Gebelikte gece rüyadan korkarak uyanıyorum. Lohusalarda olmazmiydi bu durum

uguurbocegii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2020
803
324
53
29
1 haftadır sürekli gece 5 6 kere korkarak uyanıyorum endişelenmeye başladım artık lohusalardq olur diye biliyordum bu durumu ama 12 haftalık gebeyim odamdaki aynada falan birini görür gibi oluyorum dua okuyorum ama genede oluyo nasıl geçer bu durum arkadaşlar

Ayna karşısında farklı bir ayna var mı? Örneğin dolap kapağı ve makyaj masası karşılıklı mı?

Ben de hamileyken sürekli bir yerlere sıkışıp kalmalı rüyalar görüyordum nefessiz kalıyor gibi uyanıyordum. Ben doktoruma söylemiştim hormonal değişikliklerden dolayı böyle şeyler olabiliyor demişti. Artan östrojen progesteron yapıyormuş

Korkmayın çoğu hamilenin karşılaştığı bir durum bu etrafından çok aık duydum hatta bende yaşadım. Uyurken uyanamıyordum kaskatı kesiliyordum kabuslar görüyordum öldüğümü falan. Bu konuyu ebeye sormuştum hatta oda demiştiki hamileleri genelde savunmasız oldukları için kprkutuyorlar demişti. Felak naa okuyup yatın ve korkmayın takıntı yaparsanız daha çok korkuturlar. Psikolojik olarak insan kendini yönlendirebilir çünkü. Doğum yapınca geçer

Korkmayın çoğu hamilenin karşılaştığı bir durum bu etrafından çok aık duydum hatta bende yaşadım. Uyurken uyanamıyordum kaskatı kesiliyordum kabuslar görüyordum öldüğümü falan. Bu konuyu ebeye sormuştum hatta oda demiştiki hamileleri genelde savunmasız oldukları için kprkutuyorlar demişti. Felak naa okuyup yatın ve korkmayın takıntı yaparsanız daha çok korkuturlar. Psikolojik olarak insan kendini yönlendirebilir çünkü. Doğum yapınca geçer

Ebe bayağı bilimsel açıklama yapmış 🙈

Yanlış anlamayın ama zaten korkan bir insana böyle açık açık yazmak daha da kötü değil mi? Yani bende de oluyor bazen kendi adıma yazdığınızı okuyunca iyice tedirgin hissettim. Gebelikte rüyalar değişiyor ve tabii bahsettiğiniz durum da oluyor ama fikrimce biraz daha hassas olmanız gerekiyordu.

Korkmayın geçici bişey bir yanılsama yani gördüğünüz şeyler gerçek değil. Hormonlarlada ilgili olabilir. Hamileyken hormonlar yüksek olduğu için. Bende iki çocugumdada oldu hamileyken ama doğunca geçiyor yani kabustan öte gitmiyor.

Back
X