gebelikte ev temizliği nasıl yapıyorsunuz?

Ben toz aliyorum. Esim sag olsun yardim ediyor. Ama bazen tuvaleti banyoyu kendim yikiyorum. Kendi yaptigim icime siniyor ne yalan soyleyeyim:) Kimyasal kullaniyorum ama keskin olacak kadar sikmiyorum yani kokusu rahatsiz etmiyor.

asıyan sana katılıyorum ben evimde temizliğimi yapıyorum ve merdiveni bile kendim siliyorum ve çalışan bir bayanım .ama eşim sağolsun yardımcı oluyor ama benim iznim ondan daha çok ve eşim nekadar temzlik yapabılırkı ben sadece evi süpüremiyorum çünkü belim çok ağrıyor ozaman

kızlar ben 7 haftalık hamileyim sadece yemek,çamaşır,bulaşık,toz,evi silme ve evin ufak tefek alışverişlerini yapıyorum onun haricinde eşim sağolsun bana yardımcı oluyo evim öle eskisi gibi çok temiz değil ama olsun benim ve bebeğimin sağlığı için 9 ay böyle geçip gidecek.riske atmak istemiyorum bu bebek için ugraştık sonuçta her ay büyük mutlulukla bekledik çok şükür oldu.ben kendimde ağır temizlik yapacak kadar güç bulmuyorum herkes kendi bedenini iyi tanır.

hepimiz için hayırlı doğumlar,sağlıklı bebekler inşallah hepinizi öpüyorum sevgiyle kalın

Sen kendin yap canim yapabiliyorsan ama her insan her yapi ayni degil esler ise yardim ederlerse ne olacak yani..haftanin bir gunu tatilse onlar icin biz 7 gun 24 saat cocuk tasiyoruz bize tatil mi var....yazin kesinlikle anlayissizlik kokuyor anlayamiyorum seni...
sevgilerimle..

Son düzenleme:
Ben yapım gereği kimseden yardım almayı sevmem mecbur kalmadıkça. Bu eşim dahi olsa. Kimseden 1 bardak su bile istemem. Bende 7 aylık hamileyim. 1 aydır evde tadilat var ve perde tıkayıp asma işinden tutunda, eğilip yerleri bile kendim siliyorum. Daha neler neler. Hiç nazlı büyümedim ben. Naz yapmayıda sevmem, tembelliğide. Ama kocalar yardım etmeli eşlerine her konuda. Onlar dışarıda çalışıyorlarsa bizde evde çalışıyoruz. Benim 3 yaşında bi kızım var. Ele avuca sığmaz çok yaramaz bi kız, akşama kadar onun peşinde koşuşturuyorum hamile hamile, ev işi de kolay değil yapanlar bilir. Benimde akşama kadar canım çıkıyor. Bu konuda hiç müsamaha gösteremem. zaten eşinizden bişey beklemek en kötü olanıdır. Eğer içinden geliyorsa kendiliğinden yardım etmeli yoksa zorla yaptırılan işten hayır gelmez arkadaşlar.

bazı arkadaşlara hiç katılamıyorum malesef.bizim gibi bebek sahibi olabilmek için çok uğraşsaydınız bebeklerinizin kıymetini daha iyi anlayabilirdiniz.ve eşleriniz size istesenizde istemesenizde yardım ederdi.sizlerde ağır işler yaparak bebeklerinizi tehlikeye atmayın.eşler mutlaka yardımcı olmalı bana göre.en azından 9 ay kadar.bence eşlerinin yardım etmeyeceklerini bilenler yardım istemeye çekiniyor

