Gebelikte aşırı bulantı, ne yaptıysam durmuyor

Bende de bulantı aşırı vardı günde 4 kez çıkarıyordum desem yeri var doktoruma söyledim hap yazdı aç karnına 2 kere alıyorum rahatlattı beni baya hap adı veriliyor mu bilmiyorum ? , bu bulantı iyi değil sürekli Kasıklarımızı kastığımızdan kese etrafında kanama alanı olabilir falan dedi doktor önlem aldık kendimizce , bence kadın doğum doktoruna git ona söyle aciller bana güvenli gelmiyor

Kızlar ben de zofer kullanıyorum. Yani yapacak birşeyim yok. Midem berbat durumda. Ama ilk iki aya göre daha iyiyim.

Bende sizin gibiyim 6. Haftamin sonundan beri kanama oluyorum simdilerde azaldi 7. Haftam bitti bulanti kusma Allahim yardimcimiz olsun.. ne yersem tutmaya calisiyorum uzanarak midemde kalsin diye cabaliyorum. Bir bucuk aydir dusuk tehdidi var diye yataktan kalkmiyorum.. artik wc ye gidecek dermanimda kalmadi.. bir yiyorsam bir kusuyorum doktorum zofer 8 mg verdi ama hastanede yattigim icin esimle konistular.. yan etkilerini okudum.. iyice bozuldum.. kizlar nolur siz napiyosuniz bisey soyleyiniz ne kullaniyosunuz kac mg ini? Tam geldi bayramada bayramdan sonra kontrolum var.. nasi dayancam bilmiyorum.. sizdede bilekler ayak eklemleriniz bacaklarinizda agri oluyor mu? Ayaklarda ve ellerde yanma hissi..

Benimde erken baslamiştı bulantım 2,5 haftalikken ve 5 ay kustum..olsun yeterki bebisin sağlıklı olsun

Bunu yaşamak žorundayiz malesef. Ben katı şeyler yiyerek hafifletmeye çalışıyordum

Canım o ilacı bilmiyorum İnan inşallah zararı yoktur ilaç kullanmamak en iyisi ama işte elimizden gelmiyor maalesef çok zor bi dönem

Canım kadın Doğum hastanesinin aciline gittim yani bakan doktorların tamamı kadın doğumcu zaten

Canım merhaba sen de benim gibi çok kötü oluyorsun galiba bana zofer fayda etmedi en son dr prilam diye bi ilaç kullandım ama onla da iki gün iyiydim üçüncü gün yine aynı bünyem alıştı galiba ben ilaçları bıraktım artık hiçbiri fayda etmiyor bari zarar vermesin diye. Canım ben de günlerce hastanede yattım İnan nasıl zor olduğunu biliyorum ama yiyip yatıyorum demişsin yürümek bulantıya iyi geliyor elinden geldiğince açık havada o olmazsa evin içinde yürü yemek yedikten sonra, ayağımı soğuk suya koymak beni rahatlatıyor çünkü ayağımda ve elimde hep bi yanma hissi var bunu da bir dene lütfen, bir de eğer Boğazın çok hassas değilse ben buz emiyorum küçük küçük parçalarla beni en çok rahatlatan o oluyor. İnşallah bunların faydasını görürsün.

ya Allahim hep yardimcin olsunn inan moralim cok bozuk.. elim ve ayagim benimse yaniyor duvarlara tirmaniyom resmen. Ya kanama olmiyim diye Zofer verdi 8mg bir bas agrisi kulaklarimda cinlama yapiyor.. ucuncu hapta bunye alisti onada tepki vermiyo.. bugun ilaci ikiye boldum aldim.. Ayağa kalkamiyorum ayaklarimda derman yok . Doktor 50 gundur yatak istirahati vermisti. Ondan vucut alisti.. kalkinca kalp catpintim oluyo oda midemi harekete geciriyo.. ayaklaninca kus... su icince kus.. sag yanimdan soluma doniyim otuz saat derin nefes telkinle onlemeye calisiyorum.. kucuk buz denicem.. suyumu zaten dolaptan soguk icwbiliyorum digerlerin tadi berbat geliyo... ya bakalim ne zamana kadar boyle olucak..

Allah yardımcın olsun yaşamayan bilemez cidden çok zor ben 7 kilo verdim bir ayda şimdi 46 kiloyum düşün. Ama eğer düşük riskin yoksa şimdi, gerçekten yürüyüş çok önemli ben zaten bir şey yiyemiyorum hep meyve. Ama bir parça şeftali bile yesem evde turlar atıyorum. Ayağı soğuk suya koymak ve buz emmek bunları yap inşallah biraz rahatlarsın. Moralinin bozuk olmasını çok iyi anlıyorum ben de defalarca ağlama krizi geçirdim geçsin bitsin artık diye ama mutsuz olmak daha kötü yapıyor güçlü olmaya çalışıyorum. Allah yardımcın olsun

