp bebek yapayım fikri çok mantıklı gelmedi bana. Çünkü o şekilde hamile kalabileceğinizin de garantisi yok. Ki belli bi yaştan sonra hem işlemlerin tutma ihtimali düşüyor hem de sizin çocuk bakabilme seviyeniz enerjiniz düşüyor. Bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor dedikleri de tam olarak bu

Düşük miktarlardaki de spektrum içinde zeka geriliği, algılama güçlüğü yaratabiliyormuş. Ağır kullanımda da daha ciddi sonuçlar oluyormuş. Benim kaçındığım daha minör kısımlar.
O dediginiz de her gün bi kutu bira / 1 kadeh sarap icin gecerlidir. 40 haftalik gebeligin (7*40=280 gun) 2 kere 2 kutu biranin herhangi kalici etkiye sahip olmasi cok cok cok cok cok dusuk bir ihtimal. Ama diger sebeple kurtaj yaptirmak istiyorsaniz tabiki esinizle sizin karariniz.

Merhabalar, bugün hamile olduğumu öğrendim, yaklaşık 4-5 haftalık olsa gerek. Geçtiğimiz hafta bilmeden 2 gün 2şer tane toplamda 2 litreye yakın bira içmiştim. Fetal alkol sendromu ile ilgili şeyler okudum ve çok gerildim. Çok yakın arkadaşımın kardeşi down sendromlu, engelli bir bireyin hayatının zorluklarını biliyorum. Bu benim elimde olan bir şeyken riske girmek istemiyorum. Benzer durumu yaşayanlar oldu mu? Sizce kürtaj düşünmeli miyim?
Bu arada AMH'ım çok düşük olduğu için embriyo dondurmuştuk, seneye transfer düşünüyordum ama şu aralar bebek planlamıyorduk asla.
Amcamın kızı bu sebepten ağır zeka geriliğiyle doğdu ama yengem sürekli bira içmiş hamilelik sürecinde. Bilemedim bence doktora danışmak lazım bunu, biz ne desek havada

Back
X