- 13 Mart 2016
- 358
- 198
- 18
- Konu Sahibi pegasus2304
-
Stres yapmıyorumda büyümez inşallah.. Geçen ki kontrolde yoktu.. Detaylımdada sorun yoktu.. Normali 5 mm miş zaten.. Bir daha ki kontrole söylerim doktora malum devlet hastahanesi yeri geliyo hastayı bile hatırlamıyorlar ya sen hatırlatmadıkça..Doktor onemli degil dediyse daha kurcalama bence. Suan yaptigin stres daha zararli.
Büyüyüp büyümediğine baktırırım bir daha ki kontrolde.. Devlete gidiyorum ben hatırlatırım doktora artık.. 1 mm cik büyümüş.. Tekrar büyümemesi temennim.. Erkek bebeklerde okuyormuş daha çok kızlardada ama daha az..arkadaşım bunları kafana takıp hamileliğini zehir etme.. doktorlarda zaten önemli değil demiş.. sonuçta doğuma kadar yine ultrasona gireceksin problem olursa söylerler..
netten de fazla araştırma orda hasta değilsen bile ölüme yakın çıkıyorsun zaten.. boşu boşuna doğmamış çocuğa don biçme hem öyle bile olsa çözümü varmış ..
Stres yapmıyorumda büyümez inşallah.. Geçen ki kontrolde yoktu.. Detaylımdada sorun yoktu.. Normali 5 mm miş zaten.. Bir daha ki kontrole söylerim doktora malum devlet hastahanesi yeri geliyo hastayı bile hatırlamıyorlar ya sen hatırlatmadıkça..
Bende öyle yapıcam doğduktan sonra kontrol ettircem.. Anne karnında doğumdan öncede düzelebiliyormuş.. Doğduktan sonrada ilaçsız tedavisiz düzelebiliyormış.. İleri vakalara ilaç yada ameliyat oluyormuş.. 2 doktorumun ikiside önemli değil dediler. Normalde böbreklerin çapı 5 mm miş sanırım.. Biri 1 mm büyülSters yapma canım benim bebeğimin böbrekleriidrar kesesiyle çok yakındı doğumdan hemen sonra röntgen çekildi üç ay arailr dörtkere çekildi sanırım zamanla arasındaki mesafe açıldı vr normale döndü.sen doğumdan sınra cocuk doktoruna hemen söyke kontroller baslasın
Özele gitmem gerek yok.. Rutin kontrollerde ultrasonda bakarlar zaten canım..Zaten 31. haftanız. İlk aylar olsa 1mm. büyük bir birim ama şuan doğsa yaşayacak bir bebek için 1 mm. o kadar da önemli değil. Zaten önemli olsa doktor müdahale ederdi. İlla ki içim rahat etsin diyorsan özel hastaneye de bir görün ama onlar da sırf kazanmak için olmayan şeyleri sorun gibi yansıtıyorlar.
Büyümez inşallah.. Siz tedavi mi oldunuz peki.. Nasıl bir süreç izledinizDert etme 6 mm kucuk bir deger. Benim oglumda da vardi ve doguma girdigimde neredeyse 20 mm olmustu. Dogduktan sonra zamanla duzeliyor. 3 aylikti tamamen normale donmustu. Doktoruna guven. Gereksiz stres yapip kendini ve bebisini uzme
Canım içini ferah tut bir şeycik olmaz. Bu çok sık karşılaşılan bir şey ve bir çok durumda da doktor önemsemeyip insanları bilgilendirmiyor bile. ancak bazen çok detaycı doktorlar ya da hastanelerde bunlar söylenebiliyor. Benim çok yakın tanıdığım birinde aynı şey oldu. Doktoru da demiş: olabilir bunlar olmazsa bile doğumdan sonra düzene girer o da olmazsa ilaç en son ameliyat. Aileler korkuyor tabi bu olasılıklara bile. Onların doğuma kadar normlin üstü kaldı. Doğumdan sonra kendi düzeldi. Maşallah şu an bir şeyciği yok30 haftalık hamileyim..yükleme sonrası gebelik şekeri oldupunu öğrendim.. Geçen hafta diyetin yanında insüline başlandı.. Dün kontrolüm vardı.. İnsilün dozu akşamları 14 üniteye çıkartıldı.. Kadın doğumada ultrason için gittim.. Orda yapılan ultrasonda oğlumun sol böbreğinin pelvik ap çapı 6 mm yazıyordu.. Doktora sordum önemli değil dedi.. Özeldeki doktoruma msj attım o da şimdilik önemli değil dedi.. İnternetten baktım erkek bebeklerde daha sık oluyormuş. Üreme organlarının geliştiği dönemde.. Doğuma kadar düzelende oluyormuş.. Ama doğduktan sonrada ultrason çektirmek gerekir diyolar internette düzelip düzelmediği için.. Eğer düzelmezse antibiyotik tedavisi oluyormuş.. İleri vakalarda ameliyat falanda olan oluyormuş.. Başına bu durum gelip düzelen oldu mu.. Bilgiye ihtiyacım.. Normalde böbrek çapları 5 mm normaliymiş.. Benim bebeğimde 6 mm çıktı.. Umarım büyümez ve kendiliğinden düzelir.. Yardımlarınız ve bilgi aktarımınız için şimdiden teşekkürker..
