Gebelikte bütçe

Ya neden gebelik sigortası yaptirmiyorsunuz? En mantıklısı oo boşu boşuna dünya para vermissiniz

Ya neden gebelik sigortası yaptirmiyorsunuz? En mantıklısı oo boşu boşuna dünya para vermissiniz

önceden yaptırmak gerekmiyor muydu onu? Şu an yapabilir miyim?
Bilmiyorum acıbadem sigortam vardı ama çok planlı olmadığı için doğum teminatı eklemedim şimdi de acıbademe gidiyorum sadece indirim alıyorum. Normal özellerden bayağı bir pahalı zaten.

henuz cok yenı ama butce sıkıntısı cekecegımızı dusundum fıyatlara bakınca.yavas yavas müslin agız bezı falan baslayayım dıger ay ıslak mencıl falan boyle ufak seylerı alayım subatta ebebekte ındırım varmıs besıkle arabaya ordan bakarım dedım

Hayır bu Hamileyken yapılıyor. Devlet destekli olduğu için uygun. Tamamlayici sigortalar kategorisinde. Diğerleri hiç mantıklı değil. Bende bakmıştım. Baştan ödeyeceğim ya hamile hemen kalamazsam vs demiştim. Sonra bunu öğrenince hamile kalmayı bekledim ki iyiki öyle yapmışım 1 bçk sene de ancak hamile kalabilmistim. 4 haftalık hamile iken yaptırdım. Sadece detaylı perinatologu karşılamadı. Onu da bağcılar'da medipolde gecerliymis arkadaşım ona da para vermedi. Ama ben anadolu yakasında oldugum iicn uğraşmak istemedim. Onun dışında 5 kuruş ödemedim. Bebeğin ilk kulak duyma göz bilmem ne muayenelerini vs bile kapsam içinde

aaa hemen arayacağım acıbadem sigortayı yarın. Sigorta şirketi ile görüşüyorum bunu değil mi?

Acıbadem yapmaz. Sigorta şirketi ile konusun demir hayat yapıyor. Onlar çalışmıyorsa başka sigorta şirketi bulursunuz.

ama benim sigortam acıbadem sigorta diye belki daha uygun olur dedim. Bir de acıbademe gidiyorum ya. Bakayım bir internetten ne yapılabilir bunu hiç düşünmemiştim teşekkürler.

Ben daha yeni hamileyim ama bi butce planlamasi yapmam gerekiyo doktor ve test ucretleri bebege alincaklar falan ay ay bolmek istiyorum.ortalama olarak testler ve bebege alinacaklar ne kadar tutuyo acaba?
Canım bende şuan hamileyim.. Çok zor bir süreç hem maddi hem manevi.. Hastane masraflarınız gittiğiniz hastaneye ve doktorunuza göre değişir.. Bebek ihtiyaçlarına gelince kesinlikle baştan her ay birşeyler alıp kenara koymakla başlayın.. Ben çoğu şeyi sonlara bıraktım en son 5 parça birşey aldım 1000 tl ödedim.. Ki bunun beşiği, bebek arabası bilmem nesi falan da var bütçenize göre değişir tabi ki ama onlara da azımsanmayacak kadar paralar verdik.. Hiç ama hiç hesap ettiğiniz gibi olmuyor.. Daha yeni kendime emzirme sütyeni, atleti, pijama falan aldım sadece bebeğin ihtiyacı olmuyor bu dönemde o yüzden yavaş yavaş indirim kovalamaya takip etmeye başlayın.. Eksikler asla bitmiyor.. Liste yaptım güya ama bakıyorum yine birşeyler çıkıyor bebişin burnunu temizlemek için bile ayrı bir alet alıyoruz yerim onun burnunu Şimdi sizin yapacağınız şey bir yerlerden başlamak.. Mesela anne bakım çantası, bebeğinize havlu, küvet, reflü yatağı, ağız mendilleri, müslin battaniye, hastane çıkışı bilmem nesi gibi şeyleri almaya başlayın bir odaya istifleyin..

