gebelikte ev temizliği nasıl yapıyorsunuz?

9. ayında banyoda temizlik için su doldururken ayağı kayıp karnının üzerine düşen ve acil doğuma alınan birinin hikayesini okudum burda. bebeğini kaybedenler topiğinde sanırım 2 senelik bir mesaj fakat hala aktif bakabilirsiniz. bebek kurtarılamıyor, doğumda çok kan kaybediyor ve doktor anneyi kurtarabilmek için rahmini almak zorunda kalıyor. şimdi bebek sahibi olması imkansız ve evlat edinmeye çalışıyor. bu arkadaşımız henüz 30 yaşında.

keşke temizlik yapmasaydı öyle değil mi?
CADIARZU

ayyy ayy olamdı işte olsa farkederdik gidipte tuzruhuyla iş yapmadık bulaşık yıkadık bulaşık deterjanına değdi elimiz çamaşır attık makineye deterjanı aldık koyduk içine yani hamilesin hasta değilsin bunuda ayıredelim normal hayatına devam edebilirsin diyor dr lar bu kadar sakınmadım tamam ağır işler yapmadım yapabilicem şeyleri kendimi zorlamadan yaptım bide kışa geldi hamileliğim bunlarıda yapmasam iyice şişerdim yavaş yavaş hareket ettim ona bakılırsa herşey zararlı yediklerimizden hangisi sağlıklı yediklerimiz çocuğa direk geçiyo bunun önüne geçebiliyomusun ha bahçen olur ekersin toplarsın yersin hamileykende yapamıcan için malesef pazarlarda marketlerde organik yazsada hormonluda çıkıyo içinden o kadar sağlıksız şey varken deterjanlaramı kaldı hem temasta etmeyebilir elin eldiven takabilirsin yani bu konu tartışalacaksa ona gelmeden sağlıksız çok şey var ve dr kntrollerinede gitiğimizde gayet sağlıklı bilmiyorum bu kadar korumak bana abartı geliyor allaha emanet hepsi onun emriyle gelicek dünyaya

dikkat edilmesi lazım tabiki saldım çayıra mevlam kayıra değil tabi ama şu örneğide ben vereyim eltim 8 aylık hamileydi hiçbir sorun yoktu bi gece sancısı başladı ve yüksek tansiyondan bebeği kaybettik gayet güzel gidiyodu hamilelği ama birden fırlamış tansiyonu bence bu allahın taktiri önüne geçemiyosun tabiki dha dikkatli olunması lazım herşeyde allaha bırakılmaz ama ne kadarda dikkatte etsen korusan kollasanda olmuyor işte allahım isteyen herkese versin bende kaydım düştüm banyoda dr u aradım kanaman varmı dedi yok dedim olunca hemen gel dedi ertesi gün gittim gayet iyi sorun yok dedi korusanda olmayınca olmuyo korumasanda rabbim sağ sağlim doğurmayı nasip etsin burdaki hamilelere :Saruboceq:

tabii ki dikkat edilnesi gerekiyor zaten biz ağır işleri yapın ağır kaldırın demiyoruz ki kimseye.. Ama kova kaldırırken değil de başka bir şekilde de olaiblirdi..Tamam onun vicdan azabı vardır keşke kaldırmasaydım kovayı diye o da çok acı bir durum başka türlü olsa kaza denirdi ama bu da bir kaza.. Bende diyorum kova kaldırmam, cam ve halı silmem bunlar istisna ama deterjanlara elimiz bile değmiyor kapları var koyuyorsun makineye viledelar var elin bile değmiyor deterjanlı suya.. Yani bu kadar kendimizi salmakta doğru değil doktorlarda ağır işler dışında normal hayatnıza devam edin diyorlar. Tabii sürekli yatmayı gerektirecek riskler hariç. Düşünsenize 9 ay hiçbir iş yapmayacaksınız ama bebek doğunca birden öyle bir yoğun hayatın içinde olacaksınız ki rahatlığa alışp sonra o sürece alışmak çok zor..

bende tam 2 aydır temizlik yapamıyordum dün birden bire temizlik yapmak geldi içimden ve çamaşır suyu kullanarak evi temizledim balkon felan yıkadım ondan sonrada sancılandım belim ağrıdı ama evim tertemiz oldu ne yapalım yaşadığımız yerler temiz olmasa birde ona kafamı takıyorum

nasıl bi üsluptur ya
ne yani eşlerimiz bize yardım ettiğinde onlarıarka plana mı atmış oluyoruz
hayat müşterektir ve özellikle hamilelik döneminde bebeğinin ve senin sağlığın için eşin sana yardım etse ne olmuş ki nekadar abartmışsın olayı
bi de diyosun ki hastanelerden çıkmadım kanamalar atlattım
bu bebeğine haksızlık değil mi