evet hamilelik kesinlikle çok ayrıcalıklı bişey ve sadece kadınlar yapabiliyor =) ama yorum yapıp kaçtı dediğiniz arkadaş gerçekleri söylediği için sevilmiyor sanırım =) Türk kadını işte ben bilmem beyim bilir, çocuğum ne ki alt tarafı 9 ay karnımda taşıdım herşeyden önce kocam gelir... çok yazık bu düşünce tarzına... burada bahsedilen eğitim okul eğitimi değil ne köylü okumamış kadınlar çocuklarınada sahip çıkabiliyor, kocalarınada... ayrıca bence sizin kocalarınızda bi tuhaflık var insan nasıl olurda hamile karısının iş yapmasına izin verir anlamadım??? hadi kadın düşünmedi erkekte mi düşünmedi =) ama çok pardon hiçççç bişey önemli değil erkekler patron kadınlar köle burdaki zihniyet öle =))))

kesinlikle sana katılıyorum...

teşekkür ederim cnm sana aynen katılıyorum...alkisalkisalkis

kızlar bende arkadasa katılıyorum kızmayın ama cok cıddı bişy yoksa bu bence hamılelık pskolejısı tabıkı cok cıddı rahatsızlığı olmıyanlar cunkı bende 6 ayıma gırıcem esım sadece bınde bır buyuk halıları sılkeler yardım eder ama ben bırakmam çünki evdeyım hos calısıyoda olsam yınede bu kadar olmazdı arkadas haklı eskıler buyuklerımız den dınledıklerımız onların yasadıkları ama ben kıyamıyorum zaten herseyın rahatlığı var sımdı vilada süpürge derken bıtıyo

bende 7 haftalık hamileyim. 2 haftadır kendimi yorgun, halsiz hissediyorum.
eşim sağolsun yemekten,temizliğe,ütüye kadar herşeyle ilgileniyor.
işten eve gelince hemen yatıp dinleniyorum.
sadece toz alıyorum,tuvalet ve lavaboyu temziliyorum.
eşim çok anlayışlı ve çok yardımcı sağolsun.
eğer eve yorgun geldiyse iş yapma dinlen diyorum.
her bayanın bünyesi farklıdır. bazılarımız tüm ev işini kendi yapabilir, bazılarıda yapamaz.
ben bu halimde nasıl kalkıp iş yapabileyim.
erkeklerin tabi ki yardım etmesi gerekir. bir can taşıyoruz.
bulaşıkları makinaya koymak, çamaşırları asmak, elektirik süpürgesi tutmak, ve vileda yapmak erkekler için zor olmamalı.
çalışan bayanlar eve geldiğinde işlerini kendileri yapıyorsa,
bizim için zor olan bir dönemde erkeklerin anlayışla yardımcı olması gerekir.
evilik paylaşımdır.

eskilerin işi daha zordu ancak çoğu bayan evdeydi.

Son düzenleme:
walla dogurdugum gune kadar ewde tektim hemen her işimi kendim yaptım. esım arada bı supurge acıodu carsı pazar ısını halledıyodu. yapmıyacagından degıl butun gun ewde sıkılıp kendımı ıse verıyodum adama yapacak bısey kalmıyodu. aksam ewe gelıp temızlık yaptıgımı gorune zılgıtı yıyodum tabi...
pzt sezeryan oldum crs ewe geldım cuma gunu kalktım gene temızlık yaptım. malum dogum sonrası ewe bı dunya gelen gıden war kayınvalıdem ewde ama ne bı toz alınıyo ne yerlere supurge vuruluyo gene iş başa dustu ve herseyımı kendım ettım eyledım.
bu marıfetmı? hayır degıl... keske yapmasaymısım. keske hem hamıleyken hemde logusayken naz yapsaymısım benım agrım war sızım war dıye yatsaymısım. sımdı kızım ew temızlıgı yemek vs benı yeterınce yoruyo. o zamanlar tarzanlık yapıp ben ıyıyım bıseyım yok dıyıp kendımı ortalıga atacagıma nazlanıp yatıp dınlenseymısım keske...

