Gebelikte aşırı bulantı, ne yaptıysam durmuyor

Kirazxyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2019
1.374
1.767
133
Gebelikte 7. Haftadayım arkadaşlar 10 gündür öyle çok bulantım var ki artık dayanamıyorum. Gün içinde defalarca kusuyorum kusmaktan boğazım tahriş oldu, canım yana yana bi şeyler yemeye çalışıyorum onlardan da midem bulanıyor. Bulantı 5 dakika bile rahat vermiyor. Canımdan bezdim artık. Dün acile gittim serum yemeye. Doktor içine zofran kattı. Bilenleriniz vardır bulantı ilaçlarının en güçlüsüymüş. Hiçbir faydası olmadı. Eve gider gitmez banyoya koştum. 5 dk bile rahatlatmadı. Bu durumda olan var mı hangi ilaçlar iyi gelmişti size ben artık dayanamıyorum

Ya başka bir sıkıntınız var hamilelik dışında ya da yaşadığınız şey psikolojik diye düşünüyorum. Haftanız itibariyle bulantılarınızın yeni başlaması lazım siz baya kötü durumdasınız çünkü. Safra kesenize falan baktırabilirsiniz

Bende ayni durumdan 2 gün hastanede yattim ama bana zofran ve dramamine iyi gelmisti .. sizde sanki baska bisey var gibi geldi bana daha cok erken dönemdesiniz cünkü ..

Gerçekten kötüyüm acile gitsem bakarlar mı acaba safra kesesine yada karaciğere

Bende ayni durumdan 2 gün hastanede yattim ama bana zofran ve dramamine iyi gelmisti .. sizde sanki baska bisey var gibi geldi bana daha cok erken dönemdesiniz cünkü ..
bugün 7+0 yani 8. Haftaya girdim galiba bana da başka bir şey var gibi geliyor bu ilaç herkese fayda etmiş bana nasıl etmez aklım almıyor

Şaşırdım canım genelde doktor üçü gecerse kusma bıraz dıkkat etmenı ıster. Benımde senın zamanlarındanda erken baslamıştı kusma ama gunde bır keree yasıyordum. Bulantı rahat edememe hala devam edıyor suan bende ama kusma durdu. İnşallah atlarız bu durumu hayırlısıyla kucagımıza alırız evlatlarımızı. İnan ınsanda psikoloji kalmıyor. Allah kolaylık versın

Ahhh ahhh... ana olmak zormus diyecen sen de.
Ben de senin gibiydim bulantim aglatiyordu beni,yiyemiyordum,icemiyordum. Her sey koktu... agliyordum Allahim yardım et gecsin diye. Acik havada durmak iyi geliyordu bana. Dr zofer 8mg verdi. O da 2 3 saat durdurdu. Sonra yine bulanti,koku hassasiyeti. Gel zaman git zaman hafifledi,18.haftadayim yaklasik 10 hafta cektim boyle. Simdi sadece sabahlari oluyor bir de parfum duyarsam bir yerden... Allah yardimcin olsun. Tuzlu cubuk kraker ve leblebi dene. Ve acliktan da bulanti olur. Imkanin varsa acik havada kahvalti falan yap,ben bi ara bizim evin oradak pastanede kahvalti yapiyordum. Aksamlari da corba. Psikologa da gittim,istemedigim bir gebelikti bundan olabilir vikvik dedi bir ise yaramadi. Dr.da bulantim cok desen de baska bir ihtimal aramiycaktir buyuk ihtimalle. En son care hastaneye yatmak 3 5 gun serumla durmak. (Bi ara aciller benimdi)

6.haftadan sonra ogurmelerim basladi. Bir haftaya kalmadan gunde 3 kere kusarken buldum kendimi. 4.ayim doluyor cok sukur ve bugun acaba kesildi mi diye bulanti ilacimi icmedim ve midem bosalana kadar cikardim. Kullandigim ilac disinda tuzlu cubuk kraker vs hic etki etmedi bende. Insallah gecer de gebeligin tadini cikartiriz

Çok geçmiş olsun canım, daha önce bu durumu yaşamadım fakat yaşayanlardan duyduğum kadarıyla uyanır uyanmaz 3 5 tane leblebi ağza atıp biraz su üstüne hemen doktorun önerdiği mide koruyucu Bi doktorun tavsiyesiymiş onada. Umarım sende işe yarar

Çok üzüldüm yazdıklarına. Bende de aşırı bulantı var 7/24 saat kesintisiz. 6. Hafta başladı. Ve günde 7-8 kez kusuyorum. Zofer kullanıyorum 4 mg günde 2 kez. Biraz kusmayı durdurunca yemek yiyebiliyorum su bile durmuyor içimde susuzluktan mahvoldum. Bizim gibilere hiperemezis gravidarum teşhisi konuluyor. Durumunu merak ediyorum yaz lütfen olur mu

Merhaba canım. Benim 3. Gebeliğim şuanda 7. Haftadayım. İlk gebeliğimde 14. Haftaya kadar hep kustum. Senin gibiydim. Bunun psikolojiyle hiç alakası yok. Yaşın daha küçük tahminimce. İlk gebeliğinse daha da şiddetli oluyor bulantı ve kusma. Ben ilaçla geçirememiştim. Hatta hastanede bile yattım bir hafta ama hiçbir faydası olmadı. Sadece sabah yataktan kalkmadan tuzlu peynir çubuk kraker ve beyaz leblebi gibi şeylerle içini batırabilirsin. Gün içinde beyaz leblebide iyi geliyor ama bunun kesin bir çözümü asla yok. Üzülme sakın elbette geçicek ama biraz daha zamanı var. Sabretmekten başka çaren yok. Onu kucağına alıcağın günü düşününce birazda olsa yatıştırır seni.

Hatta bu olayın bir adıda var. Hiperemez gravidarum. Araştırabilirsin.Hamilelikte aşırı bulantı ve kusma. Çaresi ve nedeni hala bulunamamış.

Ben de böyle 3 hafta geçirdim. Kusmuyordum eme sürekli bulantı, hep yutağımda bekliyor gibi kusmuk. Şimdi çok daha azaldı. Pozidox verdi doktorum, günde 2 kez tok, onla biraz rahatladım. İlaç değil zaten, tamamen bitkisel, zencefil ve b vitaminiydi sanırım. Bitti mi? Hayır. Ama yaşayabilir hale geldim.

Canım evet bana da hiperemezis teşhisi kondu bugün 5. Günüm hastanede su bile içemiyorum kabızlık başladı. Hastane de fayda etmiyor sadece fiziken toparlanabilmem için sürekli serum verdiler. Daha yatacakmışım. Çok zor Allah yardımcımız olsun.

Arkadaşlar hastanede yatıyorum ve çok halsiz olduğum için yazamadım hepinize ama hepsini okudum çok sağolun. Tüm tahlillerim yapıldı ama farklı bir problem çıkmadı. Hiperemezisim. Yani aşırı bulantı kusma hastası. Bugün hastanede 5. Günüm tedaviler bile işe yaramıyor yalnızca serumlar vücudunu toparlamanı sağlıyor. Dün 6 defa kustum doktor daha kalmam gerektiğini söyledi bi süre daha hastanedeyim. Bi arkadaş yazmıştı üstte evet yaşım henüz 24 ve kilo olarak zayıfım bunun etkisi de çok. Çok zor bi şey gerçekten yaşamayan bilemez Allah hepinizin yardımcısı olsun benim de olsun inşallah.

Allah yardımcın olsun çok zor gerçekten. Bir bitse de hamilelik bu eziyetten kurtulsam diyorum. Millet tadını çıkarır aşerir ben elimde kusma poşetleriyle gezerim veya gün boyu klozet başındayımdır. Çok zor gerçekten.

Öncelikle umarım bulantıların bir an önce biter ve umarım tek sebebi gebeliktir. Bu arada konudan hariç sanırım bi kızın olacak :) benım butun kız bebek doğuran arkadaşlarım senin gibiydi sürekli serum yedıler kusmaktan. erkek bebek doğuranlarda öğürme bile olmadı. sadece tahmın

Arkadaşlar bu konuyu açmıştım ve gerçekten çok kötüydüm sağolsun bi sürü arkadaş güzel dileklerde bulundular. Benimle aynı durumda çok kişi varmış. Bi nebze de olsa yardımcı olmak istiyorum. İki üç gün önce yine kusmaktan bitap bi halde acile gitmiştim. Doktor bana prilam dr adında bi ilaç önerdi. Akşamları uyumadan önce iki tane ye üç gün içinde fayda görüyor hastalar dedi. Ben ki zofer kullanmış bulantısı hiç geçmemiş insanım yine de ne olur ne olmaz deneyeyim dedim. Bugün ilacı kullandığım ikinci günüm ve gerçekten faydası oldu. Bir de ilaç reçeteyle satılan SGK nın karşıladığı bi ilaç zofere göre çok daha uyguna geldi bana. Burda benim gibi bu çok zor durumu yaşayanlara inşallah ufak da olsa bi fayda olur.

Merhaba;
Hamileliğimin 12. haftasındayım bulantılarım çok fazla oluyordu ne yesem çıkartıyordum doktorum mide bulantıların için onzyd verdi 3 paket kullandım şimdiye kadar çok zor durumda olmadıka içme dedi doktorum bıraktığım anda kusuyorum acaba bebeğe zararı olur mu yardımcı olmurmusunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…