Gebelikte İdrar Yolu ENFEKSİYONU!

Kızlar yardım edin cok kotu bir durumdayım enfeksıyon var dedı doktor yogun bir şekilde monurol verdı fakat şikayetim geçmedi ne yapacagımı bilmiyorum :14:

Son düzenleme:
Kızlar yardım edin cok kotu bir durumdayım enfeksıyon var dedı doktor yogun bir şekilde monurol verdı fakat şikayetim geçmedi ne yapacagımı bilmiyorum :14:

canım ne yazık ki bunun hamileyken pek etkili bir tedavisi yok zaten hamilelik boyunca sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçireceksin :( vücudumuzun bağışıklık sistemi düştüğü için hormonlar filan akıntılar bunlar hepsi sebep ben o kadar dikkat etmeme rağmen her tahlilimde bakteri enfeksiyon çıkıyor doktorum ilaç veremem diyor tek kullanımlık bir toz verdi o da şeker gibi hiç faydası görmedim bunun tek çaresi bol su içmen günde 3-4 lt su iç hem sana hem bebişine çok faydalı hemde sürekli lavabo ihtiyacı olduğu için böbrekler full çalışıyor birde lavabo ihtiyacını sakın bekletme sıkışman geciktirmen de enfeksiyon yapıyor bundan sonra dikkat etmen gerekir çünkü bu tür enfeksiyonlar ilk 3 ay için tehlikeli olabiliyor inş en kısa zamanda geçer...

canım ne yazık ki bunun hamileyken pek etkili bir tedavisi yok zaten hamilelik boyunca sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçireceksin :( vücudumuzun bağışıklık sistemi düştüğü için hormonlar filan akıntılar bunlar hepsi sebep ben o kadar dikkat etmeme rağmen her tahlilimde bakteri enfeksiyon çıkıyor doktorum ilaç veremem diyor tek kullanımlık bir toz verdi o da şeker gibi hiç faydası görmedim bunun tek çaresi bol su içmen günde 3-4 lt su iç hem sana hem bebişine çok faydalı hemde sürekli lavabo ihtiyacı olduğu için böbrekler full çalışıyor birde lavabo ihtiyacını sakın bekletme sıkışman geciktirmen de enfeksiyon yapıyor bundan sonra dikkat etmen gerekir çünkü bu tür enfeksiyonlar ilk 3 ay için tehlikeli olabiliyor inş en kısa zamanda geçer...

teşekkür ederim inşallah suyuda cok seven biri hiç değilim mecburen içiyorum , nasıl geçicek bilmiyorum arkadaslar limon fılandan bahsetti acaba faydalımı gercekten.

cok dıkkat edıyorum günlük ped camasırlarımı ütülerim temizimdir ne bilim nasıl oluyor iş yerınde zor oluyor birde. doktor da işte toz ilaç verdi şeker gıbı deıgın işte tek kullanımlık faydasını göremedim

Sakin ol:)
Bak ben günde 4 lt su içerim,süt,maden suyu hariç(bazı günler maden suyu)
Fakat ikinci oluşu bende..Özel bölge hijyenliği çok önemli ama genede oluyor elbet.

Bana 5.aylarda dr 'monurol şase' vermişti tek kullanımlık..İşe yaramadı,tekrarladık testi gene aynı..ama benim sonucunda az lökosit,bakteri falan yazıyordu.Yani ilaçtan sonra yada öncesi hiç değişmemişte artmamışta..

Geçen hafta adet ağrısı gibi ağrı şikayetiyle (wc den sonra) dr a söyledim tahlil istedi.
Enfeksiyon var idrarda malesef..Gene monurol un yanı sıra ayrıca purinol diye bir ilaç verdi suda eritilen.

Şimdi ağrı şikayetim kalmadı bakalım..

Tavsiyem dr unuz uygun görürse sadece monurol kullanmayın.Çünkü tek başına etki etmiyor,nettede çoğu kişi bu yönde yazmış.(Gene tekrarladı) diye..

Hamilelik haftanız MaşAllah ilerlemiş,dr neden ilaç veremem diyor?
Bebeğe zararı olmayan idrar yolu enfeksiyonları için bi iki çeşit ilaç var monurol un haricinde biliyorsunuzdur kesin.
Dr unuzun tavrını kendi açımdan merak ettim sadece.

