gebelikte çatlaklar

bana bebe yağı kızarıklık, kaşıntı ve alerji yapmıştı.
doktorun verdiği krem biraz pahalı diye bebe yağıyla hallederim diyordum,
ama sonra doktorun dediğini aldım ve çok istifade ettim.
gögüste ve karında hiç çatlak oluşmadı. yanlarımda ikişer tane oldu ama. çünki karnım çok sivriydi. e artık nasıl taşısın zavallım... hamdolsun her halimize..
o kremin ismi de ptolastil gibi birşeydi.

kızlar epeydir vıchy nın çatlak kremi ve bebeyağını dönüşümlü olarak hergün kullanıyorum. Karnım inanılmaz büyüdü resmini koymaya çekiniyorum dalga geçersiniz diye:) ama çatlamadım çok şükür hem de hiçç.bence kremlerden oldu. gören beni niye bu halde dışarı çıkıyosun işe geliyosun her an doğurmıycan mı diyo:) halbuki daha çoook var. anlatmaktan ve milletin şaşırmasından bıktım.

Benim ilk hamileliğim de 37 haftalıkken doğum yaptım. Son zamanlarda artık bıkıp badem yağına ara vermiştim. O dönem çatlamalarım oluştu ama yinede az oldu. Şimdi 37. haftayı geçtiğim halde daha az çatlağım var. Gerçi esas sonuç doğumdan sonra belli olur. Badem yağını mutlaka kullanın. Genetik yapınız çok önemli ama badem yağı çatlakları azaltacaktır. Kaşınıyorsanız bolbol sürün. Kaşıntı çatlama belirtisi. Çatlaklar göbeğin altında olduğundan normalde göremezsiniz aynayla filan bakın. Ben ilkinde üstten bakıp nasılsa çatlamıyorum diye bir iki hafta ihmal etmiştim.

İkinci hamilelikte karnım daha büyük olur sanmıştım. Aslında daha bile küçük görünüyor. Erkek çocukta daha az kilolu duruyorsun. Halbuki iki hamileliğimde de 13 kilo aldım.

Ayrıca doğumdan sonra kalan çatlaklar için acnelis ve madecassol sürüyorlarmış. Uzun süre kullanımda işe yarıyor diyorlar. Emzirme döneminde kullanılıyormu bilmiyorum. İlk doğumumdan sonra deformasyon ve kilo sorunum olmadı içinizi rahat tutun inşallah hepimiz yine öyle oluruz.

Kızlar ben tatil dönüşünde 1 hafta kadar süre ihmal ettim karnımı.Oysa adanada sürekli duş alıp yağımı sürüyordum.Hatta karnım esnekti farkediyordum.

Yalnız bu hafta hem bebek büyüdü,hem karnım büyüdü hem de ben yağımı ihmal ettim.Bir kaşınıyorum ki sormayın.Sanırım ihmalin bedelini ödeyeceğim ( Ne sürsem geçmedi kaşıntı.

Günde 3 öğün nemlendiriyorum şimdi ya inşallah faydası olur da çatlamam.

darkinlife canım vazelini denedin mi?
çok kaşınınca vazelin çok iyi geliyor dene belki sende faydasını görürsün

Ya hep aklımda ama bi türlü denemedim.Aslında evdede vardı.Bugün deneyeceğim.Gerçi azda olsa azalma var kaşıntılarda.İnşallah tamamen geçirir.

kızlar benım kalcamla beraber psıkolojımde catlamıs bulunuyor

o kadar krem suruyorum ama yıne de oldu ısteee
camasırların dıkıs yerlerının denk geldıgı yerler vardır ya haaa ıste tam olarak orası catladı
esım benı camasır ızı dıye kandırmıstı ama dıkıssız camasır gıydım ve farkettım kı ben yanlarımdan baslayarak catlamısım

