Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar yardım edin cok kotu bir durumdayım enfeksıyon var dedı doktor yogun bir şekilde monurol verdı fakat şikayetim geçmedi ne yapacagımı bilmiyorum![]()
canım ne yazık ki bunun hamileyken pek etkili bir tedavisi yok zaten hamilelik boyunca sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçireceksinvücudumuzun bağışıklık sistemi düştüğü için hormonlar filan akıntılar bunlar hepsi sebep ben o kadar dikkat etmeme rağmen her tahlilimde bakteri enfeksiyon çıkıyor doktorum ilaç veremem diyor tek kullanımlık bir toz verdi o da şeker gibi hiç faydası görmedim bunun tek çaresi bol su içmen günde 3-4 lt su iç hem sana hem bebişine çok faydalı hemde sürekli lavabo ihtiyacı olduğu için böbrekler full çalışıyor birde lavabo ihtiyacını sakın bekletme sıkışman geciktirmen de enfeksiyon yapıyor bundan sonra dikkat etmen gerekir çünkü bu tür enfeksiyonlar ilk 3 ay için tehlikeli olabiliyor inş en kısa zamanda geçer...
Sakin ol:)Kızlar yardım edin cok kotu bir durumdayım enfeksıyon var dedı doktor yogun bir şekilde monurol verdı fakat şikayetim geçmedi ne yapacagımı bilmiyorum![]()
canım ne yazık ki bunun hamileyken pek etkili bir tedavisi yok zaten hamilelik boyunca sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçireceksinvücudumuzun bağışıklık sistemi düştüğü için hormonlar filan akıntılar bunlar hepsi sebep ben o kadar dikkat etmeme rağmen her tahlilimde bakteri enfeksiyon çıkıyor doktorum ilaç veremem diyor tek kullanımlık bir toz verdi o da şeker gibi hiç faydası görmedim bunun tek çaresi bol su içmen günde 3-4 lt su iç hem sana hem bebişine çok faydalı hemde sürekli lavabo ihtiyacı olduğu için böbrekler full çalışıyor birde lavabo ihtiyacını sakın bekletme sıkışman geciktirmen de enfeksiyon yapıyor bundan sonra dikkat etmen gerekir çünkü bu tür enfeksiyonlar ilk 3 ay için tehlikeli olabiliyor inş en kısa zamanda geçer...
Kızlar yardım edin cok kotu bir durumdayım enfeksıyon var dedı doktor yogun bir şekilde monurol verdı fakat şikayetim geçmedi ne yapacagımı bilmiyorum![]()
Sakin ol:)
Bak ben günde 4 lt su içerim,süt,maden suyu hariç(bazı günler maden suyu)
Fakat ikinci oluşu bende..Özel bölge hijyenliği çok önemli ama genede oluyor elbet.
Bana 5.aylarda dr 'monurol şase' vermişti tek kullanımlık..İşe yaramadı,tekrarladık testi gene aynı..ama benim sonucunda az lökosit,bakteri falan yazıyordu.Yani ilaçtan sonra yada öncesi hiç değişmemişte artmamışta..
Geçen hafta adet ağrısı gibi ağrı şikayetiyle (wc den sonra) dr a söyledim tahlil istedi.
Enfeksiyon var idrarda malesef..Gene monurol un yanı sıra ayrıca purinol diye bir ilaç verdi suda eritilen.
Şimdi ağrı şikayetim kalmadı bakalım..
Tavsiyem dr unuz uygun görürse sadece monurol kullanmayın.Çünkü tek başına etki etmiyor,nettede çoğu kişi bu yönde yazmış.(Gene tekrarladı) diye..
yarın doktora gidicem tekrar idrar kültürü yapıldı ve doktoruma göstericem umarım kotu bırsey yoktur ben cok rahatsızlanıyorum bu konuda ki o kadar da dıkkat edıyorum ne yapıcam bılmıyorum artık cok daraldım her ay aynı seyı yasamakdan bıktımHamilelik haftanız MaşAllah ilerlemiş,dr neden ilaç veremem diyor?
Bebeğe zararı olmayan idrar yolu enfeksiyonları için bi iki çeşit ilaç var monurol un haricinde biliyorsunuzdur kesin.
Dr unuzun tavrını kendi açımdan merak ettim sadece.
kızlar benimde idrarımda bol miktarda lokosit çıktı suyun içinde eritilip içilen tek kullanımlık bişey içtim ayrıca 3 günlük tedavi şeklinde vajinal tablet kullanıyorum bakalım geçiçek mi akıntım acayip fazla ve kremsi kıvamda nerden çıktı bu anlamadım sıcaklardan heraldebol da su içiyorum ama bana mıısn demiyor off poff
kızlar aynı sorun bndede var suyla karısık ıltıhap gelıodu hatta bnde korkmustum erken dogummu oluck dıe nese dr gıttım altan ultrasonla baktı ıltıhap var dedı 7 gunlk fıtıl verdı bıde agumentın adında antıbıyotık verdı su anda kullanıyorm inş gecer
Damla tedavi edilmeyen idrar yolu enfeksiyonu böbreklere ilerleyip çok daha kötü hal alabiliyormuş. Bence hemen dr. una bu durumu anlatmalısın. O sana gerekli tahlilleri yaptırıp tam olarak neyin olduğunu bulur. Uygun ilaç da verir. İdrar yolu enfeksiyonu isen çoğu enfeksiyon sadece su içmekle geçmiyor maalesef. Artık 7 aylık hamileymişsin sıkıntı olmaz, kadın doğum doktorunun vereceği ilaçları kullanabilirsin.Merhaba, bende de ilk testimde saglık ocagında enfeksiyon oldugu söylenmişti. bol bol su ic dediler. fakat dr umla sanırım cekindiğimden paylaşamadım : / herhangi bir yanma veya kasık agrım hic olmadı. şimdi yaklasık 7 aylık hamileyim. test 8 haftalıkken yapılmıştı.
Fakat sorun sanırım hala devam ediyor. cunku idrarim bej renkli ve kokulu : (( eşimde de bazen cinsel ilişki sonrası yanma oluyor. bu durum cok cnımı sıkmaya basladı.. mecburen danısmam gerek artık. aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba???