GEBELİKTE ANTİDEPRESAN YARDIM

kubraa97

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2024
48
10
8
28
Arkadaşlar 7 yıldır şiddetli anksiyete panikatak var daha önceleri paxera kullanıp bırakmıştım. Şuan 7 haftalık hamileyim fakat hem gebelik hormonları hem ataklar beni bitirdi. Her gün atak halindeyim nabzın yüksek. Kadın doğum doktoruma sordum psikiyatri ile görüş ilaç başla dedi. Sorun şu gebelikte hangi antidepresanlar kullanılır kullanıp sağlıklı doğum yapan varmı kafam çok karışık korkularım var.

Çok geçmiş olsun. Benim de anksiyete bozukluğum var terapi alıyorum 13 seans oldu. Faydasını çok fazla gördüm. İlaç kullanmıyorum. Doktorumla ilaç konusunu konuştuk hamilelikte kullanılabilen antidepresanlar olduğunu söylemişti. Benim tavsiyem denemediysen terapiye başlaman canım. İlaç konusunda da psikiyatri ile ayrıca görüş kar zarar hesabı yapılıp ona göre bir ilaç başlanabilir. Özellikle ilk 12 hafta temkinli yaklaşılıyor.

Önce kardiyolojiye gidip kalbime baktırcam gerekirse çarpıntı hapı isticem. Terapi konusuna gelince malesef öyle bi imkanım yok . 12 haftadan sonra psikiyatriden ilaç isticem .

Bende ekimde birakmistim bir yil tedavi görüp panik atak icin, ara ara kaygilar ve ataklar geliyor ama kontrol etmeyi ogrenmek icin terapi almistim o ise yariyor.
Bence ilactan once nasil bas edeceginize yonelik terapi alin. 4 seans bile gitseniz ogretirler yonetmeyi.
Ozellikle atak geldiginde 4e sayana kadar nefes cek 4 e sayana kadar tut ve 6 ya sayana kadar ver bunu deneyebilirsiniz
İnşallah ataksiz saglikla atlatiriz gebeligimizi

Ben ilk gebelikte kullandım selectra 25 sonra 50mg ama ikinci gebelikte şükür kullanmadım son haftalarım. Kızım gayet sağlıklı 6 yaşında çok zeki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…