ınsa allah tam karnımda ve baska yerlerde olmaz
cok sık kremlenın kızlar ben gıbı catlamayın

ben çok çatlıyorum ya göğsümden sonra bu seferde karnımın altı çatladı
doğumdan sonra nasıl olacak çok merak ediyorum

benim göbeğimda maşallah şeytan kulağına kurşun ne kaşıntı ne çatla k bişe yok şimdilik ama benim de
bacaklarım çatladı yaaa o kadar şey sürdüm ama bana mısın demedi sanırım kilo aldığım için oldu

aynen ya benimde göbegimde bi şey yok bacaklarım cok kaşınmaya başladı daha catlak göremedim ama sanırım catlayacaklar yaaa

arkadaşlar cumartesi günleri saat 11:15 te startv de "anneyim ben" isimli çok güzel bir program var. orda duydum ellerinize kullandığınız el kremlerini vücudunuza da sürebilirsiniz önemli olan nemli olması" diyordu ben de o gün bugün karnıma el kremi sürüyorum kaşıntım da hiç yok çok şükür...

bende bol bepanten suruyorum ve bı kac gundur gobegımın alt kısımları kasınmaya basladı ufak ufak catlamaya basladık galıba:a015:

bu mesaj gönderileli çok olmuş ama bildiğim kadarıyla bepanten gibi kimyasal içerikli ilaçlar hamilelikte zararlı. bi doktora danışılmasında fayda var. ama bende hamileliğim bittikten sonra oluşan çatlaklrım için bepanteni kullanmayı düşünüyorum faydasını gören arkadaşlar varmış.

şuanda çok kimsenin tavsiye ettiği pahalı bi krem kullanıyorum ama nerdeyse hiç faydasını görmedim. çatlayacaksa çatlıyo.

Nette bi kaç dr un sitesinde badem yağının tavsiye edildiğini okudum ama genetiğin en önemli faktör olduğu yazılmış anne ve kızkardeşlerimizde çatlaklar varsa bu bizdede olacağı anlamına geliyomuş ani kilo alıp vermeler ve az su tüketimide etkili oluyormuş.

19 haftalık gebeyim kızlar bendede catlak yok.annmede ve kız kardeslerımdede yok hatta annem 4 cocuk dagurmus kız gıbı valla ama bende kremlenıyorum catlamayım dıye madecasssol pomat bebe yagı ne varsa eleım ne gecıyorsa nemlenmesı adına suruyom amacta o zaten derıyı nemlı tutmak .kuruyunca catlarız.bolcada su ıcmek.

bende 10 haftalık hamıleyım bugun gıttım susam yagı ve kayısı yagı aldım karısım yapıp surucem badem yagı tuylenme yapıyor cunku bende kasınmaya basladım göbusumde baya cıktı zayıf oldugum ıcın :s ınşallah catlamam annemde cok yok en azından bellı olmuo belkı bende ona cekerım:) hıc bu yagları deneyen warmıydı aranıza bana aktar dedı bunları almalısın dıe umarım kandırmamıştr:)

bende 32 haftalık hamileyim şimdiye kadar sadece gögsümde ince 2 tane çatlak oldu oda bebe yagı sürmeye başlayınca geçti inşallah başkada olmaz

Bende çatlak kremi olarak ne kullansam diyorum arkadaşlar 4. ay içindeyim ama başlamam lazım ne önerirsiniz??

ben lierac isimli bir krem sürüyorum karnıma ama benim çatlaklarım çok hemde 2. ayda başladı doktor bazı ciltler ne kullanırsan kullan çatlar demişti. şimdi sadece nemlendiremek için sürüyorum kremi çatlaklarımı engellemdi. ama başka kullanan arkadaşlarım var çok memnun kaldılar.

Ben hamileliğim boyunca neutrogenanın vücut nemlendiricisini kullandım ve hiç bir catlak olmadı gerci annemde de hiç çatlak olmamıs ama daha sonra bir arkadasıma tavsıye ettım annesinde cok fazla catlak olmasına ragmen bu nemlendırıcıyı kullanarak hiç bir catlak olmadan 9. aya geldi walla..butun kozmetiklerden de cok kolay temin edilebiliyor 450 ml şişelerde satılıyor ve fiyatı 15 tl civarında umarım sizlerinde işini görür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…