mrb ben 28 haftalık hamileyim. hamileliğimin 8. haftasında yaşadım bende ve çok su içiyordum günde en az beş litre içiyordum abartmıyorum artık tuvaletin önünde yatıyordum ama hiç bir faydası olmadı ve benimki çok ilerlemişti iltihap tüm vücuduma yayılmış ve beni beni zehirlemeye başlamıştı tüm vücudum ağrıyordu ateşim düşmiyordu öyle acı çekiyordumki artık ölmek istedim ve gece ateşim dahada yükselince eşim hemen doktorumu aradı ve doktorumda hemen hastahaneye gitmemiz gerektiğini söyledi gittik tam bir hafta hastahanede kaldım günde beş tane serum alıyordum doktorum ve tüm doktorlar bebeğimin düşmesini bekledi hemşireler on dakkada bir gelip kanamamın olup olmadığını sordular ama hiç bir kanama yoktu doktorum hergün kalp atışını dinliyordu ve bebeğim çok sağlıklıydı halada taşıyorum allahıma şükür halada çok sağlıklı. demem odurki asla idrar yolu iltihabını es geçme sonu ölüme kadar gidiyor ben hastahaneye sadece iki gün daha geç kalsam belki ölebilirdim doktorlar yaşamama mucizeyle baktı. fakat o tedaviden sonra hiç yakalanmadım çok şükür inşaallah en kısa zamanda sende kurtulursun sakın ihmal etme bide doktorum bana zinnat diye bir ilaç vermişti hamilelikte kullanılıyormuş çok iyi geliyor...

kızlar selam,

ben gebe miyim bilmiyorum ki gebeysem de daha yenidir 28iydi yumurtlama günüm çünkü, ama iki gündür inanılmaz bir yanma var ve kasık ağrısı da başladı bugün. gynoflora vermişti doktorum onu kullanıyorum iki gündür. doktora gitsem mi acaba bu yanmadan dolayı pyeloseptyl kullan demişti doktor ama hamilelikte sakıncalı olabilir tabii.

bu kadar erken bir dönemde ilaç kullanmamın bir sakıncası var mıdır acaba?

Sakin ol:)
Bak ben günde 4 lt su içerim,süt,maden suyu hariç(bazı günler maden suyu)
Fakat ikinci oluşu bende..Özel bölge hijyenliği çok önemli ama genede oluyor elbet.

Bana 5.aylarda dr 'monurol şase' vermişti tek kullanımlık..İşe yaramadı,tekrarladık testi gene aynı..ama benim sonucunda az lökosit,bakteri falan yazıyordu.Yani ilaçtan sonra yada öncesi hiç değişmemişte artmamışta..

Geçen hafta adet ağrısı gibi ağrı şikayetiyle (wc den sonra) dr a söyledim tahlil istedi.
Enfeksiyon var idrarda malesef..Gene monurol un yanı sıra ayrıca purinol diye bir ilaç verdi suda eritilen.

Şimdi ağrı şikayetim kalmadı bakalım..

Tavsiyem dr unuz uygun görürse sadece monurol kullanmayın.Çünkü tek başına etki etmiyor,nettede çoğu kişi bu yönde yazmış.(Gene tekrarladı) diye..

Hamilelik haftanız MaşAllah ilerlemiş,dr neden ilaç veremem diyor?
Bebeğe zararı olmayan idrar yolu enfeksiyonları için bi iki çeşit ilaç var monurol un haricinde biliyorsunuzdur kesin.
Dr unuzun tavrını kendi açımdan merak ettim sadece.
yarın doktora gidicem tekrar idrar kültürü yapıldı ve doktoruma göstericem umarım kotu bırsey yoktur ben cok rahatsızlanıyorum bu konuda ki o kadar da dıkkat edıyorum ne yapıcam bılmıyorum artık cok daraldım her ay aynı seyı yasamakdan bıktım

kızlar aynı sorun bndede var suyla karısık ıltıhap gelıodu hatta bnde korkmustum erken dogummu oluck dıe nese dr gıttım altan ultrasonla baktı ıltıhap var dedı 7 gunlk fıtıl verdı bıde agumentın adında antıbıyotık verdı su anda kullanıyorm inş gecer

Ben de tek kullanımlık ilaç aldım doktorumun tavsiyesiyle ama tekrarladı enfeksiyon.Yine idrarımda bulanıklık var. :(

bende de çıktı. 30 haftalığım doktor monurol şase verdi ama oda ishal yaptı. Acaba tekrardan doktora gitsem mi yoksa bir kaç gün içinde kendiliğinden geçmesini mi beklesem

Arkadaşlar ben de 23+3'üm ve 20. haftadan beri kasığımdaki korkunç ağrılar nedeniyle antibiyotik kulandım..iki defa doktora gittim, çok ağrım var dedim..ilkinde idrarda mikrop çıkmıştı, cefnet adlı bir toz antibiyotiği 5 gün sabah akşam kullanacaksın dedi ve 3 gün sonra idrar tahliline gel dedi. Gittiğimde sanki ağrıdan ölüyordum, daha fenaydım..idrar kaçırmaya ve yürümekte zorlanmaya başlamıştım..Bu sefer lökosit yüksek çıktı ve vajinada antibiyotiklerden mantar oluşmuş dedi..yine aynı ilacı 5 gün daha verdikten snra bir de mantar fitili verdi vajina için..ama yine hastalık tekrar etti ve artık vajinamda zonklamalar, karnımda şimşek çakmaları ve sağ tarafımda aşırı sertlik vardı..beni görünce hemen yatış yapıyoruz dedi doktor.. 10 günlük yatış verdi. hem serum hem de damardan cefazol tedavisi uygulattı.. bir şey yiyemedim ama çok rahatlamıştım..ağrılarım geçer gb oldu hastanedeyken..çıkınca yine sağ tarafımda sertlik, idrarda yanma, vajinada ağrı ve karında sertlik başladı..yarın yine aynı doktor gidceğim ama ne olacak bu durum bilemiyorum..bebeğime bir şey olmasından çok korkuyorum..