pazartesi civilimde kundak müslin agız bezi önlük falan indirim var gidip bi bakıcam.e bebekten daha uyguna geliyo

pazartesi civilimde kundak müslin agız bezi önlük falan indirim var gidip bi bakıcam.e bebekten daha uyguna geliyo
Pazarlardada çok güzel müslin kumaşlar satılıyor.. Normale göre daha uygun aynı kalite.. Onlara da bakabilirsiniz.. Alıp battaniye olarak kesersiniz, ağız mendili olarak da kesersiniz ben kayınvalideme yaptırdım.. Çok güzel desenli mislinler var ama her yerde de olmuyor tabi..

bu arada evet benim sigortamı da iş yerim yapıyor. Her yıl yenilenirken yenileme döneminde benimkinde doğum teminatı eklesek ne kadara gelir teklif alabilir miyiz dedim. Kızlar hiç girme o işlerle 1 yıl önceden eklemek gerekiyor da sonra da hemen oöacak mı belli değil dedi. Ben de bu işler öyle planlı olmaz diyip salladım açıkçası.
Sizin hangi şirketten tamamlayıcınız?
Ben şimdi aradım acıbademi yarın beni arayıp teklif atacaklarını söylediler. Fiyat çok gelirse başka yerleri de bir arayayım.
Çok teşekkür ederim valla hiç bilmiyordum.

ama benim sigortam acıbadem sigorta diye belki daha uygun olur dedim. Bir de acıbademe gidiyorum ya. Bakayım bir internetten ne yapılabilir bunu hiç düşünmemiştim teşekkürler.
Yok acıbadem hamileyken yapmaz. Bu devlet destekli tamamlayıcı sağlık sigortasi. Sadece demirhayat yapıyor. Hiç yani sormayın boşa. Acıbadem Hastanesi'nde geçerli değil. Medicalpark Medicana hastanelerinde filan geçerli

hmm bana olduğunu söylediler telefonda ama dediğiniz gibi devlet destekli değildir muhtemelen yüksek bir fiyat verecektir.
o zaman mantıklı değil acıbademe gidemeyeceksem.
Doktorum orada ve benim sigortamla doğum bayağı ucuza geliyor.

Ya da sigorta şirketi ile gorustuysenz demir hayat iicn fiyat verecek olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla acıbadem sigortanın hamileyken yapılanı yok.

Ya da sigorta şirketi ile gorustuysenz demir hayat iicn fiyat verecek olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla acıbadem sigortanın hamileyken yapılanı yok.

acıbadem sigortayı aradım direk bireysel sigorta paketi oluşturduklarını söylediler gebelik başlamış olsa bile. Gebeliğin ayına göre paket oluşturuluyormuş sanırım.
Muhtemelen bayağı şişkin bir fiyat gelecek oradan. Neyse bir araştıralım bakalım.
Ayrıca internette bir sitede demir hayat fiyatlarını buldum. Evime yakın yine bildiğim doktor olan florence nightingale var. Normalde 5bin gibi ücreti varken Onu kapsayan paketi yapınca 15bin gibi bir fiyat çıktı tamamlayıcıda. Bana florence nightngale sadece doğum için 6bin fiyat verdi. Uçuk geldi o yüzden. Genelde daha yerel hastaneler için ekonomik paketleri var sanırım.

