Gebelikte bebeğin sol böbrek ap çapının 6 mm çıkması..başınagelen varmı bilgilerinize ihtiyacım var

ben hamileyken luzumsuz bi dr 3 boyutlu ultrasonla bakti . bakti bakti . vah tuh cocugun ust kulakcigi delik dedi . hemen.fakultede su prof var dogunca acil ameliyat vs dedi .

kac gece uyuyamadik perisan olduk neler neler cok uzulduk. dr dr gezdik . lakin dogunca hic bir sey olmadi . çocuk kardiyologuna gittik bisi yok dedi .

demem o ki . suan karninizda yaoacak bisi yok zaten . ki gelişerek duzeliyo oyle seyler.

uzulmeyin bosa .
Sağolun.. Sizede geçmiş olsun.. İyi olmanıza sevindim..

Sen kendine dert arıyorsun bence benimde gebelik şekerim yüksek birde oğlumun böbreklerinde sorun var denildi valla doğumundan iki hafta önce babam kaza geçirdi ve babam vefat etti bende bir hafta sonra doğum yaptımoğlum dört buçuk aylık nerdeyse bende ne şeker oğlumda da sorun var
Sizce basit bir konumu peki..6 sene sonra 4 aşılama 1 dış gebelik ameliyatı(iç kanama geçirdim). Ardından 2 düşük. Bir rahim filmi.. Arkasından rahim ameliyatı( rahimim yapışıktı)..başarısız bir tüp bebek denemesi.. Sonra yine kendiliğşnden gebe kalıp 2,5 aylık düşük artı kürtaj..kan pıhtılaşmam var.. Ve son gebeliğimden 1 sene sonra Rabbim evladımı nasip etti.. Size basit gelebilir ama ben çok zor günler geçirdim Allaha hamd olsun yavrumu nasip etti.. En baştan beri kan sulandırıcı vuruluyorum.. İş yapmam yasak evdeyim.. 4 farklı ilaç kullanıyorum.. İnsüline 1 haftayı geçiyo başlayalı.. Ben şikayet etmem varsın evladım sağkıklı olsun.. Ona bişey olmasın.. Sizde zor şeyler yaşamışsınız hamileyken kolay değil az çok anlarsınız..doktorun Şimdilik sorun yok demeleri ürküttü ister istemez beni.. Tüm testlerim temizdi ayrıntılımda bir anda pat diye deyince ultrasonda birde bilmediğin bir şey olunca insan bilgi almak namına sormak istiyo.. birisi şekerle alakalı olabilir dedi diye şekerimi yazma gereği gördüm..neyse size iyi geceler..

Bence cok okuma, normal hem zaten dogum oncesi suyun icinde bebek bobrek hazmi az daha genis oluyor. Cogu zaman ultrasonda gorulenler dogum sonrasi geciyor boyle vesveselere kapilip hamileligini zehir etme derim. Hem simdi stresten uzak olman lazim sekerini etkiler

Bence cok okuma, normal hem zaten dogum oncesi suyun icinde bebek bobrek hazmi az daha genis oluyor. Cogu zaman ultrasonda gorulenler dogum sonrasi geciyor boyle vesveselere kapilip hamileligini zehir etme derim. Hem simdi stresten uzak olman lazim sekerini etkiler
O gün okudum sadece meraktan.. Bşrde bir arkadaş şekerle alakalı olmasın dedi ama saçma geldi bana.. Doktoruma sordum alakasız dedi.. 1 mm fark var sadece temennim büyümemesi..biliyosunuz doktorlardan laf almak zor cımbızla alcaz ağızlarından.. Bende bilgi edinmek adına konuyu açtım..

30 haftalık hamileyim..yükleme sonrası gebelik şekeri oldupunu öğrendim.. Geçen hafta diyetin yanında insüline başlandı.. Dün kontrolüm vardı.. İnsilün dozu akşamları 14 üniteye çıkartıldı.. Kadın doğumada ultrason için gittim.. Orda yapılan ultrasonda oğlumun sol böbreğinin pelvik ap çapı 6 mm yazıyordu.. Doktora sordum önemli değil dedi.. Özeldeki doktoruma msj attım o da şimdilik önemli değil dedi.. İnternetten baktım erkek bebeklerde daha sık oluyormuş. Üreme organlarının geliştiği dönemde.. Doğuma kadar düzelende oluyormuş.. Ama doğduktan sonrada ultrason çektirmek gerekir diyolar internette düzelip düzelmediği için.. Eğer düzelmezse antibiyotik tedavisi oluyormuş.. İleri vakalarda ameliyat falanda olan oluyormuş.. Başına bu durum gelip düzelen oldu mu.. Bilgiye ihtiyacım.. Normalde böbrek çapları 5 mm normaliymiş.. Benim bebeğimde 6 mm çıktı.. Umarım büyümez ve kendiliğinden düzelir.. Yardımlarınız ve bilgi aktarımınız için şimdiden teşekkürker..
Benimde gebeligimde cikti takip edilmesi gereken bir durum benim oglumun 12 ydi surekli doktorlara gidip sadece ultrasona giriyordum doğduktan 3 ay sonra kendiliginden duzeldi bol bol su ic kendine iyi bak moralini yuksek tut bu bile bebegi etkiliyor ultrasonlarini atlatma Allahin izniyle kendiliginden duzelir insallah.