Son düzenleme:
kızlar benimde idrarımda bol miktarda lokosit çıktı suyun içinde eritilip içilen tek kullanımlık bişey içtim ayrıca 3 günlük tedavi şeklinde vajinal tablet kullanıyorum bakalım geçiçek mi akıntım acayip fazla ve kremsi kıvamda nerden çıktı bu anlamadım sıcaklardan heralde :31: bol da su içiyorum ama bana mıısn demiyor off poff

kızlar benimde idrarımda bol miktarda lokosit çıktı suyun içinde eritilip içilen tek kullanımlık bişey içtim ayrıca 3 günlük tedavi şeklinde vajinal tablet kullanıyorum bakalım geçiçek mi akıntım acayip fazla ve kremsi kıvamda nerden çıktı bu anlamadım sıcaklardan heralde :31: bol da su içiyorum ama bana mıısn demiyor off poff

26. haftaya girdim ama hala geçmedi idrardaki sıkıntım benim de..o ilacı ben de kullandım ama arkasından antibiyotik kullandığım için gene başladı vajinal akıntı ve mantar :(

şimdi de kum döküyorum bu da ağrı yapıyor, valla arkadaşım ben de çok su içerim ama hiç dinlediği yok..

ay canım valla nasıl bas edicez bilemedim bende her yolu denedim özellikle bu sıcaklarda daha çok oluyor sıcak azdırıyor heralde bu illeti :18:

benimde 30.haftalarda idrarımda bol lökosit görüldü doktorum önce monurol verdi gece iç yat sabaha kadar idrara çıkma dedi imkansız tabi ben 15 dk sonra artık dayanamadım ve idrarımı yaptım sonrasında bana 3 günlük antibiyotik tedavisi uyguladı yanma falan yok sistitin ne olduğunu çok iyi biliyorum bu başka bir şey mesanemi boşaltamıyorum devamlı wc deyim 38 haftalık oldum bu arada doktoruma yine söyledim bu bebekten kaynaklanıyor yanma ve kasıklarda şiddetli ağrı birde üstüne yeşilimsi akıntı yoksa sorun yok dedi meğer benim yakışıklı prensim annesine baskı yapıyormuş :))))
bu da aklınızda bulunsun istedim.

kızlar aynı sorun bndede var suyla karısık ıltıhap gelıodu hatta bnde korkmustum erken dogummu oluck dıe nese dr gıttım altan ultrasonla baktı ıltıhap var dedı 7 gunlk fıtıl verdı bıde agumentın adında antıbıyotık verdı su anda kullanıyorm inş gecer

Merhaba, bende de ilk testimde saglık ocagında enfeksiyon oldugu söylenmişti. bol bol su ic dediler. fakat dr umla sanırım cekindiğimden paylaşamadım : / herhangi bir yanma veya kasık agrım hic olmadı. şimdi yaklasık 7 aylık hamileyim. test 8 haftalıkken yapılmıştı.

Fakat sorun sanırım hala devam ediyor. cunku idrarim bej renkli ve kokulu : (( eşimde de bazen cinsel ilişki sonrası yanma oluyor. bu durum cok cnımı sıkmaya basladı.. mecburen danısmam gerek artık. aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba???

Merhaba, bende de ilk testimde saglık ocagında enfeksiyon oldugu söylenmişti. bol bol su ic dediler. fakat dr umla sanırım cekindiğimden paylaşamadım : / herhangi bir yanma veya kasık agrım hic olmadı. şimdi yaklasık 7 aylık hamileyim. test 8 haftalıkken yapılmıştı.

Fakat sorun sanırım hala devam ediyor. cunku idrarim bej renkli ve kokulu : (( eşimde de bazen cinsel ilişki sonrası yanma oluyor. bu durum cok cnımı sıkmaya basladı.. mecburen danısmam gerek artık. aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba???
Damla tedavi edilmeyen idrar yolu enfeksiyonu böbreklere ilerleyip çok daha kötü hal alabiliyormuş. Bence hemen dr. una bu durumu anlatmalısın. O sana gerekli tahlilleri yaptırıp tam olarak neyin olduğunu bulur. Uygun ilaç da verir. İdrar yolu enfeksiyonu isen çoğu enfeksiyon sadece su içmekle geçmiyor maalesef. Artık 7 aylık hamileymişsin sıkıntı olmaz, kadın doğum doktorunun vereceği ilaçları kullanabilirsin.

Ben de 37 haftalik hamileyim ve idrar yolu enfeksiyonu icin sefaleksin kullaniyorum. Ancak 4.gunum olmasina karsin gecmesi bir yana baska sikayetler oldu. Kasik ve bogur agrisi, sizi gibi. Adet agrisina benziyor. Ardahan gibi yerde bulunuyorum su an ve doktorlar pek ilgilenmiyor ne yazik ki...

Back
X