Çok masraflı bu işler napacagım hiç bilmiyorum Allah rızkını verır diyorum ben bebek arabasını aldım ilk cünkü çok pahalı ve benım aldığım araba hazıranda 900 civarı ıken aldığımda 1300 olmustu yine artar diye korktum hazır beğenmişken karar vermısken aldım (e bebek den en bebek markası pusetli travel sistem)
1 Muslın 1 nohut battaniye belkı doğum hane için isterler diye kalını aldım Mayıs bebegı çok ihtiyaç olmaz orta kalınlıkta nohut cünkü
5 Li ağız bezi 1 adet
1 tane de alttan çıtçıtlı kıyafet aldık kolsuz ismi ne bılmıyeoum ama küçük aldım galıba 0 yaş grubu gidip değiştireceğim uzun boylu olursa giyemez 50 cm (dr 56 cm e kadar yenidoğan olduğunu gördüm dedi bızım baba uzun 1.90 ona çekerse uzun boylu olabılır )
Prima 68 Li bez 50 TL göründe dayanamadım halbuki prima almayacaktım pahalı bez diye
He bırde bızımki yün patik görünce alıp gelmiş giyemeyecek gibi Mayıs sıcağında belkı hastaneden çıkarken bi kere giydiririm
Çok eksik var
Kıyafetler eldivenler (gerçi bulursam kendınden eldivenlı olanlar var onlardan alacağım eldiven düşüyormuş sık sık)
Ince çoraplar
Part yatak daha çok eksiğimiz var banyo takımları vs
Bence Doğunla birlikte sadece yenıdoğan 3 aylık 3 parça kıyafetten alsam hepsını 10-15 bine patlayacak bize gibi

En iyisi parça parça almak ben cinsiyet bılmedigim için beyazdan yana kullandım şansımı arabayı siyah aldım bakalım cinsiyet öğrenirsek detaylı da (oda 500-600 müş ücreti galıba) o zaman yavaş yavaş kıyafete girişirim diyorum bakalım kısmet

Florance paketi de demir hayatinki değil. Farkli bir sigorta o. Dediğim gibi Medicalpark ya da Medicana hastanelerini tercih edeceksiniz mantıklı. Bu arada eviniz nerede bilmiyorum ama Medical Park Göstepeden ben çok memnun ayrıldım. Her aşama da çok profesyonellerdi. Otelcilik hizmetleri de gayet yeterliydi. Doktor tavsiyesi isterseniz de benim doktorum özlem dülger di. Kendisinden de çok memnun kaldım. Hem mesleki bilgisi, ilgisi, hem nezaketi... Kadikoy Medicana da yeni açıldı çok şık görüntüsü çok havalı bir hastane ama Kadın doğumunu hiç bilmiyorum. Orada da çocuk doktorundan çok memnunum Hande hanıma gidiyoruz. Burada başka annelere de fikir olsun diye yazıyım dedim. Zaten Ali emir bebeğin ölümüne neden olan acıbadem hastanesini ben kendimce protesto ediyorum. Yeni doğum yapmıştım öldüğünde o bebek. Çok etkilendim. Hastane degil ticarethane orası

böyle demir yazıyordu ama bilemedim.
aynen dediğiniz gibi medical park medicana tercih ettiğimde biraz mantıklı yerlere geliyor.
Medicana koşuyolunda iyi doktorlar vardı sanki.
Göztepe medical park daha da yakın bana. Bakayım yani bir nolacak ki. Zaten doktorumdan çok emin değilim kafamda henüz bir şeyler şekllenmedi ve gebeliğim yeni sayılır.
Normal doğum istiyorum. Sezaryen yapmaktan çok korkuyorum son anda ah bebek dönmedi hemen sezaryene alıyoruz gibi şeyler duymak kabusum yani. Güvenemiyorum bu konuda doktorlara. Acıbadem de normal doğum doğal doğum konularında biraz daha anlayışlı diye duydum açıkçası. İş yerimde hangi arkadaşımı duysam sezaryen oluyor yani pendikte iş yerim o çevredeki özel hastanelerde. Hepsi normal diye başlıyor son anda sezaryene dönüyor. Çünkü doktorun kolayına geliyor her şey daha kontrollü oluyor.
Sırf bu yüzfen ben devlete gitmek istiyorum ama eşim covid den dolayı izin vermiyor.
Şu kesisiz dikişsiz normal doğum vaad eden özel doktorlar var bir de onlar da çok pahalı. Doğal olanı yaptırmak için zengin olmak gerekiyor inanılmaz değil mi :)
Sizin dediğiniz doktorları bir araştıracağım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…