Gebelikte hastane çantası listesi ?

anqeLoyku

UtKum DünYaMa HoşqeLdİn..
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
381
0
46
Kocaeli
mrb kızlar 7 aylık hamileyim bebeğimin çantasını yavaş yavaş hazırlamaya basladım unuttuğum eksik birşeyler varmı kendim içinde neler koymam gerekiyo fuzuli gerekmicek şeyler götürmek istemiyorum bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden TEŞEKKÜRLER...

canım yeğenlerimden biliyorum , bebek eldivenini çok değiştirmek gerekiyor. ziyarete gelenler öpmese bile eline dokunuyorlar , bebek sürekli ağzına yüzüne sürüyor. alabildiğin kadar eldiven alıp sık sık değiştirmeni tavsiye ederim. sevgiler, sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah :)

teşekkürler canım ...
ben 2 tane hastane çıkışı
1 paket yeni doğan bezi
1 tane bebek bakım seti (şampuan+bebek yağı+bebek pudrası+pişik kremi+ıslak mendili+sabunu)
1 tane biberon+emzik+braun ateş ölçer
1 tane alt açma minderi
1 tane puset ve çantası + ana kucağıda var ama hangisini götürsem karar veremedim
1 tane peluş pattaniye+çorap+patik+eldiven

KOYDUM AKLIMA GELEN BUNLAR...

Merhaba cnm,

Öncelikle inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına...

Sana tavsiyem 3-4 tane zıbın al yanına bebeğin yaz aylarında doğacak ve bir adet uzun kollu 3 adette yarım ve kısa kollu zıbın alabilirsin yanına çok gerekli terlediğinde yada kustuğunda hemen değiştirirsin. Mendil al cnm bide ağız silmek için çok kusar ilk doğduğunda başka da bişeye gerk yok diye düşünüyorum...

Sanada merhaba cnm,

amin çok teşekkür ederim...saol canım tavsiyelerin için çantama hemen eklicem

canim ben yanimda 1 tane hurma ve zemzem suyu goturmustum.ilk emzirmem icin bebegimi verdiklerinde hurmayi attim agzima ayetel kursi okuyarak cignedim,azicik zemzemle islattim ve kucucuk suyundan bebegimin agzina surdum.nasil hosuna gitmisti.ilk lokmalari onlardi yani.fikir olsun die soyledim.birde bence pusettense cocugunu battaniye ile kucaginda tasi simdilik bebegini.daha yeni dunyaya geldi ve guvene ihtiyaci var.senin kokunu alsin annesi.

hımm güzel fikir canım saol...ALLAH bağışlasın bebeğini analı babalı büyütmek nasip etsin cnm amin.
tavsiyen için tşk düşünücm

ALLAH bağışlasın canım sağ salim kucağına alırsın inşallah...ben bir kaç bir şey yazmıştım konunun başında onlardan koyabilirsin benimde bildiklerim bu kadar

Burayı okuyunca beni bile garip bir heyecan sardı. Sanki şu an doğuma gidiyormuşsunuz da, bütün gerekli olanları benim hazırlayıp valize koyup yetiştirmem gerekiyormuş hissine kapıldım. Böyle, bir telaş bir telaş. Hızlı hızlı düşünüyorum şimdi aman eksik bir şey kalmasın diye.

Bebekler için buraya kadar olanlar hemen hemen yeterli ve yine aklımıza geldikçe ilave ederiz. Ama bu bebişlerin güzel annecikleri kendileri için gerekenleri koymayı unuttular mı yoksa heyecandan? :26: ne dersiniz sevgili annecikler?

Yedekleriyle birlikte yeterince pijama, çamaşır ve petler (göğüs petlerine de ihtiyaç duyabilirsiniz ikinci günden itibaren) diş macununuz ve fırçanız, kırmızı (ya da artık hangi rengi tercih ediyorsanız o renkten) saten anne kurdelanız, bir tarak ve aynanız, terlikleriniz, zaten sizin de fix olarak hazırlamayı düşündüğünüz şeylerdir muhtemelen. Ben küçük birkaç ayrıntıyı hatırlatabilirmiyim müsaadenizle.