çok haklısın arkadaşım zemuszemus
yazdığın her mesajdaki her cümleye katılıyorumvereliniortak

çok haklısın arkadaşım zemuszemus
yazdığın her mesajdaki her cümleye katılıyorumvereliniortak

neyine katılıyorsun sorabilir miyim.. Bu bayan resmen herkesi zan altında bırakmış ve burada ben evimin işini kendim yaparım diyen ben ve diğer kişilere demediğini bırakmamış. Onşarda yardım alıyorlar tabiki her işi kendileri yapmıyorlar ama rutin işleri kendileri yapıyorlar evin her işini nasıl erkeğe bırakabilirsiniz ki.. Ev işi yapıyoruz diye ne kocamızı kaybetme korkumuz kalmış ne de geyşalığımız. Neymiş efendim biz kendimizi erkeklere karşı borçlu hissediyormuşuz başka yerlere kaçar diye ev işine yardım etmesini istemiyor muşuz. Biz kocalarımıza bebek veriyormuşuz 9 ay yapmak zorundalarmışş.. Pekiii bir erkeği hamileyiz kucağına çocuk vefceğiz diye bize karşı borçlandırmak illa yapmak zorundasın demek ne kadar doğru.. O olmasa o çocukta olmazdı. Bir erkeğin sevgisini de eşine evde yardım edip etmemesiyle ölçemezsiniz. Ben ve daha birçok kişi eşimizin yapacağı işe güvenmediğimiz için hemde dışarı da zaten çalışıyor onlara yapacaksın gibi emirlerde bulunmamak için bunu diyoruz kendi isteğiyle zaten birçoğumuuzn eşi çok şükür yardım ediyor ayrıca arkadaş çocuk aileyi güçlendiriyor onlara gözümüz gibi bakmalıyız diyerek aslında çocuğu yuvanın dağılmaması için bir araç olarak gördüğünü de gösteriyor bu da çok yanlış. Hiçbir erkek çocuk var diye evine bağlanmaz. Biz ne geyşacılık oynuyoruz, ne de eşimizin biiz kaybetmesinden korkumuz var... Eğitim durumumuza bile bilip bilmeden laf söylendi... Artık bu konu kapansın herkesin görüşü kendine kimse kimseyi yargılamasın kendi düşüncelerini söylesin ama ithamda etmesim lütfeen....

vallahi kızlar ben çalışıyorum. hamile kalmadan önce eşim belirli konularda yardımcı olurdu ama şimdi herşey onun üstüne kaldı. ben en fazla yemek yapıp alabilirsem toz alıyorum...
bizlerin kafası dolu kafası... önceden kadınlar güçlü kuvetli ve daha iradeliymiş.. 2 hafta önce bir denetimim vardı ve kanamam oldu streste.. düşük tehlikesi.. ve bu benim ilk gebeliğim değil ikinci. ilkini kaybettim((
o nedenle karı koca kendi arasında anlaşabiliyorsa eşler şikayetçi değilse temizliği kimin yaptığı önemli değil..
ha yapılan temizlik benim içime siniyormu hayır. ancak yapabileceğimiz fazla bişey yok. kim dik durabiliyorsa diğerinin yanında olacak. evliliğin anlamı bu değilmi zati:)))

kızlar ben hamileliğimde 8 ay boyunca çalıştım allahıma şükürler olsunki çok büyük sorunlar yaşamadım 6 aydan sonra sırtımda ve kalçamda şiddetli batma ve ağrılarım oldu ama çalışmamada rağmen hafta sonları bütün temizliğimi yapıyordum sadece cam silmedim okadar eğilip yerleride sildim ve işyerim evime uzaktı otobüsle gittim geldim ama eşim sağolsun yardım ediyordu bence hamileyim deyipte kendini naza çekiyor çoğu kadın hiç öyle davranmadım merdivenleri bile çifter çifter atlıyordum nasip kısmet olmasaydı bebeğimi çoktan kaybederdim nekadar sakınılırsa okadar kötü olduğunu düşünüyorum .

