Gebelikte bulantı :(

catlamismisir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
359
40
68
Hanımlar ilk aylardaki bulantı icin bir çözümü olan var mı? Süt ve süt yünleri tüketemiyorum, yumurta yiyemiyorum. En onemli besinler ama tiksindim galiba. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunların dışında da sadece aksam öğünüm biraz daha iyi digerlerine gore. Zorla yeyip iciyorum gun icinde. Önerisi olan var mı??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İlk aylarım sadece tuzlu kraker ve ayranla geçti ☺️

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Girme cahille münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana,yada yazık olur adabına .. Mevlana

kraker ve naneli sakiz seker ise yariyor...ilerki aylarda istahin daha acik olacak merak etme...gecmis olsun.

Allah yardımcın olsun cokk zor cok cektım ama gectı inş sennde gecer bi an önce
tuzlu kraker beyaz leblebi ii gelior

canım doktor bana premesis diye bir ilaç verdi baya hafifletiyor
ilk 3 ay süt ve süt ürünleri yumurta falan yeme
zaten bebeğin ilk 3 ay senden besleniyor tiksindirme kendini
doktorum bana zorlama kendini sonra tiksinirsen hiç yiyemezsin 3 aydan sonra başlarsın dedi
ben hala içmiyorum mesela
bulantılar için patlamış mısır (markette satılan hazırlardan) , çubuk kraker , sade soda ve tuzlu ayran iyi geliyor
yiyebilirsen limon ye o da çok iyi geliyor.
ben ilk limon yedim midem çok yandı daha sonra sadece koklamakla idare ettim
ortadan ikiye böldüm onu kokladıkça midem yatıştı

inşallah en kısa sürede atlatırsın

Kızlar merhaba
Yaklaşık 8 haftalık hamileyim son bir haftadır bulantıdan öleceğim resmen. Doktor ilaç kullanma dedi. Ama darda kalırsan metpamid falan kullanabilirsin dedi. Bir sefer çok kötü olunca metpamid aldım ama o da resmen elimi ayağımı kesiyor Saçma sapan bir hal alıyorum. Sürekli kuru şey yemekten bunaldım ne sebze ne meyve yiyemiyorum bulantıdan.
Öneriniz var mi bir de böyle kötü yapmayan başka ilaç var mi bildiğiniz??

Bas ucunda muhakkak tuzlu kraker olsun. Ilk 3 ay zorlama kendini yemek icin bebis su an senden beslenmiyor. Zorla yemeye calisipta yumurtadan falan tiksindirme kendini zorlama. Ilerki aylarda lazim olacak. Zorla yemek yemeye calisma bebis su an kanindan besleniyo merak etme. Eger ilerki aylarda olursa da doktoruna soylersin ilac veriyolar. Agir yagli yemekler yeme sakin. Az az sık sık ye. Allah sagligiyla kucagina almayi nasip etsin insallah canim.

Bas ucunda muhakkak tuzlu kraker olsun. Ilk 3 ay zorlama kendini yemek icin bebis su an senden beslenmiyor. Zorla yemeye calisipta yumurtadan falan tiksindirme kendini zorlama. Ilerki aylarda lazim olacak. Zorla yemek yemeye calisma bebis su an kanindan besleniyo merak etme. Eger ilerki aylarda olursa da doktoruna soylersin ilac veriyolar. Agir yagli yemekler yeme sakin. Az az sık sık ye. Allah sagligiyla kucagina almayi nasip etsin insallah canim.

Teşekkürler canım ama sebze falan da yiyemiyorum hiç midem alt üst oluyor Reflü Başlıyor.
Zaten az az ve sık sık yiyorum ama hep karbonhidrat yiyebiliyorum...

Teşekkürler canım ama sebze falan da yiyemiyorum hiç midem alt üst oluyor Reflü Başlıyor.
Zaten az az ve sık sık yiyorum ama hep karbonhidrat yiyebiliyorum...

Cok kilo alirsn ama oylede. Karbonhodratin bebege hic bi faydasi yok. Tavuk gogusu falan haslayip ye. Dedigim gibi ilk 3 ay zorlama kendini yicem diye.

tamam canım yarın bir onu deneyeceğim senin de aklına farklı bir şey gelirse söyle yine...

Cok agir yeme yağ falan kullanma cnm cokta zorlama dedigim gibi az ye kahvalti tarzi olur mide dolmadan birak. Arada tuzlu kraker at agzina formlardan alda bari lifli oluyo onlar hem. Cay falanda cok bulandirir. Yesil cay ic limonlu.

Back
X