- Konu Sahibi PembePamuk
-
ayyy ayy olamdı işte olsa farkederdik gidipte tuzruhuyla iş yapmadık bulaşık yıkadık bulaşık deterjanına değdi elimiz çamaşır attık makineye deterjanı aldık koyduk içine yani hamilesin hasta değilsin bunuda ayıredelim normal hayatına devam edebilirsin diyor dr lar bu kadar sakınmadım tamam ağır işler yapmadım yapabilicem şeyleri kendimi zorlamadan yaptım bide kışa geldi hamileliğim bunlarıda yapmasam iyice şişerdim yavaş yavaş hareket ettim ona bakılırsa herşey zararlı yediklerimizden hangisi sağlıklı yediklerimiz çocuğa direk geçiyo bunun önüne geçebiliyomusun ha bahçen olur ekersin toplarsın yersin hamileykende yapamıcan için malesef pazarlarda marketlerde organik yazsada hormonluda çıkıyo içinden o kadar sağlıksız şey varken deterjanlaramı kaldı hem temasta etmeyebilir elin eldiven takabilirsin yani bu konu tartışalacaksa ona gelmeden sağlıksız çok şey var ve dr kntrollerinede gitiğimizde gayet sağlıklı bilmiyorum bu kadar korumak bana abartı geliyor allaha emanet hepsi onun emriyle gelicek dünyayanereden biliyorsunuz deterjanların bebeğinize bir zarar vermediğini,bu tip kimyasalların verdiği rahatsızlıklar insanların yüzüne bakınca anlaşılmaz.İnşallah dediğiniz gibi olmuştur ve pişman olmazsınız.Burada alınan önlemlerden söz ediyoruz size ve bebeğinize gelebilecek zarar sadece bebeğin düşmesi demek değil bunu da unutmayın
9. ayında banyoda temizlik için su doldururken ayağı kayıp karnının üzerine düşen ve acil doğuma alınan birinin hikayesini okudum burda. bebeğini kaybedenler topiğinde sanırım 2 senelik bir mesaj fakat hala aktif bakabilirsiniz. bebek kurtarılamıyor, doğumda çok kan kaybediyor ve doktor anneyi kurtarabilmek için rahmini almak zorunda kalıyor. şimdi bebek sahibi olması imkansız ve evlat edinmeye çalışıyor. bu arkadaşımız henüz 30 yaşında.
keşke temizlik yapmasaydı öyle değil mi?CADIARZU
9. ayında banyoda temizlik için su doldururken ayağı kayıp karnının üzerine düşen ve acil doğuma alınan birinin hikayesini okudum burda. bebeğini kaybedenler topiğinde sanırım 2 senelik bir mesaj fakat hala aktif bakabilirsiniz. bebek kurtarılamıyor, doğumda çok kan kaybediyor ve doktor anneyi kurtarabilmek için rahmini almak zorunda kalıyor. şimdi bebek sahibi olması imkansız ve evlat edinmeye çalışıyor. bu arkadaşımız henüz 30 yaşında.
.ben 3 senenin sonunda bebek sahibi olabildim.okadar kanamalar vs atlattım ki..hastanelerden cıkamadım.buna rağmen işimi kendim yaptım.ve de eşin senin 9 ay umrunda değilse demek ki hiç umrunda olmamış.sen sırf bebeklerin için eşini umrunda olmaktan çıkarıyorsan diyecek hiç bir lafım yok.ozaman bu yaklaşımla anlarım seni.ha ikiz ha tek bebek..ne farkeder?hepimizin ortak bir canı yokmu içimizde taşıdığımız?hepsi değerli.benim demek istediğim hiçbirşeyi anlamamışsın.benim için eşim cocuğumdan bile daha değerli.neden mi?çünkü 3 yıl boyunca beni destekleyen,cocuğum olmadığı halde hıçkırıklarla ağladığım zamanlar bana hep moral veren benim yanımda olan oydu.onu cocuğum için arka plana atamam.benim anlatmak istediğim bu.yaklaşımımı beğenmemen inan umrumda bile değil..:1closedeyes:
Nasıl yani ben anlamadım bu işi, yani koca çalışıyo diye temizlik yapmayacak diye bi şey mi var?
O zaman çalışan kadın nasıl eve gelince hem yemek hem temizlik hem çamaşır hem alışveriş hemde çocuklarla ve daha bir sürü işle ilgileniyor acaba. O kadar nazik olmasınlar her şeye yardım etsinler incileri dökülmez.
Kocama ev işi yaptırmam diyen kadınların hepside ev hanımı. Bu bir suçluluk duygusu herhalde ay kocam çalışıyor eve para getiriyor bende evin bütün işlerini üstlenip ona bi şey yaptırmamalıyım yoksa bunu yüzüme vurur. Sonra koca beni bırakırsa naparım psikolojisimi bu? Geyşalık isteği mi yoksa?