valla daha cok yeniyim..cok zor bulduk bebisimizi,sükürler olsun simdi bizimle..
cogu sey yasak zaten ama ben tozlari aliyorum,lavobolari temizliyorum,esimde diger tüm isleri yapiyor..
yapmalida zaten..
bence olayin nazla falan ilgisi yok,Allah vermesin yapilan bir hata,bir yanlis hareket hayat boyu vicdan azabina yol acabilir,o yüzden bence tüm hamileler maksimum dikkatli olsunlar,ev isinden daha degerli seyler varmis hayatta...
herkese saglikli hamilelik diliyorumm

ben 5 aylık hamileyim.bende kendim yapıyorum.eşim yapsa bile bizlerin yaptığı gb. olmaz.eşlerimiz zaten olması gerektiği yerde yardımlarını esirgemiyorlar ALLAH razı olsun onlardan.şahsen bende eşimin pazar gününü mahvedemem zaten çok yoruluyorlar.büyük temizlik yapacağınıza orta halli yapıverin.

.[/Qsana kesınlıkle katılıyorum benım esımde aksam eve gelınce kızıyo askım kendını yorma ve kesınlıkle evdeyken elletırmez bır ısı kendı kalkar alır yapar ama SENINDE dedığın gıbı evdeyım zaten butun gun bır hafta sonu var camları bıle sıldı gecen hafta yapmayan ınsan deyıl bazı arkadaslar yanlıs anlamıs sanırım zor bulunuyo demıs bız kolay bulmadık benımde ılk gebelığım benımde canım kanım ama esımde aynı sekılde ortada bır rahatsızlık yokken durup dururken kızımı prensesımı tehlıkeye atmadan yaparım ısımı esımınde canı var calısaN bayanlar ıcın bıraz daha farklı tabı ama kızmalarına gerek yok bazı arkadasların

ev temizliği konusu büyük olay olmuş bakıyorum da :))
canım kocam, nasıl kıyarım ben ona. sabah 8de gidip gece 12de geliyor, bir pazar günü var onu da temizlik yaparak mı geçirsin beni yürüyüşe mi götürsün...
büyük temizliğe ne gerek var kızlar, elimizin altında elektrik süpürgesi vileda. haftada 1 gün 1 saatte biter bence işler. e bulaşık desen makinaya konuluyor. cam silin demiyorum gebeyiz ama hastalıklı da değiliz neticede hareket şart. kendimi iyi hissediyorum ve kendim yapmaya çalışıyorum dediğim gibi haftada 1 gün 1 saatcik. halıları falan kaldırmaya ne hacet... eşime kalsa hiç temizlik yapmayayım, ev temiz zaten. ama işte rahat duramıyorum, batıyor bana, sanki kirli gibi duruyor :)
yani demem o ki hamişler, aşırıya kaçmamak şartıyla ve kendimizi iyi hissediyorsak riskimiz yoksa hafiften temizlik iyidir, değişiklik olur hem.
kocası ilgisiz olup kalk kendin yap diyen varsa da kusura bakmasın o kocasının eşşekliği... kaydirigubbakcemile3

benim ikinci tüp bebek gebeliğim olmasına rağmen ilkj 4 aydışında işimi kendim yapıyorum çünkü eşimin yaptığı temizlik içime sinmiyor sadece ağır işleri yapar sağolsun biraz dikkat edersek zaten fazlada kirlenmiyo evlerimiz zaten riskli olduğunu bilsem varsın evim kirlensin umurumda değil önemli olan bebeğim ve benim sağlığım allah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin amin

benimde hep eşim yaptı temizligi cam kapı doap silmek ben yapmadım 9 ay diyebilirim..hafif işler yaptım.

ben hamile kaldıımda başlarda eşim yapıodu ben sadece prtalığı topluodum:))) sonra o da sıkıldı yapmaz oldu... baktım olacak gibi deil kadın tuttum o yapıo:))))) napayım deterjan kokusundan tiksiniorum... midem kalkıo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…