Saçlarınız için mutlaka rahat ve yumuşakca bir iki saç bandı almanızı tavsiye ederim. Bebeğinizi öpüp koklarken ve emzirirken o da, siz de çok rahat edersiniz böylece. (uzun ise de yine aynı şekilde yumuşak ve saçınızı topladığınızda rahat edebileceğiniz tarzda mümkünse kumaş tokalar)

Çok terleyebilirsiniz muhtemelen siz de. Her ne kadar kağıt havlular olsa da, hem kendiniz hem bebeğiniz için küçük ince havlu, penye veya tülbent tarzı üç beş pamuklu beziniz mutlaka olsun yanınızda. (Bebekler daha küçük oldukları için anne sütü alırken epey efor sarfediyorlar tabi ki ve özellikle kafaları boncuk boncuk terleyebiliyor. İnce penye başlıklarını da yedeklerseniz bu açıdan işe yarayabilir. Emzirirken kendi dirseğinizin iç kısmına o bezlerden koyabilirsiniz. Böylece bebeğin başı sizin dirsek içinizde meydana gelebilecek terden etkilenmemiş olur. Biraz daha ferah ve konforlu hissetmelerine katkıda bulunabilirsiniz böylece.)
Yine, bebeğe su içirirken suluk veya biberondan ziyade kaşıkla vermeniz gerekebilir bunu da ekleyebilirsiniz valizinize.

Ayyy şimdi aklıma çok önemli birşey daha geldi. Bazıları gereksiz veya sadece gelenek olarak düşünüyor ve anlamsız bulabiliyor belki ama bence mutlaka sarı tülbent koyun çantanıza. Çok eskiden beri bilinen bir alışkanlık veya adet gibi düşünülse de aslında bebeğin yeni doğan sarılığının seviyesini düşürmek açısından çok önemli bir işlev görüyor bu sarı tülbent. Mümkünse doğduğu andan itibaren en az bir hafta boyunca uyurken, yüzünün bulunduğu bölgeye beşiğinin üzerine tek kat olarak mutlaka örtmeye çalışın bu tülbenti.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Zaten bunlar dışında unutulan veya ihtiyaç duyulabilecek herhangi birşey olursa da, doğumevi hastanelerinin bahçeleri veya hemen yakınlarında her tür şeyi satan yerler birdolu nasıl olsa. Kolayca temin edilebilir herşey. Onlar bir şekilde halledilir.İnşallah hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alacaksınızya önemli olan o.
Bize de, oturduğumuz yerden hazır teyze olma keyfini sürmek kalıyor artık.

Sorma teyzesi bebeğimizin çantasını hazırlamaktan annesine daha sıra gelmedi bakalım önümüzdeki ay gerekenleri alıp koyucam öncelik bebeğimizin....

İhtiyaçlar hastanelere göre değişiyor. A sınıfı hastanelerde bebek için çok fazla birşeye ihtiyaç duymuyorsun. Ben götürdüklerimi aynen geri getirmiştim. Bezdir, kiyafettir onlar sağliyor zaten. Arada alıp temizleyip, temiz kiyafetlerle getiriyorlardı. Korseme,göğüs pedine kadar bana hastane vermişti.
Bebeğe 1 tane hastane çıkışı yetti. Onunla goturduk. Biberon yazan arkadaşlar olmuş. Sudan bahsedilmiş.Anne sütü alıyorsa zaten su verilmez. İnşallah gerek olmaz sütün olur. sezeyan oldum gene de bebeğime biberonla mama verilmedi. Ben ayılana kadar bekledi. Hastane uygunsa siz de biberonla mama verilmesine engel olun. Bazı bebekler daha sonra anneyi emmiyor. İhtiyaç halinde A sinifi hastaneler biberon da veriyor.
Sezeryansan 2 adet gecelik, emzirme sutyeni, normal dogum da 1 gecelik, 1 piyama yeterli.
Eve gidip gelebilen bir eşin dostun olacak.Panik yapma. Eksikler alınır, getirilir.
Kapı süsünü hastaneye birakma bence. Güzel çikolatanı, kurabiyeni yaptir. Gerisi hallolur. Sağlıkla kucağına al inşallah.

anladım canım saol sen hangi hastanede doğum yaptın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…