Amin sağolun.. Benimki 1 mm büyümüş.. Temennim büyümemesi..Canım içini ferah tut bir şeycik olmaz. Bu çok sık karşılaşılan bir şey ve bir çok durumda da doktor önemsemeyip insanları bilgilendirmiyor bile. ancak bazen çok detaycı doktorlar ya da hastanelerde bunlar söylenebiliyor. Benim çok yakın tanıdığım birinde aynı şey oldu. Doktoru da demiş: olabilir bunlar olmazsa bile doğumdan sonra düzene girer o da olmazsa ilaç en son ameliyat. Aileler korkuyor tabi bu olasılıklara bile. Onların doğuma kadar normlin üstü kaldı. Doğumdan sonra kendi düzeldi. Maşallah şu an bir şeyciği yok
Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
benim erkek. kardeşimin eşinin kızı ve cok yakın arkad. kızında böbrek büyümesi var dediler. ark. ki 4 yaşında oldu- bizimki 2 yaşına girecek. mşşalah hiç sorunsuz doğdular ve böbrek sorunu da yaşamadılar.30 haftalık hamileyim..yükleme sonrası gebelik şekeri oldupunu öğrendim.. Geçen hafta diyetin yanında insüline başlandı.. Dün kontrolüm vardı.. İnsilün dozu akşamları 14 üniteye çıkartıldı.. Kadın doğumada ultrason için gittim.. Orda yapılan ultrasonda oğlumun sol böbreğinin pelvik ap çapı 6 mm yazıyordu.. Doktora sordum önemli değil dedi.. Özeldeki doktoruma msj attım o da şimdilik önemli değil dedi.. İnternetten baktım erkek bebeklerde daha sık oluyormuş. Üreme organlarının geliştiği dönemde.. Doğuma kadar düzelende oluyormuş.. Ama doğduktan sonrada ultrason çektirmek gerekir diyolar internette düzelip düzelmediği için.. Eğer düzelmezse antibiyotik tedavisi oluyormuş.. İleri vakalarda ameliyat falanda olan oluyormuş.. Başına bu durum gelip düzelen oldu mu.. Bilgiye ihtiyacım.. Normalde böbrek çapları 5 mm normaliymiş.. Benim bebeğimde 6 mm çıktı.. Umarım büyümez ve kendiliğinden düzelir.. Yardımlarınız ve bilgi aktarımınız için şimdiden teşekkürker..
Sağolun.. Bir arkadaşta şeker çıktı bende gebelik şekeri ondan olmasın diyo ne alakaysa.. Sizdede şeker varmıydı pekiBenim bebeğim de de olmuştu . Kız benimki. Dr doğumdan sonra bi USG çeker bakarız demişti. Doğumdan ne kadar sonra gittik net hatırlamıyorum ama çok beklemeden gidip USG cektirdik geçmişti hiç dert etme çok çok nadir devam ettiğini duydum büyümenin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?