Benimde gebeligimde cikti takip edilmesi gereken bir durum benim oglumun 12 ydi surekli doktorlara gidip sadece ultrasona giriyordum doğduktan 3 ay sonra kendiliginden duzeldi bol bol su ic kendine iyi bak moralini yuksek tut bu bile bebegi etkiliyor ultrasonlarini atlatma Allahin izniyle kendiliginden duzelir insallah.
Amin teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.. Siz kaçıncı hafyada öğrendiniz.. 30. Haftadayım ilk bu ultrasonda söylediler..

Ben 26. Haftada ogrendim yanlis hatirlamiyorsam bayaga ugrastim bulundugum x yerden izmire gittim doktor doktor gezdim sadece kontrol dediler ve ultrasonla baktilar siz kalbinizi ferah tutun Allahin izniyle geçer elbet benide cok korkutmustu doktorum ama Allaha cok şükür hicbir dedigi olmadi.

30 haftalık hamileyim..yükleme sonrası gebelik şekeri oldupunu öğrendim.. Geçen hafta diyetin yanında insüline başlandı.. Dün kontrolüm vardı.. İnsilün dozu akşamları 14 üniteye çıkartıldı.. Kadın doğumada ultrason için gittim.. Orda yapılan ultrasonda oğlumun sol böbreğinin pelvik ap çapı 6 mm yazıyordu.. Doktora sordum önemli değil dedi.. Özeldeki doktoruma msj attım o da şimdilik önemli değil dedi.. İnternetten baktım erkek bebeklerde daha sık oluyormuş. Üreme organlarının geliştiği dönemde.. Doğuma kadar düzelende oluyormuş.. Ama doğduktan sonrada ultrason çektirmek gerekir diyolar internette düzelip düzelmediği için.. Eğer düzelmezse antibiyotik tedavisi oluyormuş.. İleri vakalarda ameliyat falanda olan oluyormuş.. Başına bu durum gelip düzelen oldu mu.. Bilgiye ihtiyacım.. Normalde böbrek çapları 5 mm normaliymiş.. Benim bebeğimde 6 mm çıktı.. Umarım büyümez ve kendiliğinden düzelir.. Yardımlarınız ve bilgi aktarımınız için şimdiden teşekkürker..
Bizde de aynı şey oldu, bende korkmuştum aynen senin gibi, doktor da erkeklerde genelde böyle çıkıyor önemli değil demişti, doğumdan sonra Bi baktırırsınız dedi de unuttuk gitti :) Bebek çişi geldiyse öyle büyük çıkıyormuş böbrekleri

Bizde de aynı şey oldu, bende korkmuştum aynen senin gibi, doktor da erkeklerde genelde böyle çıkıyor önemli değil demişti, doğumdan sonra Bi baktırırsınız dedi de unuttuk gitti :) Bebek çişi geldiyse öyle büyük çıkıyormuş böbrekleri
İnşallah öyledir.. O sabah tuvalete girmeden çıktım evden ve çok su içmiş tim 11:30 da Ultrasona girdim.. İdrara baya sıkışık tim bebekte sıkışmış olabilir idrara.. mesanem aşırı doluydu.

Kadın doğumcun değilim ama fakülteden ve kızımın kontrollerinden aklımda kalan sınırın 10 mm olduğu idi. Zaten bı haftadan sonra ilerleme de olmaz kontrolleri aksatmayın,kafaya takmayın sağlıkla kucağınıza alın bebişinizi

Kadın doğumcun değilim ama fakülteden ve kızımın kontrollerinden aklımda kalan sınırın 10 mm olduğu idi. Zaten bı haftadan sonra ilerleme de olmaz kontrolleri aksatmayın,kafaya takmayın sağlıkla kucağınıza alın bebişinizi
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. 5mm normalmiş sanırım.. Ultrason girdikçe baktırcam her seferinde doktora hatırlatıp.. Malum devlete gidince hatırlatma dan olmuyo.. Özel muayenehanedeki doktorumada kontrole gidince baktırcam

Sağolun.. Bir arkadaşta şeker çıktı bende gebelik şekeri ondan olmasın diyo ne alakaysa.. Sizdede şeker varmıydı peki
Yok canım ben de şeker yoktu çok şükür. Bilmiyorum ilgisi varmidir inanki hiç buihtimal benim aklıma gelmedi ki olsa bile bak bende şeker yok. Hıç kendine zehir etme güzel günlerini kendiliğinden geciyor cunku

Back
X