Gebelikte bebeğin sol böbrek ap çapının 6 mm çıkması..başınagelen varmı bilgilerinize ihtiyacım var

pegasus2304

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2016
358
198
18
30 haftalık hamileyim..yükleme sonrası gebelik şekeri oldupunu öğrendim.. Geçen hafta diyetin yanında insüline başlandı.. Dün kontrolüm vardı.. İnsilün dozu akşamları 14 üniteye çıkartıldı.. Kadın doğumada ultrason için gittim.. Orda yapılan ultrasonda oğlumun sol böbreğinin pelvik ap çapı 6 mm yazıyordu.. Doktora sordum önemli değil dedi.. Özeldeki doktoruma msj attım o da şimdilik önemli değil dedi.. İnternetten baktım erkek bebeklerde daha sık oluyormuş. Üreme organlarının geliştiği dönemde.. Doğuma kadar düzelende oluyormuş.. Ama doğduktan sonrada ultrason çektirmek gerekir diyolar internette düzelip düzelmediği için.. Eğer düzelmezse antibiyotik tedavisi oluyormuş.. İleri vakalarda ameliyat falanda olan oluyormuş.. Başına bu durum gelip düzelen oldu mu.. Bilgiye ihtiyacım.. Normalde böbrek çapları 5 mm normaliymiş.. Benim bebeğimde 6 mm çıktı.. Umarım büyümez ve kendiliğinden düzelir.. Yardımlarınız ve bilgi aktarımınız için şimdiden teşekkürker..

Çok net bilgim yok ancak sonra küçülebildiğini biliyorum. Konunuz yukarıda kalsın diye yorum yapıyorum. İçinizi ferah tutun. İnşallah sağlıkla alacaksınız bebeğinizi kucağınıza.

arkadaşım bunları kafana takıp hamileliğini zehir etme.. doktorlarda zaten önemli değil demiş.. sonuçta doğuma kadar yine ultrasona gireceksin problem olursa söylerler..
netten de fazla araştırma orda hasta değilsen bile ölüme yakın çıkıyorsun zaten.. boşu boşuna doğmamış çocuğa don biçme hem öyle bile olsa çözümü varmış ..

Doktor onemli degil dediyse daha kurcalama bence. Suan yaptigin stres daha zararli.
Stres yapmıyorumda büyümez inşallah.. Geçen ki kontrolde yoktu.. Detaylımdada sorun yoktu.. Normali 5 mm miş zaten.. Bir daha ki kontrole söylerim doktora malum devlet hastahanesi yeri geliyo hastayı bile hatırlamıyorlar ya sen hatırlatmadıkça..

Büyüyüp büyümediğine baktırırım bir daha ki kontrolde.. Devlete gidiyorum ben hatırlatırım doktora artık.. 1 mm cik büyümüş.. Tekrar büyümemesi temennim.. Erkek bebeklerde okuyormuş daha çok kızlardada ama daha az..

Zaten 31. haftanız. İlk aylar olsa 1mm. büyük bir birim ama şuan doğsa yaşayacak bir bebek için 1 mm. o kadar da önemli değil. Zaten önemli olsa doktor müdahale ederdi. İlla ki içim rahat etsin diyorsan özel hastaneye de bir görün ama onlar da sırf kazanmak için olmayan şeyleri sorun gibi yansıtıyorlar.

Sters yapma canım benim bebeğimin böbrekleriidrar kesesiyle çok yakındı doğumdan hemen sonra röntgen çekildi üç ay arailr dörtkere çekildi sanırım zamanla arasındaki mesafe açıldı vr normale döndü.sen doğumdan sınra cocuk doktoruna hemen söyke kontroller baslasın

Bende öyle yapıcam doğduktan sonra kontrol ettircem.. Anne karnında doğumdan öncede düzelebiliyormuş.. Doğduktan sonrada ilaçsız tedavisiz düzelebiliyormış.. İleri vakalara ilaç yada ameliyat oluyormuş.. 2 doktorumun ikiside önemli değil dediler. Normalde böbreklerin çapı 5 mm miş sanırım.. Biri 1 mm büyül

Özele gitmem gerek yok.. Rutin kontrollerde ultrasonda bakarlar zaten canım..