kesinlikle katılıyorum canımm
evliliğin anlamı bu işte
Eşimden Allah razı olsun koşuşturup duruyor bizim için
ikimizin bebeği bu çünkü
nefes darlığı oluyor kasık ağrısı oluyor yapamıyorum
ne yapayım
üstüne üstüne temizlik mi yapayım zaten hafta içi bütün gün çalışıyoprm
hiç de umrumda değil
yapmak isteyen yapsın valla
ben bebeğimi sokakta bulmadım
Allah onu bize emanet verdi iyi bakmamız lazım
Tedbir bizlerden takdir Allahtan
kaza deyip işin içinden çıkmakla olmuyor malesef

canım yaa içim yandı resmen içim yandı
Ne büyük bir imtihann
Allahım sen karşılaştırma ya Rabbim

yatakta sağdan sola dönemeyecek kadar ağrılarım var..37. haftadayım..bu zamana kadar eşim idare etti yapabildiği kadar..bundan sonrada temizlikçi gelecek 15 günde bir..ya da anneleriniz kayınvalideniz,kardeşiniz..yapabilecek biri varsa yapsın..şakaya gelmez bu iş.hele de son haftalarda..bişey olmaz demeyelim..allah korusun..2,5 yıl uğraştım olsun diye..ve çoğumuz benzer sıkıntılar çekmiştir..doğurduktan sonra herşeyi yaparız inşallah..bırakın evi ....götürsün..

cnm yanlış anlama ama banada doğru gelmedi bu yaklaşım trzı eşim hamilelğimden beri ne yemeğe ne de temizliğe elimi sürdürmüyor mutfaga adım atınca psikolojik sanırım midem bulanıo ve kusuyorum.10.haftanın içindeyım.bi kere kendimi tutamayıp lavoboyu det ile ovdum da demediğini bırakmadı yat sen diye kendileri istiyor yardım etmeyı onları zorlayan yok allah razı olsun walla

bence bir risk yoksa yapılmalı. işide tembelliğe vurmamak lazım suan 36 . haftamdayım evimin işini hep ben yaptım cam silmedim yere eğilmedim ağır kaldırmadım asırı kimyasalla uğreasmadım ütümü otururak yaptım . evi süpürdüm 30 dk uzattım yattım sildim yattım dinlendim vsvsvs . eşlerinde yardımı gerekli yapılamadığı zamnlarda destek almakta şart. bu özel bir dönem herkesin faklı gecebilir.

sizinle değil fikir telakkisinde bulunmak sadece tartışmak uygun ama maalesef ben bunun için uygun değilim,kendinize tartışacak uygun birilerini bulun lütfen

canım sana katılıyorum.söylediğin her cümleyi anlayarak okuduğum için katılıyorum.kimse bizi bu konuda yargılıyamaz.kimsenin buna hakkıda yok.affedersin ama bu devirde kim cocuk için evleniyor?arkadasımız biraz sorunlu ki benim üzerime saldırmış habire.sonrada cevap yazmamış.utanmış galiba yazdıklarından.gülüyorum böyle konusanlara.sende gül ki utansınlar yazdıklarından:umursamaz:

herkes bir yorum yazmış paylaşmış düşüncelerini söylemiş.ama kimseyi yargılamaya hakkımız yok ki.yorumunu yazıp çıkan arkadaslara sonsuz tesekkür.kimsenin ailesine işine yada hayatına müdahale etmeyelim lütfen.bunu geyşalık diye adlandıran arkadasıma söylüyorum ki benim ailem evliliğim düzenim kimseyi ilgilendirmez.herkes evliliğini farklı sürdürüyor.eşi ve kendisi çalısanlarda var.ben demiyorum ki illa ki kadın iş yapacak diye.ben sadece kendi düşüncelerimi söyledim alınacak gocunacak birşey yok ki bunda.diyorum ki,ben hamile kalmadan öncede işimi kendim yapardım hamile kaldıktan sonrada bu böyle devam etti.düşünce kısıtlaması varsa neden böyle bir paylaşıma giriyoruz ki?

37 haftalık hamilym.işimi kendim yapıyrm.daha şimdi koca evi süpürdüm toz aldım,uzandım sonra çamaşır attım.birazdan da pazara gidicem.doğum iznine kadar eşimle yapıyorduk.izinden sonra ben yapmaya başldm.kendimi iyi his.fazla ağırlaşmadım.belkide o yüzdendir.yinede hareketlerimin yavaş olmasına dikkat ediyorum.

Ben burada yapılan yorumlar hakkında düşüncelerimi yazdım, isteyen okuyup yorum yapar istemeyen yapmaz. ısteyen onaylar istemeyen onaylamaz. Birileri istiyo diye tekrar onların yazdıkları hakkında yorum yapmam. Yorum yapıp kaçmadım, yorumumu yaptım söyleyeceklerim bitti ve gittim. Yazdıklarım içten içe hoşunuza gitti herhalde bana ilişmeden duramıyorsunuz...

Size o arzu ettiğiniz tartışma ortamını yaratmak istemiyorum içimden gelmiyor. Agresiflik hamilelik döneminde tavsiye edilen bir davranış biçimi değil sakin olalım onun için son yazdıklarınıza yorum yapmadan bu konuyu kapatıp gidiyorum.... Yani yorum yapma gereği duymuyorum kısacası. Yazdıklarımı okuyup ne demek istediğimi anlayan anlamış zaten, anlayış farkı işte.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…