Kocam bana düşük yaptığımda ve çocuğumun olmadığı o zor süreçte hep destek oldu yanımdaydı demiş bi bayan, eee nolacaktı köstek mi olacaktı. Doğrusu o zaten bunun için ömür boyu minnet mi duyulmalı kocaya. Başka napabilirdi ki? Yapması gerekeni yapmış yani. Ömür boyu çocuğun olmasa aynı ilgiyi görecekmiydin. Hiçe saydığın ve kocan için geri plana attığın çocuk sizi bundan sonra daha da birbirinize bağlıyacak.
çok haklısın arkadaşım zemuszemus
yazdığın her mesajdaki her cümleye katılıyorumvereliniortak
vallahi kızlar ben çalışıyorum. hamile kalmadan önce eşim belirli konularda yardımcı olurdu ama şimdi herşey onun üstüne kaldı. ben en fazla yemek yapıp alabilirsem toz alıyorum...
bizlerin kafası dolu kafası... önceden kadınlar güçlü kuvetli ve daha iradeliymiş.. 2 hafta önce bir denetimim vardı ve kanamam oldu streste.. düşük tehlikesi.. ve bu benim ilk gebeliğim değil ikinci. ilkini kaybettim((
o nedenle karı koca kendi arasında anlaşabiliyorsa eşler şikayetçi değilse temizliği kimin yaptığı önemli değil..
ha yapılan temizlik benim içime siniyormu hayır. ancak yapabileceğimiz fazla bişey yok. kim dik durabiliyorsa diğerinin yanında olacak. evliliğin anlamı bu değilmi zati:)))
bu yaklaşım tarzı bana pek doğru gelmedi.zaten kendimiz yapabilsek başkasına bırakır mıyız?zaten bu güne kadar hep biz bayanlar yaptık bu işleri,ben eşimden bir kez bile yardım istemedim.ayrıca temizlik yapmak içinde evlenmedik değil mi?bende çalışıyorum o da,ikimizde eve ekmek getiriyoruz ve hamileyken bir çok şey zararlı.bi 9 ay bize yardım etseler ölmezler herhalde?zaten bütün işleri onlara bırakmıyoruz ki..ayrıca hamillelik o kadar itina isteyen zor bir süreçki,helede benim gibi ikiz bebeklere hamileyseniz kusura bakmayın ama eşimin ömründe ilk ve son olarak 9 ay bana yardımcı olarak yorulması umrumda değil.zaten bir çoğumuzun eşide yorulmamıza izin vermiyor,sağolsunlar kendileri yardımcı oluyorlar.
ayyy ayy olamdı işte olsa farkederdik gidipte tuzruhuyla iş yapmadık bulaşık yıkadık bulaşık deterjanına değdi elimiz çamaşır attık makineye deterjanı aldık koyduk içine yani hamilesin hasta değilsin bunuda ayıredelim normal hayatına devam edebilirsin diyor dr lar bu kadar sakınmadım tamam ağır işler yapmadım yapabilicem şeyleri kendimi zorlamadan yaptım bide kışa geldi hamileliğim bunlarıda yapmasam iyice şişerdim yavaş yavaş hareket ettim ona bakılırsa herşey zararlı yediklerimizden hangisi sağlıklı yediklerimiz çocuğa direk geçiyo bunun önüne geçebiliyomusun ha bahçen olur ekersin toplarsın yersin hamileykende yapamıcan için malesef pazarlarda marketlerde organik yazsada hormonluda çıkıyo içinden o kadar sağlıksız şey varken deterjanlaramı kaldı hem temasta etmeyebilir elin eldiven takabilirsin yani bu konu tartışalacaksa ona gelmeden sağlıksız çok şey var ve dr kntrollerinede gitiğimizde gayet sağlıklı bilmiyorum bu kadar korumak bana abartı geliyor allaha emanet hepsi onun emriyle gelicek dünyaya
valla sende söyleyecek her sözü söylemişsin.. Ne derdi var bilmiyorum ama kim evde ben kendi işimi yapıyorum dese bir cevap veriyor bu hanımefendi. Sanırım erkeklere karşı bir kızgınlığı var ama neden anlayamadım. Valla tamam hamilelik çok ayrıcalıklı birşey sadece kadınlar bunu yapabiliyor ama bunu asıl kocamızın yüzüne vurmak zorunda mıyız. Bak ben sana çocuk yapacağım çocuk vereceğim ben bunu başarıyorum sende mecbursun ev işine yardım edeceksin demek ne kadar doğru.. Fizyolojik olarak bnu bizim yapmamız gerekiyor ama bunu yapıyoruz diye eşlerimizi de bize borçlu çıkarmayalım lütfen öyle değil mi şekerim. Ben hamileyim diye ayrı bir kategoriye konmak istemiyorum şahsen günlük hayatıma aynen devam etmek istiyorum ayrıca alışırsam rahatlıpa yarın birgün çocuk doğunca kalk sem emzir mi dicem gecenin bir yarısı eşime kaydirigubbakcemile3 yada adam sabah işe gidecek kalk uyut mu diyeceğim.. Baştan çok salmamak lazım ama üstüne basarak söylüyorum bir tehlike olmadığı sürece... Ama boşver ben anlıyorum sorunun ne oldupunu resmen bir erkek düşmanlığı ama biz eşimi çok seviyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?