Dert etme 6 mm kucuk bir deger. Benim oglumda da vardi ve doguma girdigimde neredeyse 20 mm olmustu. Dogduktan sonra zamanla duzeliyor. 3 aylikti tamamen normale donmustu. Doktoruna guven. Gereksiz stres yapip kendini ve bebisini uzme

Dert etme 6 mm kucuk bir deger. Benim oglumda da vardi ve doguma girdigimde neredeyse 20 mm olmustu. Dogduktan sonra zamanla duzeliyor. 3 aylikti tamamen normale donmustu. Doktoruna guven. Gereksiz stres yapip kendini ve bebisini uzme
Büyümez inşallah.. Siz tedavi mi oldunuz peki.. Nasıl bir süreç izlediniz

Canım içini ferah tut bir şeycik olmaz. Bu çok sık karşılaşılan bir şey ve bir çok durumda da doktor önemsemeyip insanları bilgilendirmiyor bile. ancak bazen çok detaycı doktorlar ya da hastanelerde bunlar söylenebiliyor. Benim çok yakın tanıdığım birinde aynı şey oldu. Doktoru da demiş: olabilir bunlar olmazsa bile doğumdan sonra düzene girer o da olmazsa ilaç en son ameliyat. Aileler korkuyor tabi bu olasılıklara bile. Onların doğuma kadar normlin üstü kaldı. Doğumdan sonra kendi düzeldi. Maşallah şu an bir şeyciği yok
Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Kızım için demişlerdi doktor çok önemli değil dedi.. doğduktan sonra kalça böbrek hep bakıyorlar zaten hiç bi sorunda çıkmadı şükür.. Takma kafana

ben hamileyken luzumsuz bi dr 3 boyutlu ultrasonla bakti . bakti bakti . vah tuh cocugun ust kulakcigi delik dedi . hemen.fakultede su prof var dogunca acil ameliyat vs dedi .

kac gece uyuyamadik perisan olduk neler neler cok uzulduk. dr dr gezdik . lakin dogunca hic bir sey olmadi . çocuk kardiyologuna gittik bisi yok dedi .

demem o ki . suan karninizda yaoacak bisi yok zaten . ki gelişerek duzeliyo oyle seyler.

uzulmeyin bosa .

Amin sağolun.. Benimki 1 mm büyümüş.. Temennim büyümemesi..

Benim bebeğim de de olmuştu . Kız benimki. Dr doğumdan sonra bi USG çeker bakarız demişti. Doğumdan ne kadar sonra gittik net hatırlamıyorum ama çok beklemeden gidip USG cektirdik geçmişti hiç dert etme çok çok nadir devam ettiğini duydum büyümenin .

benim erkek. kardeşimin eşinin kızı ve cok yakın arkad. kızında böbrek büyümesi var dediler. ark. ki 4 yaşında oldu- bizimki 2 yaşına girecek. mşşalah hiç sorunsuz doğdular ve böbrek sorunu da yaşamadılar.
bize denilende çocuklar anne karnında idrara sıkışık olabiliyorlarmış. bu yüzden böbrek şiş oluyormuş.
tabii bu her bebekte aynı olacak diye bir kanun yok ama tesselli olması acısından yazdım.
bizimkiler kaç mm cıktı onu sorma bilmiyorum. yalnız arkadaşım İstanbul beylikdüzündeydı herhalde bir doktra gitti. sadece bebek organ uzuv vs.. inceleyip bir anormali varmı yok mu söylüyormuş.
randevu almak cok zor oldu demişti. istersen bana özelden yaz çünkü seni bir daha bulamayabilirim. böbrek için de. bende ark. arayıp adamın adı sanı ney öğreneyim ?
dokt. bey benim kankiye bu yaptıgnı şöyle açıklamış: doğuştan makatı olmayan çocukların doğduktan hemen sonra makat deliği açılırmış. bu eksiklikleri önceden görüp rapor hazırlıytormuş bu adam. böylece böyle bir eksikte bunu yapacak olan uzmanlarda o anda orada oluyormuş...

Sen kendine dert arıyorsun bence benimde gebelik şekerim yüksek birde oğlumun böbreklerinde sorun var denildi valla doğumundan iki hafta önce babam kaza geçirdi ve babam vefat etti bende bir hafta sonra doğum yaptımoğlum dört buçuk aylık nerdeyse bende ne şeker oğlumda da sorun var

Sağolun.. Bir arkadaşta şeker çıktı bende gebelik şekeri ondan olmasın diyo ne alakaysa.. Sizdede şeker varmıydı peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…