Ben 69 kilodaydim 63 ucum suanda .. daha 12. Haftamdayim. Esime soyledim dolaba su koydu buz olsun diye.. dusuk riskim var teyzesi.. bebeklerim ikiz teyzesi..tup bebek tedavisiyle oldu sukur ilk denememdi agrili bir surec mart ayindan beri devam ediyor.. Yarabbim gucenmesin diye dua ediyorum bol bol.. agliyorum ama icime kimse uzulsun istemiyorum.. dik durmaya ozen gosteriyom.. dusuk tehdidi var evet.. 90 gundur progestab kalcamdan vuruluyorum heryerim sis.. yatsam yatamiyom kalksan halim yok kalkamiyorum.. zofer ictim sabah 8mg kirdim yarisini ictim.. bi nebzede olsa iyiyim telefona bakabiliyorum.. Yardimci oldugun icin minnettarim sana..

Bende 6. Haftdan 15. Haftaya kadar aralıksız çektim bu bulantı illetini . Bende bir kaybımdan sonranokduğu için hem ağlıyordum acımda hemde günah olcak diye dik durmaya çalışıyordum .
Ama bir önceki yorumde arkadaşım dediği gibi ortam değiştirmek bana çok iyi geliyordu .
15. Haftada sadece sabahları kaldı 20. Haftada tamamen geçti elhamdülillah.
Bu süreçte 5 kilo verdim .
Ve 5 kiloyu çok zor geri aldım .
Şuan 30 haftalığız +3 kilodayım

Rabbim evlatlarımızı sağlıkla kuxağımıza almayı nasip etsin

Allah yardımcın olsun canım hurma rahim kaslarını kuvvetlendiriyormuş yiyebilirsin her gün ye düştüğün önüne geçer belki benim de 10. Haftam Rabbim bebeklerimizi sağlıkla bize bağışlasın inşallah

Bi soru sorcam size saglik ocagi 12. Haftada vitamin d baslasin diye ilac verdi bana 7. Hafyada kanama oldugum icin daha gidip soramadim tamda bayrama denk geldi.. sizde basladiniz mi?? Naptiniz ne kadar kullandiniz???

12.geldiginde saglik ocagida vitamin d yazmis, 16. Haftada demir takviyesi. Ben ozel hastaneye gittigim iciin boyle bi bilgilendirme yapmadilar bide ilk gebeligim acemiyim.. vit d kacinci haftanizda basladiniz? Damla seklinde nasil alinacaginida yazmis ilacin ustune vermeden ama kac gun kullanacagimi yazmamis.. ben guvenip kullanamadim.. 12. Haftami 4 gun gecti,, siz naptiniz ? Bilenler biseyler yazabilir mi???

Merhaba, bende Temmuz ayının 5 inde kürtaj oldum... 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için... Doktor 3 ay korunun sonra korunmayı bırakın dedi... sizin mesajınızı gördüm 3 ay mı korunmalıyım ? yardımcı olur musunuz bana

Reactions: H E
Bu duruma maalesef cok çare yok ilk 4 ayim hep mide bulantisiyla gecti. Bozdolabi kokuyordu bana asla acamiyordum. Buzdolabunini acmamak adina disardan pogaca vs alip oyle gecistiriyordum hatta günümu. Ama 4 ay sonra kendiliginden gecti yok oldu hatta. Meger sacsiz bi bebekmis benimkisi ondan devam etmemis ne mide yanmam oldu ne de mide bulantim sonrasinda

Merhaba canım ben 13 Kasım 2018 de kürtaj oldum . Doktorum sadece 1 regl bekle dedi . Kürtajdan sonra 35. Gün regl oldum. Ve tekrar başladık . O ay kimyasal gebelik geçirdim doktorum korunmamaya devam et dedi. ( eğer erken gebelik testi yapmasaydım kimyasal geçirdiğimi anlamayacaktım bile çünkü regl günü regl oldum .)
13 şubat 2019 da yeniden hamile olduğumu öğrendim.

Yani ben doktorumun iznşyle korunmadım . Tercih senın canım. İnşallah sende hemen evladına kavusursun ♥

Bi soru sorcam size saglik ocagi 12. Haftada vitamin d baslasin diye ilac verdi bana 7. Hafyada kanama oldugum icin daha gidip soramadim tamda bayrama denk geldi.. sizde basladiniz mi?? Naptiniz ne kadar kullandiniz???
Ben 6 haftalık hamileyken kan tahlili yapıldı.D vitamini düşük çıktı.Multivitamin alıyordum zaten doktor ek d vitamini sprey verdi bana.Hamileliğimin başından beri kullanıyorum ben.Her ay sağlık ocağında tahlil yaptıracakmışım duruma göre keserler herhalde.İlk hamileliğimde hiç vitamin kullanmamıştım.

Çok teşekkür ederim cevabınız için benim doktorum gebeliğin büyüktü dedi 9 hafta 3 günlükken alındı yavrum benden ama çok araştırdım 1 ay yeterli diyen de var hiç korunma diyende var ne yapacağımı bende şaşırdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…